Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * - - - 3 ψήφοι

ΗΠΑ: Αλλαγές στο πολιτικό τοπίο για τη νομοθεσία περί κρυπτογράφησης συσκευών


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   whoose

whoose

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 29/05/2016 - 11:50

Συνημμένο αρχείο  Καταγραφή.JPG   30KB   17 λήψεις

 

Η υποστήριξη και η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης στις ΗΠΑ, αναφορικά με την κρυπτογράφηση, έχει ατονήσει σε κάποιο βαθμό και η πίεση για αλλαγές στον ομοσπονδιακό νόμο έπειτα από την υπόθεση του San Bernardino έχει εξασθενίσει, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Κογκρέσο. Ήταν μόλις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όταν η δικαιοσύνη στις ΗΠΑ απαίτησε από το FBI να προβεί στο ξεκλείδωμα του iPhone του Syed Farook, έναν εκ των τρομοκρατών της επίθεσης του Δεκεμβρίου του 2015 στο San Bernardino, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 14 ανθρώπων.

 

Το FBI ζήτησε από την Apple να δημιουργήσει μια έκδοση του iOS η οποία θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του «passcode» και θα επέτρεπε την εισαγωγή αυτού, ηλεκτρονικώς. Η Apple από την μεριά της είχε γνωστοποιήσει ότι θα αντισταθεί στην απόφαση αυτή, με τον CEO, Tim Cook, να δηλώνει ότι η αυτή η απαίτηση των αρχών, διαμορφώνει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον της κρυπτογράφησης των smartphone συσκευών.

 

Η Apple ισχυρίζεται ότι το λογισμικό που ζητούν οι αρχές να δημιουργήσει θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ένα «master key» για την απόσπαση πληροφοριών και δεδομένων από κάθε iPhone και iPad, συμπεριλαμβανομένου των πιο πρόσφατων συσκευών, αν και το FBI ισχυρίζεται ότι επιθυμεί πρόσβαση μόλις σε μια συσκευή.
Τέλος στη διαμάχη αυτή με το FBI δόθηκε στις 28 Μαρτίου, αφού η κυβέρνηση ανακάλυψε έναν διαφορετικό τρόπο να παραβιάσει τη συσκευή και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα, με τη βοήθεια επαγγελματιών hackers.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαμάχης, οι Richard Burr και Dianne Feinstein προώθησαν νομοσχέδιο με το οποίο απαιτούσαν από τις εταιρείες να παρέχουν τεχνική βοήθεια στους κυβερνητικούς ερευνητές σχετικά με τα κρυπτογραφημένα δεδομένα. Ένα προσχέδιο του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο των νέων ρυθμίσεων, που επικρίθηκε από ερευνητές ασφαλείας και την ευρύτερη τεχνολογική κοινότητα και περιγράφηκε σαν παράλογο και επικίνδυνο.

 

Σε μια επιστολή που συντάχθηκε και υπογράφηκε από τέσσερις συνασπισμούς που αντιπροσώπευαν την Apple, την Microsoft, την Google και την Amazon και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, αποτυπωνόταν οι έντονες ανησυχίες όλων των παραπάνω πλευρών. Ταυτόχρονα ο Λευκός Οίκος δεν προσέφερε την υποστήριξή του δημοσίως πάνω στη νέα νομοθεσία και η διαχείριση παρέμεινε απολύτως διχασμένη.

 

Αμφίσημη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η στάση της CIA και NSA σύμφωνα με πολλά εν ενεργεία και πρώην στελέχη, καθώς τυχόν νέοι νόμοι θα παρεμβάλλονταν με τις ήδη διαδικασίες κρυπτογράφησης που ακολουθούν. Αν και από τη μεριά του ο Burr χαρακτηρίζει τη νομοθεσία επικείμενη, δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι της Επιτροπής Πληροφοριών έχουν υποχωρήσει και η πολιτική θέληση να υποστηριχθεί η νομοθεσία πλέον φαίνεται να μην υπάρχει.

Παρά τις αλλαγές στο πολιτικό τοπίο το FBI επιμένει.

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθυντής του FBI, James Comey, αποκάλεσε την κρυπτογράφηση ως ουσιώδης για τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση για το αν οι εταιρείες θα πρέπει να βοηθούν τις αρχές στην αποκρυπτογράφηση συσκευών προς όφελος της εθνικής ασφαλείας, απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ότι φθάνει στο τέλος της.

 

[via]


Τελευταία επεξεργασία από: whoose, 29/05/2016 - 11:55


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες