Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple removes overtly sexual content from App Store, lottery apps now allowed


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
35 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/02/2010 - 14:47

Τα παραπάνω είναι απλά λέξεις. Η κοινωνική ευθύνη δεν μου λέει τίποτα, μα απολύτος τίποτα. Ούτε η χαρά της Apple για τα οικολογικά και καλά προιόντα της. Η "ευθύνη" περιλαμβάνει όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος και εφαρμόζεται και στην αναζήτηση των κατάληλων προμηθευτών. Όταν ο καρκίνος θέρίζει γύρω από τα κινέζικα εργοστάσια που παράγουν τις οθόνες των προϊόντων της Apple και τα επίπεδα μόλυνσης είναι σε εξωπραγματικά επίπεδα να την βράσω την εταιρική ευθύνη. Τράβα πές τα στους εργάτες αυτών των εργοστασίων να δεις τι χαρά θα κάνουν που η Apple θεωρεί τον ευατό της προστάτη του περιβάλλοντος. Άντε πες τα και στην οικογένεια του φουκαρά που "αυτοκτόνισε" όταν χάθηκε ένα πρωτότυπο iPhone και τον πλάκωνε στις φάπες το security του προμηθευτή της Apple, ήταν τέτοια η "εταιρική ευθύνη" που δεν την άντεξε το παλικάρι. Η εταιρική ευθύνη δεν έχει καμία αξία, είναι δύο λέξεις που βοηθάνε τους επενδυτές να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ νομίζοντας πως τα λεφτά τους χρησημοποιήθηκαν για αγορές μετοχών μίας ηθικής εταιρείας και άρα έχουν κάνει την καλή τους πράξη για την ημέρα.

Επίσης καλά θα κάνεις να καταλάβεις πως το κύριο καταναλωτικό κοινό της Apple βρίσκεται στην Αμερική και ο κόσμος είναι πολύ πιο εξοικιωμένος με την τεχνολογία και το internet απ'ότι στην Ελλάδα. Οι γονείς που ανακαλύψανε τις τσόντες και αρχίσαν τα παράπωνα δεν ήταν τίποτα σαϊνια, απλοί άνθρωποι ήταν. Δεν χρειάζεται να ξεψαχνίσεις το κινητό, απλά ανοίγεις το itunes και βλέπεις τι έχει περάσει μέσα ο κανακάρης σου, ή αν δεν βαριέσαι ελέγχεις τον λογαριασμό της πιστωτικής σου ή ακόμα πιο απλά κάνεις register ΕΣΥ σαν γονιός στο appstore για να μπορείς να κατεβάζεις ΜΟΝΟ εσύ apps ακόμα και τα free καθώς θα έχεις ΜΟΝΟ ΕΣΥ το password. Μπορείς ακόμα και να διαβάσεις το manual ή μη κακό μπορείς να μην του αγοράσεις κινητό με πρόσβαση στο internet αν φοβάσαι. Έκεί μπαίνει η "εταιρική ευθύνη" να προστατέψει τα έσοδα της εταιρείας και αμέσως κατεβάζει τις τσόντες από το appstore για να μην δημιουργηθεί ντόρος και πέσουν οι πωλήσεις 0.5%.

Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά? Το θέμα είναι απλό, πάρα πολύ απλό, αν θες να προστατέψεις το παιδί σου το μόνο που χρειάζεται είναι να ασχολήσε και να μην περιμένεις από καμία εταιρεία να το κάνει. Με τόση "εταιρική ευθύνη" που κυκλοφορεί και την πιπιλάνε όλοι σαν καραμέλα ο πλανήτης έπρεπε να είναι παράδεισος.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   billidani7

billidani7

    iPH newbie

  • 42 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 25/02/2010 - 16:14

Η "ευθύνη" περιλαμβάνει όλα τα στάδια παραγωγής του προϊόντος και εφαρμόζεται και στην αναζήτηση των κατάληλων προμηθευτών. Όταν ο καρκίνος θέρίζει γύρω από τα κινέζικα εργοστάσια που παράγουν τις οθόνες των προϊόντων της Apple και τα επίπεδα μόλυνσης είναι σε εξωπραγματικά επίπεδα να την βράσω την εταιρική ευθύνη. Τράβα πές τα στους εργάτες αυτών των εργοστασίων να δεις τι χαρά θα κάνουν που η Apple θεωρεί τον ευατό της προστάτη του περιβάλλοντος.




Εχεις χασει τις εξελιξεις και αυτα που λες οχι απλα δεν ισχυουν,ειναι τελειως λαθος.

1.Διαβασε τα στοιχεια που δινει η ιδια η apple για την μειωση των ρυπων σε ολα τα σταδια παραγωγης.
link
Και επειδη μπορει να πεις οτι "Σιγα.....τι θα ελεγε η apple???"παρε και κατι αλλο

2.Δες τα επισημα αποτελεσματα της greenpeace για το ποιες εταιριες ειναι οι πιο "πρασινες".Η apple ειναι στην πρωτη θεση και η μοναδικη με 4 αστερια.(Η greanpeace ειχε κυνηγησει πολυ την apple στο παρελθον).Μην πεις και αυτο στημενο...Ειναι στοιχεια Ιανουαριος 2010.
link

Παει αυτο το θεμα δεν νομιζω να θες να σου απαντησω κατι παραπανω(Μην ψαξεις τωρα link που να θαβουν την apple, σου εδειξα τα πιο προσφατα και εμπιστα)



Επίσης καλά θα κάνεις να καταλάβεις πως το κύριο καταναλωτικό κοινό της Apple βρίσκεται στην Αμερική και ο κόσμος είναι πολύ πιο εξοικιωμένος με την τεχνολογία και το internet απ'ότι στην Ελλάδα.


Εσυ καλα θα κανεις να καταλαβεις οτι, επειδη το κυριο καταναλωτικο κοινο ειναι στην Αμερικη, δεν σημαινει οτι δεν εχει και εκατομμυρια καταναλωτες εκτος Αμερικης.To 58% των ipod touch και iphone πωληθηκαν στις Η.Π.Α.Τα υπολοιπα βρισκονται λατινικη Αμερικη, Ασια, ακομα και Αφρικη ενα πολυ μικρο ποσοστο.Δεν νομιζω να πιστευεις και οτι εκει οι γονεις εχουν τεχνολογικες γνωσεις.Παντως για να ειμαι ειλικρινης, οι γονεις πρεπει να φροντιζουν πρωτοι για τα παιδια τους και οχι οι εταιριες.Αλλα και οι εταιριες εχουν ευθυνη.Αν ηταν ετσι να μην υπηρχε ραδιοτηλεοπτικο να μην υπηρχαν μηχανισμοι προστασιας και ολα να ηταν πανω στου γονεις.Και το παιδακι που εχει ανεγκεφαλους η τεχνολογικα απειρους γονεις?Δεν πρεπει αυτο καποιος να το προστατεψει ,ειτε λεγεται κρατος ειτε λεγεται κοινωνικη ευθυνη εταιριας?
Επομενως σου απαντησα και σε αυτο.....

Τελευταία επεξεργασία από: billidani7, 25/02/2010 - 16:18


#33   macliminal

macliminal

    iPH newbie

  • 74 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/02/2010 - 16:57

You 're both missing the point...
Δεν έχει σημασία το licenced ή το unlicenced περιεχόμενο, αν και πάλι έχεις λάθος, οι φωτογραφίες αυτές δεν ήταν παράνομες, μια χαρά νόμιμες ήταν... Δεν μιλήσαμε για λογοκρισία, δεν κολλάει πουθενά η λογοκρισία :S Το θέμα δεν είναι αυτό, έγιναν παράπονα και γι αυτό κατέβηκαν. Τα παράπονα όμως όπως λέμε ήταν άτοπα, για όλους τουσ λόγους που αναφέρθηκαν. Αν έμπαινες στις εφαρμογές αυτές, τότε είχες σκοπό να δείς "βυζιά", δεν νομίζω να σου έβγαιναν και pop-up... Τα icons δεν είχαν γύμνια, επομένως δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα :S Επιπλέον δεν ήταν "τσόντες", ήταν απλά φωτογραφίες και slideshow με όμορφες γυναίκες σε μπικίνι ή εσώρουχα... Αισθητική σου πώς προσβάλεται ακριβώς? Πουριτάνος δεν είσαι αν θίγεται η αισθητική σου, αλλά πως ακριβώς θίγεται? Αυτό δεν είναι επιχειρηματολογία, τότε να μην βάζαμε τίποτα στο iPhone, μιας και τα περισσότερα από αυτά που προσφέρει είναι στην κυριολεξία ένα κλικ μακρία, αντίθετα με site του είδους ;-) Και επαναλαμβάνομαι, αλλά έχει παρεξηγηθεί λίγο το θέμα οπότε το κρίνω αναγκαίο, δεν ήταν "τσόντες", ήταν wallpapers και slideshows...


Εφόσον λοιπόν συμφωνείς πως δεν υπάρχει θέμα λογοκρισίας, θα ζητήσω και εγώ συγγνώμη αφού δεν είχα καταλάβει πως το θέμα αφορούσε για το εάν αυτοί που έκαναν τα παράπονα είχαν ή δεν είχαν δίκιο.

Για να έρθω λοιπόν στο θέμα... Συγγνώμη αλλά ποιοί είμαστε ακριβώς εμείς για να κρίνουμε αυτούς που έκαναν τα παράπονα? Ξέρουμε ακριβώς ποιά ήταν η επιχειρηματολογία τους? Ξέρουμε ακριβώς τι είδους παράπονα έκαναν εγγράφως στην APPLE? Και άντε να μπω στη διαδικασία να το διερευνήσω... Με ποιά ακριβώς εμπειρογνωμοσύνη θα αποφανθώ εάν αυτοί που έκαναν τα παράπονα έχουν δίκιο???? Και στο τέλος ότι και αν αποφανθώ εγώ ή εσύ έχει και κάποιο νόημα??? Η τελική απόφαση δικαιωματικά ανήκει στην apple.

Τώρα για το πώς και εάν και γιατί θίγεται η προσωπική μου αισθητική απο bouncing boobs και γκομενίτσες που σου καθαρίζουν το τζαμάκι του iphone δεν έχει και πολύ νόημα να το συζητήσουμε γιατί είναι κάτι τελείως μα τελείως υποκειμενικό και προσωπικό. Όταν γράφω κάτι τέτοιο δεν εννοώ πως οι εν λόγω εφαρμογές θίγουν την δική σου ή κάποιου άλλου αισθητική. Μιλάω για την δική μου και αφού θίγεται... ε τοτε θίγεται... δηλαδή αποτελεί ένα γεγονός, είτε στο εξηγήσω, είτε όχι.

Για να μην παρεξηγούμαι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τις εν λόγω εφαρμογές. Προσωπικά τις εύρισκα κακόγουστες και συνεχίζω να τις βρίσκω αλλά εάν τελικά δημιουργηθεί ειδικό section για αυτές, τότε το βρίσκω ως πολύ καλή και σωστή κίνηση.

Από εκεί και πέρα ο αντίλογος σου είναι σεβαστός και ο καθένας τελικά κρίνει με τα δικά του κριτήρια. Τουλάχιστον συμφωνούμε στο θέμα της λογοκρισίας γιατί το ακούω συχνά σε σχέση με αυτό το θέμα και εκεί πραγματικά διαφωνώ κάθετα.

Ευχαριστώ για το quote.

Πάντα φιλικά.

#34   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/02/2010 - 17:00

Δίαβασε τι πάει να πει εταιρική ευθύνη http://www.globalpos...-workers-rights όταν δουλεύεις σε κινέζικα εργοστάσια και προσπάθησε να φανταστείς πόσο χειρώτερα είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα όταν η Κινεζική κυβέρνηση (με την γνωστή ευαισθησία της σε θέματα ελευθερίας του λόγου και περιβάλλοντως) μιλάει για μόνο 40 εργαζομένους που εκτέθηκαν σε χημικά και χρειάστηκαν νοσηλία και για παρεξήγηση στο θέμα των bonus.

Μετά σκέψου πως αντανακλά αυτό το περιστατικό στην greenpeace και τις αξιολογήσεις της. Επίσης όταν αναφέρεις την greenpeace να αναρωτιέσαι κιόλας με ποιά ιδιότητα δίνει "πιστοποιητικά" περιβαλλοντικής καταλληλότητας και υπεροχής? Έχει κάποια μεθοδολογία μετρήσεων, κάποιο σύστημα ελέγχων, κάνει αυτοψίες μήπως? (από την μία ειρωνεύομαι αλλά πέραν αυτού αν ξέρεις ή αν έχεις link θα με ενδιέφερε)

Την ίδια άποψη έχουμε πάνω κάτω και δεν υπάρχει νόημα σε αυτή την αντιπαράθεσή μας, η "εταιρική ευθύνη" αν υπάρχει πρέπει να προλαβαίνει αυτά τα προβλήματα. Αν υπήρχε η εταιρική ευθύνη όπως θέλουν να την παρουσιάζουν οι PR Managers δεν θα υπήρχε ούτε ΕΣΡ ούτε μηχανισμοί προστασίας και δεν θα χρειαζόταν και η βούλα της greanpeace για να είσαι "πράσινος" τα πάντα θα ήταν αυτορυθμιζόμενα και όλοι θα ζούσαμε χαρούμενοι. Καθώς όμως όλες αυτές οι έννοιες είναι απλά "λέξεις" και τίποτα παραπάνω γιατί η εφαρμογή τους μειώνει τα κέρδη για αυτό και χρειάζονται και οι μηχανησμοί προστασίας, γιατί η εταιρική ευθύνη ενεργοποιείται όταν υπάρχει κίνδυνος να μειωθούν τα κέρδη. Προσωπικά κάθε φορά που θα ακούω την λέξη εταιρική μαζί με την λέξη ευθύνη θα γελάω εκτός και αν αναφέρονται στην ίδια πρόταση σε κάποια μύνηση.

Μπορεί στα ποστς μου να μην ήμουν πολύ ξεκάθαρος, την ευθύνη για το θέμα την φέρουν και οι γονείς. Η Apple έκανε ότι καλύτερο μπορούσε (κατόπιν εορτής αλλά το έκανε) οι γονείς που βρήκαν τις τσόντες όμως και παραπονέθηκαν στην Apple κοιτάξαν στον καθρέφτη καθόλου? Αναρωτήθηκαν αν φέρουν και αυτοί μερίδιο ευθύνης? Μάλλον όχι γιατί είναι πάντα πιο ευκολο να κατηγορείς κάποιον άλλον για τις δικές σου παραλλέιψεις. Καλό θα ήταν η Apple να είχε ήδη adult section, ακόμα καλήτερα ίσως αν ασκούσε και έλεγχο στους developers του adult section για επιπλέων σιγουριά, και πάλι όμως οι γονείς φέρουν και αυτοί τις ευθύνες τους και πρέπει να προσέχουν και να είναι ενεργοί στις ζωες των παιδιών τους.

#35   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 27/03/2010 - 01:52

Η νέα κατηγορία "Explicit" που ετοιμάζει η Apple έκανε ξανά την εμφάνισή της, αυτή τη φορά κατευθείαν στο iTunes Store.

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει μια διαρροή που υπήρξε στην φόρμα συμπλήρωσης των στοιχείων μιας εφαρμογής στο iTunesConnect για τους developers σχετικά με την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας εφαρμογών με τίτλο "Explicit" (βλ. App Store to get an “explicit” section (?))

Αναρτημένη εικόνα

Η νέα αυτή κατηγορία θα έχει σκοπό να φιλοξενήσει εφαρμογές με πιο ...ακατάλληλο περιέχομενο. Αυτή τη φορά υπάρχουν οι ενδείξεις προετοιμασίας της κατηγορίας αυτής, ενώ μάλιστα ετοιμάζεται και ειδική έκδοση για το iPad, σύμφωνα με ανακάλυψη που έκανε το Macstories.

Αναρτημένη εικόνα

Mπορείτε να δείτε τις σελίδες εδώ και εδώ.


[via 9to5Mac]

Follow me on twitter


#36   MixalisXxx

MixalisXxx

    iPH Elite Poster

  • 2.047 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/03/2010 - 04:24

ΕΕΕΕ λογικό ήταν! Πως θα διαβάζουν οι χρήστες του iPad Playboy!!!!




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες