Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

[ΟΔΗΓΟΣ] Σχετικά με την “γενική συντήρηση” του συστήματος


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   giodis

giodis

    iPH Hero

  • 4.468 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 24/06/2019 - 11:25

48119198262_06bab8d525_o.jpg

 

Μια “γενική συντήρηση” του συστήματος είναι μέρος ρουτίνας troubleshooting. Αν έχετε προβλήματα software είτε με εφαρμογές τρίτων ή με το ίδιο το macOS, ένα ουσιαστικό καθάρισμα του συστήματος μπορεί πολλές φορές να βοηθήσει, ή τουλάχιστον να δώσει μια καλύτερη ένδειξη για ένα σε βάθος troubleshooting.

 
Το macOS περιλαμβάνει έναν αριθμό διαφορετικών ρυθμίσεων και temporary items, τόσο στο hard όσο και στο software, που μπορούν να επηρεάσουν την συμπεριφορά του συστήματος και των εφαρμογών. Από πλευράς hardware βρίσκεται η NVRAM του συστήματος και οι ρυθμίσεις του SMC πλέον των ρυθμίσεων στον Macintosh HD και των partition table structure του. Από πλευράς software βρίσκονται τα system και user caches, παράλληλα με τα file permissions.
 
✓ Η “γενική συντήρηση” είναι μια διαδικασία που μπορείτε ή συνιστάται αν θέλετε να τρέχετε περιοδικά και ιδιαίτερα όταν προκύψουν lags ή άλλες ασυνήθεις συμπεριφορές στο σύστημα. Την τρέχετε δε οπωσδήποτε πριν το upgrade σε νέα version του macOS. 
 
Πάντως, προτού ξεκινήσετε, αποσυνδέετε περιφερειακές συσκευές εκτός ποντίκι – πληκτρολόγιο της Apple, ενώ μεριμνάτε για ένα Time Machine backup.  
 
Διαδικασίες
 
1. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα σας είναι up to date ( > System Preferences > Software Update).
 
2. Ελέγχετε την κατάσταση του δίσκου τρέχοντας στο Disk Utility την ρουτίνα First Aid (πρώτες βοήθειες). 
 
3. Reset το SMC (System Management Controller).
 
 
5. Startup με πατημένο το πλήκτρο Shift (⇧) για boot σε safe mode, ώστε να τρέξουν διάφορες επισκευαστικές ρουτίνες και να καθαριστούν τα System Caches. 
 
6. Τρέχετε την ρουτίνα Reinstall macOS.  
 
7. Με το πέρας των ρουτίνων,  > Restart δυο φορές. Την πρώτη φορά μπορεί το σύστημα να καθυστερήσει, ενώ την δεύτερη θα πρέπει να τρέξει ως συνήθως (ή πιο γρήγορα).
 
 

vires acquirit eundo


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες