Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Συζήτηση περί πειρατίας (craked apps)


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
131 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#121   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/10/2009 - 12:51

Titler καταρχήν όπως έχει διαβάσει από τα post μου συμφωνώ 100% με τις απόψεις σου (μας)

όμως σε αυτό το φόρουμ το 98% των post είναι για JB + cracked apps. Δεν νομίζω ότι η επιχειρηματολογία σου βρίσκει πρόσφορο έδαφος εδώ μέσα.
Εν ολίγοις σε προτρέπω να κάνεις ότι κάνω και εγώ. Ασχολήσου μόνο με ότι σε ενδιαφέρει και ας τα άλλα μέλη να ασχολούνται με όλα τα άλλα. Και εγώ διαφωνώ με πολλές λογικές εδώ μέσα αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να δώσω σημασία σε κάτι που δεν με αφορά (μπορεί να αφορά πολλούς άλλους όμως)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#122   kinetik

kinetik

    Advanced Member

  • 223 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/10/2009 - 12:53

Αυτο ειναι το πιο σωστο...

#123   fitsou

fitsou

    iPH User

  • 562 μηνύματα
  • Twitter:@Fitsou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini +4G
  • GameCenter:Fitsou GR

Δημοσίευση 05/10/2009 - 14:41

Δεν είναι αντίφαση φιλέ μου! Όπως το βλέπει κάνεις! Για μένα να δώσω λεφτά για ένα πολυλειτουργικο κινητό όπως το iphone είναι επένδυση και δεν είναι μεγάλο το πόσο! Το να δώσω 3 εύρο για κάτι που θα έχει περιορισμένη χρισιμοτοιτα η ψυχαγωγία μου φαίνονται πολλά!
Δεν είναι στην καμία αντίφαση! Απορώ που το βλέπεις έτσι…

Επίσης σκέψου ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν μια αγορά στα τυφλά!!
Και τα demo κάποιων παιχνιδιών-εφαρμογών δεν είναι κατατοπιστικά για την ποιότητα του προϊόντος!
Σε προσωπικό επίπεδο ήμουν πάντα υπέρ της πειρατείας! Γιατί να πληρώσω για κάτι που μπορώ να βρω δωρεάν!
Τώρα καθώς φτάνω τα “αντα” και ωριμάζω αρχίζω και εκτιμώ κάποιες προσπάθειες που γίνονται!
Πχ ότι ελληνική εφαρμογή βρω για iphone και μου αρέσει την αγοράζω αμέσως!
Αλλά για να την αγοράσω πρέπει πρώτα να την έχω βρει σπασμένη να την έχω λιώσει να δω εάν αξίζει έστω τα 0,79 εύρο που μπορεί να κάνει και τότε να προβώ στην αγορά της.
Το ίδιο ισχύει και για τα games σε κάποιο pc η κονσόλα. To batman που αναφέρθηκε στην αρχή του threat το τέλειωσα πρόσφατα, μου άρεσε πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του και θα το αγοράσω original με την πρώτη ευκαιρία!

Όσο για την ορολογία gamer αδελφέ πάλι είσαι λάθος gamer είναι αυτός που παίζει παιχνίδια! Ο τρόπος που τα πείρε είναι αδιάφορος! Δεν είμαι χειρότερος η καλύτερος gamer από σένα επειδή έχω παίξει περισσότερα σπασμένα παιχνίδια!
Είπες ότι είσαι και rpgας. Δηλαδή όλα τα βιβλία που παίζεις τα έχεις αγοράσει?
Με αυτά που δεν πωλούντε πλέον τι κάνεις? Δεν παίζεις πχ second edition?
Αγοράζεις πχ το βιβλίο που σου έχει character sheet?? Δεν νομίζω μάλλον βγάζεις και εσύ φωτοτυπίες τα sheets… μήπως είσαι και εσύ ένας μικρός πειρατής??

Το ξέρω ότι έχω μινει λιγοοο πίσω στα Post αλλά τώρα ανακάλυψα το θέμα και αρχίζω να απαντώ σε αυτά που λες από την αρχή!!!

Το θέμα είναι ένα ότι ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, το τι είναι σωστό και τι όχι είναι υποκειμενικό. Σε μια χωρά επιτρέπετε το χασίς σε μια άλλη όχι! Σε μια άλλη είναι ανθρωποφάγοι, κάπου αλλού επιτρέπετε η πολυγαμία, η πώληση σκλάβων! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος όλα μια ιδέα είναι.
Εσένα που δεν σου αρέσει να κατεβάζεις σπασμένα μην το κάνεις! Εμένα που μου αρέσει όμως δεν μπορείς να μου πεις κάτι ή να με κρίνεις, έτσι θέλω έτσι πράττω…
Και για την δική μου ιδεολογία είναι σωστό!

Αυτά
One love αδέλφια και make love not war

#124   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 05/10/2009 - 21:27

Αγαπητέ Fitsou, είναι τόσα πολλά αυτά που θίγεις, και τόσο (μα τόσο) λανθασμένα, που θα με πάρει το ξημέρωμα μέχρι να απαντήσω περιεκτικά. Δεν σκοπεύω να το κάνω, γιατί μάλλον χαμένος κόπος θα είναι. Θα περιοριστώ απλά στο ότι α) ΔΕΝ ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο (τουλάχιστον όπως εσύ εννοείς το "ελεύθερο", που φέρνει περισσότερο σε "μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε"), β) το τι είναι σωστό και τι όχι ΔΕΝ είναι υποκειμενικό και ας το νομίζεις έτσι (διαφορετικά τράβα κλέψε τον φούρνο της γειτονιάς σου και αμα σε τσιμπίσουν πέστους πως και η κλοπή μια ιδέα είναι, σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου πιθανότατα δεν τιμωρείται η κλοπή του ψωμιού, άρα θεωρείς πως "νομιμοποιείσαι" εδώ που βρίσκεσαι), β) αμα σου αρέσει να κατεβάζεις σπασμένα με γεία σου με χαρά σου, εγώ όμως σαφώς και μπορώ να κρίνω την πράξη σου αυτή, είτε σου αρέσει είτε όχι. Για τη δική σου ιδεολογία σίγουρα είναι σωστά αυτά που λές, αλλά σε περίπτωση που δεν το έχεις αντιληφθεί ακόμη, η κοινωνία στην οποία ζείς ΔΕΝ λειτουργεί με βάση τη δική σου ιδεολογία. Στα πλαίσια λοιπόν του κράτους στο οποίο ζείς (και στα πλαίσια κάθε ευνομούμενου κράτους δηλαδή) είσαι ΛΑΘΟΣ. Απλά πρέπει πρώτα να ενηλικιωθείς (είτε σωματικά, είτε πνευματικά) για να το συνειδητοποιήσεις...

#125   fitsou

fitsou

    iPH User

  • 562 μηνύματα
  • Twitter:@Fitsou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini +4G
  • GameCenter:Fitsou GR

Δημοσίευση 06/10/2009 - 09:15

Καλημέρα σε όλους
Καταρχάς φιλέ μου θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μου μιλάς όσο κοσμία σου μιλώ και εγώ! Κουβέντα κάνουμε, απόψεις ανταλλάζουμε δεν είναι ανάγκη να θίγεις κόσμο και να κόλας επίθετα. Δεν σου μιλώ έτσι και θα σε παρακαλούσα ούτε και εσύ.

Τώρα πέρα από αυτό
Αρχικά θέλω να πω ότι θα ήθελα μια τοποθέτηση σου σε αυτά που είπα και αρνήθηκες να απαντήσεις! Δε νομίζω να είναι πολύ δύσκολο να μου απαντήσεις στο τι είναι gamer για σένα και στην άλλη ερωτησουλα μου, εάν δηλαδή αγοράζεις character sheets ή εάν τα βγάζεις φωτοτυπίες ή εάν ακόμα φτιάχνεις δικά σου…

Αναφορικά με το πρώτο σκέλος αυτών που λες
Δυστυχώς η ευτυχώς ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία (ή μπάτε σκύλοι αλέστε εάν προτιμάς) και πολύ απλά για να μην υπάρχει χάος έχουν δημιουργηθεί κάποιοι κανόνες-νομοί, αυτούς αδελφέ μου δεν σε αναγκάζει κάνεις να τους ακολουθησεις!!
Εάν θες σκοτώνεις. Κλέβεις, βρίζεις κτλ κτλ δεν υπάρχει κάποιο αόρατο τοίχος να σε εμποδίσει να το κάνεις! Ο μόνος λόγος που σε κρατεί είναι γιατί μπορεί να υπάρξουν συνέπιες βάση των νομών που έχει ιδρύσει η κοινωνία των πολλών.
Για να στο απλουστέψω ακόμα ποιο πολύ το να βάλεις το χεράκι σου στην πρίζα είναι «κακό» και ίσως θανατηφόρο για σένα αλλά δεν σε αναγκάζει κάποιος να μην το κάνεις! Είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να κάνεις ότι θες…got the point??

Ναι ρε φιλέ εάν χρειαζόμουν να κλέψω ψωμί από τον φούρνο θα το έκανα!
Και όχι φυσικά και δεν θα έλεγα το πιστεύω μου γιατί όπως πολύ σωστά είπες είναι άποψη ενός εναντίον την άποψη που έχει δημιουργήσει η κοινωνία των πολλών.
Κατά την άποψη λοιπών των πολλών ναι κλέβω εφαρμογές παιχνίδια κτλ τα αξιοποιώ στο πλήρως και άμα δω ότι αξίζουν τα λεφτά μου τα αγοράζω original .
Όπως και εσύ δεν αγοράζεις τζινάκι χωρίς να το δοκιμάσεις, έτσι και εγώ δεν αγοράζω έναν δίσκο πχ άμα δεν τον ακούσω όλον ή δεν αγοράζω ένα game άμα δεν το τερματίσω και δω ότι αξίζει τα λεφτά του!

#126   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 06/10/2009 - 15:31

Καταρχάς λυπάμαι αν θίγεσαι απο τον τόνο μου, αλλά πραγματικά είναι τόσο λανθασμένη η θεώρηση των πραγματών που προβάλλεις (τόσο σε αυτό, όσο και στο προηγούμενο σου κείμενο), ώστε μου είναι αδύνατον να είμαι πιο επιεικής μαζί σου. Οι απόψεις που προβάλλεις είναι τόσο υπεραπλουστευμένες και μονοδιάστατες, που πραγματικά μου δίνουν την εντύπωση ανήλικου μαθητή με κενά στα μαθήματα θεωρητικής κατεύθυνσης. Αν είσαι όντως ανήλικος τότε μπορώ να σε δικαιολογήσω, αν όχι τότε λυπάμαι πολύ αλλά η άποψη που έχεις για τον κόσμο είναι εντελώς στρεβλή...

Όσον αφορά τα ερωτήματα σου:
1.Character sheets πάντα έφτιαχνα δικά μου. Το να φτιάχνεις τα δικά σου sheets είναι απολύτως θεμιτό, να μη σου κιόλας ότι αποτελεί και χόμπι...
2.Η έννοια του gamer είναι πολύ ευρύτερη απο το “αυτός που παίζει παιχνίδια”. Θα μπορούσα να ξεκινήσω αναλύοντας την αρχαϊκή έννοια του όρου, αλλά θα νυχτώσουμε. Για να μην αρχίσω λοιπόν να κατεβάζω σεντόνια, απλά θα σου πως οι έννοιες της ευγενούς άμμιλας και του εύ αγωνίζεθσαι έχουν περάσει αυτούσιες απο τα αγγλοσαξωνικά “sports” στα σύγχρονα “games”, καθώς αποτελούν ταυτόχρονα συνέχεια τους και παράλληλη οδό τους. Η έννοια του gamer είναι συνιφασμένη με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι τόσο στο αντίπαλο/συμπαίκτη, όσο και στους κανόνες του παιχνιδιού, ότι μορφή κι αν έχει το παιχνίδι. Φυσικά, για τους νεώτερους που έχουν γνωρίσει την έννοια του game μόνο στην ηλεκτρονική του μορφή (όπου κυριαρχεί εκ των υστέρων το φαινόμενο της πειρατείας, δημιουργώντας έτσι μια de facto αντιμετώπιση του παιχνιδιού που έχει να κάνει κυρίως με την συνολική αντιμετώπιση του software), δεν είναι δυνατόν να γίνουν αυτοί οι παραλλισμοί, γι αυτό και δεν μου φαίνεται απίθανο που άτομα σαν κι εσένα θεωρούν τον gamer σαν κάποιον που απλά “λειώνει” ένα παιχνίδι και δεν δίνει σημασία στο πως το απέκτησε. Για εμένα, ακόμη και ο τρόπος απόκτησης ενός παιχνιδιού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας που βιώνω παιζόντας το. Για να το κατανοήσεις βέβαια αυτό, θα πρέπει πρώτα να ξοδεψεις ένα χρόνο αναζητώντας ένα παιχνίδι σε όλο τον κόσμο, και όταν το εντοπίσεις, να το παραγγείλεις και να περιμένεις ένα μήνα να έρθει στη χώρα σου. Και όταν έρθει, να περιμένεις άλλο ένα μήνα ώστε να βρεθεί όλη η παρέα στον ίδιο χώρο για ένα σαββατοκύριακο, στο οποίο θα περάσεις ατελείωτες ώρες στήνοντας το ταμπλό, μεταφράζοντας και εξηγώντας τους κανόνες, και πίνοντας αμέτρητους καφέδες. Μετά απο μια τέτοια εμπειρία (ή μια σειρά τέτοιων εμπειριών), αλλάζει κανείς τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το PC gaming ή τα παιχνίδια σε κονσόλες... Παρ΄ όλα αυτά βέβαια, για τους περισσότερους ο όρος gamer θα συνεχίσει να σημαίνει “κάποιος που κατεβάζει 2-3 σπασμένα παιχνίδια τη μέρα και παίζει μπροστά σε μια οθόνη 20 ώρες το 24ωρο”. Λυπάμαι, αλλά εγώ θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο gamer, και ας έχω να παίξω απο τον περασμένο μήνα όπου με άλλα 4 άτομα παίζαμε για 8 συνεχόμενες ώρες μια παρτίδα Android, και ενώ περιμένω την Kaissa να φέρει το νέο expansion του Ticket to Ride: Europe...

Τώρα, σχετικά με τον “κόσμο στον οποίο ζούμε”:
Όπως είπα και παραπάνω, ο μονοδιάστατος υπεραπλουστευτισμός σου είναι τόσο έντονος, ώστε κάθε προσπάθεια για αντίλογο θα ισοδυναμούσε με τριπλό μάθημα Κοινωνικών Επιστημών, Δικαίου και Ιστορίας. Επειδή προφανώς δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση να σου μάθω εγώ τα πράγματα που έπρεπε να σου μάθουν οι δάσκαλοι σου στο σχολείο, θα αρκεστώ απλά στο να πω πως, ευτυχώς για τις σύγχρονές δημοκρατικές κοινωνίες, ούτε η άποψη του ενός, ούτε η άποψη των πολλών αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς. Και για να σχολιάσω λίγο το ατυχές παράδειγμα σου με το τζινάκι: ναι, το δοκιμάζω το τζινάκι, για να δω προφανώς αν μου κάνει. Δεν το δοκιμάζω όμως για 3-4 χρόνια συνεχόμενα μέχρι να το λειώσω πρωτού το πληρώσω. Εσύ με ποιά λογική θές να “δοκιμάσεις” ένα παιχνίδι “λειώνοντας το” μέχρι τέλους για να δείς “αν σου κάνει”; Δεν σου αρκεί το demo; Τα (δεκάδες) review που μπορείς να βρείς στο δίκτυο;

#127   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 06/10/2009 - 23:43

οπως εσενα σε αρεσει να ψαχνεις να βρεις ενα παιχνιδι & να το παραγγηλεις κ.λ.π,ετσι & σε αλλους τους αρεσει να ψαχνουν να το βρουν σπασμενο δεν σημαινει ουτε οτι εισαι εσυ ο καλος gamer ουτε οτι μπορεις να τους κρινεις αγαπητε tillter.

#128   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 07/10/2009 - 00:31

Πρώτον, τα συγκρίνεις σαν να είναι τα ίδια πράγματα. Δυστηχώς δεν είναι: το δεύτερο είναι κλοπή, το πρώτο όχι.

Δεύτερον, δεν κρίνω αλλά ασκώ κριτική, και φυσικά έχω κάθε δικαίωμα να πράττω κατ΄ αυτό τον τρόπο απέναντι σε μια παραβατική συμπεριφορά, όπως κάθε πολίτης άλλωστε.

Τρίτον, όπως έχω τονίσει πολλάκις, δεν με ενδιαφέρει η κλοπή λογισμικού αυτή καθεαυτή. Έχω βαρεθεί να λέω πως ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Αυτό που με ενδιαφέρει και που φυσικά με ενοχλεί, είναι η συντονισμένη προσπάθεια αποποίησης κάθε ευθύνης με γελοίες δικαιολογίες που είτε έχουν σαν βάση τους είτε το ότι η κλοπή λογισμικού δεν συνιστά κατ΄ ουσίαν κλοπή, είτε το ότι είναι μεν κλοπή, αλλά είναι απόλυτα δικαιολογημένη είτε επειδή "έτσι κάνουν όλοι", είτε επειδή "και οι εταιρείες μας κλέβουν", είτε επειδή "η άτιμη η κοινωνία άλλους τους ανεβάζει και άλλους τους κατεβάζει". Ακόμα και αυτός ο ταλαίπωρος που κλέβει ψωμί για να ταίσει το παιδί του αναγνωρίζει το αδίκημα του, αλλά αυτός τουλάχιστον έχει μια σοβαρή δικαιολογία για την πράξη του. Αυτός που κατεβάζει ένα σπασμένο παιχνίδι απο το δίκτυο για να περάσει την ώρα του μέχρι να κατεβάσει το επόμενο σπασμένο παιχνίδι, τι δικαιολογία έχει; Εθισμό στην πρόσκαιρή διασκέδαση;

#129   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 07/10/2009 - 00:55

opvws εσυ βαζεις μεσα στο παιχνιδι & το ολο ψαξιμο στησιμο κ.τ.λ.
ετσι & σε καποιον αρεσει να ψαχνει & να περιμενει κ.τ.λ.να το βρει σπασμενο,
δεν μιλησα αν ειναι κλοπη μιλασα για το 'παιχνίδι'που γινετε & οτι συναισθηματικά
ειναι το ιδιο.
Δεν σε καταλαβαίνω εσυ & ο athan τοσο αναγκη εχετε τελικα να νιώσετε καλυτεροι
απο τους αλλους,ειστε οι σωστοι ανθρωποι που τα πληρώνεται & οσοι τα κατεβάζουν
σπασμενα δεν εχουν ηθικους φραγμους, παιδεια & οτι αλλο λετε.
αν το εχεις τοσο αναγκη...

#130   theoss

theoss

    iPH Addict

  • 729 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:Thomeas

Δημοσίευση 07/10/2009 - 01:12

Aντι να συζητάμε γιατι ανθρωποι που ειναι σωστοι & δεν θα κλεβαν ποτε & τιποτα
κατεβαζουν με τοσο ανεση & χωρις τυψεις σπασμενα & πως & γιατι οδηγήθηκαν εκει,
τους βγαζουμε ολους λαθος τους κατακρίνετε & τελος. Ωραίοι!

#131   Tillter

Tillter

    iPH Contributor

  • 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 07/10/2009 - 10:17

Μα δεν κατάλαβες, αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω εδώ και 3 εβδομάδες που έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση: ότι άνθρωποι οι οποίοι είναι καθ΄ όλα σοβαροί και έντιμοι, άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν το απαιτούμενο μορφωτικό υπόβαθρο που τους βοηθά να διακρίνουν τι θεωρείται πρέπον/νόμιμο/ηθικό/αποδεκτό στην κοινωνία που ζούν, άνθρωποι που εντέλει κατανοούν και αποδέχονται την δοαφοροποίηση νόμιμου/παράνομου στα πλαίσια της καθημερινής τους ζωής, εντούτοις δεν έχουν κανέναν απολύτως ενδιασμό να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν σπασμένες εφαρμογές. Και όλον αυτό τον καιρό προσπαθώ να πω ότι υπάρχουν σαφέστατοι λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά, λόγοι που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με μια παρανόηση και με ένα δεδομένο.
Η παρανόηση είναι το ότι το λογισμικό δεν αποτελεί κατ΄ ουσίαν εμπορεύσιμο αναλώσιμο αγαθό συγκεκριμένης αξίας (επειδή είναι άυλης μορφής, οπότε είναι δύσκολο να δεχθεί κανείς ότι είναι της ίδιας τάξης με το ψωμί, το παντελόνι ή την τηλεόραση), κάτι το οποίο φυσικά είναι εντελώς λανθασμένο.
Το δεδομένο είναι ότι εξαιτίας της μορφής του λογισμικού (ψηφιακή) είναι εξαιρετικά εύκολη η αναπαραγωγή του σε αντίγραφα απόλυτης πιστότητας ως προς το πρότυπο. Κάποιος μπορεί φυσικά να αντιγράψει και ένα παντελόνι Levis ή ένα μπλουζάκι Lacoste, αλλά είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει υλικά κατώτερης ποιότητας για να μειώσει το κόστος (ώστε να γίνει ανταγωνιστικός) και να αποκομίσει μεγαλύτερο κέρδος). Αυτός όμως που αντιγράφει ένα αντίτυπο του MS Office, δεν έχει στα χέρια του ένα κατώτερο αντίγραφο, αλλά ένα ακριβές αντίγραφο, επειδή δεν υπάρχουν "υλικά" με την παραδοσιακή έννοια του όρου. Αυτή είναι και η ουσιώδης διαφορά του ψηφιακού.
Ο συνδιασμός αυτών των δύο οδηγεί αναπόφευκτα σε μια κατάσταση όπου είναι εξαιρετικά εύκολο για τον καθ΄ όλα σοβαρό και έντιμο άνθρωπο που ανέφερα παραπάνω να υιοθετήσει μια θετική στάση απέναντι στην κλοπή λογισμικού (την οποία φυσικά δεν αποδέχεται ως κλοπή), ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνει, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κίνδυνος για συνέπειες, ακριβώς εξαιτίας της τρομακτικής διάδοσης αυτής της συμπεριφοράς και της αδυναμίας σοβαρού ελέγχου. Πρόκειται δηλαδή για ένα τυπικά αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα...

#132   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 07/10/2009 - 10:43

Νομίζω ότι πρέπει να κλείσει η συζήτηση γιατί πλέον λέτε τα ίδια και τα ίδια, ξεφύγατε και με το ποιός είναι gamer και ποιός όχι (εκτός θέματος) και πολλά διάφορα.

Ο καθένας κάνει ότι νομίζει σωστό αν αυτό είναι κοινά αποδεκτό αυτό είναι άλλο θέμα. Σε κάποιες χώρες είναι σε άλλες όχι. Η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι πάντα μια ιδιαίτερη περίπτωση...

Η ουσία είναι ότι αν δεν αγόραζε κανένας λογισμικό δεν θα υπήρχε ανάπτυξη ούτε υποστήριξη. Αν δεν υπήρχε η πειρατεία, πολλές εφαρμογές (όχι όλες) δεν θα ήταν ούτε στο 10% της δημοτικότητάς τους. Είναι ένας κύκλος που για πολλές εταιρίες είναι ζωτικής σημασίας. Αρκεί να είναι ελεγχόμενος... και αυτό προσπαθούν να κάνουν οι περισσότερες εταιρίες.

Η αλήθεια είναι ότι στην ανάπτυξη λογισμικού μεγάλων εφαρμογών, ο προγραμματιστής, ο αναλυτικής ο γραφίστας, οι δοκιμαστές κτλ (ή η ομάδες αυτών) είναι απλοί υπάλληλοι οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις θα πάρουν το μισθό τους και τίποτα παραπάνω.

Καλή συνέχεια λοιπόν...

TOPIC LOCKED

Good things come to those who wait...





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες