Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Η Apple εργάζεται σε gaming controller για το iPhone και iPad (;)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/04/2012 - 17:38

Αναρτημένη εικόνα

Στο αναλυτικό review του Anandtech για το νέο iPad ο Anand Lal Shimpi αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα φήμη που άκουσε για ένα project της Apple σχετικά με την κατασκευή ενός φυσικού controller για το iPad ή το iPhone. Αν και δεν γνώριζε περισσότερα επί αυτού του θέματος σημειώνει ότι οι πηγές του δεν ήταν σίγουρες για το αν η εταιρεία από το Cupertino θα υλοποιούσε κάποτε αυτό το project.

Ο Shimpi θεωρεί, βέβαια, ότι αναπόφευκτα ένα τέτοιο αξεσουάρ θα είναι απαραίτητο για τους φανατικούς gamers ειδικά αυτή την εποχή που η διαφορά μεταξύ smartphones και παιχνιδοκονσολών μειώνεται με σταθερό ρυθμό όσον αφορά την απόδοση και την ποιότητα των προσφερόμενων τίτλων. Προσθέτει, μάλιστα, ότι το project αυτό, ίσως, το δούμε στην αγορά εξαιτίας της πίεσης από την Google, η οποία έχει προσφέρει υποστήριξη για ασύρματα και ενσύρματα controllers στο Android εδώ και ένα χρόνο. Υπάρχουν, βέβαια, παρόμοια αξεσουάρ και για το iPad/iPhone από τρίτους κατασκευαστές, όπως το iCade που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Το γεγονός είναι ότι το iOS είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους game developers καταλαμβάνοντας συνεχώς ολοένα και περισσότερο μερίδιο αγοράς εις βάρος της Nintendo και της Sony. Συγκεκριμένα, το iOS και Android αύξησαν τα ποσοστά τους από το 19 τοις εκατό το 2009 στο 58 τοις εκατό τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ με τις Nintendo και Sony να σημειώνουν θεαματική μείωση από το 70 τοις εκατό στο 36 τοις εκατό και από το 11 τοις εκατό στο 6 τοις εκατό αντίστοιχα.


[via AppleInsider, Anandtech]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες