Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

H Apple αυξάνει το μερίδιο αγοράς στην αγορά των tablet με το Kindle Fire να σημειώνει τεράστια πτώση


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 04/05/2012 - 10:58

Αναρτημένη εικόνα


Νέα αποτελέσματα έρευνας της IDC σχετικά με τις παγκόσμιες πωλήσεις tablet συσκευών για το πρώτο τρίμηνο του 2012 δείχνουν ότι παρόλο που οι πωλήσεις του iPad έπεσαν 20 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο η Apple κατάφερε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στο 68 τοις εκατό από το 54.7 τοις εκατό του περασμένου τριμήνου. Ουσιαστικά, η αύξηση αυτή οφείλεται στην μείωση των πωλήσεων των Android συσκευών και κυρίως του Kindle Fire της Amazon για το οποίο παρατηρήθηκε κατακόρυφη «βουτιά» από τις 4.8 εκατομμύρια συσκευές του τέταρτου τριμήνου του 2011 σε κάτι λιγότερο από 750,000 το πρώτο τρίμηνο του 2012 (!)

Όπως βλέπετε και εσείς η μείωση είναι υπερβολικά μεγάλη και προξενεί πολλά ερωτηματικά ως προς τον λόγο που οι πωλήσεις του Kindle Fire, ενός εκ των πολλών «iPad killers», μειώθηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το μόνο λογικό συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτή την τάση αφορά την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων του προηγούμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι οι καταναλωτές προτίμησαν να αγοράσουν ως δώρο κάποιο Kindle Fire εξαιτίας της χαμηλής του τιμής αλλά όταν πέρασε η περίοδος αυτή επέστρεψαν στους «κανονικούς ρυθμούς» επιλογής του iPad για κύριο tablet.

Γενικότερα, η αγορά των tablet συσκευών αυξήθηκε 120 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι αν και σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο (γιορτινή περίοδος) η μείωση ήταν της τάξης του 38 τοις εκατό. Η Samsung κατέλαβε την δεύτερη θέση ακολουθούμενη από τις Amazon, Lenovo και Barnes & Noble.

[via IDC]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες