Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * - - 4 ψήφοι

iHome Service

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
79 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   iHomeService

iHomeService

iPH newbie

• 66 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 17/05/2012 - 08:00

Είχα κάτσει παλιότερα και είχα γράψει ολόκληρο τόπικ για το θέμα των ποιοτήτων των ανταλλακτικών.

Αναλυτικά:

"Ποιότητες Ανταλλακτικών

Τα ανταλλακτικά για τα iphone (και γενικότερα βέβαια) κανονικά διακρίνονται σε ΟΕΜ και "άλλα".
Με το άλλα εννοώ ότι μιλάμε για φτηνές απομιμήσεις συνήθως.

Ας ασχοληθούμε με τα ΟΕΜ.
Ο όρος ΟΕΜ σημαίνει Original Equipment Manufacturer. Ότι δηλαδή αυτός που κατασκεύασε είναι η επίσημη πηγή του προϊόντος (στην συγκεκριμένη περίπτωση η Apple).
H Apple, όμως, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ανταλλακτικά πουθενά στο εμπόριο.
Πως λοιπόν κυκλοφορούν ΟΕΜ parts στο διαδίκτυο? Η απάντηση είναι απλή: Δεν Κυκλοφορούν.

Όσο περισσότερες απομιμήσεις ανταλλακτικών κυκλοφορούσαν, τόσο υπήρχαν και πολλές διαφορετικές ποιότητες στην αγορά.
Κάποια μάλιστα είχαν ποιότητα εφάμιλλη με αυτήν των αυθεντικών που βρίσκονταν στα τηλέφωνα.
Δημιουργήθηκε, λοιπόν η ανάγκη για να διαχωριστούν τα "καλά" από τα "κακά".

Κάπως έτσι η κοινότητα επινόησε τον όρο ΟΕΜ quality parts.
Αυτά ήταν ανταλλακτικά τα οποία δεν ήταν μεν ΟΕΜ αλλά ήταν ίδιας ποιότητας ακριβώς με τα ΟΕΜ.
Το πρόβλημα ήταν ότι σύντομα το πράγμα μπερδεύτηκε ανάμεσα σε ΟΕΜ και ΟΕΜ quality και δημιουργήθηκε σύγχυση.
Για αυτό το λόγο εκ των πραγμάτων έγιναν αλλαγές στους όρους.

Το ΟΕΜ καταργήθηκε για τα αυθεντικά ανταλλακτικά. Αυτά πλέον ονομάζονται Original parts.
Με τον όρο ΟΕΜ εννοούμε πλέον τα ανταλλακτικά που έχουν ίδια ποιότητα με τα αυθεντικά αλλά δεν είναι αυθεντικά."

Συμπέρασμα?

Άλλο το γνήσια και άλλο το ΣΑΝ γνήσια. Όσο ίδια ποιότητα και να έχουν, γνήσια δεν θα γίνουν.

Και αν μη τη άλλο, μόνο αλήθεια δεν λες στον πελάτη αν του πλασάρεις το ΟΕΜ για γνήσιο.

Προσωπική μου εμπειρία: 3 οθόνες ΟΕΜ για iPhone 4, και οι 3 με καμένο pixel. Στην 4η ήταν όλα καλά.

Ε δε νομίζω να άνοιξε ποτέ κανένας 3 iPhone σφραγισμένα και να είχαν και τα τρία καμένα pixel!

Ακόμα και σαν πιθανότητα κάτι λέει.

Όσο για αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή για τους απατεώνες που αφαιρούν τα αυθεντικά κομμάτια από τα τηλέφωνα και τα αντικαθιστούν με after market parts, έχει γίνει πλέον μάστιγα και θέλει προσοχή.

Γνώμη μου? Επισκευές στο τηλέφωνό μας ΜΟΝΟ από έμπιστα άτομα.

Αλλιώς μπροστά στα μάτια μας μόνο!

Η επισκευή που κάνουμε γίνετε κατ'οίκον και μπροστά στα μάτια σας.
Σημείωση: δεν έχουμε στις οθόνες 4 κ 4S ουτε ένα προβληματικό κομμάτι από την μέρα που ξεκινήσαμε να τις χρησιμοποιούμε.
1. Ούτε πιξελ
2. Ούτε κίντρινες οθόνες
3. ούτε όταν πατάς με δύναμη την οθόνη η LCD να κάνει νερά από κάτω.
4. ούτε το frame να ξεκολάει και να μην κάνει την ΤΕΛΕΙΑ εφαρμογή πάνω στο bezel
5. ουτε γραμμές στην οθόνη μετά από κάποιους μήνες
6. ποτέ πελάτης να μας ζήτήσει πίσω για κάποιο λόγο σχετικά με οθόνη.

Δεν έχω λόγο να πω ψέματα στα στοιχεία μου!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 17/05/2012 - 08:10

Η επισκευή που κάνουμε γίνετε κατ'οίκον και μπροστά στα μάτια σας.
Σημείωση: δεν έχουμε στις οθόνες 4 κ 4S ουτε ένα προβληματικό κομμάτι από την μέρα που ξεκινήσαμε να τις χρησιμοποιούμε.
1. Ούτε πιξελ
2. Ούτε κίντρινες οθόνες
3. ούτε όταν πατάς με δύναμη την οθόνη η LCD να κάνει νερά από κάτω.
4. ούτε το frame να ξεκολάει και να μην κάνει την ΤΕΛΕΙΑ εφαρμογή πάνω στο bezel
5. ουτε γραμμές στην οθόνη μετά από κάποιους μήνες
6. ποτέ πελάτης να μας ζήτήσει πίσω για κάποιο λόγο σχετικά με οθόνη.

Δεν έχω λόγο να πω ψέματα στα στοιχεία μου!

Πόσο σίγουρος είσαι ότι είναι έτσι?

Σε παραπέμπω στο 6 των όσων έγραψες.

"ποτέ πελάτης να μας ζήτήσει πίσω για κάποιο λόγο σχετικά με οθόνη"

Πόσο σίγουρος είσαι ότι το έχει καταλάβει?

Γιατί το λογικό είναι ότι σε εσάς δεν απευθύνονται geeks όπως εμείς εδώ μέσα που είμαστε ψαγμένοι.

Έχει τύχει να πάρω τηλέφωνο στα χέρια μου που είχε κιτρινίλα στην οθόνη και η κάτοχός του δεν το είχε προσέξει.

Οπότε μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για την μετέπειτα εξέλιξη των ανταλλακτικών...

Έχει να κάνει και με την ικανότητα αντίληψης του πελάτη ή με το αν τον ενοχλεί, η με το κατά πόσο είναι γνώστης ώστε να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα.

Γιατί αν όντως δεν έχει υπάρξει ούτε ένα προβληματικό κομμάτι, τότε μπράβο, πέτυχες λιγότερη αστοχία υλικού από τον ίδιο τον κατασκευαστή!

#78   iHomeService

iHomeService

iPH newbie

• 66 μηνύματα

Δημοσίευση 17/05/2012 - 09:01

Γιατί αν όντως δεν έχει υπάρξει ούτε ένα προβληματικό κομμάτι, τότε μπράβο, πέτυχες λιγότερη αστοχία υλικού από τον ίδιο τον κατασκευαστή!

Είναι ο λόγος που δεν έχουμε καν δεύτερη ποιότητα. Χανουμε πελάτες κάθε μέρα ένα 20% διότι δεν έχουμε την άλλη ποιότητα.
Δεν αξίζει να ασχοληθείς με την άλλη ποιότητα διότι η μία στις 10 μαθηματικά θα τον τρως!

Τα 6 κομμάτια που είπα έχουν τρύπες δεν λέω.. μερικοί πελάτες δεν γνώρίζουν είναι αλήθεια αλλά δεν είναι όλοι έτσι!

Πάντως ακόμα και εσείς που γνωρίζετε κάτι παραπάνω από τον μέσο χρήστη θα ήθελα την γνώμη σας.

Κάνετε κάποια συνάντηση κάποιο καφεδάκι?

#79   KostasRodos29

KostasRodos29

iPH Intergalactic Leader

• 19.675 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 17/05/2012 - 09:50

Ρόδο αν θες είμαι μέσα εγώ Αθήνα πέφτεις μακρυά..;-)

ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ...!!!!

#80   petros29

petros29

iPH Hero

• 4.323 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 17/05/2012 - 10:05

Ρε παιδιά όσο και να το κουράζουμε η αλήθεια είναι μία, γνήσιο ανταλλακτικό είναι αυτό που πουλάει η ίδια η εταιρία, δηλαδή όπως πάς και αγοράζεις απο applestore 1 4ς, έτσι να πάς και να τους πείς πιάσε 4 οθόνες για 4αρι. Απο τη στιγμή που το αγοράζεις απο δεύτερο προμηθευτή είναι ιμιτασιόν, και για να χρησιμοποιήσω γνωστή διαφήμηση ''ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ'' :P :P

για αξιολογήστε ποιότητα ανταλλακτικών από αυτό το κατάστημα απανταχού γνώστες που έχετε δοκιμάσει από εκεί.
Γιατί είναι δοκιμασμένο και αυτό!

δεν μπορώ να κρίνω για την ποιότητα αλλα απο τιμές τουλάχιστον μπορώ να πώ οτι δεν κλέβει, γιατί όταν δίνει μία μπαταρία για 3gs 8,5 ευρώ και στο ebay η ποιο φτηνή είναι στα 4,5$ τότε πιστεύω πως τα δίνει σε καλή τιμή.

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες