Είχα κάτσει παλιότερα και είχα γράψει ολόκληρο τόπικ για το θέμα των ποιοτήτων των ανταλλακτικών.
Αναλυτικά:
"Ποιότητες Ανταλλακτικών
Τα ανταλλακτικά για τα iphone (και γενικότερα βέβαια) κανονικά διακρίνονται σε ΟΕΜ και "άλλα".
Με το άλλα εννοώ ότι μιλάμε για φτηνές απομιμήσεις συνήθως.
Ας ασχοληθούμε με τα ΟΕΜ.
Ο όρος ΟΕΜ σημαίνει Original Equipment Manufacturer. Ότι δηλαδή αυτός που κατασκεύασε είναι η επίσημη πηγή του προϊόντος (στην συγκεκριμένη περίπτωση η Apple).
H Apple, όμως, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ανταλλακτικά πουθενά στο εμπόριο.
Πως λοιπόν κυκλοφορούν ΟΕΜ parts στο διαδίκτυο? Η απάντηση είναι απλή: Δεν Κυκλοφορούν.
Όσο περισσότερες απομιμήσεις ανταλλακτικών κυκλοφορούσαν, τόσο υπήρχαν και πολλές διαφορετικές ποιότητες στην αγορά.
Κάποια μάλιστα είχαν ποιότητα εφάμιλλη με αυτήν των αυθεντικών που βρίσκονταν στα τηλέφωνα.
Δημιουργήθηκε, λοιπόν η ανάγκη για να διαχωριστούν τα "καλά" από τα "κακά".
Κάπως έτσι η κοινότητα επινόησε τον όρο ΟΕΜ quality parts.
Αυτά ήταν ανταλλακτικά τα οποία δεν ήταν μεν ΟΕΜ αλλά ήταν ίδιας ποιότητας ακριβώς με τα ΟΕΜ.
Το πρόβλημα ήταν ότι σύντομα το πράγμα μπερδεύτηκε ανάμεσα σε ΟΕΜ και ΟΕΜ quality και δημιουργήθηκε σύγχυση.
Για αυτό το λόγο εκ των πραγμάτων έγιναν αλλαγές στους όρους.
Το ΟΕΜ καταργήθηκε για τα αυθεντικά ανταλλακτικά. Αυτά πλέον ονομάζονται Original parts.
Με τον όρο ΟΕΜ εννοούμε πλέον τα ανταλλακτικά που έχουν ίδια ποιότητα με τα αυθεντικά αλλά δεν είναι αυθεντικά."
Συμπέρασμα?
Άλλο το γνήσια και άλλο το ΣΑΝ γνήσια. Όσο ίδια ποιότητα και να έχουν, γνήσια δεν θα γίνουν.
Και αν μη τη άλλο, μόνο αλήθεια δεν λες στον πελάτη αν του πλασάρεις το ΟΕΜ για γνήσιο.
Προσωπική μου εμπειρία: 3 οθόνες ΟΕΜ για iPhone 4, και οι 3 με καμένο pixel. Στην 4η ήταν όλα καλά.
Ε δε νομίζω να άνοιξε ποτέ κανένας 3 iPhone σφραγισμένα και να είχαν και τα τρία καμένα pixel!
Ακόμα και σαν πιθανότητα κάτι λέει.
Όσο για αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή για τους απατεώνες που αφαιρούν τα αυθεντικά κομμάτια από τα τηλέφωνα και τα αντικαθιστούν με after market parts, έχει γίνει πλέον μάστιγα και θέλει προσοχή.
Γνώμη μου? Επισκευές στο τηλέφωνό μας ΜΟΝΟ από έμπιστα άτομα.
Αλλιώς μπροστά στα μάτια μας μόνο!
Η επισκευή που κάνουμε γίνετε κατ'οίκον και μπροστά στα μάτια σας.
Σημείωση: δεν έχουμε στις οθόνες 4 κ 4S ουτε ένα προβληματικό κομμάτι από την μέρα που ξεκινήσαμε να τις χρησιμοποιούμε.
1. Ούτε πιξελ
2. Ούτε κίντρινες οθόνες
3. ούτε όταν πατάς με δύναμη την οθόνη η LCD να κάνει νερά από κάτω.
4. ούτε το frame να ξεκολάει και να μην κάνει την ΤΕΛΕΙΑ εφαρμογή πάνω στο bezel
5. ουτε γραμμές στην οθόνη μετά από κάποιους μήνες
6. ποτέ πελάτης να μας ζήτήσει πίσω για κάποιο λόγο σχετικά με οθόνη.
Δεν έχω λόγο να πω ψέματα στα στοιχεία μου!