Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Αλλάξτε κωδικό για τον λογαριασμό root


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
42 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   hexblot

hexblot

    iPH newbie

  • 92 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/11/2009 - 16:54

οντως παραμενει κλειστο η hacked και μετα απο restore ? :unsure:


λογικά αφού γίνεται restore, όλες οι ρυθμίσεις της συσκευής επανέρχονται στις default τιμές τους ( def password ). Μπορει κάποιος το κάνει confirm?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 05/11/2009 - 17:30

λογικά αφού γίνεται restore, όλες οι ρυθμίσεις της συσκευής επανέρχονται στις default τιμές τους ( def password ). Μπορει κάποιος το κάνει confirm?

μετά το ρεστορε δεν μπορεί να μπεί στο κινητό σου γιατί είναι κλειδωμένο το filesystem του κινητού

#18   lrbill

lrbill

    iPH User

  • 181 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/11/2009 - 16:19

εγω το κανω αυτο και μου λεει (another passwd process is running.)τι να κανω τωρα?

Α ξεχασα να πω οτι μπαίνω με Putty γραφω όπου (xxx) η IP μου ειναι.Τι πρεπει να κανω για δες.

login as: root
root@xx.x.xxx.xx's password:
djbill-iPhone:~ root# passwd
another passwd process is running.
djbill-iPhone:~ root# passwd
another passwd process is running.

Τελευταία επεξεργασία από: lrbill, 08/11/2009 - 16:22


#19   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/11/2009 - 17:32

Δοκίμασες να κάνεις ένα restart το iphone μήπως και στρώσει;! Δοκίμασε το και να δεν λειτουργήσει τότε θα το δοκιμάσουμε αλλιώς.

#20   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 08/11/2009 - 18:22

με restart θα καθαρισει το process που τρεχει για την αλλαγη του root password.

αν δεν θες να κανεις restart, τοτε κατεβασε και εγκατεστησε απο Cydia το top

μετα αφου κανεις login σαν root στο Putty, γραψε top

θα σου φερει μια λιστα με running processes. εκει θα βρεις αριστερα στη λιστα το passwd κατω απο τη στηλη COMMAND (συνηθως 2 instances) με ενα id διπλα του (στηλη PID). σημειωσε το μικροτερο νουμερο id του passwd και κανε Ctrl-C για να κλεισει το top.

μετα γραψε στο Putty: kill -9 pid οπου pid το νουμερο που σημειωσες πιο πριν.

ετσι θα τερματισεις ολα τα passwd processes που τρεχουν.

σιγουρα με restart τελειωνεις πιο γρηγορα, αλλα με τον δευτερο τροπο μαθαινεις και κατι... ;)

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 08/11/2009 - 18:24


#21   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/11/2009 - 18:54

με restart θα καθαρισει το process που τρεχει για την αλλαγη του root password.

αν δεν θες να κανεις restart, τοτε κατεβασε και εγκατεστησε απο Cydia το top

μετα αφου κανεις login σαν root στο Putty, γραψε top

θα σου φερει μια λιστα με running processes. εκει θα βρεις αριστερα στη λιστα το passwd κατω απο τη στηλη COMMAND (συνηθως 2 instances) με ενα id διπλα του (στηλη PID). σημειωσε το μικροτερο νουμερο id του passwd και κανε Ctrl-C για να κλεισει το top.

μετα γραψε στο Putty: kill -9 pid οπου pid το νουμερο που σημειωσες πιο πριν.

ετσι θα τερματισεις ολα τα passwd processes που τρεχουν.

σιγουρα με restart τελειωνεις πιο γρηγορα, αλλα με τον δευτερο τροπο μαθαινεις και κατι... ;)


Σωστός. Αυτός είναι ο εναλλακτικός τρόπος. Απλά για τους χρήστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με κονσόλα και το unix είναι λίγο παράξενος. Δεν παύει όμως να είναι ορθός και πολύ χρήσιμος σε διάφορες καταστάσεις.

#22   lrbill

lrbill

    iPH User

  • 181 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 08/11/2009 - 19:15

Να'στε καλά παιδιά, το έκανα και το πέτυχα με την 1η, έβαλα το top από cydia, άνοιξα το putty, έγραψα root, μετά το pass το alpine και έπειτα έγραψα passwd και μου είπε για αλλαγή password, το έγραψα το καινούργιο pass, το ζητησε 2 φορές, και έπειτα μου το ζήτησε για να ξαναμπεί, πάτησα το new pass και όλα ok ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.

#23   Paris1986

Paris1986

    iPH Community Leader

  • 12.609 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 12/11/2009 - 22:02

Για Mac όντως χρησιμοποιούμε το Terminal για σύνδεση με το iPhone

Όμως πιο απλά τρέχουμε το Mobile Terminal στο iPhone χωρίς σύνδεση με υπολογιστή (αν δεν το έχουμε το κατεβάζουμε από Cydia)

Εκεί γράφουμε την εντολή "su", μας ζητάει το password (alpine) και μετά (έχοντας μπει στο root) τρέχουμε την εντολή "passwd" και αλλάζουμε password...απλά όμορφα γρήγορα ;)


τα σπασες φιλε μου.πολυ γρηγορα το εφτιαξα και δεν ειχα ξαναχρησιμοποιησει το mobile terminal ποτε μου...απλα γρηγορα και νοικοκυρεμενα...

#24   paco

paco

    iPH newbie

  • 5 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 13/11/2009 - 02:54

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας.
εχω κατεβασει το τερμιναλ απο συντια .το ανοιγω και γραφω su και μου ζηταει password.μολις παω να γραψω τον κωδικο που ειναι alpine αν καταλαβα καλα δεν γραφει τιποτα.κανω κατι λαθος?

#25   911

911

    iPH newbie

  • 18 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 13/11/2009 - 06:33

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας.
εχω κατεβασει το τερμιναλ απο συντια .το ανοιγω και γραφω su και μου ζηταει password.μολις παω να γραψω τον κωδικο που ειναι alpine αν καταλαβα καλα δεν γραφει τιποτα.κανω κατι λαθος?

Καλα το γραφεις απλα δεν φαινεται στην οθονη γραψε alpine kai πατα return και αυτο θα το παρει..

#26   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 13/11/2009 - 16:24

Είναι κλασική λειτουργία του unix αυτό που λες. Όταν γράφεις κωδικό δεν σου εμφανίζει τίποτα στην κονσόλα. Τον διαβάζει όμως μην ανησυχείς.

#27   radio936

radio936

    iPH newbie

  • 26 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/11/2009 - 10:12

Φυσικα οσοι δεν χρησιμοποιουν οπως εγω το SSH- Putty γιατι απλα δεν δουλευει στο 2g που εχω δεν συντρεχει λογος ανησυχιας. Τουλαχιστον κατεβααζω εφαρμογες απο το cydia και το app store...

#28   d3vilmaycry

d3vilmaycry

    iPH newbie

  • 74 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/11/2009 - 19:00

Παιδια ξερει κανεις γιατι δν ανοιγει το terminal..;
Το εκανα re-install , remove και παλι install αλλα τπτ..:(

#29   imposter

imposter

    iPH Member

  • 224 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 22/11/2009 - 19:49

Για Mac όντως χρησιμοποιούμε το Terminal για σύνδεση με το iPhone

Όμως πιο απλά τρέχουμε το Mobile Terminal στο iPhone χωρίς σύνδεση με υπολογιστή (αν δεν το έχουμε το κατεβάζουμε από Cydia)

Εκεί γράφουμε την εντολή "su", μας ζητάει το password (alpine) και μετά (έχοντας μπει στο root) τρέχουμε την εντολή "passwd" και αλλάζουμε password...απλά όμορφα γρήγορα ;)

Η πιο ευκολη μεθοδος ειναι αυτη εδω.. τουλαχιστον οπως το ειδα.
Ενα μεγαλο ευχαριστω.!!!!

#30   sirdiman

sirdiman

    iPH newbie

  • 94 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Sir Diman

Δημοσίευση 22/11/2009 - 20:24

Η αλλαγη του password επηρεαζει καθολου στο restore της συσκευης ή σε καποια αλλη λειτουργια του?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες