Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

H ασφάλεια στο iOS με διεθνώς αποδεκτά πρότυπα κρυπτογράφησης


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 14/08/2012 - 11:44

Αναρτημένη εικόνα

Το Technology Review σε εκτενές δημοσίευμα αναφέρεται στην εξέλιξη του iPhone στο θέμα της ασφάλειας τονίζοντας ότι η Apple έχει πλέον την αποδοχή κυβερνητικών και εταιρικών οργανισμών με την εφαρμογή διεθνώς αποδεκτών προτύπων στο θέμα της κρυπτογράφησης των δεδομένων μιας iOS συσκευής.

Κατά βάση η Apple χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο AES (Advanced Encryption Standard), ένα σύστημα που δημοσιεύτηκε το 1998, υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το 2001 και χρησιμοποιείται από την NSA για την αποθήκευση απόρρητων δεδομένων. Μετά από μια δεκαετία εκτενών αναλύσεων το AES θεωρείται αδιάρρηκτο - είναι, μάλιστα, τόσο ισχυρό που κανένας υπολογιστής στο προσεχές μέλλον δεν μπορεί να «σπάσει» ένα πραγματικά τυχαίο 256-bit AES key.

«Υπάρχουν πολλά θέματα όσον αφορά την εξαγωγή δεδομένων από τις iOS συσκευές», αναφέρει η Amber Schroader, CEO της Paraben, μιας εταιρείας παροχής εγκληματολογικών υπηρεσιών για smartphones. «Είχαμε πολλές αστικές υποθέσεις που δεν καταφέραμε να επιλύσουμε εξαιτίας της κρυπτογράφησης που μας εμπόδιζε».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ ενώ θα βρείτε και πρόσφατο πολυσέλιδο έγγραφο της Apple, το οποίο αναλύει σε μεγάλο βαθμό την ασφάλεια στο iOS εδώ.

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες