Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iMac boot από external SSD μέσω Firewire800 - Απόψεις

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
30 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 20/09/2012 - 20:24

Κάποιοι θα γνωρίζουν τη σταυροφορία μου να προσθέσω SSD στον 27αρη iMac του 2010. Εν ολίγοις, να το ανοίξω μόνος μου αποκλείεται, να το δώσω σε κάποιον APR μάλλον δεν το βλέπω (υψηλές χρεώσεις, κάποιοι σε υποχρεώνουν να βάλεις συγκεκριμένο SSD, έλλειψη εμπιστοσύνης, post install θέματα που μπορεί να προκύψουν με θερμοκρασίες, ανεμιστήρες κτλ), οπότε σκέφτηκα την παρακάτω λύση.

Έχω αγοράσει αυτόν τον SSD. Σε ερώτηση μου στην Transcend μου απάντησαν ότι υποστηρίζεται πλήρως σε Mac OSX.
Σχετικά με την ενεργοποίηση του TRIM διάβασα σε αρκετά forum ότι αν ο SSD υποστηρίζει από μόνος του garbage collection δεν είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί από το λειτουργικό η επιλογή για TRIM. Αυτό υποστηρίζεται σε SSD με Sandforce controller (ο συγκεκριμένος έχει SandForce SF-2281 με λειτουργία Durawrite). Περισσότερα εδώ. Ακόμα και αν θέλουμε TRIM μπορεί να ενεργοποιηθεί με το TRIM Enabler app.
Ένα πρόβλημα είναι ότι η Transcend δεν έχει βγάλει application για Mac OSX για firmware updates, status checking κτλ. Οπότε σκέφτομαι να το συνδέσω αρχικά σε Win 7 PC, να κάνω το update και μετά να προχωρήσω με την παρακάτω λύση. Μελλοντικά δε θα μπορώ να κάνω firmware update, αλλά αυτό θα ίσχυε ακόμα και στην περίπτωση που θα έβαζα τον δίσκο μέσα στον iMac. Μένει να τους ρωτήσω αν πρόκειται να βγάλουν app για Mac OSX.

Λοιπόν, στο θέμα μας τώρα.

Ο iMac έχει SATA 2 interface οπότε έτσι κι αλλιώς τις SATA 3 ταχύτητες τις χάνω.
Όσον αφορά το Firewire μιλάμε για FW800, 800Mbit/sec (max 100ΜΒ/sec). Σίγουρα το FW800 θα αποτελέσει bottleneck σε αυτό το setup.
Ο υπάρχον δίσκος είναι ένας Seagate ST31000528AS 7200.12 με μετρήσεις να μου δίνουν write speed περίπου 75MB/sec και read speed περίπου 84MB/sec.
Νομίζω λοιπόν ότι θα μπορέσω να εκμεταλλευτώ το χαμηλό latency του SSD και τα πολύ υψηλότερα IOPS. Από τη στιγμή που οι τιμές για sequential read/writes μάλλον είναι αδιάφορες εφόσον θα χρησιμοποιηθεί μόνο για το λειτουργικό, εφαρμογές (συνήθως μερικά MB) κτλ και όχι μεταφορές μεγάλων αρχείων.

Ο SSD θα μπει σε enclosure με FW800 χωρίς ανάγκη εξωτερικής τροφοδοσίας.

Εδώ κάποιες μετρήσεις σε iMac του 2009 με Intel SSD και WD. Επιπλέον μετρήσεις, εδώ. Όπως θα δείτε υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά υπέρ του SSD στα random read/writes.

Και κάποια video με το λειτουργικό σε external SSD μέσω FW800.

http://www.youtube.com/watch?v=bltcDZhJJSc

http://www.youtube.com/watch?v=dtaOnuknUZU

http://www.youtube.com/watch?v=euYszk0bCDc

http://www.youtube.com/watch?v=5OzZ9ranZn8

Λοιπόν για πείτε τη γνώμη σας, πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο?

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 20/09/2012 - 20:30

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 20/09/2012 - 21:53

Βρε, ακόμα ψάχνεσαι? Δεν έβγαλες άκρη εντέλει με την Document να σου βάλουν αυτόν που θες εσύ?

Σοβαρά σου μιλάω άμα θες πάμε μαζί εκεί που σου είπαν ότι το κάνουν να με δούνε και να είμαστε πάνω από το μηχάνημα όταν θα το ανοίγουν :)
Once You Go Mac You Never Go Back

#3   CybeRTroN

CybeRTroN

iPH Contributor

• 1.249 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:KyriakosThess

Δημοσίευση 20/09/2012 - 23:02

Έχει δίκιο ο Δημήτρης...πηγαίνετε παρέα σε άλλο σέρβις να σου βάλουν τον δίσκο που ΕΣΥ Θέλεις...δεν είναι ποια τόσο δύσκολο επειδή σε περιόρισε το πρώτο σέρβις...απλά πας σε άλλο , λύση υπάρχει !! Ποιος σου είπε περί αναξιοπιστίας που λες κτλ...ότι δεν μπορούν να σου προσθέσουν ένα επιπλέον δίσκο και ότι αν το κάνουν θα γίνει ζημιά κτλ....δηλαδη αν σου χτυπούσε ο υπάρχον σκληρός ή οτιδήποτε γενικά και είχες εγγύηση που θα το έστελνες ΑΜΕΡΙΚΗ - ΑΓΓΛΙΑ με κουριερ....ή θα το άνοιγες εσύ μόνος ή απλά θα παρόπλιζες το μηχάνημα εντελώς λόγο φόβου στο σέρβις....??
Για οτιδήποτε π.χ. για έναν απλό καθαρισμό μέχρι και αλλαγή εξαρτήματος μέχρι απλά για ένα τσεκ - απ....ΟΥΤΟΣΗ ΑΛΛΟΣ θα στον ανοίξουν βγάζοντας το πάνελ και επεμβαίνοντας μέσα με τον κλασσικό παραδοσιακό τρόπο....αυτό που τραγικοπιεις πλέων αγαπητέ είναι κάτι που τουλάχιστον αυτοί το κάνουν δεκάδες φορές καθημερινά ή συνολικά εκατοντάδες....δηλαδη ο δικός σου υπολογιστής θα διαφέρει από τους άλλους και δεν θα ξέρουν τι τους γίνεται...?? Σε όλα τα σέρβις έχουν γίνει @#$%@ σε ΟΛΑ και εντός και εκτός Ελλάδος και σε διάφορες εταιρίες , χωρίς εξαίρεση !!
Πιστεύω ΦΟΒΑΣΕ χωρίς λόγο υπερβολικά....και καταλήγεις σε λάθος λύσεις , εγώ αυτή την την λύση μεσώ FW 800 , θα την δεχόμουν προσωρινά σε περίπτωση ανάγκης π.χ. βλάβης στον εσωτερικό σκληρό και όχι ως επίσημη και μόνιμη επιλογή ξεκινήματος λειτουργικού....είναι κάπως ιδιαίτερη και το ξέρεις !!

Ο SSD Transcend , δεν τον γνωρίζω καλά , σε πόσα reviews και μετρήσεις που διάβασα δεν τον είδα πουθενά μέσα ως προτιμώμενη επιλογή γενικά , ίσως και αν δοκίμαζες κάτι καλύτερο....από την άλλη όμως έχεις SATA 2 οπότε ότι καλύτερο και να έχει ο δίσκος το χάνεις σε επιδώσεις , άρα μηδέν το κακό !! Πάντως όλοι οι δίσκοι τρέχουν όλα τα λειτουργικά , δεν νομίζω να υπάρχει το παραμικρό θέμα !!
Λες παραπάνω , ότι το πολύ σημαντικό garbage collection - όντως είναι βασικότατο - υποστηρίζεται σε δίσκους SSD με Sandforce controller , αυτό δεν ισχύει ακριβώς έτσι.... διοτι ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ και από δίσκους που δεν φοράν - ευτυχώς για μένα - αυτόν τον κοντρολερ αλλά άλλον διαφορετικό , όπως ο Vertex 4 και έχουν τελικά ποιο " ΕΠΙΘΕΤΙΚΌ " garbage collection :D !!
Άποψη μου ότι θα δημιουργήσει ένα bottleneckμε τέτοια υλοποίηση λόγο του FW 800 !! Αν είχες το λιγότερο USB 3.0 και καλύτερα Thunderbolt τότε όλα θα ήταν αλλιώς...σαν το SATA 3 θα ήταν και βάλε και κανένα πρόβλημα να τον είχες εξωτερικά τον SSD !! Κανε αυτό που σου λέει ο Δημήτρης αν τόσο πολύ φοβάσαι αγαπητέ !!

Τελευταία επεξεργασία από: CybeRTroN, 20/09/2012 - 23:05

#4   Akragantas

Akragantas

iPH User

• 125 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4 +4G
  • GameCenter:Akragantas

Δημοσίευση 20/09/2012 - 23:13

Φίλε mike ο Δημήτρης είναι δάσκαλος, εφόσον προτείνεται να σου προσφέρει τέτοια βοήθεια μην το σκέφτεσαι καθόλου!

#5   Heatspreader

Heatspreader

iPH newbie

• 70 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 21/09/2012 - 01:16

Παντα ηθελα εναν SSD στον iMac. Επειδη ειναι ενα μηχανημα που το προσεχω πολυ, θελω να γινει απο καποιον που ξερει να τον εγκαταστησει σωστα. Η λυση για εξωτερικο SSD πραγματικα με ανατριχιαζει. Θεωρω οτι ειναι η υπερτατη μπακαλιστικη λυση.

Δεν εχω θεμα να τον βαλω μονος μου, ή ακομα καλυτερα να τον βαλει καποιος που δουλευει σε καποιο επισημο Service της Apple, απλα θελω να βλεπω πως το κανει.

Εστειλα email στη Document αφου πρωτα επικοινωνησα τηλεφωνικα.

Στο email εγραψα:

"
Αξιότιμε κύριε/κυρία,

Επικοινώνησα τηλεφωνικά με το υποκατάστημα σας στη Γλυφάδα, σήμερα 14/09/2012, σχετικά με την αγορά και εγκατάσταση από το Service σας ενός Solid State Drive (SSD) στο σύστημα μου, το οποίο είναι ένας iMac 27” mid 2011 / SN: xxxxxxxxxxxx. Η συνάδελφος σας με παρέπεμψε σε εσάς, ώστε να μου πείτε κάποιες προσφορές καθώς να μου απαντήσετε και σε ένα αίτημα μου.
! Εκτός από τις προσφορές, αυτό που ζήτησα είναι, κατά την εγκατάσταση του SSD, να είμαι παρόν στο Service. Με αυτό το αίτημα, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να θίξω την αξιοπιστία του Service σας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο Service είναι δύσκολο να είναι παρόν ο πελάτης, αφού είναι πιθανό να ενοχλεί τον τεχνικό με ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι ζητώντας από το Service κάτι τέτοιο, δεσμεύομαι να μην ενοχλώ.
! Είμαι Apple χρήστης και έχω στη κατοχή μου iPhone 4, iPad 4G και iMac 27. Όπως θα γνωρίζετε οι Apple χρήστες δεν επαναπαύονται μόνο στην καλή λειτουργία των συσκευών τους. Η καλή ψυχολογία η οποία εξαρτάται και από το πως είναι το εσωτερικό μίας συσκευής και αν παραμένει αναλλοίωτο αυτό, είναι πολύ σημαντική.
! Θα σας παρακαλούσα τέλος αν το αίτημα μου γίνει δεκτό να μου πείτε τις διαθέσιμες προσφορές του καταστήματος σας για εγκατάσταση SSD.
! Χωρίς να είμαι παρόν δυστυχώς δεν θα προχωρήσω σε αγορά και εγκατάσταση SSD, αφού θεωρώ δικαίωμα μου, να είμαι παρόν στη διαδικασία, καθώς πρόκειται για δική μου περιουσία.

Με εκτιμιση,
"

Μου απαντησαν και οι τιμες ειναι παρακατω:

"Το κόστος για την προσθήκη SSD δίσκου στο μηχάνημά σας είναι: 

Α. Κόστος του δίσκου: 
SSD 128 GB SATA3, 199,00 €
SSD 256 GB SATA3, 390,00 €

B. Παρελκόμενα (που τοποθετούνται στο μηχάνημα και έρχονται από το Service) καλώδια,βάσεις κλπ…
Κόστος 59,00 €

Γ. Παροχή Υπηρεσίας (όταν γίνεται στον χώρο του Τεχνικού τμήματος – ΧΩΡΙΣ να μπορεί να υπάρχει η παρουσία του Πελάτη
Κόστος 60,00 € 

Η μόνη εναλλακτική που μπορεί να υπάρξει είναι να γίνει η εγκατάσταση στον χώρο σας, από Τεχνικό της Εταιρείας μας. 
Το κόστος της παροχής Υπηρεσίας, όμως, σε αυτήν την περίπτωση, θα είναι 190,00 € 

Αν σας ενδιαφέρει μπορούμε να το προγραμματίσουμε. 
Σε αυτήν την περίπτωση γίνεται κατάθεση του συνολικού ποσού σε Λογαριασμό Όψεως της Εταιρείας μας (κόστος δίσκου+παρελκόμενα+Παροχή Υπηρεσίας) και η επίσκεψη πογραμματίζεται εργάσιμες ώρες εντός 2 ημερών. "

Πως σας φαινεται η τιμη;
Το οτι πρεπει να πληρωσω απο πριν ανεξαρτητου αποτελεσματος, δεν μου καθεται καλα.

#6   Akragantas

Akragantas

iPH User

• 125 μηνύματα
  • Tablet:iPad 4 +4G
  • GameCenter:Akragantas

Δημοσίευση 21/09/2012 - 01:23

Καλά μιλάμε για τρελοί κλέφτες...εγκατάσταση στον χώρο σας με χρέωση 190 ευρώ που είναι μισή ώρα δουλειά...όταν σήμερα το μεροκάματο ενός τεχνικού είναι 25 ευρώ...
για να μην πω για τις άλλες τιμές...ρε δεν πάνε καλά!

#7   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 21/09/2012 - 01:23

Χαχαχαχαχαχααχ 400 ευρώ για 256GB? Δλδ εσύ θες τουλάχιστον 600 για να στον βάλουν αυτοί αν επιλέξεις τελικά 256...Αν δεν έχεις εγγύηση κάντο μόνος σου..Έλεος..

Αναρτημένη εικόνα

#8   Heatspreader

Heatspreader

iPH newbie

• 70 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 01:51

Εχω εγγυηση. Χανεται αν τον βαλω μονος μου;
Η Apple στην Ελλαδα ειναι σε Ιουρασικη περιοδο. Κριμα που εχουμε δωσει τοσα λεφτα και μας αντιμετωπιζουν ετσι.

#9   MarkKnopfler

MarkKnopfler

iPH Intergalactic Leader

• 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 21/09/2012 - 01:53

Νομίζω την χάνεις φίλε...Έχεις πολύ εγγύηση ακόμα;

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά πραγματικά.Και δεν τους έχω και εμπιστοσύνη μ αυτά που έχω ακούσει.

Για να δικαιολογούσαν τα 190Ε έπρεπε ο τεχνικός να ερχόταν από Αγγλία..

Τελευταία επεξεργασία από: MarkKnopfler, 21/09/2012 - 01:58

Αναρτημένη εικόνα

#10   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 10:02

Εχω εγγυηση. Χανεται αν τον βαλω μονος μου;
Η Apple στην Ελλαδα ειναι σε Ιουρασικη περιοδο. Κριμα που εχουμε δωσει τοσα λεφτα και μας αντιμετωπιζουν ετσι.

Δυστυχώς την χάνεις στον iMac για τέτοια επέμβαση.

#11   mikexs

mikexs

iPH Master

• 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 21/09/2012 - 10:27

Τα χρήματα που ζητάνε είναι πάρα πολλά. Και να φανταστείτε πριν λίγο καιρό ζητούσαν περισσότερα.

@CyberTron Ο Transcend έχει πολύ καλές κριτικές σε Amazon, forums κτλ. και πολλοί λένε ότι είναι γρηγορότερος από άλλους της OCZ. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον βρήκα σε συγκριτικά τεστ, αλλά αυτό δε με απασχολεί τόσο. Το βασικό μου προβλημα βέβαια αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα και αν βάλω τον SSD μέσα στον iMac, δε θα μπορώ να κάνω μελλοντικά firmware updates κτλ γιατί η εφαρμογή της Transcend για αυτή τη δουλειά δεν υποστηρίζει Mac OSX (και ούτε πρόκειται όπως μου είπαν). Οπότε με την εξωτερική λύση λογικά θα μπορώ αν το συνδέσω σε ένα win 7 PC και να κάνω το update. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο ότι θα είναι formatted σε Mac OS Extended (Journaled) γιατί ουσιαστικά χρειάζεται να τον δει μόνο το software της Transcend και όχι τα windows. Αλλά ακόμα και αν πρέπει να τον δουν τα windows υπάρχει το αντίστοιχο software για αυτή τη δουλειά.

@jimmakos Ευχαριστώ Δημήτρη. Ελπίζω να το πάρω απόφαση κάποια στιγμή. Βασικά στο service δεν ξέρω τι κάνουν με το θέμα της θερμοκρασίας και τους ανεμιστήρες. Σου λένε απλά να χρησιμοποιήσεις το fan control software ή κάνουν κάποια πατέντα με βραχυκύκλωμα κτλ για να μην δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο full. Δεν χρειάζεται να ελέγχεται και η θερμοκρασία του SSD?

#12   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 10:36

Τα χρήματα που ζητάνε είναι πάρα πολλά. Και να φανταστείτε πριν λίγο καιρό ζητούσαν περισσότερα.

@CyberTron Ο Transcend έχει πολύ καλές κριτικές σε Amazon, forums κτλ. και πολλοί λένε ότι είναι γρηγορότερος από άλλους της OCZ. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον βρήκα σε συγκριτικά τεστ, αλλά αυτό δε με απασχολεί τόσο. Το βασικό μου προβλημα βέβαια αυτή τη στιγμή είναι ότι ακόμα και αν βάλω τον SSD μέσα στον iMac, δε θα μπορώ να κάνω μελλοντικά firmware updates κτλ γιατί η εφαρμογή της Transcend για αυτή τη δουλειά δεν υποστηρίζει Mac OSX (και ούτε πρόκειται όπως μου είπαν). Οπότε με την εξωτερική λύση λογικά θα μπορώ αν το συνδέσω σε ένα win 7 PC και να κάνω το update. Δεν νομίζω να παίζει ρόλο ότι θα είναι formatted σε Mac OS Extended (Journaled) γιατί ουσιαστικά χρειάζεται να τον δει μόνο το software της Transcend και όχι τα windows. Αλλά ακόμα και αν πρέπει να τον δουν τα windows υπάρχει το αντίστοιχο software για αυτή τη δουλειά.

@jimmakos Ευχαριστώ Δημήτρη. Ελπίζω να το πάρω απόφαση κάποια στιγμή. Βασικά στο service δεν ξέρω τι κάνουν με το θέμα της θερμοκρασίας και τους ανεμιστήρες. Σου λένε απλά να χρησιμοποιήσεις το fan control software ή κάνουν κάποια πατέντα με βραχυκύκλωμα κτλ για να μην δουλεύουν οι ανεμιστήρες στο full. Δεν χρειάζεται να ελέγχεται και η θερμοκρασία του SSD?

Όχι δεν χρειάζεται. Κι εγώ έχω κάνει το βραχυκύκλωμα. Το οποίο είναι και το πιο σωστό. Δεν ανεβάζει θερμοκρασίες ο ssd.

Εγώ στο λέω να πάς στο Service διότι αν θυμάμαι έχεις Apple care. Αν στο κάνω εγώ και κάποια στιγμή στο μέλλον βγάλει κάτι τελείως διαφορετικό θα σου πούνε ότι τον άνοιξες :(

Εδώ να σημειώσω πως από τότε που έκανα την επέμβαση στην οθόνη και καθάρισα τις σκιές + του ότι έχω μέσα τον SSD και στην θέση του SuperDrive έναν 2,5άρη 750GB οι σκιές δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά...

Τυχαίο :huh:

Όσο για το firmware update του σκληρού. μήπως έχουν tool για Linux? Διότι και στους ocz το update το κάνεις με bootable usb Linux.

Τελευταία επεξεργασία από: jimmakos, 21/09/2012 - 10:43

#13   Heatspreader

Heatspreader

iPH newbie

• 70 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 12:44

Ενας ειναι ο σωστος τροπος για να μπαινει ο SSD. Αυτος ο τροπος ειναι αυτος που κανει επισημα η Apple. Software και αλλες πατεντες, ειναι κριμα να αναφερονται οταν μιλαμε για τετοια στολιδια συστηματα.
Δεν τον ξερω τον τροπο ωστοσο και φοβαμαι να ακουσω καθως αρκετοι αναφερονται σε πατεντες, δηλαδη δεν ειναι εμπιστα ατομα.

#14   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 13:35

Ενας ειναι ο σωστος τροπος για να μπαινει ο SSD. Αυτος ο τροπος ειναι αυτος που κανει επισημα η Apple. Software και αλλες πατεντες, ειναι κριμα να αναφερονται οταν μιλαμε για τετοια στολιδια συστηματα.
Δεν τον ξερω τον τροπο ωστοσο και φοβαμαι να ακουσω καθως αρκετοι αναφερονται σε πατεντες, δηλαδη δεν ειναι εμπιστα ατομα.

Δεν είναι θέμα πατέντας. Αν π.χ εσύ βγάλεις τον 3.5άρη και βάλεις μέσα τον 2.5 άρη ssd δεν υπάρχει πουθενά να κουμπωθεί ο αισθητήρας θερμοκρασίας που ήταν πριν κουμπωμένος στον 3.5άρη.

Οπότε για να μην δουλεύουν στο full τα fans το βραχυκυκλώνεις και τελείωσε η υπόθεση.

#15   Heatspreader

Heatspreader

iPH newbie

• 70 μηνύματα

Δημοσίευση 21/09/2012 - 13:35

Μολις μιλησα με iStorm εδωσα το Serial Number και ενημερωθηκα πως δεν μπαινει SSD στο συστημα μου.
Ισως το Late και πιο σιγουρα το early 2012 παιρνει.
Μιλαμε παντα για Official λυση.
Δεν μπορω να καταλαβω.

Τι κανει αυτος ο αισθητηρας;

Τελευταία επεξεργασία από: Heatspreader, 21/09/2012 - 13:36

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android