Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 3G - Πρώτες Παρατηρήσεις - Άλλα Δίκτυα


  • Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
33 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 27/08/2008 - 09:04

Παρακάτω θα προσπαθήσω να δώσω μια πρώτη εικόνα για το iPhone 3G (πάντα για την έκδοση που διανέμει η Vodafone Ελλάς). Ότι διαβάζετε προέρχεται από προσωπικές δοκιμές και όχι από ειδήσεις και έτοιμα άρθρα. Υπάρχει πάντα η επιφύλλαξη να μην ισχύουν σε όλες τις συσκευές και σε άλλα εναλλακτικά δίκτυα.

Επαναλαμβάνω τα παρακάτω δοκιμάστηκαν προσωπικά, ακολουθήστε τα με ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΛΑΞΗ.
Οι δοκιμές έγιναν με συσκευή iPhone 3G 16GB, με firmware 2.0, από το κουτί της χωρίς καμμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλαγή...

1. Ενεργοποίηση

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ζητήσει μεταφορά του αριθμού τους από κάποιο άλλο δίκτυο στη Vodafone αγοράζοντας την συσκευή με κάποιο από τα πακέτα συμβολαίου που προσφέρει η εταιρία. Δυστυχώς, κατά κανόνα, όταν κάνετε την αίτηση και υπογράψετε το συμβόλαιο δεν θα πάρετε την συσκευή στα χέρια σας. Θα σας ενημερώσει το κατάστημα μόλις εγκριθεί η αίτησή σας και τότε θα μπορέσετε να την αποκτήσετε (πολύ λογικό).

Η φορητότητα δεν γίνεται άμεσα, μπορεί να χρειαστούν 7-8 μέρες. Τι γίνεται μέχρι τότε;

Η Vodafone σας δίνει μια νέα Sim Vodafone την οποία θα την χρησιμοποιήσετε μόλις γίνει η μεταφορά του αριθμού. Ποιός μπορεί να αντέξει όμως με το iPhone στο κούτι για 7-8 μέρες; Λίγοι, γι'αυτό λοιπόν θα ενεργοποιήσετε την συσκευή χρησιμοποιώντας την κάρτα Sim του δικτύου που είστε αυτή τι στιγμή (π.χ. Cosmote, Wind). Η διαδικασία είναι απλή, βάζετε την Sim στη συσκευή, την συνδέετε με τον υπολογιστή σας και ανοίγετε το iTunes (λογικά θα ανοίξει αυτόματα). Ακολουθήστε τις οδηγίες...

Πριν την κυκλοφορία της συσκευής, είχε ακουστεί ότι θα μπορεί να δουλέψει "μόνο" στα Ελληνικά δίκτυα. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Μετά την ενεργοποίηση (με κάρτα Cosmote) δοκίμασα κάρτες της Vodafone UK αλλά και της O2 και δούλεψαν άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα. Η συσκευή λοιπόν είναι Sim Unlocked και αν ταξιδέψετε στο εξωτερικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα Pay-As-You-Go χωρίς πρόβλημα.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΟΥΛΕΥΕΙ

2. GPS

Το GPS που έχει το iPhone ονομάζεται A-GPS (Assisted-GPS) και χρησιμοποιεί και το δίκτυο για καλύτερα, πιο γρήγορα και ακριβή αποτελέσματα. Για το λόγο ότι είναι Assisted θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ίσως να μη δουλεύει το ίδιο καλά σε άλλα δίκτυα εκτός της Vodafone. Ίσως η Vodafone να προσφέρει μια επιπλέον υπηρεσία αποκλειστηκά για τους συνδρομητές με iPhone για να κάνει το Assisted-GPS, αρκετά Assisted....

Η δοκιμή με την κάρτα Cosmote πάντως έδειξε ότι το GPS είναι ΤΑΧΥΤΑΤΟ, και ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΟ. Τώρα αν στην Cosmote δεν είναι Assisted και αν με μια κάρτα Vodafone (πάντα σε συνδιασμό με πακέτο για το iPhone) είναι πιο αποδοτικό, θα το δούμε στο προσεχές μέλλον.

GPS: ΔΟΥΛΕΥΕΙ

3. Data Network

Το μεγάλο Debate. Δουλεύει το Data Network με τη χρήση Sim κάρτας από άλλο δίκτυο; Δουλεύει το 3G Data Network ή μόνο το GPRS; Τι γίνεται με τις χρεώσεις; Εδώ μπορούμε να δώσουμε μερικές απαντήσεις, αλλά στη σημαντικότερη, το κόστος, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι.

Η συγκεκριμένη κάρτα Cosmote που δοκιμάστηκε, είχε ενεργοποιημένο το Wireless Internet (Data plan της Cosmote). Οι ρυθμίσεις για να έχει κάποιος πρόσβαση στο Data δίκτυο της Cosmote είναι πολύ απλές...

Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network

APN: 3g-internet
Username: ΚΕΝΟ
Password: ΚΕΝΟ

Η ρύθμιση 3g-internet στο δίκτυο της Cosmote δουλεύει και σε GPRS και σε 3G δίκτυα, άρα δε χρειάζεται να την αλλάζετε ανάλογα με τη σύνδεση που έχετε κάθε στιγμή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δοκιμάστε αυτή την λειτουργία και δουλέψε και δεν έχετε ενεργοποιήσει το Wireless Internet με κάποιο πακέτο με 200MB και πάνω, θα χρεωθείτε πολύ...

Ακόμα και με ενεργοποιημένο το βασικό πακέτο του Wireless Internet (δωρεάν) το οποίο σας δίνει 1MB το μήνα (ναι ΕΝΑ MEGABYTE) δε θα μπορέσετε να κάνετε και πολλά μέχρι να αρχίσετε να χρεώνεστε. Υπάρχει δε η περίπτωση, επειδή δεν έχετε ενεργοποιημένο το Wireless Internet, να μπει αυτόματα στο WAP Advanced της Cosmote το οποίο μάλλον δε θα θέλετε να μάθετε πόσο χρεώνει το KB...

Στη συνέχεια τώρα, με το 3g-internet στο APN και φυσικά με ενεργοποιημένο το πακέτο Wireless Internet, προχωρήσαμε σε δοκιμές με το 3G ενεργοποιημένο ή χωρίς. Και στις δύο περιπτώσεις το Internet δούλεψε κανονικότατα με αισθητή τη διαφορά μεταξύ του GPRS και του 3G.

Το παράδοξο στην όλη ιστορία, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι ότι καταφέραμε να δούμε κάποια σελίδα (δεν ήταν cached) χωρίς να έχουμε κάνει καμμία ρύθμιση στο Cellular Data Network (χωρίς το 3g-internet). Όπως έρχεται το iPhone 3G δεν υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσει κάποιος ΤΕΛΕΙΩΣ τα Data Transfers.... Προσοχή λοιπόν για ακόμα μια φορά. Υπάρχει η υποψία ότι μέσω του δικτύου της Cosmote όταν "συνδεθήκαμε" στο Internet χωρίς την ρύθμιση του Wireless Internet, μπήκαμε αυτόματα στην χρέωση WAP Advanced.. γι'αυτό και η ταχύτητα μεταφοράς ήταν δραματικά χαμηλότερη (συγκεκριμένα για μια απλή σελίδα στυλ google.com έκανε περίπου 30 δευτερόλεπτα να την ανοίξει).

DATA NETWORK: ΔΟΥΛΕΥΕΙ με Επιφυλλάξεις - ΠΡΟΣΟΧΗ για μεγάλες χρεώσεις αν δεν έχετε κάποιο πακέτο Data.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συγκεκριμένη κάρτα Sim είχε ενεργοποιημένο το WAP Advanced από το δίκτυο, ίσως γι'αυτό να δουλεύει αυτόματα όταν δεν υπάρχουν ρυθμίσεις. Ευχαριστούμε τον ont για την παρατήρηση.

Αυτά για την ώρα, δεν φέρουμε καμμία ευθύνη για τυχόν προβλήμα, χρεώσεις και δυσλειτουργίες της συσκευής σας.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   ont

ont

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 27/08/2008 - 09:42

Φαντάζομαι όμως οτι έχεις ενεργοποιήσει ήδη το WAP Advanced στέλνωντας το ανάλογο μήνυμα? Προσωπικά δεν έχω ενεργοποιήσει το WAP Advanced και έχω off το 3G Mode. Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να δώ κάποια σελίδα παρα μόνο όταν έχω ενεργοποιημένο το WiFi. Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου επιβεβαιώσεις οτι το WAP Advanced θέλει ενεργοποίηση?

#3   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 27/08/2008 - 10:07

Ναι έχεις δίκιο ont, το WAP Advanced ήταν ενεργοποιημένο από το δίκτυο, άρα μάλλον αυτός είναι ο λόγος.

Αν υπάρχουν και άλλοι με Cosmote ας μας πουν τις δικιές τους εμπειρίες για να ενημερώσουμε το άρθρο.

#4   ioanniskar

ioanniskar

    iPH Member

  • 332 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:ioanniskar

Δημοσίευση 27/08/2008 - 16:19

Και γω με iPhone 3G από vodafone χωρίς ενεργοποιημένο το WAP Advanced με κάρτα Cosmote (όχι πάγιο) ... δεν μπαίνει στο internet.

Επίσης πώς ακριβώς δοκιμάσατε το GPS; Βρήκατε τη θέση σας με κάποιο πρόγραμμα, και αν ναι με ποιο;

#5   Antonist

Antonist

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/08/2008 - 01:16

για αρχή καλώς σας βρήκα, και συγχαρητήρια για την προσπάθεια :)

και εγω σήμερα απέκτησα ένα iphone 3g από κατάστημα vodafone, αγοράζοντας σκέτη συσκευη, χωρίς κάποιο πρόγραμμα, ποθ στην οποία τοποθέτησα, κάρτα cosmote.

σαν τηλέφωνο, όλα λειτουργούν κανονικά. τα προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τις data υπηρεσίες. ο υπάληλος της vodafone, με είχε προειδοποιήσει για σχετικά θέματα από τη στιγμή που θα είχα σιμ άλλης εταιρίας, αλλά ειδικά με το wi-fi ,  δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα μπορούσε να έχει πρόβλημα.

anyway, στο σπίτι μου έχω ασύρματο δύκτιο, το οποίο το είδε το τηλέφωνο μου, πέρασα και το password, και όλα καλά. δείχνει φουλ σήμα wi-fi πάνω η συσκευη, αλλά όταν ανοιγω τον σαφάρι, έχω μήνυμα ότι δεν είμαι συνδεμένος στο ιντερνετ. τα ιδια και με τα μαιλ, αλλα και τους χαρτες. δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, τι δε πρόσεξα, και αν πραγματικά έχει να κάνει με το ότι δεν έχω κάρτα vodafone, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν έχουν δικαίωμα να μου περιορίζουν την συσκευή που αγόρασα. αν κάποιος αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα και τα έλυσε, ας μας δώσει και μας τα φώτα του. αλλά και όποιος δεν είχε πρόβλημα από την αρχή, αν έχει κάποια παρατήρηση.

αν τελικά δεν βρεθεί λύση, που μπορώ να απευθυνθώ για τεχνική υποστήριξη? είναι δυνατόν να πάω σε κατάστημα vodafone, όπου πιθανότατα θα με αντιμετωπίσουν με την απίστευτη δικαιολογία πως μονο στο δικο τους δύκτιο δουλευει κανονικα;

#6   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 28/08/2008 - 10:56

oχι, δεν φταιει που δν εχεις καρτα vodafone. Κατι παιζει με τις ρυθμισεις του wifi σου? Aλλες συσκευες συνδεονται? Αν ναι, κατι παιζει με το τηλεφωνο. Του αναθετει IP?

#7   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 28/08/2008 - 10:59

Quote

Επίσης πώς ακριβώς δοκιμάσατε το GPS; Βρήκατε τη θέση σας με κάποιο πρόγραμμα, και αν ναι με ποιο;


Με το Google Maps (Maps λέγεται η εφαρμογή). Μην ξεχνάτε ότι για να δουλέψει το GPS θα πρέπε ναι υπάρχει οπτική επαφή με τον ουρανό... για να μπορεί να επικοινωνήσει το κινητό με τους δορυφόρους. Γι'αυτό βγες στο μπαλκόνι ή κάτσε δίπλα σε ένα παράθυρο.

#8   Antonist

Antonist

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/08/2008 - 00:35

νομίζω ναι, πως του αναθέτει ip, αν και δε ξέρω από αυτά, είδα κάτι πράγματα στις ρυθμίσεις του κινητού, μετά που πέρναγα το password του ρουτερ.

σχετικά με τις ρυθμίσεις του wi-fi, τι να προσέξω και που? δεν έχω σχετικές γνώσεις οπότε καταλαβαίνεις.

στο ασύρματο μου έχουν συνδεθεί, το macbook pro μου, αλλα και κάποιες φορές και το προηγούμενο μου τηλέφωνο

#9   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/08/2008 - 11:38

Aν πας στα Settings-->Wi-Fi-->μπλε βελάκι διπλα στο ονομα του δικτυου-->γραφει αριθμους το DNS;

Αν δεν εχει πρεπει να το ρυθμισεις απο το PC σου.

#10   Antonist

Antonist

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/08/2008 - 14:51

πραγματικα δε γράφει! γραφει στο ip address kai sto subnet mask μονο, στο dns οχι!

πως το ρυθμίζω όμως? το λειτουργικό του υπολογιστή  μου ειναι leopard, δεν ξερω αν βοηθάει αυτο

ευχαριστώ πολυ!

#11   Antonist

Antonist

    iPH newbie

  • 4 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 29/08/2008 - 15:31

ψαχνοντα στα settings του φοροητου μου υπολογιστή, βρηκα τον αριθμό που ειχε εκει στο dns, και τον περασα στο iphone μου. τωρα πάω να ανοιξω σαφαρι, και καποια στιγμη εμφανιζει safari couldnt open the page because the server stopped responding

δεν ξέρω πια τι να πω. μηπως  υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις που πρέπει να προσέξω? αλλά και πάλι, όποτε βρίσκομαι σε νέο ασυρματο δυκτιο, θα πρέπει να ρωταω για dns κλπ; λογικά δε θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα όπως και με το macbook pro μου πχ?



#12   iPodTouchPro

iPodTouchPro

    iPH Elite Poster

  • 3.187 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 29/08/2008 - 15:43

γενικώς σε ολα τα ασυρματα δικτυα υπαρχει DNS.να το θυμασαι.αν δεν εχει δεν μπορεις να μπεις στο διαδικτυο.

δοκιμασε να μπεις σε αλλες σελιδες.

αν δεν γινεται τιποτα πηγαινε στις ρυθμισεις του δικτύου σου και ρυθμισε το DNS.αν δεν τα ξερεις πηγαινεις στο site του provider σου(π.χ. fothnet) και τα βρισκεις.

#13   ntsiv

ntsiv

    iPH newbie

  • 1 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 30/08/2008 - 17:56

Καλή αρχή στο φορουμ το οποίο βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
Γνωρίζει κανείς εάν το iphone  υποστηρίζει sim cosmote 2in 1. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω τη συσκευή ωστόσο αναρωτιέμαι κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσουν όλες οι δυνατότητές του με άλλο πάροχο συγκεκριμένα την cosmote.

#14   Yannis

Yannis

    Rebuilding

  • 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 30/08/2008 - 18:31

Από ότι φαίνεται όλα δουλεύουν...

#15   KostakisMac

KostakisMac

    iPH newbie

  • 35 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 31/08/2008 - 19:09

Εγω περιμενω την Vodafone να μου στειλει το sms να παω να παρω το iphone. Δεν σκοπευω να βαλλω 3G, υπαρχει τπτ που θα πρεπει να ζητησω να ενεργοποιησουν γενικοτερα?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες