Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Apple's iPod Touch POS EasyPay system to go commercial?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   adenadoume

adenadoume

    iPH Addict

  • 610 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/12/2009 - 21:42

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά το πρωτοποριακό iPod Touch POS (point-of-sale) σύστημα διαχείρισης των πληρωμών που άρχισε να χρησιμοποιείται στα Apple Stores στις ΗΠΑ με την ονομασία EasyPay (αντικαθιστώντας τις βασισμένες σε Windows CE συσκευές) άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες πως η Apple ενδέχεται να διαθέσει το νέο αυτό σύστημα και εμπορικά.

Αναρτημένη εικόνα


Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο είναι συμπτωματικό το γεγονός πως οι φήμες αυτές εμφανίζονται την ίδια μέρα που ο Jack Dorsey επιβεβαιώνει το Square iPhone Payment System το οποίο και θα είναι άμεσος ανταγωνιστής, πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η Apple έχει δεχτεί ερωτήσεις σχετικά με την εμπορική διαθεσιμότητα του συστήματος iPod Touch POS, το οποίο αποτελείται από ένα custom σχεδιασμένο περίβλημα για το iPod Touch που περιλαμβάνει barcode scanner και μαγνητικό reader για πιστωτικές κάρτες. Το συγκεκριμένο hardware συνδέεται με ειδικά σχεδιασμένο software που αναλαμβάνει όλη την διαδικασία είσπραξης είτε είναι σε μετρητά, είτε με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, για τις πληρωμές που γίνονται για τα αντίστοιχα εμπορεύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι φέρονται να είναι από απλοί χρήστες, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων συστημάτων. Μέχρι σήμερα η Apple απαντούσε πως το iPod Touch POS σύστημα είναι ιδιόκτησία της για δική της χρήση και δεν διατίθεται προς πώληση, ενώ τώρα - σύμφωνα πάντα με φήμες - στελέχη της Apple έχουν ζητήσει από τους υπεύθυνους των καταστημάτων (Apple Stores) να μαζεύουν στοιχεία από οποιονδήποτε εκφράζει ενδιαφέρον για το σύστημα, προφανώς για να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων για πιθανούς πελάτες, εάν και εφόσον αποφασίσει η Apple να κυκλοφορήσει το iPod Touch POS σύστημα ευρέως στην αγορά.

Το σίγουρο είναι πάντως πως η Apple δεν θα αφήσει τόσο εύκολα κάποιον τρίτο να χρησιμοποιήσει τις συσκευές της για ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο πληρωμών.

[via Macrumours, ifoapplestore]

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 02/12/2009 - 23:29

Μάλιστα... το επόμενο "Hot thing" φαίνεται να είναι οι συναλλαγές μέσω mobile και όσοι το κατάλαβαν νωρίς θα κάνουν την τύχη τους
Behind the Scenes...

#3   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 02/12/2010 - 03:03

Σε δοκιμαστικό στάδιο χρησιμοποιείται το PoS (Point of Sale) σύστημα της Apple στα καταστήματα Old Navy της Gap.

Αναρτημένη εικόνα

Πέρσι (συμπτωματικά την ίδια μέρα) είχε κυκλοφορήσει η φήμη για εμπορευματικοποίηση του PoS σύστημα της Apple με την ονομασία EasyPay. To 9to5Mac επιβεβαιώνει σήμερα ότι στα καταστήματα Old Navy χρησιμοποιούνται συσκευές με αυτό το σύστημα και στην εικόνα παρακάτω φαίνεται ένας πελάτης ο οποίος υπογράφει μια παραγγελία με το δάχτυλό της. Το PoS που χρησιμοποιείται ονομάζεται "ZipPay" και έχει αναπτυχθεί από την Apple και όχι από τρίτους κατασκευαστές. Μάλιστα, είναι δυνατή η εκτύπωση απευθείας από τη συσκευή σε ασύρματους εκτυπωτές τόσο στο κατάστημα όσο και σε mini-εκτυπωτές στις ζώνες των υπαλλήλων. Σύμφωνα με δηλώσεις των πωλητών το σύστημα της Apple είναι ιδιαίτερα αποδοτικό σε περιόδους μεγάλης κίνησης όπου η κίνηση είναι αυξημένη και απαιτείται ταχύτητα.

Since they pioneered the EasyPay system in late 2009, Apple has had a tremendous success with it at their retail stores and is now finally extending this technology into new markets, starting with Gap Inc.

Follow me on twitter





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες