Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Πειρατεία(?)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
89 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#76   magnett

magnett

    iPH User

  • 186 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 15/02/2013 - 09:46

Κάτι το οποίο αναφέρθηκε αρκετές φορές μέσα στο topic:
"Εχω δικαίωμα να κατεβάζω σπασμένα..."
ΟΧΙ!!! Δεν έχεις δικαίωμα να κατεβάζεις σπασμένα όπως δεν έχεις δικαίωμα να κλέψεις οποιοδήποτε είδους αγαθό/προϊόν. Το ότι μπορείς να το κάνεις δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι και δικαίωμα σου!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#77   canecorso

canecorso

    iPH Elite Poster

  • 1.962 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini 4 +4G

Δημοσίευση 15/02/2013 - 10:07

Πριν εγκαταστησεις τετοια repo σε ενημερωνει οτι περιεχουν παρανομο υλικο.
Εσυ παιρνεις την ευθυνη της πραξης σου.

Ακριβώς ,δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους .......
Σου λένε ναι υπ'ευθυνη σου ......και μιλάμε τώρα για εκατομμύρια ανθρωπον.
Εδώ στο site που υπάρχουν μερικές χιλιάδες ανθρώπων ,γιατί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία .....?
Θα μπορούσε η διαχείριση να το θέσει σαν όρο ότι υπ'ευθυνη σου εάν αναφερευθεις σε cracke tweaks-applications ..
Τι δηλαδή επειδή είμαστε έλληνες ,θα τα κάνουμε μπάχαλο.....
Ε όχι δεν σύμφωνο ,αυτό πρέπει να αλλάξει πρώτα απ´ολα " η φιλοσοφία μας-νοοτροπία μας" και μετά θα αλλάξουν πίστεψε με και όλα τα υπόλοιπα....
Την καλημέρα μου

Υ.Γ αλλά ρε παλικάρια αυτό το γουστάρω που έκλεισε το installous και κάποιοι φτάνουν στην κορύφωση με κλείσιμο ,πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω ....
Μιας και παρακολουθώ το site χρόνια και από το ξεκίνημα ,κάποιο δήθεν καλοί σαμαριτες που τώρα κραζουν για cracked apps ,τοτε αυτην την εποχη ρωτουσαν και εστελναν πμ ,με πιο τροπο θα κατεβασω crack εφαρμογες.......τώρα το παίζουν ιστορία .........να μην λέμε ονόματα......
Αυτοί τότε είχαν το δικαίωμα ε?
Δοκίμασαν και τελικά κατάλαβαν ότι αυτό που κάνουν ,είναι λάθος ε?
Ε ναι λοιπόν γιατί να μην δοκιμάσω και εγώ ,για να καταλάβω τελικά εάν είναι λάθος η όχι .
Εσείς γιατί είχατε το δικαίωμα τότε να δοκιμάστε ,χωρίς να σας κραξουν,ενώ εγώ που μπαίνω και ρωτώ για το installous ,αμέσως γίνεται delete?

Y.Γ 2 και εγώ εναντίων των crack είμαι :)

Τελευταία επεξεργασία από: canecorso, 15/02/2013 - 10:09

  • Some People Play the Game ......Others Change it........Powered By BlackBerry PassPort .

#78   PanosMouz

PanosMouz

    iPH Master

  • 7.098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 15/02/2013 - 10:39

Διαβάζοντας όλες αυτές τις απόψεις , δεν μπορώ να μην πω κ εγώ τη δική μ γύρω από το θέμα.

Επειδή δν μ αρέσει να κρύβομαι , σας διαβεβαιώ ότι όταν πρωτοέκανα Jailbreak στη συσκευή μου το έκανα για να κατεβάσω το Whatsapp Messenger. Όχι γιατί δν ήθελα να το πληρώσω , αλλά γιατί όπως είπε και ένα παιδί απο πάνω , δεν είχα κάρτα για να μπορώ να κάνω ηλεκτρονικές συναλλαγές , και ούτε λόγος να ζητήσω απο γονείς κλπ . Βέβαια πια μπορώ να πω ότι πιο πολλά χαλάω στο app store και στο cydia , παρά σε τσιγάρα :Ρ

Μετά από αυτό όμως ανακάλυψε (με λίγη βοήθεια από το forum) τη διαφορά ανάμεσα στο Crack και το Hack. Δεν ξέρω αν είναι πιο πολύ ηθικό ή νομικό το ζήτημα , απλά πιστεύω ότι το να έχω πρόσβαση στο root της συσκευής μου (κάτι που δεν επιτρέπει η μαμά Apple με το δίκιο της - σκεφτείτε κάθε εβδομάδα ποσοι θα στέλνανε τα κινητά τους στο service επειδή κάτι έκαναν στο root) είναι κάτι που έχω το δικαίωμα να κάνω , όπως και η Apple από την πλευρά της , μπορεί να κινηθεί αντίστοιχα απέναντι μου (π.χ. να μην μου επιτρέψει να κάνω άλλη αναβάθμιση στο iOS -κάτι παράλογο αλλά εφικτό).

Για τη νομιμότητα του Jailbreak και του Cracking δεν θα μιλήσω , μιας και θεωρώ ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του.

Είμαι και εγώ από αυτούς που χάρηκαν με το κλείσιμο του installous . Όχι γιατί ενοχλούσε εμένα προσωπικά η ύπαρξή του , αλλά δεν μπορούσα να ακούω :
"Τα χρωστάω στην Apple για να αγοράσω εφαρμογές; 740+ ευρώ έδωσα για το τηλέφωνο"
"Αααα έκανες και εσύ jalbreak; τι έχεις κατεβάσει; εγώ ένα GPS! 80ευρώ τους έφαγα! όχι που τους τα χρώσταγα"
"Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι έκανες jailbreak αφού δεν βλέπω καμια εφαρμογή περασμένη"
Δεν συνεχίζω γιατί λίγο πολύ τα ξέρετε όλοι αυτά.

Τώρα ας αναφερθώ σε αυτό που αναφέρθηκε ως κόπος του developer - πνευματική ιδιοκτησία - όπως θέλετε πείτε το.

Αγοράζοντας ένα iPhone , θεωρώ ότι "πληρώνουμε" (δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη έκφραση τώρα) την πνευματική ιδιοκτησία του iOS. Κοινώς ο Developer (η Apple στη συγκεκριμένη περίπτωση) δεν χάνει , και πουλάει το έργο της. Το πως θα του συμπεριφερθώ εγώ απο εκεί και πέρα είναι δικό μου θέμα (αν θα κάνω jailbreak η όχι).

Οπότε δεν θεωρώ ότι στέκει αυτο που ειπώθηκε παραπάνω ότι το Jailbreak είναι και αυτο Cracking του νομιμου λειτουργικού , μιας και έχω πληρώσει για αυτό και ότι θέλω το κάνω. Είναι σαν να μου λέτε πως αν αγοράσω ένα iPhone και το πετάξω σε έναν τοίχο να σπάσει επειδή έτσι θέλω , είμαι παράνομος. Μαντέψτε , δεν είμαι! εκτός αν στην πορεία του , πετύχει κανέναν κακομοίρη στο κεφάλι.

Όσον αφορά τις εφαρμογές (Cracked) είναι μια άλλη ιστορία , μιας και εδώ Developer δν είναι η apple , αλλά ο καθένας από εμάς. Και πιστέψτε με , αν είχατε φτιάξει μια εφαρμογή με κόπο δεν θα θέλατε να τη βλέπετε στα γνωστά "μαγαζάκια" , γιατί θα ξέρατε ότι έτσι χάνετε χρήματα ;).

Ξέρετε για μένα τι θα μπορούσε να θεωρηθεί παράνομο;

Το να πάρει ο εκάστοτε Hacker το iOS , να το σπάσει , να το αλλάξει (βλέπε προσθήκη cydia κλπ) και στο τέλος να το πουλήσει ή να το μοιράσει σαν νέο λειτουργικό!
Αυτό ναι , θα το θεωρούσα παράνομο και θα το κατέκρινα.

Μην μπερδεύουμε λοιπόν τα μπούτια μας. Τα πράγματα είναι απλά , απλά στην Ελλάδα είναι μπερδεμένα.

Δυστυχώς , για ότι έχει σχέση με το internet , προβλήματα ασφαλεία κλπ , λέμε ότι φταίει ένας Hacker. Έχουμε μια έννοια που την έχουμε μάθει από τους γονείς μας (αν θέλετε από τα ΜΜΕ) και τη χρησιμοποιούμε κατακόρον ! (Γιατί άντε τώρα να κάτσεις να εξηγήσεις στη γιαγιά τις διαφορές ανάμεσα σε όλα αυτά. Πετάς μια λέξη και καθάρισες). Και αυτό είναι που δημιουργεί τη σύγχηση (κατα τη γνώμη μου) και σας κάνει να εξομοιώνετε το Hack (Jailbreak) με το Crack(Installous).

Ας τα διαχωρίσουμε αυτά και θα δείτε ότι όλα γίνονται αμέσως διαφορετικά.

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο

Τελευταία επεξεργασία από: PanosMouz, 15/02/2013 - 10:40

| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#79   iTsikos

iTsikos

    iPH Member

  • 321 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 15/02/2013 - 13:54

Το CD στο αυτοκίνητο μου είναι στην κατηγορία των cracked όπως λέτε και δεν είμαι ο μόνος.

Μου θυμίζει τα forums για bodybuilding όπου όλοι είναι κατα των αναβολικών κ όταν μπαίνεις στην κλειδωμενη ενότητα ανακαλύπτεις πως όλοι είναι χρήστες.

Η γραμμή του iphonehellas είναι αυτη και οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε αλλα θέλοντας και μη όλοι σ αυτο το καζάνι βράζουμε ήτε με παράνομο μουσικό υλικό ήτε με ταινίες που κατεβάζουν ήτε με cracked εφαρμoγες .

Τελευταία επεξεργασία από: iTsikos, 15/02/2013 - 14:00


#80   efi19

efi19

    iPH newbie

  • 27 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 15/02/2013 - 14:23

@OP
Δηλαδή αν αγοράσω ένα αμάξι και μαθω να του αλλαξω εξάτμιση με ενα after market ειμαι παρανομη; Δε νομιζω. Απλα χανω την εγγυηση.
Οσο για την Apple, δεν θελει jailbreak γιατι δεν θελει να δινει root access στους χρηστες της. Αυτο θα ειχε αποτλεσμα η συσκευή να θεωρηθεί ασταθής ενω δεν ειναι. Και πολύ καλα κανει.
Εκτος αυτού οι developers της Apple μαθαινουν,πιστευω, από το jailbreak. Φαίνεται από την ωριμανση του ios

Τελευταία επεξεργασία από: efi19, 15/02/2013 - 14:33


#81   sjonjon

sjonjon

    iPH User

  • 143 μηνύματα
  • Twitter:@sjonjon
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 15/02/2013 - 14:31

Το CD στο αυτοκίνητο μου είναι στην κατηγορία των cracked όπως λέτε και δεν είμαι ο μόνος.

Μου θυμίζει τα forums για bodybuilding όπου όλοι είναι κατα των αναβολικών κ όταν μπαίνεις στην κλειδωμενη ενότητα ανακαλύπτεις πως όλοι είναι χρήστες.

Η γραμμή του iphonehellas είναι αυτη και οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε αλλα θέλοντας και μη όλοι σ αυτο το καζάνι βράζουμε ήτε με παράνομο μουσικό υλικό ήτε με ταινίες που κατεβάζουν ήτε με cracked εφαρμoγες .


Σωστό! Από κεί και πέρα δήθεν ηθικισμοί και λοιπές φιοριτούρες είναι για εσωτερική κατανάλωση. Έχουν μάθει όλοι να κράζουνε χωρίς πρώτα να σκεφτούν καλά σε τι βαθμό έχουν και οι ίδιοι λερωμένη τη φωλιά τους. Απλώς διαλέγουν ένα τομέα στον οποίο είναι νομοταγείς και ηθικοί και καλοί σαμαρείτες και απενοχοποιούν μέσα τους όλα τα υπόλοιπα.. ;)

#82   dchristo81

dchristo81

    iPH Addict

  • 862 μηνύματα
  • Twitter:@ChristodApps
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad
  • GameCenter:dchristo81

Δημοσίευση 15/02/2013 - 16:43

Το ότι οι hackers είναι αντίθετοι στο φαινόμενο του cracking αποδείχτηκε πρόσφατα μη δίνοντας λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το Appsync και το Weather.app.


Ότι να'ναι......

Γενικά πάντως ο καθένας αντιλαμβάνεται την πειρατεία όπως εκείνος νομίζω. Επίσης οι χάκερς έχουν αρχίσει κ ηρωποιούνται. Πράγμα τραγικό.

Οι ταινίες κ η μουσική είναι άλλη ιστορία. Ουσιαστικά έχει ένα μεγάλο παράδοξο αυτό το κομμάτι. Ενώ στα παιχνίδια οι εταιρείες κυνηγάνε την πειρατεία κ ουσιαστικά την έχουνε νικήσει (βλ. Steam, ps3, γενικότερα την στροφή σε online παιχνίδι που είναι αδύνατον απο "σπασμένο") στις ταινίες κ τη μουσική ουσιαστικά δεν κάνουνε τίποτα! Ίσως να "φταίει" ότι τα προιόντα αυτά δεν αποφέρουν κέρδος από τις πωλήσεις dvd ή ενοικιάσεις αλλά από τις διαφημίσεις που περνάνε μέσα από αυτες. Στη μουσική μπορεί να μην υπάρχουν διαφημίσεις αλλά εμμέσως υπάρχουν κέρδη. Άρα δεν πολυσυμφέρει να τους κυνηγήσουνε. Δεν είναι δα κ τόσο δύσκολο! 3-4 ιστοσελίδες να κλείσουνε κ να υποχρεωσουν τους παρόχους σε έλεγχο των δεδομένων ενός χρήστη κ ΤΕΛΟΣ.

#83   MarkKnopfler

MarkKnopfler

    iPH Intergalactic Leader

  • 16.726 μηνύματα
  • Twitter:@Fmiggas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:markknopfler

Δημοσίευση 15/02/2013 - 16:52

Ότι να'ναι......

Γενικά πάντως ο καθένας αντιλαμβάνεται την πειρατεία όπως εκείνος νομίζω. Επίσης οι χάκερς έχουν αρχίσει κ ηρωποιούνται. Πράγμα τραγικό.


Το ότι να ναι που αναφέρεται; Δεν το έπιασα..
Δεν τους έκανε ήρωες κανείς, και τουλάχιστον όχι εγώ.

Αναρτημένη εικόνα


#84   panakk87

panakk87

    iPH Member

  • 293 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/02/2013 - 13:29

to jb σημαινει και cracked apps

αδυνατω να πιστεψω πως κανενας σας δεν εχει το installous εγκατεστημενο

#85   Paris1986

Paris1986

    iPH Community Leader

  • 12.699 μηνύματα
  • Twitter:@par1scha
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 1st gen
  • GameCenter:Par1s

Δημοσίευση 19/02/2013 - 13:34

to jb σημαινει και cracked apps

αδυνατω να πιστεψω πως κανενας σας δεν εχει το installous εγκατεστημενο


Για εμένα έχεις λάθος σε αυτό. Επειδή είναι πάρα πολύ μεγάλη η κουβέντα άνοιξε ένα καινούργιο θέμα αν θες ή στείλε μου pm να το συζητήσουμε εκεί.

Επίσης το Installous κανένας δεν το έχει πλεον διότι δεν υφίσταται. Έτσι για να το διακωμωδήσουμε και λίγο.

#86   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 19/02/2013 - 13:36

to jb σημαινει και cracked apps

αδυνατω να πιστεψω πως κανενας σας δεν εχει το installous εγκατεστημενο


To Cydia δεν έρχεται με εγκατεστημένο το συγκεκριμένο, ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με πειρατικές, "σπαμένες" εφαρμογές.

Εσύ το περνάς. Επιλογή σου είναι. Που σε ενημερώνει κιόλας οτι αυτό που περνάς έχει να κάνει με πειρατικό υλικό.

Μπορείς να το πιστέψεις.. Τόσο περίεργο σου φαίνεται?

Για οτιδήποτε άλλο, Google. Το Forum έχει τους κανόνες του και οφείλεις να τους σεβαστείς.
| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#87   sjonjon

sjonjon

    iPH User

  • 143 μηνύματα
  • Twitter:@sjonjon
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 19/02/2013 - 17:03

To Cydia δεν έρχεται με εγκατεστημένο το συγκεκριμένο, ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με πειρατικές, "σπαμένες" εφαρμογές.

Εσύ το περνάς. Επιλογή σου είναι. Που σε ενημερώνει κιόλας οτι αυτό που περνάς έχει να κάνει με πειρατικό υλικό.

Μπορείς να το πιστέψεις.. Τόσο περίεργο σου φαίνεται?

Για οτιδήποτε άλλο, Google. Το Forum έχει τους κανόνες του και οφείλεις να τους σεβαστείς.


Συμφωνώ..Για όλα τα άλλα υπάρχει το google..Και εγώ ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω για να περάσω πειρατικό υλικό και μαντέψτε που έμαθα πώς να το κάνω:

Επίσης η καραμελίτσα που ακούγεται πολλές φορές ότι "Όταν γραφόσουν στο φόρουμ αποδέχθηκες κάποιους όρους κτλ..." είναι τελείως ανακριβής. Γιατί όταν πχ εγώ γράφτηκα στο φόρουμ, κάπου μεταξύ '08 και '09, όχι μόνο δεν αποδέχτηκα τέτοιους όρους, άλλα τότε τα θέματα περί εγκατάστασης σπασμένων εφαρμογών δέσποζαν μεταξύ των πιο ενεργών θεμάτων, οι αντίστοιχοι οδηγοί (γραμμένοι από δημοφιλέστατα μέλη) ήταν εξαιρετικά αναλυτικοί και η κατάλληλη διαδικασία που χρειαζόταν τότε για να βάλει κανείς σπασμένες εφαρμογές, φιγουράριζε στα εκ των ων ούκ άνευ βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος όταν πρωτοκάνει jb!
Όταν τα μέλη του φόρουμ άρχισαν να αυξάνονται δραματικά και το site μεγάλωσε, άλλαξε μορφή, άρχισε να προσελκύει διαφημίσεις και έγινε μιαεπιχείρηση τότε άρχισε η λογοκρισία!! Και καλά έκανε! Είναι απολύτως θεμητό!! Αλλά για το θεό, μην κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας!


Και τώρα που είμαι ontopic(...) έχω να προτείνω στους moderators να είναι λιγότερο εριστικοί. Γιατί oi κανόνες ισχύουν και για τους ίδιους.-

Τελευταία επεξεργασία από: sjonjon, 19/02/2013 - 17:06


#88   canecorso

canecorso

    iPH Elite Poster

  • 1.962 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini 4 +4G

Δημοσίευση 19/02/2013 - 19:01

Μάλλον από τι φαίνεται δουλευομαστε......
Μάλλον δεν έχουν δει κάποιοι.....το ipa installer που δεσπόζει επίσημα στο Cydia ....
Κατα τα αλλά οι devs -hacks οι "καλοί" ειναι ενάντια στην πειρατεία ...
Πιστεύω πλέον πως όντως και η διοίκηση πρέπει να χαλαρώσει τελικά πάνω σε αυτό το θέμα ....
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας ....
Αυτό νομίζω μας κάνει χειρότερους .....
:)
  • Some People Play the Game ......Others Change it........Powered By BlackBerry PassPort .

#89   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 19/02/2013 - 19:13

Εάν παρακολουθούσες τις κινήσεις των μελών της "διοίκησης" όπως την αποκαλείς στα κοινωνικά δίκτυα, θα έβλεπες ότι πρώτοι εμείς τους κράξαμε.

Το ότι έκαναν κάτι οι devs δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό.

Έχουμε δικιά μας κρίση σε διαβεβαιώ...

#90   canecorso

canecorso

    iPH Elite Poster

  • 1.962 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad mini 4 +4G

Δημοσίευση 19/02/2013 - 19:40

Συγγνώμη αλλά εσύ ανήκεις στην διοίκηση ;
Νομίζω local moderator δεν είσαι ;
Αν ναι τότε μέλος είσαι και εσύ , αν δεν κάνω λάθος ...
Αρα δεν αναφερομουν σε εσένα αλλά στην διοίκηση ...
Παρολαυτα ναι συμφωνώ για σένα ότι έχεις δικιά σου κρίση εννοείται αυτό ,διοτι όπως προανέφερα δεν αναφέρομαι σε εσένα :)
  • Some People Play the Game ......Others Change it........Powered By BlackBerry PassPort .

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες