Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Πρόβλημα της μπαταρίας ή κάνω κάτι λάθος;


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   spanouis

spanouis

    iPH newbie

  • 28 μηνύματα

Δημοσίευση 03/03/2013 - 19:46

Ακόμη ένα update στο πρόβλημά μου κι ελπίζω να είναι και το τελευταίο, γιατί τα νεύρα μου είναι σε οριακό σημείο...

Μετά το προηγούμενο post, ακολούθησαν ακόμη τρεις φορτίσεις. Και από το 100%, μετά από 7ωρη-8ωρη αναμονή, η στάθμη έπεφτε περίπου στο 98%(iPhone 5, not jailbroken, location on μόνο σε Siri, Weather και Find My iPhone, system services on μόνο τα δύο πρώτα, έναρξη φόρτισης από 18% έως 23% με usb). Κι όλα φαινόταν μια χαρά.

Δυστυχώς, ακολούθησαν 2 φορτίσεις(με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και συνθήκες φόρτισης που αναφέρω πιο πάνω) όπου μετά τον ίδιο χρόνο σε κατάσταση αναμονής(7-8 ώρες) η στάθμη έπεφτε πάλι αρκετά χαμηλά, περίπου στο 75%. Και ήμουν έτοιμος να πάω τη συσκευή στο Apple Store για να μου προτείνουν κάποια λύση για το πρόβλημά μου.

Μέχρι που συνειδητοποίησα κάτι στο οποίο δεν είχα δώσει σημασία μέχρι στιγμής... Όλες οι φορτίσεις στις οποίες είχα ελάχιστη απώλεια στη στάθμη της μπαταρίας(2% περίπου), είχαν γίνει στο σπίτι μου. Και στο σπίτι μου, το 4G LTE σήμα είναι και δυνατό και σταθερό. Ενώ όλες οι άλλες φορτίσεις στις οποίες είχα μεγάλη απώλεια στη στάθμη της μπαταρίας(20-25%) είχαν γίνει στο σπίτι της κοπέλας μου. Και δυστυχώς εκεί, πιάνω 4G LTE μόνο σε ορισμένα σημεία του σπιτιού αλλά και πάλι είναι πολύ ασθενές, οπότε συνεχώς γίνεται εναλλαγή με 3G.

Οπότε, όσο η συσκευή βρισκόταν σε κατάσταση αναμονής, γινόταν μια διαρκής αναζήτηση δικτύου και μια συνεχής εναλλαγή μεταξύ 3G και 4G LTE. Και αυτός ήταν, στο μεγαλύτερο βαθμό, ο λόγος που "γονάτιζε" αρκετά η μπαταρία και είχα μεγάλες απώλειες(20-25%).

Οπότε, έκανα άλλες δύο φορτίσεις στο σπίτι της κοπέλας μου, με απενεργοποιημένο το 4G(έτσι ώστε να μη γίνεται αυτή η συνεχόμενη κι ενεργοβόρα εναλλαγή). Και αμέσως είδα μεγάλη διαφορά! Την πρώτη φορά μετά από πλήρη φόρτιση και 7ωρη αναμονή η στάθμη ήταν στο 99%, ενώ τη δεύτερη φορά, πάλι μετά από πλήρη φόρτιση και 7ωρη αναμονή, η στάθμη ήταν ακόμη στο 100%.

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέρθω και μακάρι το δικό μου πρόβλημα να βοηθήσει και κάποιον άλλο χρήστη. Ειδικά τώρα που σταδιακά θα έρθει στην Ελλάδα το 4G LTE, τέτοια προβλήματα θα εμφανιστούν και σε άλλους χρήστες.

Τελευταία επεξεργασία από: spanouis, 03/03/2013 - 19:54


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες