Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Μηχανισμός φορολογικης σημανσης για mac?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
19 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   drpantelisk

drpantelisk

    iPH newbie

  • 89 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 26/02/2013 - 15:55

Λίγο εξιδεικευμενο το προβλημα μου, αλλα μονο εδω ισως βρω λυση. Ειμαι υποχρεωμενος να βαλω μηχανισμο φορολογικης σημανσης για να κοβω αποδειξεις πληρωμης στο ιατρειο μου, αλλα ολα τα μηχανακια που βρισκω στο intenet συνεργαζονται μονο με windows, αντε και κανενα linux και unix αποτι βλεπω. Μπορει κανεις να μου βρει λυση; Ο υπολογιστης που αρχειοθετω τους ασθενεις μου στην γραμματεια (αποπου θα τυπωνονται φυσικα και οι αποδειξεις) ειναι mac και δεν υπαρχει περιπτωση να τον αλλαξω, για πολλους λογους. Σε δικτυο με αυτον υπαρχει ενα pc window xp. Πως μπορω να λυσω το προβλημα μου;

Banner Ad (απενεργοποιείται όταν συνδεθείτε)

Banner Ad (απενεργοποιείται όταν συνδεθείτε)

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Ninja10R

Ninja10R

    iPH Member

  • 346 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 26/02/2013 - 16:16

Το πρόβλημά σου ίσως είναι πιο σύνθετο από ότι φαντάζεσαι...

Να ξεκινήσουμε από τα απλά: Οι φορολογικοί μηχανισμοί με τους οποίους εγώ έχω δουλέψει (Casio FP500, Synopsis 250) συνδέονται με την σειριακή θύρα ενός υπολογιστή. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι, μέσω του προγράμματος διαχείρισής τους, να δημιουργούν έναν εικονικό εκτυπωτή ο οποίος "δένεται" με έναν φυσικό εκτυπωτή. Ο εικονικός εκτυπωτής παραλαμβάνει την εκτύπωση της απόδειξης, παράγει την φορολογική σήμανση και δύο txt αρχεία τα οποία αποθηκεύονται στον δίσκο του Η/Υ, και ανακατευθύνει την εκτύπωση (απόδειξη + σήμανση) στον φυσικό εκτυπωτή. Ο εικονικός εκτυπωτής, πιθανόν και να μπορεί να γίνει shared στο δίκτυο, ώστε να παραλαμβάνει εκτυπώσεις από άλλους Η/Υ. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει, δεν μου έχει χρειαστεί και δεν το προσπάθησα. Σίγουρα όμως υπάρχουν φορολογικοί μηχανισμοί που μπορούν να δουλέψουν αμιγώς δικτυακά (τους αναθέτεις μία ip), όπως π.χ. ο Synopsis 250 Plus από αυτούς που γνωρίζω.

Το "σύνθετο" στην όλη περίπτωση είναι το εξής: Τουλάχιστον μέχρι το 2009 που ήμουν πιστοποιημένος τεχνικός σε φορολογικούς μηχανισμούς, για να θεωρήσεις τον φορολογικό στην εφορία σου, έπρεπε να έχεις και την πιστοποίηση του προγράμματος με το οποίο θα έκοβες τις αποδείξεις.(πιστοποίηση προγράμματος για τον συγκεκριμένο φορολογικό μηχανισμό). Εχεις κάποιο εμπορικό πρόγραμμα στο Mac σου;

EDIT: Τα παραπάνω ισχύουν για τους φορολογικούς τύπου Β (δένονται με συγκεκριμένο πρόγραμμα). Αυτούς δούλευα, για τα προγράμματα της Singular και γι΄αυτό "κόλλησα" σε αυτούς. Υπάρχουν και οι τύπου Α (ανεξάρτητοι από το πρόγραμμα). Ενας τύπου Α, δικτυακός, ίσως να σου έκανε την δουλειά σου. Και λέω ίσως, γιατί παραμένει το πρόβλημα του προγράμματος διαχείρισής του που πρέπει να εγκατασταθεί σε PC με Windows και αυτό να παραλαμβάνει και να διαχειρίζεται τις εκτυπωσεις.

Ψάξε στο internet για δικτυακό φορολογικό μηχανισμό και θα βρεις αρκετές περιπτώσεις, μόνο αν επικοινωνήσεις με κάποια εταιρεία θα λυθούν όλες οι απορίες σου όμως.

Τελευταία επεξεργασία από: Ninja10R, 26/02/2013 - 16:26


#3   uriaman1

uriaman1

    iPH Enthousiast

  • 475 μηνύματα
  • Twitter:@ilperfecto
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:iPad 2 +3G
  • GameCenter:uriaman1

Δημοσίευση 26/02/2013 - 16:27

Συγγνωμη που μπαινω ετσι στο θεμα χωρις ειδικες γνωσεις, αλλα δε θα ηταν εφικτο να εγκαταστησεις και windows στο mac με bootcamp? Ετσι, θα εχεις συμβατοτητα και επιπλεον δε θα χρειαστει να μετακινησεις κανενα αρχειο.

#4   jimbo77

jimbo77

    iPH newbie

  • 52 μηνύματα
  • Twitter:@jimbo77
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3
  • GameCenter:jimbo77

Δημοσίευση 26/02/2013 - 17:02

Καλησπέρα,

Εγώ έβαλα στο iMac φορολογικό μηχανισμό USB και windows γιατί το προγραμμα της μηχανογράφησης ειναι για windows.

Δουλεύεις είτε με bootcamp είτε με parallels.

#5   drpantelisk

drpantelisk

    iPH newbie

  • 89 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 26/02/2013 - 17:13

Σας ευχσριστω ολους για την τοσ γρηγορη ανταποκριση!
Φιλε ninja10R, μαλλον θα πρεπει να εγκαταστησω τυπου Α, καθως μαλιστα στο ιδιο δικτυο υπαρχει pc με εκτυπωτη διπλα του που θα μπορούσε να αναλαβει την παραλαβη των εκτυπωσεων. Θα μπορουσαν ομως αυτες να προερχονται απο αλλο υπολογιστη του δικτυου (και δη mac?). Θα το ψαξω, ευχαριστω.
Η λυση του bootcamp παιδια δεν βοηθαει γιατι βεβαιως δεν ειναι δυνατον να ανοιγοκλεινουμε τον υπολογιστη καθε τοσο για να περναμε απο mac σε windows προκειμενου να τυπωσουμε απδειξεις. Η λυση του parallels κατι λεει. Εσυ φιλε jimbo77 που εβαλες στο imac, βρηκες μηχανισμο με USB; Γιατι βεβαια σειριακη δεν υπαρχει. Και η εκδοση τιμολογιων γινεται βεβαια απο προγραμμα windows φανταζομαι μεσα στον μακ. Τα drivers για τον μηχανισμο δουλεψαν καλα με το parallels; Σε τι windows, xp υποθετω;

#6   Ninja10R

Ninja10R

    iPH Member

  • 346 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 26/02/2013 - 18:52

USB μηχανισμοί πάρα πολλοί, αρκετοί έχουν και σύνδεση ethernet και τους βάζεις κατ΄ευθείαν στον router. Για να πάρεις μία ιδέα ρίξε μια ματιά (δεν έχω καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία, ελ.επαγγελματίας είμαι, τους βρήκα με αναζήτηση στο google): http://www.multisyst...chk=1&Itemid=53

#7   jimbo77

jimbo77

    iPH newbie

  • 52 μηνύματα
  • Twitter:@jimbo77
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3
  • GameCenter:jimbo77

Δημοσίευση 27/02/2013 - 08:26

Η λυση του parallels κατι λεει. Εσυ φιλε jimbo77 που εβαλες στο imac, βρηκες μηχανισμο με USB; Γιατι βεβαια σειριακη δεν υπαρχει. Και η εκδοση τιμολογιων γινεται βεβαια απο προγραμμα windows φανταζομαι μεσα στον μακ. Τα drivers για τον μηχανισμο δουλεψαν καλα με το parallels; Σε τι windows, xp υποθετω;


Ναι βρήκα με USB. Θα σου στείλω σε λίγο το μοντέλο που θα πάω στο γραφείο.

Δουλεύει με ΧΡ σε parallels.


#8   deankiss

deankiss

    iPH newbie

  • 68 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/02/2013 - 08:50

φίλε μου ισως μπορέσεις να βρεις και λύση με έναν developer στο να προσάρμοση μια εφαρμογή επάνω στο σύστημα .δεν ξέρω κατα ποσο ειναι εφικτό αλλα ειναι μια ιδέα

#9   drpantelisk

drpantelisk

    iPH newbie

  • 89 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 01/03/2013 - 11:23

Φιλε jimbo77 περιμενω το μοντελο που χρησιμοποιεις με τα parallels! Θα μου χρειαστει συντομα!

#10   Super

Super

    iPH Enthousiast

  • 458 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 01/03/2013 - 11:41

Λοιπών όλα είναι θέμα εφαρμογής και απο πού θα κόβεις την απόδειξη....
Έχεις εφαρμογή που το κάνει αυτό για MAC?εάν ναι τότε..

1ον αγοράζεις έναν δικτυακό φορολογικό μηχανισμό....
2ον στην εφαρμογή σου λές σε αυτόν που στην έβαλε να ορίσει ως μηχανισμό αυτών τον δικτυακό.

#11   drpantelisk

drpantelisk

    iPH newbie

  • 89 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 01/03/2013 - 11:59

Αυτο με τους δικτυακούς είναι ενα θεμα. Το θεωρω κι εγω λογικο να συνεργαζονται με τον mac μου, αλλα κανενας τεχνικος δεν μου το εγγυαται γιατι δεν εχουν ιδεα. Και αντε να αγορασεις μηχανημα 500-600€ και να μην συνεργαζεται...

#12   jimbo77

jimbo77

    iPH newbie

  • 52 μηνύματα
  • Twitter:@jimbo77
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3
  • GameCenter:jimbo77

Δημοσίευση 01/03/2013 - 22:08

Φιλε jimbo77 περιμενω το μοντελο που χρησιμοποιεις με τα parallels! Θα μου χρειαστει συντομα!


http://www.retail-it...product&rel=559

Τύπου Β λέει

#13   ioannda

ioannda

    iPH newbie

  • 2 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 05/11/2013 - 16:32

Καλησπέρα! Έχω βάλει το parallels στο mac μου. Για να εγκαταστήσω το φορολογικό μηχανισμό στα windows στο parallels πρέπει πρώτα να έχει εγκατασταθεί στο mac;; 



#14   jimmakos

jimmakos

    iPH Guru

  • 7674 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 05/11/2013 - 17:31

Καλησπέρα! Έχω βάλει το parallels στο mac μου. Για να εγκαταστήσω το φορολογικό μηχανισμό στα windows στο parallels πρέπει πρώτα να έχει εγκατασταθεί στο mac;; 

Όχι, απλά θα κάνεις την εγκατάσταση, βέβαια για κάτι τόσο σοβαρό θα προτιμούσα την λύση του bootcamp. 


Once You Go Mac You Never Go Back

#15   dpapae

dpapae

    iPH Member

  • 294 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 05/11/2013 - 17:53

Όχι, απλά θα κάνεις την εγκατάσταση, βέβαια για κάτι τόσο σοβαρό θα προτιμούσα την λύση του bootcamp. 

η λύση του bootcamp είναι το ίδιο ασφαλής με τις υπόλοιπες τυπου vmware/parallels; ρωτάω γιατί ουσιαστικά είναι η "Δωρεάν" οποτε μήπως μπάζει από καπου.. δεν το θέλω για κάτι τραγικό, απλα δεν κυκλοφόρησε "ιντερνετικα" ακόμη το fm14 για μακ :rolleyes:






Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες