Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

‘Mobi’, ‘TriPod’, ‘TelePod’ και ‘iPad’ ήταν οι ονομασίες που η Apple σκεφτόταν για το iPhone το 2007


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   sepsis

sepsis

    iPH Hero

  • 8.236 μηνύματα
  • Twitter:@hsouris
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 05/03/2013 - 15:27

Αναρτημένη εικόνα


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα Marketing του Πανεπιστημίου της Αριζόνα ο Ken Segall απεκάλυψε μερικές από τις ονομασίες που η Apple είχε σκεφτεί για το iPhone πριν καταλήξει στο …iPhone. Συγκεκριμένα, μαζί με το ‘iPhone’ η Apple σκεφτόταν σοβαρά τα ‘Telepod’, ‘Mobi’, ‘Tripod’ και ‘iPad’!

To ‘Telepod’ ήταν μια ενδιαφέρουσα φουτουριστική προσέγγιση της λέξης ‘telephone’ και φυσικά το ‘pod’ ήταν ήδη γνωστό από τη σειρά iPod. Το ‘Mobi’ βγαίνει από το ‘Mobile’ και η συντόμευση αυτή έδειχνε δημιουργικότητα και προσωπικότητα σύμφωνα με τον Segall.

Η λέξη ‘Tripod’ συμβολίζει τα τρία συστατικά του iPhone: το τηλέφωνο + ipod + συσκευή internet, μία συνταγή που ο Steve Jobs χρησιμοποίησε κατά την πρώτη παρουσίαση της συσκευής τον Ιανουάριο του 2007. Τέλος, το ‘iPad’ που τελικά κατέληξε να αποτελεί το όνομα για το tablet της Apple που ως γνωστόν η εταιρεία είχε σκεφτεί πριν το iPhone αλλά εγκατέλειψε προσωρινά το project προς όφελος του smartphone.


Σημείωση: στην παραπάνω εικόνα υπάρχει και η ονομασία ‘MicroMac’, την οποία, όμως, ο Segall τοποθέτησε εκεί μόνο για να δει τις αντιδράσεις του κοινού και δεν αποτέλεσε ποτέ πιθανή ονομασία για το iPhone.

[via MacUser]

Follow me on twitter


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες