Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Ερώτηση για χάρτες και GPS σε iPhone 5

• Please log in to reply
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   anvailas

anvailas

iPH User

• 185 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 08/03/2013 - 14:22

Έχω κάποιες απορίες και θα ήθελα τη βοήθειά σας, καθώς ψάχνομαι τις τελευταίες μέρες με την πλοήγηση στο iPhone. Λοιπόν:

α) Η χρήση των Maps της Apple (ή αντίστοιχα των Googlemaps) οι οποίοι χρειάζονται 3G για να λειτουργήσουν, σε ένα ταξίδι περίπου 3-4 ωρών (π.χ. Αθήνα-Καλαμάτα ή Αθήνα-Βόλος) πόσα ΜΒ καταναλώνουν?

β) Θα προτείνατε να τους χρησιμοποιώ για ταξίδι ή να ψάξω να αγοράσω κάποιο offline GPS?

γ) Ποιό offline GPS (με turn-by-turn view και φωνητικές οδηγίες στα ελληνικά φυσικά) θεωρείτε καλύτερο κυρίως για Ελλάδα (τόσο το καλύτερο ανεξαρτήτως τιμής, όσο και το καλύτερο ως προς το "value for money")?

Τέλος, παρατήρησα χτες κάτι και θέλω να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό. Έχω κατεβάσει στο iPhone την εφαρμογή CoPilot που δοκιμαστικά σε αφήνει να κατεβάσεις δωρεάν το χάρτη μιας χώρας και να επιλέξεις να σε πάει κάπου χωρίς βέβαια turn-by-turn view και φωνητικές οδηγίες. Ήθελα λοιπόν να πάω σε κάποια περιοχή της Αθήνας, που δεν είχα ξαναπάει και δεν την ήξερα, και λέω να χρησιμοποιήσω το CoPilot. Η διαδρομή ήταν μάξιμουμ 40 λεπτά και μου έφαγε 25-30% μπαταρία!!!! Είναι φυσιολογικό αυτό??

Συγγνώμη αν σας κούρασα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nikosgnr

nikosgnr

iPH Legendarious

• 113,616 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 08/03/2013 - 17:42

Η χρησιμοποίηση του GPS καταναλώνει πολύ μπαταρία, αυτό είναι μια αλήθεια και δε πρέπει να σε ανησυχεί.

Απο 'κει και πέρα, καλύτερα να αγοράσεις κάποιο Navigation App και να μη μπλέξεις με χάρτες. Είτε αυτοί είναι της Google, είτε της Apple.

Αυτη τη στιγμή, μακράν το καλύτερο είναι το Navigon. Value for money όμως και εξίσου καλό το Sygic.

Απλά σε αυτή τη περίπτωση τα σκας μια φορά και είσαι καλυμμένος μελλοντικά..
| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#3   anvailas

anvailas

iPH User

• 185 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/03/2013 - 12:52

Νικόλα σ' ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

#4   Ninja10R

Ninja10R

iPH Member

• 346 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 10/03/2013 - 13:12

Οντως η χρησιμοποίηση του GPS καταναλώνει πολύ μπαταρία. Γενικά, δεν είναι πολύ λογικό να το χρησιμοποιείς αν το iPhone δεν είναι ταυτόχρονα συνδεμένο στην φόρτιση. Εχω παρατηρήσει το να χρησιμοποιώ Navigon, να είναι συνδεμένο το iPhone μέσω Bluetooth για τις κλήσεις και παράλληλα και στο καλώδιο του car stereo ώστε να κάνει streaming μουσική (αλλά παράλληλα και να φορτίζεται) και η μπαταρία, παρ΄όλη την σύνδεση με "φορτιστή", αντί να ανεβαίνει να πέφτει (όχι με δραματικό ρυθμό, αλλά σε ένα ταξίδι 600 χλμ έχασε 2-3% π.χ.).

+1 στο Navigon και από εμένα...

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες