Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Βελτιωση σηματος GPS

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   ziki

ziki

iPH Enthousiast

• 476 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/03/2013 - 12:06

Υπαρχουν τροποι να βελτιωσει κανεις το σημα και τον χρονο που κανει να εντοπισει δορυφορους σε ενα iphone? Συγκεκριμενα εχω το 3GS, Και καθε φορα που θελω να χρησιοποιησω εφαρμογη που το αξιοποιει, ειτε αργει πολυ να βρει, ειτε δεν βρισκει καθολου.

Ας πουμε τις προαλλες ηθελα να τρεξω το runmeter pro Που χαρασει διαδρομης σε χαρτη των αποστασεων που κανεις, χρησιμοποιωντας GPS. 1 ωρα που περπαταγα και το χα ανοιχτο να καταγραφει μου εβγαζε ασχημο σημα, και δεν κατεγραψε καθολου πορεια...

Το Location Services το ειχα αντοικτο σε περιπτωση που παιζει ρολο. Υπαρχει κατι αλλο που να θελει ενεργοποιησει απο τις ρυθμισεις?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   wrathchild

wrathchild

iPH Elite Poster

• 3.140 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8 Plus
  • Tablet:iPad mini 3 +4G

Δημοσίευση 11/03/2013 - 13:25

Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο,απλά πολλές φορές αν είσαι σε πυκνό οικοδομικό τετράγωνο ανάμεσα σε πολυκατοικίες ίσως να δυσκολεύεται να βρει καλό σήμα.Πήγαινε σε ανοιχτό μέρος κ λογικά θα είναι καλύτερα

#3   ziki

ziki

iPH Enthousiast

• 476 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 13:58

Ναι αλλα μεσα σε μια ωρα που περταγα στην πετρου ραλλη δεν καταφερε να κλειδωσει? ειναι φυσιολογικο αυτο?

#4   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 11/03/2013 - 14:11

Ναι αλλα μεσα σε μια ωρα που περταγα στην πετρου ραλλη δεν καταφερε να κλειδωσει? ειναι φυσιολογικο αυτο?

Όχι δεν είναι. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς? Είσαι σίγουρος ότι είχες ανοιχτά τα location services?
Once You Go Mac You Never Go Back

#5   Akis2468

Akis2468

iPH Contributor

• 1.264 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:30

και εγώ έχω παρατηρήσει κατά καιρούς κόλλημα με το navigon ενώ είμαι σε ανοιχτό μέρος, και για πολλές ώρες δεν βρίσκει καθόλου σήμα gps.
όμως(!) αν το κλείσω και το αφαιρέσω και από το multitasking bar, και το ξανα ανοιξω, λειτουργεί...
δεν ξέρω που οφείλεται.
αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο ας μας πεί.. γιατί δεν έχει λογική, εφόσον το gps χρησιμοποιεί τις κεραίες κινητης τηλεφωνιας(αν δεν κανω λαθος), θα έπρεπε λίγο πολύ όποτε έχουμε σημα απο τον παροχο να έχουμε και σημα gps. έτσι δεν είναι?

#6   wrathchild

wrathchild

iPH Elite Poster

• 3.140 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:31

και εγώ έχω παρατηρήσει κατά καιρούς κόλλημα με το navigon ενώ είμαι σε ανοιχτό μέρος, και για πολλές ώρες δεν βρίσκει καθόλου σήμα gps.
όμως(!) αν το κλείσω και το αφαιρέσω και από το multitasking bar, και το ξανα ανοιξω, λειτουργεί...
δεν ξέρω που οφείλεται.
αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο ας μας πεί.. γιατί δεν έχει λογική, εφόσον το gps χρησιμοποιεί τις κεραίες κινητης τηλεφωνιας(αν δεν κανω λαθος), θα έπρεπε λίγο πολύ όποτε έχουμε σημα απο τον παροχο να έχουμε και σημα gps. έτσι δεν είναι?

Λάθος, το gps ΔΕΝ χρησιμοποιεί τις κεραίες της κινητής, καμμιά σχέση, κουμπώνουν σε δορυφόρους

#7   Akis2468

Akis2468

iPH Contributor

• 1.264 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:36

οκ. ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες, αλλά τώρα μου γεννάται η απορία: τότε πως ακριβώς εμπλέκεται το 3g σημα του παρόχου, για να "βοηθήσει", εφόσον μιλάμε για A-GPS?

edit: δηλαδή και στο εξωτερικό, δεν θα υπήρχε η παραμικρή χρέωση για την χρήση navigation apps? πρέπει να κάνουμε κάποια ρύθμιση για να λειτουργεί στο εξωτερικό? πρέπει να ενεργοποίησουμε το data roaming απο τα settings?

Τελευταία επεξεργασία από: Akis2468, 11/03/2013 - 15:40

#8   wrathchild

wrathchild

iPH Elite Poster

• 3.140 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:40

Το A-GPS ναι χρησιμοποιείται βοηθητικά όταν υπάρχει 3g για υποτιθέμενη βελτίωση του στίγματος. Όπως πχ βρίσκει κάποιο στίγμα σε κλειστό χώρο όταν είσαι με 3g ή wifi, απλά σε εξωτερικό χώρο απλά βοηθάει χωρίς να είναι απαραίτητο. Αν πχ βάλεις το τηλ σε κατάσταση πτήσης αλλά έχεις ανοιχτά τα location σε εξωτερικό χώρο θα έχεις κανονικά στίγμα.

#9   Akis2468

Akis2468

iPH Contributor

• 1.264 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:42

σε ευχαριστώ για τις διευκρινισεις.
για το αλλο που σε ρώτησα γνωρίζεις κάτι?

#10   wrathchild

wrathchild

iPH Elite Poster

• 3.140 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:46

Αν έχεις πρόγραμμα πλοήγησης όπως πχ navigon, tomtom, copilot κτλ δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ απολύτως πέρα απο το να κατεβάσεις τον χάρτη της χώρας της οποίας θα πας. Καμία άλλη χρέωση ή διαδικασία, το μόνο θέμα είναι το αν το πρόγραμμα που έχεις σου παρέχει δωρεάν τους χάρτες. Το navigon europe σου δίνει να κατεβάσεις δωρεάν όλους τους χάρτες της Ευρώπης, το copilot σου δίνει τον πρώτο χάρτη δωρεάν κ απο κει κ πέρα σε χρεώνει για επόμενους, εσύ ποιο πρόγραμμα έχεις?

#11   Akis2468

Akis2468

iPH Contributor

• 1.264 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:50

Το navigon έχω εγώ.
Ξέρεις σε τι ακριβώς χρησιμεύει το data roaming? τι είναι?

#12   karless

karless

iPH Hero

• 5.021 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:51

αν εχεις εγκαταστησει το Locationholic απο cydia,να ξερεις εχει Bug με το gps,χανει το στιγμα,και εχω ενημερωσει και τον developer...

#13   wrathchild

wrathchild

iPH Elite Poster

• 3.140 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:55

Το navigon έχω εγώ.
Ξέρεις σε τι ακριβώς χρησιμεύει το data roaming? τι είναι?

Χωρίς να είμαι σίγουρος είναι για να επιτρέπει να χρησιμοποιούνται δεδομένα εκτός της χώρας σου. Να το έχεις κλειστό για να μην έχεις τπτ περίεργες χρεώσεις

#14   Akis2468

Akis2468

iPH Contributor

• 1.264 μηνύματα

Δημοσίευση 11/03/2013 - 15:56

ok. thank you παιδες ;)

#15   ziki

ziki

iPH Enthousiast

• 476 μηνύματα

Δημοσίευση 12/03/2013 - 00:25

Όχι δεν είναι. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς? Είσαι σίγουρος ότι είχες ανοιχτά τα location services?

Το runmeter pro. Ναι στανταρ εχω ενεργοποιημενα τα location services. Εχω το sbsettings, Και ενω το λειτουργω σε airplane mode, εχω φροντισω το toggle του location services να ειναι ενεργο.

Για χαρτες εχω και γω το Navigon, αλλα εκει αν και αργει καποια στιγμη βρισκει. Μηπως ηταν bug της εφαρμογης Runmeter?

Παντως αυτο με τα κτιρια δεν το καταλαβαινω. Ε που θα το χρησιμοποιησουμε το GPS στην ερημο? Αφου σε πολη ζουμε, δεν εχουν βγαλει καμμια πατεντα που μεσα σε 5-10 δευτ, να μπορει να κλειδωσει?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες