Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Μερικές αρχάριες ερωτήσεις για iphone 4s...

• Please log in to reply
52 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 30/03/2013 - 21:50

Καλησπέρα σε όλους, νέος στο site και νέος στον κόσμο του iphone 4s.

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια απλά πράγματα που επείγουν για αρχή, και αργότερα θα ρίξω πολύ διάβασμα..
Ενας φίλος μου χάρισε το παλιό iphone 4s που είχε, και καπάκι αγόρασε πάλι ένα καινούργιο iphone 4s απο Γερμανό με την επιδότηση που είχε.

Ερώτηση 1: Στο Γερμανό περιμέναμε μισή ώρα για να μας ξεκλειδώσει το καινούργιο iphone 4s...,για πιό λόγο ήταν κλειδωμένο?

Ερώτηση 2: Πέρασα το itunes στον υπολογιστή, έκανα back up στην παλιά συσκευή και έπειτα τα μετέφερα όλα στην καινούργια συσκευή πάλι μέσω itunes. Τώρα πώς θα κάνω ένα απλό φορμάτ στην παλιά συσκευή ωστε να την καθαρίσω...?

Ερώτηση 3: Δεν δήλωσα την καινούργια συσκευή, ούτε έφτιαξα καινούργιο apple ID, κατεβάσαμε την εφαρμογή του facebook στο καινούργιο iphone 4s με το παλιό ID της παλιάς συσκευής, θα υπάρξει μελλοντικό πρόβλημα σε αυτό? Εγώ με την παλιά συσκευή πλέον, πώς θα κατεβάζω εφαρμογές? πρέπει να φτιάξω καινούργιο ID?

Ερώτηση 4: Την καινούργια αναβάθμιση 6.3 να την περάσω? έχω την 6.1

Ευχαριστώ πολύ!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   linuxfighter

linuxfighter

iPH Elite Poster

• 2,743 μηνύματα
  • Twitter:@tsioutsiourigas
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:linuxfighter

Δημοσίευση 30/03/2013 - 21:54

1. σας το σέταρε σαν new οπότε ήθελε ενεργοποίηση αλλά μισή ώρα είναι πολύ. ούτε 5 λεπτά δεν θέλει
2. Την κάνεις restore - set up as new. αυτόματα θα πάει στην τελευταία έκδοση ios και θα είναι σαν να το έβγαλες από το κουτί
3.Όχι κανένα πρόβλημα. Μπορείς να έχεις το ίδιο apple ID σε όσες συσκευές θέλεις. Οπότε πληρώνεις μία φορά για τα apps. Αν ποτέ χαρίσεις / πουλήσεις την παλιά να θυμηθείς να το βγάλεις από εκεί.
4. εννοείς 6.1.3 και όχι 6.3. Αν δεν θες να κάνεις JB ναι να την περάσεις. Αν θες JB, δεν γίνετε στην 6.1.3

Τελευταία επεξεργασία από: linuxfighter, 30/03/2013 - 21:55.

#3   tgousopoulos

tgousopoulos

iPH Intergalactic Leader

• 21,642 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:tgousopoulos

Δημοσίευση 30/03/2013 - 21:54

Καλησπερα και καλωσηρθες.

1)Αγνωσται αι βουλαι του Γερμανου.

2)Αν ειναι ελληνικη η συσκευη τοτε το βαζεις dfu και πατας το restore στο itunes...Ετσι θα πας στην 6.1.3 οπου δεν υπαρχει jb.

3)Δεν εχεις θεμα με το παλιο σου id.

4)Αν δε σε ενδιαφερει το jb αναβαθμισε στην 6.1.3.

Τελευταία επεξεργασία από: tgousopoulos, 30/03/2013 - 21:55.

#4   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5,830 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 30/03/2013 - 22:00

1)Αγνωσται αι βουλαι του γερμανου...!!!χααχαχαχ τι ειπες ρε αρχοντα??? :D

#5   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα

Δημοσίευση 30/03/2013 - 22:12

1) Μπας ηταν demo και ηθελε "ξεκλειδωμα";
Πες στον φιλο σου να δει τι γραφει η συσκευασια στο πισω μερος

#6   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 17:45

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Έκανα ενα λάθος, τα iphone που έχω είναι 4 και όχι 4s, αλλα δεν πειράζει.., το κινητό είναι φοβερό! :rolleyes:
Η συσκευασία στο πίσω μέρος γράφει: MD198GB/A, Designed by Apple in California Assembled in China, Approved in all EU countries κ.τ.λ.

Το ότι μας το σέταρε σαν new, τί σημαίνει? έτσι γίνεται με όλα τα καινούργια iphone?

Ναι, στην 6.1.3 αναβάθμησα την καινούργια συσκευή.

Στην παλιά συσκευή τώρα.., και αυτή αγορασμένη απο Γερμανό, έχω την 6.1.version. Το restore - set up as new το κάνω μέσα απο το iphone ή απο το itunes? Όταν το κάνω σε ποιά version θα επιστρέψω? Επειδή μάλλον θα κάνω JB, θέλω να παραμείνω στην 6.1.

Συγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές, αλλα δεν έχω πολύ χρόνο για να διαβάσω, επειδή πρέπει να σετάρω και τα 2 iphone σύντομα...

#7   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 17:48

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας! Έκανα ενα λάθος, τα iphone που έχω είναι 4 και όχι 4s, αλλα δεν πειράζει.., το κινητό είναι φοβερό! :rolleyes:
Η συσκευασία στο πίσω μέρος γράφει: MD198GB/A, Designed by Apple in California Assembled in China, Approved in all EU countries κ.τ.λ.

Το ότι μας το σέταρε σαν new, τί σημαίνει? έτσι γίνεται με όλα τα καινούργια iphone?

Ναι, στην 6.1.3 αναβάθμησα την καινούργια συσκευή.

Στην παλιά συσκευή τώρα.., και αυτή αγορασμένη απο Γερμανό, έχω την 6.1.version. Το restore - set up as new το κάνω μέσα απο το iphone ή απο το itunes? Όταν το κάνω σε ποιά version θα επιστρέψω? Επειδή μάλλον θα κάνω JB, θέλω να παραμείνω στην 6.1.

Συγνώμη για τις αρχάριες ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές, αλλα δεν έχω πολύ χρόνο για να διαβάσω, επειδή πρέπει να σετάρω και τα 2 iphone σύντομα...

1)Για να ενεργοποιηθει ενα καινουριο τηλ χρειαζονται ουτε 3 λεπτα.
Ελεγξε εαν γραφει τη λεξη demo στο πισω μερος του κουτιου

2)Η παλια συσκευη εχει JB τωρα;

#8   linuxfighter

linuxfighter

iPH Elite Poster

• 2,743 μηνύματα
  • Twitter:@tsioutsiourigas
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:linuxfighter

Δημοσίευση 31/03/2013 - 17:49

set up as new σημαίνει ότι έχει κάνει "format" στην συσκευή και είναι σαν να την έχεις βγάλει από το κουτί της.

Στην παλιά σου συσκευή αν την κάνεις restore θα πας στην 6.1.3. Αν θες να παραμείνεις στην 6.1, μην την πειράξεις. απλά σβήσε ότι εφαρμογές δεν θες κτλ

Τελευταία επεξεργασία από: linuxfighter, 31/03/2013 - 17:50.

#9   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:02

όχι, δεν γράφει demo, δεν περίμενα μισή ώρα, κανα 10 λεπτο έκανε, αλλα ίσως να είχε και άλλες δουλειές παράλληλα, γι'αυτό να άργησε λίγο, απλά δεν κατάλαβα για ποιό λόγο μου είπε να περιμένω για να το ξεκλειδώσει-ενεργοποιήσει.., κάτι τέτοιο...

Η παλιά συσκευή δεν έχει jb, αλλα δεν θυμάμαι ποιά version είχε όταν ήταν καινούργια..

#10   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:06

όχι, δεν γράφει demo, δεν περίμενα μισή ώρα, κανα 10 λεπτο έκανε, αλλα ίσως να είχε και άλλες δουλειές παράλληλα, γι'αυτό να άργησε λίγο, απλά δεν κατάλαβα για ποιό λόγο μου είπε να περιμένω για να το ξεκλειδώσει-ενεργοποιήσει.., κάτι τέτοιο...

Η παλιά συσκευή δεν έχει jb, αλλα δεν θυμάμαι ποιά version είχε όταν ήταν καινούργια..

1)ΟΚ, οποτε ολα καλα :)

2)Στην παλια συσκευη: πηγαινε Ρυθμισεις-γενικα-επαναφορα-διαγραφη ρυθμισεων και περιεχομενων ή καπως ετσι ( erase all content and settings)
Μολις το κανεις αυτο, το κινητο θα ειναι ξανα σε εργοστασιακες ρυθμισεις και στην εκδοση που τωρα τρεχει, δηλαδη την 6.1
Οποτε μετα κανεις και JB ;)

Τελευταία επεξεργασία από: omilitis1987, 31/03/2013 - 18:07.

#11   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:13

Ευχαριστώ πολύ omilitis1987, φοβάμαι μήπως με γυρίσει σε καμια παλιότερη έκδοση, π.χ. 5.9. και ύστερα αν θέλω να βάλω νεότερη θα πρέπει να πάω στην 6.1.3 αναγκαστικά... ή μπορώ να επιλέξω όποια έκδοση θέλω...?

#12   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:17

Ευχαριστώ πολύ omilitis1987, φοβάμαι μήπως με γυρίσει σε καμια παλιότερη έκδοση, π.χ. 5.9. και ύστερα αν θέλω να βάλω νεότερη θα πρέπει να πάω στην 6.1.3 αναγκαστικά... ή μπορώ να επιλέξω όποια έκδοση θέλω...?

Σε 5.9 δε γυριζεις με τιποτα :P

Μη φοβασαι, αν κανεις αυτο που σου ειπα δεν αλλαζει το firmware.

TIP: αυτο απαγορευεται αυστηρα σε JB συσκευες

Τελευταία επεξεργασία από: omilitis1987, 31/03/2013 - 18:18.

#13   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:24

Ok thanks man!
Για την απαγόρευση εννοείς, όταν έχω jb να μην το αναβαθμίζω..., σωστά? ή όταν έχω jb να μην το γυρνάω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις? :ph34r:

#14   omilitis1987

omilitis1987

iPH Hero

• 4,524 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:29

Ok thanks man!
Για την απαγόρευση εννοείς, όταν έχω jb να μην το αναβαθμίζω..., σωστά? ή όταν έχω jb να μην το γυρνάω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις? :ph34r:

Τιποτα, σιγα :)

Εννοω οταν εισαι με JB δεν πρεπει να κανεις επαναφορα ρυθμισεων απο τις ρυθμισεις του κινητου, παρα μονο μεσω του PC και itunes(πρωτα θα παιρνεις backup και μετα shift+restore)

Γενικα εαν εισαι με jb δεν αναβαθμιζεις συνεχεια εφοσον θελεις να παραμενεις jb, αλλα αυτο θα σε απασχολησει αργοτερα, εδω θα ειμαστε και τοτε να βοηθησουμε.

#15   vagzaf1

vagzaf1

iPH newbie

• 49 μηνύματα

Δημοσίευση 31/03/2013 - 18:34

ok, κατάλαβα.. και πάλι ευχαριστώ! Θα τα ξαναπούμε!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6

0 μέλη, 6 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες