Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * - 6 ψήφοι

[App] XBMC media center (πως να το σετάρετε)


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
487 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 00:17

*
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ

Αναρτημένη εικόνα

To XBMC είναι το απόλυτο media center για τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο. Μπορεί να εγκατασταθεί σε android, ios, windows, linux και MacOSX. Σε αυτόν τον οδηγό θα ασχοληθούμε με το κατέβασμα και το σετάρισμα του σε windows και iOS συσκευές. Τι θα δούμε:
  • Που το βρίσκουμε
  • Πως θα δούμε Ελληνικά κανάλια
  • Πως μπορούμε να το χειριστούμε από άλλες συσκευές (Remote Control)
1) Που το βρίσκουμε

Στην επίσημη ιστοσελίδα του XBMC μπορείτε να βρείτε συνδέσμο για να κατεβάσετε το XBMC για την συσκευή που θέλετε. Μπορείτε κυριολεκτικά να το εγκαταστήσετε όπου θέλετε αφού υποστηρίζει τα περισσότερα λειτουργικά τόσο για υπολογιστές όσο και για κινητές συσκευές ή tablet. Εγκαθηστάται ακόμα και σε XBOX 360 ή Playstation 3 αν και η εγκατάσταση απαιτεί να έχετε modαρισμένες συσκευές. Για να το εγκαταστήσετε σε iOS συσκευή πρέπει να έχετε jailbreak πριν αφού είναι είναι πακέτο του cydia που θα βρείτε προσθέτοντας το παρακάτω repo: http://mirrors.xbmc.org/apt/ios/ Περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάστασή του μπορείτε να βρείτε εδώ.


2) Πως θα δούμε Ελληνικά κανάλια

Το XBMC εχει την δυνατότητα να κάνει streaming τηλεοπτικά κανάλια από όλο τον κόσμο. Παρακάτω θα δούμε πως να προσθέσουμε περίπου 20 Ελληνικά κανάλια τα οποία είναι διαθέσημα και σε κατοίκους του εξωτερικού. Αφού έχετε εγκαταστήσει το XBMC στην συσκευή σας ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

α) Το Skin παίζει ρόλο. Ο οδηγός γράφεται για το skin Confluence οπότε αν έχετε άλλο skin μετά την εγκατάσταση του XBMC (σε iPhone έχει προεγκατεστημένο το Touched) θα πρέπει να το αλλάξετε (προσωρινα) σε αυτό. Για να αλλάξετε το skin σας πηγαίνετε: System -> Appearance-> Skin και επιλέξτε το Confluence.

β) Βγείτε από τα settings και θα παρατηρησετε πως κάτω από το System (στο κεντρικό μενού) εμφανίζεται ένα υπομενού. Από το υπομενού αυτό επιλέξτε File Manager



Αναρτημένη εικόνα


Αναρτημένη εικόνα


γ)Στην αριστερή πλευρά του File Manager επιλέξτε Add Source. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να πατήσετε πάνω στο None και να γράψετε την παρακάτω διεύθυνση: http://fusion.xbmchub.com. Υστερα πατάτε το κουμπί Done για να επιστρέψετε στην προηγούμενη εικόνα. Στο κάτω μέρος το XBMC σας δίνει την δυνατότητα να δώσετε ένα όνομα που θα θυμάστε. Ονομάστε το fusion. Αν ακολουθήσατε σωστά τα βήματα θα πρέπει να βλέπετε αυτό:

Αναρτημένη εικόνα


Πατήστε το κουμπι ΟΚ και επιστρέψτε στο κεντρικό μενού. Με την παραπάνω διαδικασία εγκαταστήσαμε το Source Fusion. Φανταστήτε το σαν τα ρεπο που περνάμε στο Cydia. Συνεχίζουμε με την εγκατάσταση του πακέτου που θα μας δώσει τα Ελληνικά κανάλια.

δ) Από το κεντρικό μενού και έχοντας επιλεγμένο το System θα πάμε στην επιλογή Settings όπως στην παρακάτω είκόνα:

Αναρτημένη εικόνα


ε) Από την μπάρα στα αριστερά επιλέγουμε Add-ons και διαλέγουμε να εγκαταστήσουμε το πακέτο μας από ένα zip file:

Αναρτημένη εικόνα


Αυτή η επιλογή θα φέρει μπροστά μας στα δεξιά ένα παράθυρο με τις διαθεσιμες επιλογές για να βρούμε το αρχείο που θέλουμε. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να έχουμε αποθηκεύσει το πακέτο κάπου στον σκληρό μας δίσκο και να το βρούμε από εδώ. Στο παράθυρο που εμφανίζεται θα πρέπει να υπάρχει το Source το οποίο προσθέσαμε πιο πάνω (θα εμφανίζεται με το όνομα που του δώσατε):

Αναρτημένη εικόνα


ζ) Επιλεξτε το fusion και μετακινηθήτε στο International -> greek όπου μέσα θα βρείτε το πακέτο repository.lambda- 1.0.0.zip. Το επιλέγετε και το κάνετε install.

η) Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα επιστρέψετε στην προηγούμενη εικόνα όπου πρέπει να επιλέξετε το Get Add-ons όπως στην παρακάτω εικόνα.

Αναρτημένη εικόνα


θ) Εκεί θα βρείτε και το Add-on που μόλις εγκαταστήσαμε (Lambda). Πατήστε το και μεταφερθείτε στο Video Add-ons (υπάρχει και Music Add-onsπου περιέχει Ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς) όπου μέσα θα πρέπει να δείτε τα Ελληνικά κανάλια. Το πιο σημαντικό είναι το Hellenic TV αν και μπορείτε να τα εγκαταστήσετε όλα. Πατώντας πάνω σε κάθε κανάλι εμφανίζεται ένα παράθυρο που πρέπει να επιλέξετε το Install για να ξεκινήσει η εγκατάστασή του.

ι) Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση βγείτε στο κεντρικό μενού του XBMC και μεταφερθείτε στα Videos -> Video Add-ons (Εδώ πρέπει να δείτε όλα τα κανάλια που εγκαταστήσαμε) -> Hellenic TV. Πλέον περισσότερα από 20 κανάλια περιμένουν μόνο ένα κλικ για να αρχίσουν να παίζουν. :)

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται σε όλες τις συσκευές. Αν το skin αυτό δεν σας αρέσει ή δεν σας βολεύει (σε iPhone τα κουμπιά είναι πολύ μικρά) μπορείτε να το αλλάξετε τώρα ακολουθόντας το βήμα α παραπάνω.


3) Πως μπορούμε να το χειριστούμε από άλλες συσκευές (Remote Control)

Ωραία, βλέπουμε τηλεόραση αλλά το να σηκώνόμαστε να αλλάζουμε κανάλι είναι κουραστικό συμφωνώ. Ιδιαίτερα αν έχετε εγκαταστήσει το XBMC στον υπολογιστή σας που είναι με την σειρά του συνδεδεμένος με την τηλεόραση. Υπάρχει μια λύση στο να μην σηκωνόμαστε. Έχετε κινητό τηλέφωνο σωστά; iPhone υποθέτω... WiFi στο σπίτι λογικά έχετε... Ε, δεν θέλουμε και τίποτα άλλο. Τα έχουμε όλα.

α) Κατεβάστε την free εφαρμογή xbmcRemote από το AppStore. iTunes Link

β)Στο xbmc που εγκαταστήσατε πηγαίνετε System-> Services -> Webserver και ενεργοποιήστε το Allow control of XBMC over HTTP. Αφήστε το port στο 80 και θέστε ένα username και ένα password.

γ) Ανοίξτε την εφαρμογή που εγκαταστήσατε στο iPhone σας. Στο κάτω μέρος πατήστε στο κουμπί Add Host και στην εικόνα που εμφανίζεται επιλέξτε το Find Host. Λογικά η εφαρμογή πρέπει να βρει το XBMC που τρέχει στον υπολογιστή σας αυτόματα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το username και το password και να πατήσετε save. Αν δεν το βρίσκει αυτόματα μπορείτε πάντα να συμπληρώσετε τα πεδία με το IP το Port ή την mac address του υπολογιστή σας. Ακολουθούν λίγες εικόνες από την εφαρμογή:

Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα Αναρτημένη εικόνα


Ελπίζω να βοηθήσει τους περισσότερους ο παραπάνω αναλυτικός οδηγός. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα γράψτε παρακάτω και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω να το λύσουμε.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους έκαναν υπομονή και διάβασαν όλο αυτό το μακροσκελές άρθρο - οδηγό.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   hulio

hulio

    iPH Enthousiast

  • 426 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 28/04/2013 - 00:27

σε ευχαριστουμε πολυ φιλε

#3   argonaytis

argonaytis

    Member

  • 899 μηνύματα

Δημοσίευση 28/04/2013 - 00:48

Είσαι καταπληκτικός..αν και το έχω ο τρόπος που το παρουσίασες αξίζεις πολλά μπράβο ;)

#4   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 00:52

σε ευχαριστουμε πολυ φιλε

Είσαι καταπληκτικός..αν και το έχω ο τρόπος που το παρουσίασες αξίζεις πολλά μπράβο ;)


Ευχαριστώ πολύ παιδιά... Θα ακολουθήσουν και άλλοι οδηγοί σε αυτό το post. Γενικότερα και εγώ 4 μέρες το χρησιμοποιώ οπότε ότι μαθαίνω θα ποστάρω!

#5   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 02:55

Να προσθέσω στον παραπάνω οδηγό ότι το XBMC μπορεί να παίξει και ταινίες, μουσική ή φωτογραφίες από τον σκληρό σας δίσκο. Με τα κατάλληλα add-ons μπορεί να ψάχνει και να κατεβάζει υπότιτλους στην γλώσσα που θέλετε από όποια σελίδα του ορίσετε.

1) XBMC Subtitles. Αν δεν είναι εγκατεστημένο από μόνο του πηγαίνετε System -> Add-ons -> Get Add-ons-> All Add-ons -> Subtitles και κάντε install (στο ίδιο παράθυρο μπορείτε να επιλέξετε Configure για να διαλέξετε σε ποιες σελίδες θα γίνεται αναζήτηση υποτίτλων). Μετά την εγκατάστασή του, όταν βλέπετε μια ταινία, πατώντας το κουμπάκι των υποτίτλων θα συνδέεται με την υπηρεσία που ορίσατε και θα ψάχνει να βρει υπότιτλους ανάλογα με το όνομα της ταινιας που βλέπετε.

2) CU RCL Lyrics. Αν δεν είναι εγκατεστημένο από μόνο του πηγαίνετε System -> Add-ons -> Get Add-ons-> All Add-ons -> Lyrics και κάντε install (στο ίδιο παράθυρο μπορείτε να επιλέξετε Configure για να διαλέξετε απο ποιές σελίδες θα γίνεται αναζήτηση στίχων). Μετά την εγκατάσταση όταν ακούτε ένα τραγούδι πατώντας το κουμπί στιχων θα συνδέεται με την την υπηρεσία που ορίσατε και θα ψάχνει να βρει συγχρονισμένους στίχους ανάλογα με το όνομα του τραγουδιού που ακούτε.

One more thing...

Το XBMC είναι πλήρως παραμετροποιήσημο. Μπορείτε ακόμα και να αλλάξετε τον default player με κάποιον της επιλογής σας (ισχύει στις desktop εκδόσεις). Μπορεί να μην είναι τόσο έυκολο αλλά γίνεται. Ο χρήστης πρέπει να δημιουργήσει ένα xml αρχείο που θα τοποθετηθει στον φάκελο του XBMC. Η μορφή του είναι η παρακάτω:

<playercorefactory>
<players>
  <player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
   <filename>C:\Program Files (x86)\The KMPlayer\KMPlayer.exe</filename>
   <args>"{1}" /fullscreen /close</args>
   <hidexbmc>True</hidexbmc>
						<hideconsole>true</hideconsole>
						<forceontop>false</forceontop>
														
  </player>
   </players>
   <rules action="prepend">
   <rule filetypes="m2ts|mkv|avi|ts" player="Universal_Player"/>			  
	
</rules>
</playercorefactory>

Παρατηρήστε το <filename>C:\Program Files (x86)\The KMPlayer\KMPlayer.exe</filename> όπου είναι και το πρόγραμμα με το οποίο επιλέγουμε να ανοίγουμε τις ταινίες μας. Μπορείτε να δώσετε οποιοδείποτε player επιθυμειτε. Επίσεις μπορείτε να θέσετε περισσότερους από έναν player.

Με τα rules μπορείτε να θέσετε διαφορετικό player για κάθε τύπο αρχείου. Στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε θέσει κανόνα οτι τα m2ts, mkv, avi, ts θα ανοίγουν με τον KMPlayer.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Τελευταία επεξεργασία από: Kmphotographer, 28/04/2013 - 02:57


#6   thanos2007

thanos2007

    iPH newbie

  • 95 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 28/04/2013 - 06:32

👏👏👏👏👏

#7   kiriakosa

kiriakosa

    iPH Elite Poster

  • 2.086 μηνύματα
  • Twitter:@Kiriakosa
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen
  • GameCenter:kiriakosa

Δημοσίευση 28/04/2013 - 10:24

Μπράβο και απο εμένα για τον οδηγό. Το έχω και εγω εγκατεστημένο. Για εμένα το θέμα ειναι να βρούμε κανένα ξένο κανάλι που να παίζει champions league που δε μεταδίδεται απο την ΝΕΤ. Αν έχεις κάποια ιδέα, πολυ ευπρόσδεκτη. Για του χρόνου, βέβαια, καθώς φέτος μόνο ένας ημιτελικός έμεινε.

#8   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 12:45

Απο οτι έψαξα λίγο, μόνο αν εγκαταστησεις το Navi X και κανεις αναζητηση εκεί. Μπορείς με ενα απλό google search να βρεις ποια κανάλια παγκόσμιος μεταδίδουν το champions league ανα χώρα και αφού ξέρεις το κανάλι ψάχνεις στο Navi X. Για παράδειγμα βρήκα το Αγγλικό Sky sports1 εκεί.

Θα ετοιμασω αργότερα και έναν οδηγό για το πως να εγκαταστησετε το Navi X.

Τελευταία επεξεργασία από: Kmphotographer, 28/04/2013 - 12:45


#9   nellos

nellos

    iPH Addict

  • 625 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 28/04/2013 - 14:38

Τρομερο το xmbc

#10   tsompa

tsompa

    iPH Member

  • 209 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 28/04/2013 - 15:34

Πολύ καλός οδηγός φίλε. Ευχαριστούμε :)

#11   Voidioan

Voidioan

    iPH Addict

  • 727 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:voidioan

Δημοσίευση 28/04/2013 - 16:31

Πολυ καλός οδηγός ... Έχω ενα πρόβλημα το έχω περάσει σε iPhone 5 . Και στο add source δεν προχωρά . Εχουμε καμία ιδέα ?

#12   omilitis1987

omilitis1987

    iPH Hero

  • 4.524 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 28/04/2013 - 16:36

Σε εμενα δεν παιζει ΝΕΤ, ΕΤ1, ΑΝΤ1 ή παιζουν με συνεχη σπασιματα στην εικονα;
Ειναι φυσιολογικο να συμβαινουν αυτα ή εχω κανει κατι λαθος;

#13   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 17:44

Πολυ καλός οδηγός ... Έχω ενα πρόβλημα το έχω περάσει σε iPhone 5 . Και στο add source δεν προχωρά . Εχουμε καμία ιδέα ?


Δοκίμασε σε παρακαλώ να κάνεις δύο ταπ πάνω στο Add Source... Αν είναι κίτρινο το επιλεγει και με άλλο ένα ταπ λογικά θα μπεί.

Σε εμενα δεν παιζει ΝΕΤ, ΕΤ1, ΑΝΤ1 ή παιζουν με συνεχη σπασιματα στην εικονα;
Ειναι φυσιολογικο να συμβαινουν αυτα ή εχω κανει κατι λαθος;


Αυτό το κάνει και σε μένα πολλές φορές... Άλλες φορές είναι ΟΚ... Μερικές φορές η ΝΕΤ παίζει άλλες όχι. Δεν έχουμε κάνει κάτι λάθος εμείς αλλά είναι το streaming έτσι δυστυχώς.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την τηλεόραση μας όμως για παράδειγμα για τους κατοίκους του εξωτερικού είναι καλό αφού τουλάχιστον μπορούν να δουν έστω κάτι...

#14   Kmphotographer

Kmphotographer

    iPH Member

  • 239 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 28/04/2013 - 17:53

Πιο πάνω μιλήσαμε για το Navi-x που θα μας επιτρέψει να βλέπουμε περισσότερα κανάλια μέσω του XBMC. Αυτή τη φορά επέλεξα να σας δείξω ένα βίντεο με την εγκατάσταση και την χρήση του. Ζητώ συγνωμη προκαταβολικά γιατί μου προκάλεσε κάποια προβλήματα κατά την διάρκεια εγγραφής του βίντεο τα οποία πιθανών να αντιμετωπίσετε και εσείς αν το κάνετε τώρα.



Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να βρούμε και παιχνίδια του Champions League... Συγχωρέστε με καθώς δεν έχω ιδέα από ποδόσφαιρο. Έψαχα και βρήκα πως να βλέπετε απλά!

#15   thanos2007

thanos2007

    iPH newbie

  • 95 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 28/04/2013 - 18:06

Μήπως ξέρει κάποιος εάν μπορούμε να ελέγξουμε (remote control) το xbmc που ειναι περασμένο σε ipad απο ένα iPhone ??


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες