Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* - - - - 5 ψήφοι

Τελικά τί κρύβεται πίσω απ' αυτά τα καταστήματα;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
18 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   lupushegemonia

lupushegemonia

iPH Addict

• 894 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2013 - 22:46

Γεια χαρά.

Πριν κάνα 5μηνο η αδερφή μου πήρε ένα iPhone 4s 16GB καινούργιο σε τιμή-"τσάμπα", δηλαδή κάνα 150άρι (ίσως παραπάνω) πιο κάτω από τιμές You.gr, Public, Plaisio κτλ.

Και πριν κάνα 40άρι μέρες, πήρε και το iPad mini 16GB,... 250 ευρώ - κι αυτό καινούργιο.

Και τις δυο συσκευές, από κάποιο κατάστημα στο Κέντρο της Αθήνας, χαμηλά της Πανεπιστημίου - σε μια στοά.

Έκανα κι εγώ το search μου αυτές τις μέρες και διαπίστωσα έκπληκτος ότι ΤΩΡΑ που γράφω αυτές τις γραμμές, ολοκαίνουργιο 5άρι πωλείται στα 518 ευρώ... όταν πριν ένα 7μηνο ένας φίλος το πήρε "προσφορά Κυριακής" στα 650 ευρώ απ' το e-Shop - ενώ κόστιζε γύρω στα 700+ (τα εισαγωγικά μπήκαν, γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ με το κλασικό τριπλό φις πρίζας, αλλά ήταν καινούργιο)...

...Τελικά τί κρύβεται πίσω απ' αυτές τις υπερ-σούπερ-ντούπερ-φοβερές τιμές, αυτών των καταστημάτων;

Άμα δείτε στο Skroutz.gr, υπάρχουν καμιά 10ριά (τουλάχιστον, πια), που δίνουν 150+ ευρώ φθηνότερα τα iPhone/iPad!!!

Υπάρχει "παγίδα"; Είναι μεταχειρισμένα και τα πωλούν για καινούργια; Είναι ίσως και... "σαβουρωμένα" (δεν λέω την λέξη, μήπως και ακουστεί "βαριά");

Βλέπω εν' τω μεταξύ και πολλούς... αλλοδαπούς να 'χουν πολλά "σούρτα-φέρτα" σ' αυτά τα μαγαζιά...

Μπορείτε να μοιραστείτε απόψεις/σκέψεις ή και εμπειρίες, περί του ζητήματος αυτού;

Ευχαριστώ κάθε απάντηση.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   parhss

parhss

iPH Contributor

• 1.663 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • GameCenter:paridion

Δημοσίευση 26/09/2013 - 23:01

απο το skroutzμαγαζα ειναι μια χαρα τα κινητα απλα ειναι ευρωπαικα τσεκαρεις το ιμει για την εγγυηση κ εισαι ετοιμος

Τελευταία επεξεργασία από: parhss, 26/09/2013 - 23:02

#3   daskalakispavlos

daskalakispavlos

iPH Elite Poster

• 3.430 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:daskalakisp

Δημοσίευση 26/09/2013 - 23:07

Γεια χαρά.

Πριν κάνα 5μηνο η αδερφή μου πήρε ένα iPhone 4s 16GB καινούργιο σε τιμή-"τσάμπα", δηλαδή κάνα 150άρι (ίσως παραπάνω) πιο κάτω από τιμές You.gr, Public, Plaisio κτλ.
Και πριν κάνα 40άρι μέρες, πήρε και το iPad mini 16GB,... 250 ευρώ - κι αυτό καινούργιο.
Και τις δυο συσκευές, από κάποιο κατάστημα στο Κέντρο της Αθήνας, χαμηλά της Πανεπιστημίου - σε μια στοά.

Έκανα κι εγώ το search μου αυτές τις μέρες και διαπίστωσα έκπληκτος ότι ΤΩΡΑ που γράφω αυτές τις γραμμές, ολοκαίνουργιο 5άρι πωλείται στα 518 ευρώ... όταν πριν ένα 7μηνο ένας φίλος το πήρε "προσφορά Κυριακής" στα 650 ευρώ απ' το e-Shop - ενώ κόστιζε γύρω στα 700+ (τα εισαγωγικά μπήκαν, γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ με το κλασικό τριπλό φις πρίζας, αλλά ήταν καινούργιο)...

...Τελικά τί κρύβεται πίσω απ' αυτές τις υπερ-σούπερ-ντούπερ-φοβερές τιμές, αυτών των καταστημάτων;
Άμα δείτε στο Skroutz.gr, υπάρχουν καμιά 10ριά (τουλάχιστον, πια), που δίνουν 150+ ευρώ φθηνότερα τα iPhone/iPad!!!
Υπάρχει "παγίδα"; Είναι μεταχειρισμένα και τα πωλούν για καινούργια; Είναι ίσως και... "σαβουρωμένα" (δεν λέω την λέξη, μήπως και ακουστεί "βαριά");
Βλέπω εν' τω μεταξύ και πολλούς... αλλοδαπούς να 'χουν πολλά "σούρτα-φέρτα" σ' αυτά τα μαγαζιά...

Μπορείτε να μοιραστείτε απόψεις/σκέψεις ή και εμπειρίες, περί του ζητήματος αυτού;

Ευχαριστώ κάθε απάντηση.

Να σε διορθώσω το τριπλό ειναι αγγλικό το αμερικανικό ειναι διπλό με λαμακια σαν το αγγλικό αλλα με δυο οχι τρία... :) λοιπόν εγω απο μαγαζι στο Σκρουτζ πήρα πριν ενα μήνα το iPhone 5 λευκο 550€ το μαγαζι ειναι στον πεζόδρομο στον ηλεκτρικό του Πειραιά το κινητό καινούργιο μου τα άνοιξε μπροστά μου να το δω μην εχει κανένα σημάδι μου έδωσε και τον ανταπτορα για την πρίζα απόδειξη εγγύηση ολα κομπλέ το κινητό ειναι αγορασμένο απο αυτούς απο App Store Αγγλίας το εν λόγο μαγαζι πήρε ενα + απο μένα την ίδια στιγμή που οι premium resellers το είχαν ακομα 739€ γλίτωσα αρκετά υπερ πολύτιμα ευρώ....

Knowledge Is Power

#4   lupushegemonia

lupushegemonia

iPH Addict

• 894 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2013 - 23:10

Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω, Παύλο.

Αλλά ΠΩΣ γίνεται πριν ελάχιστους μήνες, του καταστήματος να του κόστισε να το φέρει (το καθένα) κάπου 600+ ευρώ... και τώρα στο 'δωσε 550;;;

Δηλαδή... μπήκε και "μέσα";;;
Άκρως περίεργο μου φαίνεται...

#5   daskalakispavlos

daskalakispavlos

iPH Elite Poster

• 3.430 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2013 - 23:19

Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω, Παύλο.

Αλλά ΠΩΣ γίνεται πριν ελάχιστους μήνες, του καταστήματος να του κόστισε να το φέρει (το καθένα) κάπου 600+ ευρώ... και τώρα στο 'δωσε 550;;;
Δηλαδή... μπήκε και "μέσα";;;
Άκρως περίεργο μου φαίνεται...

Κοιτά απο την στιγμή που ειναι κλειστό το κινητό με ζελατινα (αν και θα μου πεις ζελατινα σε κουτί μπορείς να βάλεις αν θες) ζελατινα και η συσκευη μεσα το τσεκαρα και κουτί και κινητό ίδιο imei το τσεκαρα και στο site τις apple για να δω προέλευση ειναι απο αγγλικό App Store και οχι λογικα παντα κλεμενω γιατι να με ανήσυχη το κέρδος του μαγαζιού σίγουρα κάπως θα τα πήρε σε κάποια τιμή για να τα δίνει τόσο αυτο το πως και το γιατι σίγουρα δεν το ξέρω να το πω το μόνο που μπορω να πω ειναι ότι ολα φαίνονται νομοτυπα.... ;)

Knowledge Is Power

#6   jig

jig

iPH Elite Poster

• 2.022 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2013 - 23:19

(τα εισαγωγικά μπήκαν, γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ με το κλασικό τριπλό φις πρίζας, αλλά ήταν καινούργιο)...

To τριπλό φις πρίζας είναι UK

ⓜⓘⓚⓔ   ✈︎  Everything you can imagine is real [P²]

#7   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 27/09/2013 - 00:40

Ειρήνη ημήν κύριοι :)

Once You Go Mac You Never Go Back

#8   parafron4

parafron4

iPH Elite Poster

• 3.006 μηνύματα
  • Twitter:@parafron4
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:parafron4-

Δημοσίευση 27/09/2013 - 02:28

χιλιες φορες σκρουτζομαγαζα παρα plaisio public κτλ

αγορασα πριν καμια βδομαδα iphone 5 λευκο απο UK και μου βγηκε συνολικα 550 ευρω μαζι με εξοδα αντικαταβολης και μεταφορικα.

#9   daskalakispavlos

daskalakispavlos

iPH Elite Poster

• 3.430 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2013 - 03:20

αγορασα πριν καμια βδομαδα iphone 5 λευκο απο UK και μου βγηκε συνολικα 550 ευρω μαζι με εξοδα αντικαταβολης και μεταφορικα.

Έτσι είναι και μένα το ίδιο μου βγήκε βέβαια εγω πήγα απο το μαγαζι και το πήρα αλλα οπως και να εχει 200+ ευρώ ειναι λεφτα τι να λέμε τωρα....επισης επειδη ακριβός δεν ειναι αλυσίδα πχ public plaisio κλπ ασχολούνται πιο ουσιαστικά μαζί σου γιατι απο σένα και μένα ζούνε ενώ οι αλυσίδες αν δεν πας εσυ όλο και κάποιος θα παει που το ξέρει το brand.....

Knowledge Is Power

#10   Ihateandroid

Ihateandroid

iPH Member

• 258 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 27/09/2013 - 05:39

(τα εισαγωγικά μπήκαν, γιατί αποδείχτηκε ότι ήταν ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ με το κλασικό τριπλό φις πρίζας, αλλά ήταν καινούργιο)...

ΑΓΓΛΙΚΟ ήταν όχι ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!
Το ΑΓΓΛΙΚΟ έχει το τριπλό "φις" πρίζας.

[(Τα εισαγωγικά μπήκαν λόγω της ομοιότητας με τη λέξη "όφις". Εδώ τα εισαγωγικά μπήκαν ΛΟΓΩ της ομοιότητας με τη λέξη "φις".)
"Φαύλος κύκλος"..]

#11   lupushegemonia

lupushegemonia

iPH Addict

• 894 μηνύματα

Δημοσίευση 27/09/2013 - 09:19

Έτσι είναι και μένα το ίδιο μου βγήκε βέβαια εγω πήγα απο το μαγαζι και το πήρα αλλα οπως και να εχει 200+ ευρώ ειναι λεφτα τι να λέμε τωρα....επισης επειδη ακριβός δεν ειναι αλυσίδα πχ public plaisio κλπ ασχολούνται πιο ουσιαστικά μαζί σου γιατι απο σένα και μένα ζούνε ενώ οι αλυσίδες αν δεν πας εσυ όλο και κάποιος θα παει που το ξέρει το brand.....

Βασικά, οκ, το πληρώνεις πολύ ακριβότερο (κάτι) στο PLAISIO/PUBLIC κτλ, γιατί απλούστατα είναι τεράστιες αλυσίδες καταστημάτων, με εκατοντάδες εργαζομένους, με φώτα που καίνε (ηλεκτρικό ρεύμα), με... με... Το καταλαβαίνω. Αλλά και τόσο πολύ διαφορά, με προβληματίζει.

Δεν ξέρω, φίλε.
Από Σκρουτζ κι εγώ ψωνίζω, αλλά όταν βλέπω τέτοια τεράστια διαφορά τιμών (κόστιζε κάνα 700άρι πριν μερικούς μήνες το 5άρι και τώρα έπεσε στα 500!!!)... κάτι αρχίζει να "βρωμάει".
Τεςπα... Η αδερφή μου είναι κομπλέ, πάντως. Τα χαίρεται και τα δύο.

#12   ForceF

ForceF

iPH Contributor

• 958 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 27/09/2013 - 09:33

Το τριπλό φις δεν ειναι το αμερικανικό, ειναι το αγγλικο

#13   gas

gas

iPH Elite Poster

• 2.750 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • GameCenter:Gasantony

Δημοσίευση 27/09/2013 - 09:37

Μήπως απλά τα κέρδη είναι τεράστια ?? και βγάζουν ένα κάρο χρήματα από όλους εμάς !!!!

#14   dreamangel25

dreamangel25

iPH Addict

• 870 μηνύματα
  • Twitter:@@Ssou28
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:dreamangel25

Δημοσίευση 27/09/2013 - 11:06

Προσωπικά έχω άποψη από 2 μαγαζιά στην πανεπιστημίου που έχουν και καινούργια και μεταχειρισμένα!ο άντρας μου πήρε από εκεί μεταχειρισμένο Sony και το έχει 2 χρόνια χωρίς θέμα και πριν μια βδομάδα πήρε μια φίλη μου το s4 και είναι απόλυτα ευχαριστημένη!εγγυησεις κτλ όλα κομπλέ!αλλα και για μεταχειρισμένα είναι όλα άψογα γιατί τα ελέγχουν παρά πολύ καλά πριν τα αγοράσουν οπότε άφοβα!

#15   gesvts

gesvts

iPH Contributor

• 1.046 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 27/09/2013 - 11:09

Εγω δυο χρόνια τώρα ψωνίζω από skroutzομαγαζα κινητά και είναι όλα κομπλε. Δεν ξανακουμπαω λεφτά στις μεγάλες αλυσίδες γιατί τρώμε δουλεμα κανονικό. Ειδικά άμα δείτε τιμές από lumia είναι λιγότερο από μισοτιμης τα κινητά.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες