Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Συλλήψεις για "πειρατεία"


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
63 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#31   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/12/2009 - 11:27

Αυτό δεν το ξέρω δλδ αν κρατάνε παράνομο υλικό στον server τους γιατί δεν έχω ασχοληθεί με τα site αλλά και το να έχεις link για τους παράνομους που λες (rapid share κλπ. ) δεν έχει μεγάλη διάφορα. Πχ. αν εγώ και μερικές εκατοντάδες μέλη του φόρουμ ανοιγαμε ένα topic και αρχίζαμε να δίνουμε rapidshare links για σπασμένα και κατέληγε το φόρουμ να έχει μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες λινκ του στιλ «ανεβασα το navigon» ή «δες εδώ για το driver» τι λες πως θα γινόταν? θα χτυπαγε μια ωραία μέρα την πόρτα των admins ο εισαγγελέας και θα τους μάζευε πολύ απλά γιατί κάνουν host τα link για παράνομο υλικό. Λογικό είναι, σου λέει ενταξη οι άλλοι τα ανέβασαν ΕΣΥ τι κανείς; Βλεπεις να ανεβάζουν λινκ για παρανο υλικό και δεν μπορείς να το σβησεις ή να κανείς ban τους χρήστες; Ωωω και τι είναι αυτό διαφημίσεις άρα βγάζεις και χρήμα από την «διευκόλυνση» => πάμε μια βολτίτσα μέχρι το τμήμα.

Μια σκέψη καταθέτω δεν το κάνω για να «σου την πω» ότι και καλά είναι παράνομοι δεν γνωρίζω την νομοθεσία αλλά πάνω κάτω κάπως έτσι πρέπει να το είδαν και να το προώθησαν στον εισαγγελέα από την ΕΠΟΕ.

Καυ δυστυχώς ο woody έχει απόλυτο δίκαιο. Παρακολουθηστε τις εξελίξεις στην Αγγλια με τους ISP και θα δείτε για που οδεύουμε.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#32   PrisonBreak-7-

PrisonBreak-7-

    iPH Contributor

  • 1.647 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 25/12/2009 - 13:20

Διαφωνούμε πλήρως είναι μέρα με την νύχτα...

Άλλο έχω παράνομο υλικό στον Server μου και άλλο δίνω direct links που ανήκουν σε άλλον server.... Η ΕΠΟΕ εκτος Ελλάδας δεν μπορεί να χτυπήσει μην κοιτάς το Site που κλείσανε.. Έτυχε επειδή κάνανε σύνδεση των στοιχείων που είχε δώσει ο admin στο Facebook με το Site. Δηλ. ήταν σαν να τους λέει ελάτε πιάστε με..!!! Όσο για τις εξελίξεις Αγγλία-Γαλλία και όπου αλλού εφαρμοστεί τότε φίλε μου βλέπω οι ISP να φτωχεύουν κατα πολύ.....

#33   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/12/2009 - 14:08

ακόμα ένα συμβάν στην γαλλία.δείτε το παρακάτω κείμενο

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 495,50 ευρώ επέβαλε σήμερα γαλλικό δικαστήριο σε μια 66χρονη γιαγιά επειδή είχε κατεβάσει παράνομα από το Ίντερνετ περίπου 3.000 τραγούδια.
«Αισθάνομαι ανακούφιση γιατί δεν πίστευα πως είχαμε να κάνουμε με εγκληματία. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή είναι απόφαση αρχής (...) Πρόκειται για μια λογική ποινή», ανέφερε ο συνήγορος της γιαγιάς, η οποία βγήκε από το δικαστήριο της πόλης Μοντομπάν κλαίγοντας.
Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στις αρχές Φεβρουαρίου να επιβληθεί συμβολική ποινή στην 66χρονη ενώ ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής -της Ένωσης Παραγωγών Δισκογραφίας (SCPP)- απαιτούσε να καταβληθούν δύο ευρώ για καθένα από τα 2.889 τραγούδια που είχε «κατεβάσει» η γυναίκα.

πηγή:adslgr.com

#34   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 25/12/2009 - 14:13

ορίστε ακόμα μία πληροφορία για την mininova που τρέχει τώρα στα δικαστήρια

Σε συνέχεια της καταδίκης του The Pirate Bay, άλλο ένα από τα μεγάλα sites με καταλόγους torrent η Mininova, υποχρεώνεται να καθαρίσει το περιεχόμενο του από συνδέσεις σε υλικό που παραβιάζει το copyright.

Μετά από αντιδικία με το Ολλανδικό group κατά της πειρατείας υλικού BREIN, το δικαστήριο αναγνώρισε πως η Mininova δεν είναι απευθείας υπεύθυνη για οποιαδήποτε παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά της επιβάλεταινα καθαρίσει το index της από torrents που διακινούνται παράνομα, σε διάστημα 3 μηνών αλλιώς θα της επιβληθεί πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αν και το group BREIN δεν σκοπεύει στο κλείσιμο της Mininova, θεωρεί πως δεν κάνει αρκετά για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων, και πρότεινε την ενεργοποίηση φίλτρου για λέξεις κλειδιά παραβίασης copyright καθώς και ελέγχου ψηφιακού αποτυπώματος.

Το δικαστήριο το αποδέχτηκε και κατέληξε πως η δυνατότητα που δινόταν στους νόμιμους κατόχους να ζητήσουν την αφαίρεση των παράνομων torrents δεν ήταν αρκετή, απορρίπτοντας την υπερασπιστική γραμμή πως είναι αδύνατο να ελεγχθούν όλα τα διακινούμενα torrents.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η Mininova προτρέπει τους χρήστες να κατεβάσουν copyrighted υλικό και έχει κέρδη από τις διαφημίσεις.

Η Mininova έχει περιθώριο 3 μηνών για να ασκήσει έφεση.

Πηγή:venus.cslab.aueb.gr

Τελευταία επεξεργασία από: PoluxGreece, 25/12/2009 - 14:14


#35   Jimaaras

Jimaaras

    iPH Addict

  • 731 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 25/12/2009 - 15:17

Για τις ταινίες που κατεβαίνουν παράνομα δεν γίνεται τίποτα? Γιατί όλο δισκογραφικές εταιρείες πηγαίνουν στα δικαστήρια.

Τελευταία επεξεργασία από: Jimaaras, 25/12/2009 - 15:17


#36   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 25/12/2009 - 15:47

Γίνετε και για εκεί άλλα όταν θυμηθεί ο αρμόδιος οργανισμός.

ezgif_com_crop_2.gif


#37   strawb

strawb

    Advanced Member

  • 633 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini 4
  • GameCenter:MacBook Pro

Δημοσίευση 25/12/2009 - 23:28

Ας τα είχαν πιο φθηνά τα cd's και τις ταινίες ,για να μην είχαν απώλειες.
Σε αυτή την χώρα, ανεβάζουν και ανεβάζουν τις τιμές, λες και μας τρέχουν λεφτά απο τα μπατζάκια μας.
Δεν έχουμε μισθούς Ευρώπης >:(

#38   PrisonBreak-7-

PrisonBreak-7-

    iPH Contributor

  • 1.647 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 26/12/2009 - 20:59

Και για να πας Cinema με δυο άτομα θες 25-30 Ευρώ.. Δηλ. 10000 Δρχ αν σας λέει κάτι αυτο...!!!

#39   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 26/12/2009 - 21:12

Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να ξαναρχίσουμε να αγοράζουμε ταινίες και cd από τους μαύρους :P

#40   computeras

computeras

    Advanced Member

  • 916 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 27/12/2009 - 02:48

Και για να πας Cinema με δυο άτομα θες 25-30 Ευρώ.. Δηλ. 10000 Δρχ αν σας λέει κάτι αυτο...!!!



Εγώ γιατί δίνω πολύ λιγότερα στα village????

#41   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 27/12/2009 - 13:03

@PrisonBreak, (αλλά όχι προσωπικά σε εσένα) δεν έχει καμία διαφορά. Το να έχεις link πρως παράνομο υλικό νομικά (και τονίζω το νομικά) είναι το ίδιο πράγμα με το να έχεις το παράνομο υλικό στον server σου. Αυτός είναι και ο λόγος που τους επόμενους μήνες θα γίνει χαμός με τους ISP. Περίμενε και θα δεις. Ο πανικός με το TPB γιατί έγινε? Υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία πάνω στο θέμα του copyright που σιγά σιγά ενσωματώνετε στις νομοθεσίες των κρατών μελών. Το χειρώτερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά οτί δώσαμε σαν Ευρώπη κ***ο στους Αμερικανούς και πάμε να ενσωματώσουμε την νομοθεσία τους (DMCA) αυτούσια σαν κοινωτική οδηγία και συνεπώς σαν εθνική νομοθεσία. Από wikipedia 1η παράγραφος. Αν διαβάσεις το άρθρο θα δείς πως δεν είναι παράνομο μόνο το να έχεις λινκ προς παράνομο υλικό αλλά ακόμα και τα links πρως υλικό που παρακάμπτει το ηλεκτρονικό κλείδωμα. Δηλαδή, αν το κινηγίσει η Apple το λινκ για το blackra1n θα γίνει ΠΑΡΑΝΟΜΟ γιατί με αυτό μπορείς να βάλεις το Appsync (επίσης παράνομο) που σου δίνει την δυνατότητα να περνάς παράνομες εφαρμογές στο iPhone!! Δεν χρειάζεται ΚΑΝ να κατεβάσεις σπασμένο app για να είσαι παράνομος.


Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό καθώς είναι καθαρά εμπορίκο. Με τον νόμο DMCA οι Αμερικανοί θέλουν να προστατέψουν την μουσική και κινηματογραφική βιομηχανία καθώς και οτιδείποτε άλλο όπως αθλητικα ρούχα/παπούτσια που αντιγράφονται στην Κίνα (Νike), ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές κλπ. Αν θυμάσαι, στο καπάκι μετά την 11η Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι των εταιρείών που επέβαλαν την DMCA (και το κράτος το δέχτικε γιατί μελλωντικά θα μπορεί να βάζει χέρι στα αρχεία των ISP) τρέξανε στο Κογκρέσο να απαιτήσουν να γίνει πιο σκληρή η εφαρμογή του νόμου και να πιεστούν και οι ξένες κυβερνήσεις να τον εφαρμόζουν γιατί οι Ταλιμπάν λέει βγάζουν μεγάλο μέρος των χρημάτων τους από "μαϊμούδες" και παράνομα CD/DVD!! Πάλι καλά που τότε τους πετάξανε έξω με τις κλωτσιές, αλλά τώρα με την οικονομική κρίση μήπως γίνουν πιο πιεστικοί?

Όλη η Ευρώπη (που έχει σοβαρές κυβερνήσεις) γιατί την έπεσε στην Google για την ψηφιοποίηση βιβλίων? Αν η Google ήταν Ευρωπαϊκή εταιρεία (και πλήρωνε φόρους σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα) νομίζεις θα την σέρνανε στα δικαστήρια για παραβίαση των νόμων περι πνευματικής ιδιοκτησίας? Θα την είχαν βάλει και στο ΕΣΠΑ! Το χαρτί, το film, τα DVD και τα CD έχουν πεθάνει προ πολλού και όλοι πασχίζουν για τον έλεγχο του ψηφιακού περιεχωμένου εξού και το Digital Millennium Copyright Act

Το θέμα δεν είναι Ελληνικό (ασχέτως αν για ακόμα μία φορά κάνουμε σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική), η διαφορά είναι πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει οργάνωση από τους πολίτες. Δεν λέω να αφήσουμε τα πάντα ξέφραγο αμπέλι, εντάξει τα site αυτά ΑΝ είναι παράνομα, να τιμωρηθούν, αν όμως ζητηθεί στους ISP να δώσουν στοιχεία για το ποιος κατέβαζε από αυτά τα site, δύο πραγματα θα γίνουν. 1. Δεν θα το μάθουμε, και αν το μάθουμε θα είναι αργά γιατί τα αρχεία θα έχουν ανοίξει και κάποιοι θα είναι στα δικαστίρια, και θα έχει ίδη δημιουργηθεί προηγούμενο και 2. σαν πολίτες δεν θα κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ γιατί είμαστε ένα έθνος προβάτων. Ο έλληνας είναι τεμπέλης και ωχαδελφιστής και δεν του καίγεται καρφάκι. Και αυτό το ξέρουν και οι ISP και το κράτος και η ΕΠΟΕ και όλοι. Πές πως έχεις την X εταιρεία σαν ISP και κάποια στιγμή μαθαίνεις πως έδωσε τα στοιχεία των χρηστών που κατέβαζαν από τα torrentάδικα τι θα κάνεις? Ή αν ένα ωραίο πρωί όλοι οι ISP στην Ελλάδα πάνε να εφαρμόσουν το Αγγλικό σύστημα το να στέλνουν warning σε όσουν κατεβάζουν και στο τρίτο να σου κόβουν την σύνδεση, τότε τι? Θα μαζευτούν οι χρήστες να κόψουν τις συνδέσεις τους, ή να αρχίσουν να κατεβάζουν ΟΛΟΙ ασταμάτητα μέχρι να πεσουν τα δίκτυα για διαμαρτυρία (Όπως στην Αμερική με την ΑΤ&Τ και τις χρεώσεις data). Σιγά μην γίνει κάτι τέτοιο. Το πολύ πολύ να γεμίσουν όλα τα fora με ερωτήσεις του στύλ "πως μπορώ να κρύψω την IP μου για να κατεβάζω χωρίς να με πάρουν πρέφα?" Και μετά θα μπούμε όλοι στο μαντρί. Τουλάχιστον θα κάνουμε τους Ταλιμπάν να πεινάσουν :lol:

#42   damgr

damgr

    iPH User

  • 139 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/12/2009 - 13:09

Δίνεις 9+9 για τα εισητήρια και μετά άντε να πάρεις κάτι να τσιμπήσεις(γιατί ταινία χωρίς φαγητό δεν γίνεται),2,5 ευρώ τα pop corn αλλά επειδή τα popcorn τραβάνε μία coca cola μετά φεύγουν άλλα 2 ευρώ και όλα αυτά επι 2 γιατί δεν θα πάρει και το γκομενάκι να φάει και να πιει? :P
Συμπέρασμα.... ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ χαχαχα

#43   PrisonBreak-7-

PrisonBreak-7-

    iPH Contributor

  • 1.647 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 28/12/2009 - 09:03

ktzaf

Αν είναι το ίδιο γιατι δεν τους βάζουν μέσα αυτους που πιάσανε....? Όσους για τους ISP τότε σε πληροφορώ θα κοπούν πολλές συνδέσεις με αποτέλεσμα που θα αντιδράσουν οι ίδιοι ISP...

Και δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει ένα αρχείο τουλάχιστον παράνομο υλικό στον H/Y....

Και ας πιάσουν αυτους που τα φτιάχνουν όλα τα παράνομα αρχεία....

Τελευταία επεξεργασία από: PrisonBreak-7-, 28/12/2009 - 09:04


#44   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 01/01/2010 - 13:18

Άρχισε... από το BBC, καλή χρονιά.

The first effects of France's new law against internet piracy will begin to be felt as the new year begins.

The law was passed after a long struggle in parliament, and in the teeth of bitter opposition from groups opposed to internet restrictions.

Illegal downloaders will be sent a warning e-mail, then a letter if they continue, and finally must appear before a judge if they offend again.

The judge can impose a fine, or suspend their access to the internet.

The Creation and Internet Bill set up a new state agency - the Higher Authority for the Distribution of Works and the Protection of Copyright on the Internet (Hadopi).

The law was backed by President Nicolas Sarkozy and the entertainment industry.

Αν πάει να περάσει ο ίδιος νόμος εδώ πόσοι θα το πάρουμε πρέφα, και πόσοι από τους "300" θα αντιδράσουν? Και όταν λέω να το πάρουμε πρέφα, εννοώ πριν μας κόψει ο ISP την πρόσβαση.

#45   prosonicbro1

prosonicbro1

    iPH newbie

  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/01/2010 - 13:24

παιδια αυτο που φοβαμασταν ολοι εγινε στην γαλλια και εχει σειρα η χωπα μας
troiktiko

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες