Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* - - - - 2 ψήφοι

εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

• Please log in to reply
45 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   dominator

dominator

iPH Hero

• 3,533 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 06/12/2013 - 15:51

ενδιαφέρομαι για εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης όπως θερμοπομπούς και διαφορα αλλα , έχετε tpt να μου προτείνεται που να είναι εύκολη στην τοποθέτηση και οικονομικοί στο ρεύμα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   jimiraklio

jimiraklio

iPH newbie

• 64 μηνύματα
  • Twitter:@dimitris_giak
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 06/12/2013 - 17:10

για δες τα πανελ υπερυθρης θερμανσης. δεν εχω προσωπικη εμπειρια, αλλα εχω ακουσει θετικα σχολια. ενδεικτικα ποσταρω το ακολουθο site, αλλα υπαρχουν πολλες ετερειες, ψαξτο σαν infrared panels: http://quickneasy.gr/shop/?cat=5

#3   sioulisn

sioulisn

iPH User

• 161 μηνύματα
  • Twitter:@sioulisn
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 06/12/2013 - 17:23

Αεροθερμο τζακιού της diamandio 199 ευρώ. Αλλιώς καμία υπερύθρων σόμπα αν δεν έχεις τζάκι.

#4   dominator

dominator

iPH Hero

• 3,533 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 17:43

σκέφτηκα να κάνω το τζάκι αερόθερμο ώστε να το κάνω μόνιμο το καλο είναι με το τζάκι είναι γυψοσανίδα και γίνετε εύκολα

και να βάλω και 2 panel στα δωμάτια μου ισχύει ότι καίνε πολύ λίγο dld 8 ώρες 2 ευρώ ?

#5   mparounis

mparounis

iPH Enthousiast

• 550 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus

Δημοσίευση 06/12/2013 - 17:58

Επειδη ασχολουμαι με αυτα τα πραγματα μακρυα απο πανελ υπερυθρων απλα ειναι μουφα το ιδιωμα τους ειναι να χτυπουν με τις υπερυθρες στην ουσια αυτο που βλεπουν και οχι ολο το χωρο δηλαδη οταν εισαι στο πεδιο τους θα χρυπουν το κομματι που βλεπουν πανω σου πχ το στηθος σου ενω η πλατη σου θα ειναι παγος με λιγα λογια μπρος ζωστηρα και πισω κλαδευτηρα!!οσο για το ενεργειακο τζακι πολυ καλη ιδεα και αν διαθετεις μερικα χρηματα παραπανω και τη διαθεση να μεταφερεις ξυλα περνεις ενα τζακι καλοριφερ και ζεσταινεις ολα τα υπαρχοντα καλοριφερ χωρις σταγονα πετρελαιο αλλα εχει παραπανω κουβαλημα ξυλου!!αλλη μια λυση και ισως η καλυτερη αλλα δαπανηρη ειναι οι αντλιες θερμοτητας που ξεμπερδευεις μια για παντα με οικονομια 50-60% ασχετα αν αυτοι λενε 80% το παρακανουν!!

#6   dominator

dominator

iPH Hero

• 3,533 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:05

γιαυτο ψάχνω διότι τα έχω διαβάσει και εγώ αυτά για τα panel
τώρα το τζάκι θέλω να το κάνω αερόθερμο και με τα καλοριφέρ μαζί είναι πολύ καλο
σε τι τιμή παίζουν αυτές η αλλαγές ?

#7   mparounis

mparounis

iPH Enthousiast

• 550 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:25

Για να το κανεις τζακι καλοριφερ στοιχιζει και ειναι και αναλογως τα τετραγωνικα πχ για ενα σπιτι 100 τετραγωνικα ενα τζακι αξιοπιστο για να μην καεις ζωντανος ξεκιναει η αγορα του απο περιπου 1800-2000 χιλιαδες φυσικα με τα κιτ που χρειαζεται τα δοχεια τους κκλοφορητες και τους εναλλακτες υπολογισε γυρω στα 3500χιλιαρικα αγορα!!καλυτερα να μην το βαλεις καθολου παρα να πας σε φτηνη λυση και να τραβας τα μαλλια σου μετα!!αν θες δες το mavil και απο ελληνικο της εστιας!!!

#8   ipgpi

ipgpi

iPH Contributor

• 1,631 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:30

Για να το κανεις τζακι καλοριφερ στοιχιζει και ειναι και αναλογως τα τετραγωνικα πχ για ενα σπιτι 100 τετραγωνικα ενα τζακι αξιοπιστο για να μην καεις ζωντανος ξεκιναει η αγορα του απο περιπου 1800-2000 χιλιαδες φυσικα με τα κιτ που χρειαζεται τα δοχεια τους κκλοφορητες και τους εναλλακτες υπολογισε γυρω στα 3500χιλιαρικα αγορα!!καλυτερα να μην το βαλεις καθολου παρα να πας σε φτηνη λυση και να τραβας τα μαλλια σου μετα!!αν θες δες το mavil και απο ελληνικο της εστιας!!!

Ok πέρα από το αρχικό κόστος μπορείς να αποδείξεις ότι το μεταβλητό κόστος ένα kcal ειναι φθηνότερο από το πετρέλαιο δηλ με τιμές 200ε ο τόνος του ξύλου κ συνυπολογίζοντας την θερμική απόδοση του συστήματος που λες με αυτού του καλοριφέρ με καυστήρα πετρελαίου ειναι πιο οικονομικά;;;;

#9   ipgpi

ipgpi

iPH Contributor

• 1,631 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:31

Επίσης δεν υπολογίζω την όλη ταλαιπωρία κ επιβάρυνση καπνα σκουπίδι κλπ κλπ κ το ότι πρέπει να είσαι από πάνω συνέχεια να τροφοδοτείται το τζάκι με Ξυλά...

#10   igoods

igoods

iPH newbie

• Pip
  • 9 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:36

Σομπα kerosun και τα μυαλα στα καγκελα!!!  :P

#11   mparounis

mparounis

iPH Enthousiast

• 550 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:41

Ακου με σε σχεση με το πετρελαιο υπολογισε 1 προς 4 δηλαδη αν θες 1 τονο πετρελαιο τη σεζον σου κυλα θα θες περιπου 4!!!αναβοντας το θα εχεις και ζεστο νερο χρησης για μοανιο και τα λοιπα απο τη στιγμη που θα το βαλεις με εναλλακτη το τζακι απο τη στιγμη που πεις οτι το κανεις να ξερεις πως το τζαμι που θα χεις μπροστα θα ναι κλειστο και οχι ανοιχτο για μα μπορει να αναπτυσει μεγαλη θερμοκρασια και καταναλωση λιγοτερων ξυλων!!αυτοι που τα κατασκευαζουν λενε με 30 κλ ξυλα καιει ενα 24 ωρο αλλα με τις ιδανικες συνθηκες!!εισαι αθηνα η επαρχια;;

#12   dominator

dominator

iPH Hero

• 3,533 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 18:53

Σομπα kerosun και τα μυαλα στα καγκελα!!!  :P

έχω kerosun αλλα επειδή δουλεύω και ο τζάκι έλεγα να γλιτώσω το ένα

#13   ipgpi

ipgpi

iPH Contributor

• 1,631 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 19:19

Μάλιστα...Αθήνα ειναι πιο δύσκολο ειδικά αν θες 4 τόνους Ξυλά! Τεσπα ο μόνος λόγος που ίσως να αξίζει αυτό που λες ειναι για πολύ ζεστά σπίτια που κατοικούνται περιστασιακά ...

#14   tzigis

tzigis

iPH Addict

• 669 μηνύματα

Δημοσίευση 06/12/2013 - 19:37

Να πω και την άποψη μου που πέρσι έβαλα ενεργειακό τζάκι μπόιλερ..
Θα ξεκινήσω με αυτό που είπε φιλος παραπάνω .εχει δίκιο σε ότι αφορά την ποιότητα του συστήματος που θα αγοράζεις!! Τα 3500 χίλιαρικα είναι ίσως το μίνιμουμ των χρημάτων που πρέπει να δώσεις για μα πάρεις μια αξιόλογη μονάδα με τα παρελκομένα+ ότι η σωστή τοποθέτηση και η μελέτη της κατασκευής είναι βασικότερη από την ίδια την μονάδα!
Εγώ μένω επαρχία και θέλω μίνιμουμ 6 τόνους Ξυλά για 100 τετραγωνικά σπιτι!(στη Αθήνα υποθέτω ότι θα είναι λιγότερα λόγο κλίματος !
Είναι λίγο μπελαλιδικο (τροφοδοσία ξύλιας καθαριοτητα κτλπ)αλλά είναι σε βάθος χρόνου οικονομικότερο από το κλασικό πετρέλαιο!

#15   jimiraklio

jimiraklio

iPH newbie

• 64 μηνύματα
  • Twitter:@dimitris_giak
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 06/12/2013 - 19:57

διαβαζω παραπανω για ποσα 2500-3500 €. αν ειναι να παιξεις εκει & αν εχεις ηδη σωματα στο σπιτι, κοιτα & αντλιες θερμοτητας που αντικαθηστουν τον λεβητα και θεωρητηκα ανα 4kw ενεργεια καταναλωνεις 1kw ρευμα. ενας ειδικος θα σπυ δωσει περισσοτερες πληροφοριες..

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες