Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 3 ψήφοι

Πρόγραμμα αντικατάστασης iPhone 5 με ελαττωματικό Sleep/Wake button


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
588 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#181   sirdimitrism

sirdimitrism

    iPH Member

  • 248 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 05/05/2014 - 19:59

Ναι εννοειτε θα εχει καινουργια μπαταρια. Οσον αφορα την εγγυηση αυτο που ακουσα απο εναν αλλο υπαλληλο που εξυπηρετουσε ενα κυριο με ενα 5s η εγγυηση συχετιζεται με την συσκευη που εχεις τωρα και ισχυει οσο θα ισχυε και για την αρχικη συσκευη.

Πραγμα που εμενα μου φαινετε κουλο καθως προκειτε για αλλη συσκευη. Δλδ αν εμενα ειχε μια μερα εγγυηση η ανακατασκευασμενη συσκευη μου θα ειχε μονο μια μερα εγγυηση ενω μολις θα μου την ειχαν δωσει ????? και αν χαλαγε την αμεσως επομενη ????


Οταν η εγγυηση που σου εχει απομεινει ειναι μικροτερη απο 3 μηνες τοτε το ανακατασκευασμενο εχει 3 μηνες εγγυηση ;)

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#182   DTse

DTse

    iPH Member

  • 221 μηνύματα
  • Twitter:@Tse_Dim
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • GameCenter:Tse_Dim

Δημοσίευση 05/05/2014 - 20:07

Όταν το παω και μου το επιστρέψουν...μόνο από το S/N μπορώ να δω αν είναι το δικό μου; Αν ταιριάζει δηλ με αυτό στο κουτί του...

 

Ναι δεν υπαρχει αλλος τροπος. S/N και ΙΜΕΙ αλλα δυσκολο να σου το φτιαξουν. Απο την στιγμη που στους περισσοτερους εδω εχουν πει οτι θα παρουν αλλο τοτε αλλο θα παρεις και εσυ.

 

Οταν η εγγυηση που σου εχει απομεινει ειναι μικροτερη απο 3 μηνες τοτε το ανακατασκευασμενο εχει 3 μηνες εγγυηση  ;)

 

Αχα. Good to know. Εγω παντως εχω μεχρι τον δεκατο εγγυηση οποτε καλα ειμαι ακομα.


Τελευταία επεξεργασία από: DTse, 05/05/2014 - 20:08


#183   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.564 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 05/05/2014 - 20:52

Καλησπερα, εγω πηγα σημερα στο iStorm στο Κολονακι και παρεδωσα το iPhone 5 που ειχε προβλημα με το κουμπι και μου ειπε σε 5-8 μερες θα μου το αντικαταστησουν με ανακατασκευασμενο στην ζελατινη του. Επιπλεον, ρωτησα και για τι εγγυηση θα εχει αυτο και μου ειπε 3 μηνες. Το ερωτημα ειναι το ανακατασκευασμενο, θα ειναι σαν καινουργιο? Θα εχει καινουργια μπαταρια?

Η εγγύηση είναι 2ετής και συνεχίζει κανονικά απο την αρχική συσκευή.

 

Όταν το παω και μου το επιστρέψουν...μόνο από το S/N μπορώ να δω αν είναι το δικό μου; Αν ταιριάζει δηλ με αυτό στο κουτί του...

Για να πιστοποιήσεις πως όντως έκαναν αντικατάσταση με ανακατασκευασμένο, βάζεις το S/N απο τη συσκευή που έδωσες εδώ.

 

Θα πρέπει να σου βγάλει Replaced.


| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#184   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 05/05/2014 - 21:12

Πολλά έχουν ακουστεί σχετικά με την αντικατάσταση των συσκευών με ελαττωματικά Sleep Button από την Apple.

Τι ισχύει τελικά? Που πρέπει να απευθυνθείτε? Τι κινητό θα πάρετε? ΤΟ δικό σας επισκευασμένο? Ανακατασκευασμένο? Σφραγισμένο?

Επικοινώνησα προσωπικά με την Infoquest που μου έλυσε όλες μου τις απορίες και σας τις παραθέτω.

 

 

 

Ας αρχίσουμε διαχωρίζοντας τα κινητά σε δύο κατηγορίες: Σε αυτά που έχουν αγοραστεί από Ελλάδα και στα άλλα.

 

 

Κινητά αγορασμένα από Ελλάδα:

 

Μιλώντας για αγορασμένα από Ελλάδα εννοούμε τις συσκευές που αγοράστηκαν από κάποιον ελληνικό πάροχο, που είχαν δηλαδή στο πίσω μέρος της συσκευασίας του αυτοκόλλητο ελληνικού παρόχου. Δεν είναι υποχρεωτικό να τα αγοράσατε από την Vodafone για παράδειγμα, ακόμα και από καταστήματα ηλεκτρονικών τύπου Public κλπ εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το κινητό μας είναι να δούμε το πίσω μέρος του κουτιού. Αν έχει ελληνικά γράμματα και περιγραφή, τότε θεωρείται "αγορασμένο από Ελλάδα".

 

Αν λοιπόν το κινητό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε θα απευθυνθείτε:

 

  • Στο σημείο όπου το αγοράσατε εάν βρίσκεστε στον πρώτο χρόνο της εγγύησης.
  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν έχετε κλείσει έναν χρόνο από την αγορά της συσκευής. Σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς!

 

Κινητά αγορασμένα από το εξωτερικό:

 

Όταν λέμε αγορασμένα από εξωτερικό, δεν μιλάμε μόνο για ένα τηλέφωνο που αγοράσαμε από την Αγγλία για παράδειγμα. Ακόμα και από κάποιο κατάστημα από το skroutz να το αγοράσαμε τότε κατά 99% το κινητό μας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το κινητό μας είναι να δούμε το πίσω μέρος του κουτιού. Αν ΔΕΝ έχει ελληνικά γράμματα και περιγραφή, τότε θεωρείται "αγορασμένο από το εξωτερικό".

 

Αν λοιπόν το κινητό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε θα απευθυνθείτε:

 

  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή στο σημείο από το οποίο το αγοράσατε εάν βρίσκεστε στον πρώτο χρόνο εγγύησης.
  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν έχετε κλείσει έναν χρόνο από την αγορά της συσκευής. Σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς!

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Στην ουσία εάν το κινητό σας βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της εγγύησης και δεν λειτουργεί το Sleep Button τότε απλά ενεργείτε σαν να μην υπάρχει το πρόγραμμα αντικατάστασης. Κάνετε απλά χρήση της εγγύησης.

Αντίθετα εάν βρίσκεστε στο δεύτερο έτος, απλά η Apple αναγνωρίζει το πρόβλημα και σας γλυτώνει από πιθανές τριβές με τους Service Providers ώστε να σας δώσουν τη διετή εγγύηση που ούτως ή άλλως δικαιούστε.

 

 

 

Ποιοί είναι οι εξουσιοδοτημένοι Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αντικατάστασης?

 

Σύμφωνα με τη σελίδα της Apple είναι η Infoquest για την Αθήνα (περιλαμβάνει και το κατάστημα iStorm στο Κολωνάκι και το iStorm στο Golden Hall) και το κατάστημα iStorm (πρώην Golden-i) στη Θεσσαλονίκη.

Για όσους βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη φαντάζομαι ότι σε όποια από τα δύο καταστήματα iStorm και να πάτε (Τσιμισκή ή Mediterranean Cosmos) δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Τυπικά το Service έχει μεταφερθεί στο κατάστημα της Τσιμισκή αλλά πιστεύω ότι και στο Cosmos θα δεχτούν τη συσκευή σας.

 

 

 

Τι συσκευή θα πάρω? Καινούρια? Ανακατασκευασμένη? Μήπως θα επισκευάσουν απλά τη δικιά μου?

 

Η κοπέλα με την οποία μίλησα στην Infoquest ήταν ξεκάθαρη και απόλυτη πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Όποιος πάει το τηλέφωνό του για το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πάρει πίσω Ανακατασκευασμένο τηλέφωνο. Μου το είπε ακριβώς έτσι.

 

UPDATE: Μετά από νεότερη επικοινωνία με την Infoquest τα δεδομένα αλλάζουν σχετικά με την πορεία αντικατάστασης/επισκευής. Αυτά που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της εγγύησης τότε θα γίνει κανονικά αντικατάσταση με ανακατασκευασμένο. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι θα λάβετε ένα τηλέφωνο που έχει καινούρια μπαταρία, καινούριο εξωτερικό, καινούρια οθόνη. Είναι μία συσκευή που για τον Α ή Β λόγο επέστρεψε στο εργοστάσιο, λύθηκε το όποιο πρόβλημα είχε και στη συνέχεια αφού άλλαξαν τα όσα ανέφερα παραπάνω, ήρθε στα χέρια σας. Με δεδομένο ότι τα 5άρια είχαν θέμα τόσο με την μπαταρία όσο και με την εξωτερική βαφή, δε νομίζω ότι είναι καθόλου κακό deal το να πάρετε καινούρια μπαταρία και σασί μετά από 1 (το πολύ) χρόνο χρήσης!
  • Εάν το τηλέφωνο βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο της εγγύησης τότε θα γίνει απλά επισκευή του Home/Sleep Button. Θα πάρετε δηλαδή πίσω το τηλέφωνό σας στο οποίο απλά θα έχει αλλάξει το Home/Sleep Button (σχετικά με το αν η επισκευή θα γίνει στην Ελλάδα ή στην Ολλανδία όπως ακούστηκε, δεν δόθηκε σαφής απάντηση).

Σχετικά με τα τηλέφωνα που βρίσκονται στον δεύτερο χρόνο, προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες που για να είμαστε ειλικρινείς δεν μας έλυσε η Infoquest. Η κύρια είναι σχετικά με το τι εγγύηση θα έχει το τηλέφωνο με το επισκευασμένο πλήκτρο? Ξέρουμε ότι τα ανακατασκευασμένα εκτός πρώτου χρόνου εγγύησης έχουν 3 μήνες. Εδώ που μιλάμε για επισκευή?

 

Όταν επίσης ρώτησα τον υπάλληλο της Infoquest τι θα γίνει εάν το τηλέφωνο με το επισκευασμένο πλήκτρο χρειαστεί να ξαναπάει στο Service εντός της διετούς εγγύησης η απάντηση που πήρα ήταν ότι με δεδομένο ότι θα έχει γίνει ήδη μία επισκευή δεν γνωρίζει το αν θα θεωρείται το τηλέφωνο εντός εγγύησης! Λες και την επισκευή δεν την κάνει η Apple!

 

Το τελευταίο κομμάτι μένει να εξακριβωθεί στην πράξη, όταν θα έρθουν τα πρώτα επισκευασμένα τηλέφωνα. Προφανώς υπάρχει μία σύγχυση και ένα κενό στην ενημέρωση από την Apple για το συγκεκριμένο κομμάτι ακόμα και στην ίδια την (τίμια κατά τα άλλα) Infoquest. Τα κακά του να μην έχεις Service της Apple στην Ελλάδα...


Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 12/05/2014 - 15:59


#185   dennis97

dennis97

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/05/2014 - 21:30

Να'σαι καλά ρε Νίκο!

 

Μας έλυσες όλες τις απορίες.Για άλλη μια φορά ήσουν κατατοπιστικότατος.


Τελευταία επεξεργασία από: dennis97, 05/05/2014 - 21:35


#186   jimaras17

jimaras17

    iPH Addict

  • 737 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:jimaras17

Δημοσίευση 05/05/2014 - 21:45

Πολύ λεπτομερές. Μπραβο. Λύθηκαν όλες οι απορίες. :)

#187   dennis97

dennis97

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/05/2014 - 22:46

Παρατήτρησα ότι στην ελληνική ιστοσελίδα της apple δε βγάζει κανέναν service provider για iPhone,τουλάχιστον στην Αττική που κοίταξα.

 

Εαν λοιπόν το πάω στην InfoQuest-iSquare,θα το δεχτούν ή όχι;


Τελευταία επεξεργασία από: dennis97, 05/05/2014 - 22:46


#188   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 05/05/2014 - 22:50

Παραπάνω τα γράφω ξεκάθαρα.

 

Έχω και τα λινκ από τους service providers που εξυπηρετούν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Αν πας στη σελίδα της Apple γενικά να δεις για Service iPhone δεν έχει κανέναν γιατί πολύ απλά το τηλέφωνο εισάγεται επίσημα ΜΟΝΟ από τους παρόχους οι οποίοι έχουν και το service του.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του προγράμματος αντικατάστασης συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτοί που είναι στα λινκ που έδωσα παραπάνω.



#189   dennis97

dennis97

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/05/2014 - 22:54

Οκ.  :)



#190   DTse

DTse

    iPH Member

  • 221 μηνύματα
  • Twitter:@Tse_Dim
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • GameCenter:Tse_Dim

Δημοσίευση 05/05/2014 - 23:36

Κινητά αγορασμένα από το εξωτερικό:

 

Όταν λέμε αγορασμένα από εξωτερικό, δεν μιλάμε μόνο για ένα τηλέφωνο που αγοράσαμε από την Αγγλία για παράδειγμα. Ακόμα και από κάποιο κατάστημα από το skroutz να το αγοράσαμε τότε κατά 99% το κινητό μας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία το κινητό μας είναι να δούμε το πίσω μέρος του κουτιού. Αν ΔΕΝ έχει ελληνικά γράμματα και περιγραφή, τότε θεωρείται "αγορασμένο από το εξωτερικό".

 

Αν λοιπόν το κινητό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία τότε θα απευθυνθείτε:

 

  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή στο σημείο από το οποίο το αγοράσατε εάν βρίσκεστε στον πρώτο χρόνο εγγύησης.
  • Στους εξουσιοδοτημένους Service Providers που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εάν έχετε κλείσει έναν χρόνο από την αγορά της συσκευής. Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτήν την περίπτωση η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς!
  •  

Μηπως για τα κινητα απο εξωτερικο τα εχεις γραψει λιγο αναποδα ? Μηπως ο ενας χρονος ειναι που πρεπει να εχεις αποδειξη :huh:?

 

Εγω που το πηγα και βαση το site της apple το εχω αγορασμενο πανω απο ενα χρονο δεν μου ζητησαν αποδειξη.


Τελευταία επεξεργασία από: DTse, 05/05/2014 - 23:36


#191   ferrarakias

ferrarakias

    iPH User

  • 137 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 06/05/2014 - 14:04

παιδια σημερα το πρωι εποικοινωνησα με το τμημα της infoquest και ρωτησα ακριβως τι θελουν και μου παν να τοθσ στειλω το κινητο με courier(για εμας ποθ ειμαστε εκτοσ ατικης και δεν μπορουμε να το παμε οι ιδιοι) χρεωση δικη μου και μεσα στο κουτι (οχι h original του κινητου ) να εχει ενα χαρτι με στοιχεια κινητου και εποικοινωνιας με εμενα . δεν μου παν τπτ για το αν ειναι ελληνικο η οχι και οτι τθελοθν αποδειξη αγορας



#192   dorikin

dorikin

    iPH newbie

  • 65 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 06/05/2014 - 14:27

Να ρωτησω και εγω κατι.Το δικο μου παρουσιασε προβλημα πριν μερικους μηνες για κανα δυο μερες αλλα τωρα δουλευει.Αυτο το αλλαζουν η πρεπει να εχει προβλημα αυτη την στιγμη;

#193   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.564 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 06/05/2014 - 14:29

Αν απο το Link βάζοντας το S/N στο βγάζει για αντικατάσταση, να το πας.

 

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχεις πρόβλημα αργότερα.


| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#194   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 06/05/2014 - 14:30

 

 

Μηπως για τα κινητα απο εξωτερικο τα εχεις γραψει λιγο αναποδα ? Μηπως ο ενας χρονος ειναι που πρεπει να εχεις αποδειξη :huh:?

 

Εγω που το πηγα και βαση το site της apple το εχω αγορασμενο πανω απο ενα χρονο δεν μου ζητησαν αποδειξη.

 

Προφανώς τελικά είναι προαιρετικό, διόρθωσα και το πιο πάνω ποστ για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.

 

παιδια σημερα το πρωι εποικοινωνησα με το τμημα της infoquest και ρωτησα ακριβως τι θελουν και μου παν να τοθσ στειλω το κινητο με courier(για εμας ποθ ειμαστε εκτοσ ατικης και δεν μπορουμε να το παμε οι ιδιοι) χρεωση δικη μου και μεσα στο κουτι (οχι h original του κινητου ) να εχει ενα χαρτι με στοιχεια κινητου και εποικοινωνιας με εμενα . δεν μου παν τπτ για το αν ειναι ελληνικο η οχι και οτι τθελοθν αποδειξη αγορας

Η απόδειξη μάλλον είναι προαιρετική και δεν τη ζητάνε. Για το αν είναι ελληνικό ή όχι το είδαν αλλιώς. Λογικά όταν τους πήρες τηλέφωνο σου ζήτησαν και τους είπες τα στοιχεία του τηλεφώνου (είτε τον σειριακό αριθμό είτε το IMEI).

 

Να ρωτησω και εγω κατι.Το δικο μου παρουσιασε προβλημα πριν μερικους μηνες για κανα δυο μερες αλλα τωρα δουλευει.Αυτο το αλλαζουν η πρεπει να εχει προβλημα αυτη την στιγμη;

ΑΝ πας και τους πεις που και που δεν πιάνει και δικαιούσαι βάση παρτίδας αντικατάσταση, να το πας. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις.



#195   dorikin

dorikin

    iPH newbie

  • 65 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 06/05/2014 - 14:30

Οκ ευχαριστω πολυ!

Τελευταία επεξεργασία από: dorikin, 06/05/2014 - 14:31


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες