Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Better Semi-Restore: "Εικονικό" Restore σε JailBroken συσκευές


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 27/05/2014 - 15:39

Το Better Semi-Restore έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα iLEX & SemiRestore. Όπως και στα προηγούμενα μιλάμε για "εικονικό" Restore της συσκευής δίνοντας μας τη δυνατότητα να παραμείνουμε στην έκδοση που είμαστε χωρίς να χρειαστεί να αναβαθμίσουμε και ταυτοχρόνως να χάσουμε και το JB απο τη συσκευή.

 

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ξανά πως όπως και τα άλλα δύο, έτσι και το Better Semi-Restore, δεν επιδιορθώνει κατεστραμένα αρχεία, όπως γίνεται κάνοντας Restore απο το iTunes. Παρόλα αυτά θα διαγράψει κατεστραμένα αρχεία της κλειδοθήκης του iCloud, τη στιγμή που τα άλλα δυο αδυνατούσαν. Στα πολύ θετικά του όλο εγχειρήματος, η αναλύτική διαδικασία υου εργαλείου και τα βήματα που ακολουθεί όπως αναφέρονται εδώ.

 

 

Preface: We need to explain how the original Semi-Restore works to be able to compare the two
When I asked Coolstar how it worked, he said he didn't want to tell me. So my assumption is that is SSHs into the device via USB and deletes some files/folders like /var/mobile/Library/Preferences.

Better Semi-Restore uses the built in method "Erase all content and settings" created by Apple.
However, this does not work on jailbroken devices because system files are moved by Cydia (or the jailbreak software) and subsequently get deleted, which results in a boot loop.
To avoid this, Better Semi-Restore moves them so they do not get deleted.
These files are moved by Cydia so that the root partition does not get filled up by Cydia apps and stuff.

Το Better Semi-Restore δε χρειάζεται PC. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσα απο τη συσκευή θυμίζοντας το iLEX παρά το SemiRestore. Εδώ να πούμε πως υποστηρίζει απο iOS 3 μέχρι και την 7.1.1. Οι συσκευές (iPhone 4) με GeekSn0w προσπερνάτε, μιας και θα καταλήξετε σε μόνιμο Recovery.

iPhone5s_3Color_iOS7_PRINT.png

 

 

 

Πρίν προχωρήσουμε, να πουμε πως θεωρείται ακόμα Beta με μικρά προβλήματα, ακριβώς λόγο του τρόπου που χρησιμοποιεί για τη διαδικασία.

 

Άνοιγουμε το Cydia και προσθέτουμε το παρακάτω Repo και εγκαθιστούμε το Better Semi-Restore.

http://bettersemirestore.com

Πρίν ξεκινήσουμε τη διαδικασία, καλό είναι να αφαιρέσουμε απο τα πακέτα του Cydia όσα περισσότερα Tweaks μπορούμε. Αφού γίνει και αυτό και πάρουμε και Backup, πάμε στο εικονίδιο που έχει προστεθεί στο Springboard της συσκευής μας και πατάμε το "Tap To Begin". Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

 

Σε όσους κρασάρει η εφαρμογή, κρατάτε Backup και τα Walls απο εδώ /Library/Wallpapers. Στη συνέχεια διαγράφετε το φάκελο.

 

Με το τέλος να αναφέρουμε πως για συσκευές με iOS 6, θα χρειαστεί να κάνετε JB ξανά με το κατάλληλο εργαλείο. Για τους υπόλοιπους σε iOS 7, δύο συνεχόμενα Reboot στη συσκευή, άνοιγουμε ξανά το Better Semi-Restore και απο εκεί στο "Tap to install Cydia" κάτω χαμηλά. Μεχρί να έχουμε την αλλαγή στην ονομασία, ένα μικρό Video.

 


Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 02/06/2014 - 01:56

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες