Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

imac late 2009 πρόβλημα με οθόνη

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
8 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   mkmaik

mkmaik

iPH newbie

• 5 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 04/09/2014 - 07:55

Καλημέρα σε όλους έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με την οθόνη του συγκεκριμένου mac που αγόρασα ,ανεβοκατεβάζει την ένταση του φωτός σε άσχετες στιγμές μέχρι που μπορεί και να σβήσει τελείως η οθόνη ενώ ο  mac δουλεύει κανονικά γιατι πατώντας τα κουμπιά έντασης  ακούγεται ο ήχος , γιά να επανέρθει πρέπει  να πατήσω το κουμπι απο πίσω (sleep mode ) και θα επανέρθει με κάποια τρεμοπαίγματα στη ένταση του .

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει κάτι ;;;;;;

PS ευχαριστώ εκ των προτέρων( υπ όψιν είμαι αρκετα εώς πάρα πολυ άσχετως ) :huh:

PS   21.5 inc

Όνομα μοντέλου: iMac

Αναγνωριστικό μοντέλου: iMac10,1

Όνομα επεξεργαστή: Intel Core 2 Duo

Ταχύτητα επεξεργαστή: 3,06 GHz

Αριθμός επεξεργαστών: 1

Συνολικός αριθμός πυρήνων: 2 

Μνήμη: 8 GB

Τελευταία επεξεργασία από: mkmaik, 04/09/2014 - 07:59

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   Chris1981

Chris1981

iPH User

• 137 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 04/09/2014 - 10:12

Πήγαινε στις ρυθμίσεις (system preferences) > ενέργεια και ότι επιλογές έχει για sleep απενεργοποιήσετε τες. Δεν νομίζω να κάνει διαφορά αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Κάνε Reset τον SMC: Βγάζεις την μπρίζα από τον μακ περιμένεις 15 δευτερόλεπτα την ξαναβάζεις περιμένεις άλλα 5 και ανοίγεις. Αναφέρομαι στην μπρίζα που έχει στην πλάτη του.

Κάνε Reset την PRAM: Κρατάς πατημένα κατά την εκκίνηση Command Option P R και περιμένεις να κάνει επανεκκίνηση 2 φορές.

Αν τίποτα δεν διορθώσει το πρόβλημα πας για αλλαγή οθόνης. Μπορώ αν σου πω παραπάνω αν θέλεις σχετικά με αυτό.

#3   nikoskas

nikoskas

iPH newbie

• 36 μηνύματα

Δημοσίευση 04/09/2014 - 10:23

φιλε είναι καθαρά software-ικο το πρόβλημα. παιδευομαι το τελευταιο μηνα αρκετα. εχει να κανει με τα mavericks και τα kexts (drivers) για τη καρτα γραφικών. η λύση ειναι πολύ απλή. αντικαθιστάς τα kexts (3 αρχεια) με τα παλιά του os x 10.6.2 (σκέψου 3 χρόνια bug....)
διαβασε αυτό το thread : https://discussions..../thread/5591400

αλλά πιο συγκεκριμένα αυτό που εχει τις οδηγίες : http://www.pauloamgo...imacs-late-2009

χτες να φανταστεις το ανακάλυψα και το έκανα. καποιοι λενε δεν τους το ξαναπαρουσιασε. εγω απο εκει που το λειτουργουσα με μινιμουμ φωτεινοτητα (γιατι διαφορετικα ανοιγοκλεινε ολη την ωρα) μετα την αντικατασταση εχω φουλ φωτεινοτητα και το κανε 1-2 φορες..οταν την εριξα στο μισο δε το ξαναεκανε...ακομη το ψαχνω αλλα πολυυυυυ καλύτερα απο πριν.

#4   mkmaik

mkmaik

iPH newbie

• 5 μηνύματα

Δημοσίευση 04/09/2014 - 14:47

Πήγαινε στις ρυθμίσεις (system preferences) > ενέργεια και ότι επιλογές έχει για sleep απενεργοποιήσετε τες. Δεν νομίζω να κάνει διαφορά αλλά δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Κάνε Reset τον SMC: Βγάζεις την μπρίζα από τον μακ περιμένεις 15 δευτερόλεπτα την ξαναβάζεις περιμένεις άλλα 5 και ανοίγεις. Αναφέρομαι στην μπρίζα που έχει στην πλάτη του.

Κάνε Reset την PRAM: Κρατάς πατημένα κατά την εκκίνηση Command Option P R και περιμένεις να κάνει επανεκκίνηση 2 φορές.

Αν τίποτα δεν διορθώσει το πρόβλημα πας για αλλαγή οθόνης. Μπορώ αν σου πω παραπάνω αν θέλεις σχετικά με αυτό.

Δυστυχώς τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά και τίποτα ,οπότε μάλλων θα πονέσω άσχημα με αλλαγή οθόνης;

Εάν θέλεις πές μου παραπάνω γι αυτό.

Τελευταία επεξεργασία από: mkmaik, 04/09/2014 - 14:48

#5   mkmaik

mkmaik

iPH newbie

• 5 μηνύματα

Δημοσίευση 04/09/2014 - 15:33

φιλε είναι καθαρά software-ικο το πρόβλημα. παιδευομαι το τελευταιο μηνα αρκετα. εχει να κανει με τα mavericks και τα kexts (drivers) για τη καρτα γραφικών. η λύση ειναι πολύ απλή. αντικαθιστάς τα kexts (3 αρχεια) με τα παλιά του os x 10.6.2 (σκέψου 3 χρόνια bug....)
διαβασε αυτό το thread : https://discussions..../thread/5591400

αλλά πιο συγκεκριμένα αυτό που εχει τις οδηγίες : http://www.pauloamgo...imacs-late-2009

χτες να φανταστεις το ανακάλυψα και το έκανα. καποιοι λενε δεν τους το ξαναπαρουσιασε. εγω απο εκει που το λειτουργουσα με μινιμουμ φωτεινοτητα (γιατι διαφορετικα ανοιγοκλεινε ολη την ωρα) μετα την αντικατασταση εχω φουλ φωτεινοτητα και το κανε 1-2 φορες..οταν την εριξα στο μισο δε το ξαναεκανε...ακομη το ψαχνω αλλα πολυυυυυ καλύτερα απο πριν.

Φίλε μου σε  ευχαριστώ αλλά σε αυτό το thread (εάν δεν κάνω λάθος) δείχνει πάγωμα εικόνας και παραμόρφωση ενώ σε μένα παίζει μόνο η φωτεινότητα

After upgrading to Mavericks my iMac suddenly freezes in very strange way, mouse movements are still responsive but screen is completely freezed!

#6   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 04/09/2014 - 16:58

Δυστυχώς τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά και τίποτα ,οπότε μάλλων θα πονέσω άσχημα με αλλαγή οθόνης;

Εάν θέλεις πές μου παραπάνω γι αυτό.

Σε ένα 24αρι early 2009 που ειχα πρόβλημα παλιότερα με κάτι κιτρινίλες στην οθόνη και ηθελε άλλαγή μου είχαν ζητησει πριν 2 χρόνια 400€ + ΦΠΑ 

#7   mkmaik

mkmaik

iPH newbie

• 5 μηνύματα

Δημοσίευση 05/09/2014 - 08:12

Καλημέρα βρήκα και αυτό

5. Shine bright (low heat) flashlight onto front of LCD. With computer powered ON verify if a faint image is visible.

Yes

LCD panel functional but backlight is missing or

dim. Remove LCD panel

and inspect and reseat the following cable connections:

-Output cable between lower end of LED backlight board and lower end of LCD panel.

-Vertical sync cable between upper end of LED backlight board and LCD panel.

-DC power cable between upper right of LED backlight board and power supply.

Replace any damaged cable. Reinstall LCD panel and go to step 6.

X03

No

No image or backlight. Go to step 7.

6. Power ON system. Verify if image is now visible on LCD panel with correct backlight level.

Yes

Issue resolved.

No

Replace LED backlight board. Retest. If issue persists, go to step 7.

M04

7. Inspect and reseat LVDS cable between LCD panel and logic board. Power ON system. Verify if image is visible on built-in LCD display.

Yes

Issue resolved.

No

Replace LVDS cable.

If issue persists, replace LCD panel. Retest.

X03 L03

#8   nikoskas

nikoskas

iPH newbie

• 36 μηνύματα

Δημοσίευση 05/09/2014 - 08:28

ούτε εμένα ηταν πάγωμα εικόνας και αλειωση εικόνας. ηταν σβησιμο οθόνης. αλλα επιμένω οτι ανήκει στην ίδια οικογένεια προβλήματος. δηλαδή κακή συνεργασία mavericks (και πιο παλιά ισως) με hardware 2009 και συγκεκριμενα καρτα γραφικών. Δε χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις αφού κρατάς backup τα 3 αρχεια που θα αντικαταστήσεις και αν δεν δεις διαφορά τα ξαναβάζεις παλι με τον ιδιο τροπο.

#9   mkmaik

mkmaik

iPH newbie

• 5 μηνύματα

Δημοσίευση 05/09/2014 - 10:09

ούτε εμένα ηταν πάγωμα εικόνας και αλειωση εικόνας. ηταν σβησιμο οθόνης. αλλα επιμένω οτι ανήκει στην ίδια οικογένεια προβλήματος. δηλαδή κακή συνεργασία mavericks (και πιο παλιά ισως) με hardware 2009 και συγκεκριμενα καρτα γραφικών. Δε χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις αφού κρατάς backup τα 3 αρχεια που θα αντικαταστήσεις και αν δεν δεις διαφορά τα ξαναβάζεις παλι με τον ιδιο τροπο.

Εχεις δίκιο δεν έχω να χάσω τίποτα σ ευχαριστώ

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες