Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

[Οδηγός] Αγορά μεταχειρισμένου iPhone. Τι πρέπει να προσέξω?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
46 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 29/10/2014 - 22:03

how-to-buy-used-iphones.jpg

 

Η αγορά των iDevices στην Ελλάδα κατά ένα μεγάλο βαθμό εκτείνεται και στον τομέα των μεταχειρισμένων συσκευών.

Πολλοί από εμάς είτε έχουν πουλήσει τη συσκευή τους είτε έχουν αγοράσει κάποια μεταχειρισμένη.

Ένα πολύ συχνό ερώτημα που τίθεται είναι το τι πρέπει να ελεγχθεί σε μία συσκευή πριν γίνει η αγορά ή η πώλησή της.

 

 

Είναι πολύ σημαντικό τόσο για τον αγοραστή όσο και για τον πωλητή να γίνουν κάποιοι έλεγχοι στη συσκευή.

Πολλές φορές μιλάμε για αγνώστους οπότε σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα η επικοινωνία θα είναι δύσκολη.

Προφανώς υπάρχουν και τα θέματα εμπιστοσύνης.

Θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι δεν θα “μπλέξετε” αγοράζοντας μία συσκευή που έχει κάποιο πρόβλημα ή ότι θα πουλήσετε μία λειτουργική συσκευή σε κάποιον που μετά θα ισχυρίζεται ότι έχει κάποιο θέμα.

 

Με τον παρακάτω οδηγό και με τα αρχεία που θα σας δώσουμε, μπορείτε στην ουσία παρουσία και των δύο πλευρών να κάνετε έναν στοιχειώδη τεχνικό έλεγχο ώστε να είναι και οι δύο πλευρές σίγουρες ότι όλα είναι ΟΚ.

 

Ένα πρόβλημα που πολλές φορές μπορεί να παρουσιαστεί είναι η αναγνώριση ενός μοντέλου. Πουλάει κάποιος ένα 4S. Πως ξέρει ο αγοραστής αν είναι το 4S και όχι το 4? Πως ξέρει αν αγοράζει το 3GS ή το 3G? Η Apple μας δίνει τη λύση στη σελίδα http://support.apple.com/kb/ht3939. Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε συγκεντρωτικά τη σύγκριση και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά όλων των iPhone. Μπορείτε να τον τυπώσετε από το αρχείο στο τέλος του άρθρου ώστε να είστε σίγουροι για το τι αγοράζετε:

 

 

1.PNG

 

 

Πάμε τώρα να αναλύσουμε τον κάθε έλεγχο ξεχωριστά. Συγκεντρωτικά θα τα βρείτε στο αρχείο pdf στο τέλος του άρθρου, το οποίο μπορείτε να τυπώσετε και να έχετε μαζί σας κατά τη δοσοληψία ώστε να μην ξεχάσετε κάτι.

 

 

Τι πρέπει να προσέξω σε μία μεταχειρισμένη συσκευή?

 

  1. Passcode: Προφανώς ο πωλητής πρέπει να γνωρίζει τον κωδικό κλειδώματος της συσκευής.
  2. Reset All Settings: Ακόμα και αν στο τηλέφωνο έχει ήδη γίνει restore, καλό θα είναι να μπείτε στο Ρυθμίσεις>Γενικά>Επαναφορά και να επιλέξετε την επιλογή Επαναφορά Ρυθμίσεων και Περιεχομένου. Αν ο πωλητής χρησιμοποιεί το Find My iPhone θα πρέπει να εισάγει το Apple ID password του για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  3. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του Reset θα ξεκινήσει το Setup της συσκευής, όπου μετά την δήλωση γλώσσας χειρισμού, χώρας και δικτύου Wi-Fi θα πρέπει να σας ζητηθεί το Apple ID και password. Εάν όλα πάνε καλά και δεν εμφανιστεί κάποιο μήνυμα που να λέει ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει χαθεί και έχουν διαγραφεί τα δεδομένα του, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά της μεταχειρισμένης συσκευής.

Εναλλακτικά αντί των βημάτων 2&3 μπορείτε να επιβεβαιώσετε το αν το τηλέφωνο έχει δηλωθεί ως χαμένο απλά μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο και βάζοντας το Serial Number της εν λόγω συσκευής: https://www.icloud.com/activationlock/ . Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ο πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος να απενεργοποιήσει το FindMyiPhone. Ο σύνδεσμος αυτός δεν είναι προσβάσιμος από το Safari σε iOS συσκευές. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας έναν υπολογιστή ή ένα άλλο μη-iOS τηλέφωνο ή να κατεβάσετε στο iOS τηλέφωνο έναν άλλον browser όπως ο Chrome.

 

 

Εφόσον με τα παραπάνω ο αγοραστής είναι πλέον σίγουρος ότι το τηλέφωνο είναι του πωλητή και δεν πρόκειται για κλεμμένη συσκευή ή συσκευή που απλά έχει βρεθεί κάπου περνάμε στους ελέγχους επί της συσκευής:

  • Οπτικός Έλεγχος: Ελέγχουμε την κατάσταση της συσκευής. Κοιτάμε για ορατά χτυπήματα. Τα μεγάλα και βαθιά χτυπήματα τις περισσότερες φορές είναι αποτελέσματα πτώσεων που μπορεί να έχουν κάνει ζημιά και πιο μέσα στη συσκευή. Οι γρατζουνιές ειδικά στα μεταλλικά κομμάτια του τηλεφώνου μπορεί μεν να υποδηλώνουν το πόσο προσεκτική χρήση έγινε, αλλά δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσουν τόσο πολύ. Μην ξεχνάτε ότι υπήρξαν μοντέλα όπως το iPhone 5 Black n’ Slate που έκαναν σημάδια χωρίς καν προσπάθεια ανεξάρτητα με το πόσο πρόσεχε ο ιδιοκτήτης. Τέλος ελέγχεται την επιφάνεια της οθόνης για γρατζουνιές. Καλό θα ήταν να αφαιρεθεί η όποια προστασία υπάρχει ώστε να δείτε αν κρύβετε κάτι από κάτω.
  • Οθόνη: Ελέγχετε τη λειτουργία αφής της οθόνης ώστε να διαπιστώσετε ότι λειτουργεί άψογα σε όλα της τα σημεία. Επίσης πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Ταπετσαρίες & Φωτεινότητα και ελέγχετε αν με την φωτεινότητα στο τέρμα φαίνεται κάτι περίεργο στην οθόνη (το πιο συνηθισμένο είναι κίτρινα σημάδια).
  • Κάρτα SIM: Εισάγουμε την κάρτα SIM του παρόχου μας και κοιτάμε το αν θα πιάσει το τηλέφωνο σήμα. Αν μείνει στην Αναζήτηση τότε υπάρχει θέμα.

Σημείωση: Ο αγοραστής πρέπει να έχει φροντίσει από πριν να έχει προμηθευτεί την κατάλληλη κάρτα SIM που να ταιριάζει στο τηλέφωνο που θα αγοράσει. Τα iPhone 2G, 3G/3GS δέχονται κανονική κάρτα SIM. Τα 4/4S και τα iPad/iPad 2/iPad 3/iPad 4 θέλουν κάρτα MicroSIM. Τέλος τα iPhone 5/5S/5c/6/6 Plus καθώς και τα iPad mini/iPad mini 2/iPad mini 3/iPad Air/iPad Air 2 θέλουν NanoSIM.

 

  • Wifi: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις>Wifi και αφού το ενεργοποιήσετε κοιτάτε το αν θα πιάσει κάποιο ασύρματο δίκτυο. Πλέον είναι εξαιρετικά σπάνιο να είστε σε μέρος όπου δεν υπάρχει κανένα δίκτυο. Σε περίπτωση που η επιλογή του Wifi είναι γκρίζα και δεν μπορείτε να το ενεργοποιήσετε, τότε υπάρχει πρόβλημα στο hardware της συσκευής.
  • Bluetooth: Από τις Ρυθμίσεις>Bluetooth, ελέγχουμε αν μπορούμε να ανοίξουμε/κλείσουμε το Bluetooth. Εάν υπάρχει και κάποιο Handsfree ή κάποια συσκευή να συνδέσουμε, ακόμα καλύτερα.
  • Γυροσκόπιο: Ελέγχουμε τη λειτουργία του γυροσκοπίου μπαίνοντας σε οποιαδήποτε εφαρμογή υποστηρίζει αλλαγή στον προσανατολισμό και γυρνώντας τη συσκευή οριζόντια. Θα πρέπει να γυρίσει μαζί και η οθόνη. Εναλλακτικά, μπορείτε απλά να ανοίξετε την εφαρμογή της πυξίδας και να δείτε αν λειτουργεί κανονικά.

Σημείωση: Προσέξτε να μην είναι ενεργοποιημένο το Orientation Lock από το Control Center ώστε να μπορεί η οθόνη να γυρίσει.

 

  • GPS: Ελέγξτε τη λειτουργία του GPS. Ο πιο απλός τρόπος είναι με την εφαρμογή χαρτών της Apple ή το Google Maps ή κάτι παρόμοιο. Απλά μπείτε στην εφαρμογή και ελέγξτε αν εντοπίζει τη θέση σας.
  • Home Button: Ελέγξτε την ανταπόκριση του Home Button.
  • Power Button: Ελέγξτε την ανταπόκριση του Power Button. Καλό είναι να δοκιμάσετε να το πατήσετε σε όλο του το μήκος (δεξιά και αριστερά).
  • Volume Buttons: Ελέγχετε αν λειτουργούν τα κουμπιά αυξομείωσης της έντασης.
  • Mute Switch: Ελέγχετε αν λειτουργεί ο διακόπτης σίγασης.
  • Ήχος: Κάντε αναπαραγωγή ενός ήχου και δείτε αν το ηχείο αποδίδει σωστά.
  • Δόνηση: Ελέγξτε αν λειτουργεί σωστά η δόνηση της συσκευής.
  • Κλήση: Πραγματοποιούμε μία κλήση και ελέγχουμε τα εξής:

Α. Ένταση ήχου μεγαφώνου.

Β. Ανοιχτή ακρόαση.

Γ. Αν μας ακούει ο συνομιλητής μας.

Δ. Αν λειτουργεί ο proximity sensor . Ορθή λειτουργία του σημαίνει ότι πρέπει η οθόνη να σβήνει όταν τοποθετούμε το τηλέφωνο στο αυτί μας.

 

  • Ηχογράφηση: Ανοίγουμε την εφαρμογή της ηχογράφησης και ηχογραφούμε μερικά δευτερόλεπτα και ελέγχουμε αν το μικρόφωνο δουλεύει σωστά.
  • Ελέγχουμε τους αισθητήρες υγρασίας. Εάν είναι άσπροι σημαίνει ότι δεν υπήρξε επαφή με νερό ποτέ. Εάν είναι κόκκινοι σημαίνει ότι έχει υπάρξει κάποια επαφή με υγρασία. Η θέση των αισθητήρων είναι διαφορετική σε κάθε τηλέφωνο. Το που βρίσκονται οι αισθητήρες στο καθένα θα το δείτε στη φωτογραφία παρακάτω:

2.PNG

 

  • Θύρα Ακουστικών: Δοκιμάζουμε ένα ζευγάρι ακουστικά. Εάν υπάρχουν ακουστικά της Apple ακόμα καλύτερα, μιας και θα μπορέσουμε να ελέγξουμε το μικρόφωνό τους και τη λειτουργία των χειριστηρίων τους.
  • Θύρα Φόρτισης: Εάν υπάρχει η δυνατότητα, ελέγχουμε και τη θύρα φόρτισης βάζοντας το τηλέφωνο να φορτίσει ώστε να δούμε ότι γίνεται κανονικά επαφή.
  • Απόδειξη Αγοράς: Ζητάμε ΠΑΝΤΑ την απόδειξη αγοράς του τηλεφώνου. Μόνο με την απόδειξη μπορούμε να διεκδικήσουμε τη διετή εγγύηση που βάση νόμου δικαιούμαστε.

 

'Ολα τα παραπάνω συγκεντρωτικά μπορείτε να τα δείτε σε αυτόν τον πίνακα ώστε να σημειώνετε και το αν είναι όλα ΟΚ (στο τέλος του άρθρου θα το βρείτε σε εκτυπώσιμη μορφή):

 

3.png

 

Αρχεία προς εκτύπωση (σύνολο 5 σελίδες):

 

Συγκριτικός Πίνακας για να αναγνωρίσετε ποιο μοντέλο αγοράζετε (1 σελίδα)

Τι πρέπει να ελέγξω πριν αγοράσω ένα τηλέφωνο (3 σελίδες)

Πίνακας με ελέγχους (1 σελίδα)

 

 

 

ΥΓ: Εννοείται ότι τα παραπάνω είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε ΧΩΡΙΣ να ανοίξετε τη συσκευή. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν φαίνεται με τους παραπάνω ελέγχους. Εδώ προσπαθήσαμε να καλύψουμε όσο περισσότερα σημεία μπορούμε. Για έναν ενδελεχή έλεγχο της συσκευής από πλευράς hardware καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον πιστοποιημένο από την Apple τεχνικό.

ΥΓ 2: Αν θεωρείτε ότι έχουμε παραλείψει κάτι, μπορείτε να το επισημαίνετε και ο οδηγός θα ανανεώνεται συνεχώς.


Τελευταία επεξεργασία από: nsxbass, 04/11/2018 - 14:41


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   agnostos13

agnostos13

    iPH Contributor

  • 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 30/10/2014 - 01:24

3 επισης βασικα σημεια που πρεπει να δωθει προσοχη για να πιστοποιηθει η αυθεντικοτητα της συσκευης:

1) Με την ενεργοποιηση της συσκευης θα πρεπει να εμφανιζεται το μηλο-logo της apple

2) Στην αρχικη οθονη πατωντας στην εφαρμογη Appstore θα πρεπει να ανοιγει κανονικα(με συνδεση σε wifi/3g) και οχι να βγαζει καποιο error

3) Στο σεταρισμα του κινητου θα πρεπει να ζηταει συμπληρωση Apple ID

*Τα παραπανω αποτελουν βοηθημα κυριως για τους νεους χρηστες iOS συσκευης καθως κυκλοφορουν αρκετες αντιγραφες iPhone με τροποποιημενο android που με την πρωτη ματια δεν φαινεται η διαφορα


#3   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 30/10/2014 - 10:35

Άψογος για μία ακόμη φορά
Behind the Scenes...

#4   christos6380

christos6380

    iPH newbie

  • Pip
  • 62 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 30/10/2014 - 10:51

Βασικότατη οδηγία που δεν περιλαμβάνεται και σίγουρα έχει εμφανιστεί στο 90% των αγοραπωλησιών...

 

-ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ προσεκτικά τις αγγελίες και τις λεπτομέρειες που θέτει ο πωλητής ή ο ζητών(περιοχές,αναφερόμενες ζημιές,τρόποι πληρωμής...)

 

Ξέρω,ξέρω...Μιλάμε για τα προφανή αλλά αυτή τη στιγμή εάν είχα ένα ευρώ για κάθε υποχήφιο αγοραστή που μένει στον τίτλο της αγγελίας,παρότι ο πωλητη΄ς έχει αφιερώσει ένα κατεβατό,θα είχα λύσει το βιοποριστικό...;-))))))))))))

 

Πολλές φορές δεν θα χρειαστεί να μπείτε στον κόπο να ακολουθήσετε τον κατά τ'άλλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ παραπάνω οδηγό...



#5   Labros4s

Labros4s

    iPH newbie

  • 23 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G

Δημοσίευση 30/10/2014 - 11:00

καλημερα nsxbass αψογος για τον οδηγο που μας εδωσες!!!



#6   KostasKor

KostasKor

    iPH Contributor

  • 1.896 μηνύματα
  • Twitter:@kostasspil
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 30/10/2014 - 12:36

Lifesaver...



#7   airbus

airbus

    iPH Member

  • 267 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 30/10/2014 - 13:16

Απόδειξη Αγοράς: Ζητάμε ΠΑΝΤΑ την απόδειξη αγοράς του τηλεφώνου. Μόνο με την απόδειξη μπορούμε να διεκδικήσουμε τη διετή εγγύηση που βάση νόμου δικαιούμαστε.

 

ερωτηση γιατι μου ετυχαν διαφορα ηλεκτρονικα αντικειμενα οπως iphone, monitor pc και παντα μου ζητουσαν την αποδειξη αγορας.

ειναι απαραιτητη τελικα για τα 2 χρονια εγγυηση. βαση serial number δε γινεται?

αν στο εχουν κανει δωρο και δεν εχεις αποδειξη τι γινετε? αν την εχεις χασει? 

αυτα τα χαρτια δε πανε στον λογιστη συνηθως με τη φορολογικη δηλωση?


Τελευταία επεξεργασία από: airbus, 30/10/2014 - 13:18


#8   Lellos

Lellos

    iPH Enthousiast

  • 493 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 30/10/2014 - 13:25

Πάντα απόδειξη/ τιμολόγιο. Μπορεί με το serial number να πιστοποιείται πως είσαι ο νόμιμος κάτοχος; αν είσαι κλέφτης/ κλεπταποδόχος;

Αν κάποιος έχει χάσει την απόδειξη ή την έχει πάει στο λογιστή του , είναι ευθύνη δική του. Δλδ, τι θα πεις , " τα έχει ο λογιστής μου; " θα σου πουν πήγαινε να τα πάρεις.


Τελευταία επεξεργασία από: Lellos, 30/10/2014 - 13:25


#9   SpiChri

SpiChri

    iPH newbie

  • 9 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 30/10/2014 - 14:42

Είναι σίγουρο ότι τα iPhone στην Ελλάδα έχουν δύο χρόνια εγγύηση; Προκύπτει από κάπου επίσημα;
Ερωτώ διότι όλοι οι επίσημοι μεταπωλητές αναφέρουν 12 μήνες εγγύηση όπως εξάλλου και το εξουσιοδοτημένο service της Apple στην Ελλάδα η Arvato

#10   Lellos

Lellos

    iPH Enthousiast

  • 493 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 30/10/2014 - 14:54

Είναι σίγουρο ότι τα iPhone στην Ελλάδα έχουν δύο χρόνια εγγύηση; Προκύπτει από κάπου επίσημα;
Ερωτώ διότι όλοι οι επίσημοι μεταπωλητές αναφέρουν 12 μήνες εγγύηση όπως εξάλλου και το εξουσιοδοτημένο service της Apple στην Ελλάδα η Arvato

http://europa.eu/you...es/index_el.htm

το προβλέπει η νομοθεσία μας .

Τα περί 12μηνου είναι αναληθή.



#11   internetcity

internetcity

    iPH newbie

  • 25 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 30/10/2014 - 15:07

Καλησπερα επισης μπαινοντας στην σελιδα της apple γραφουμε στην αναζητηση google τις λεξεις self solve apple και βαζουμε το imei του κινητου που προκειτε να αγορασουμε πρεπει να βγαινει ως αποτελεσμα το μοντελο του κινητου να συμφωνει καθως και το υπολοιπο της εγγυησης να ειναι το ιδιο με την αποδειξη αγορας

#12   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 30/10/2014 - 15:28

3 επισης βασικα σημεια που πρεπει να δωθει προσοχη για να πιστοποιηθει η αυθεντικοτητα της συσκευης:

1) Με την ενεργοποιηση της συσκευης θα πρεπει να εμφανιζεται το μηλο-logo της apple

2) Στην αρχικη οθονη πατωντας στην εφαρμογη Appstore θα πρεπει να ανοιγει κανονικα(με συνδεση σε wifi/3g) και οχι να βγαζει καποιο error

3) Στο σεταρισμα του κινητου θα πρεπει να ζηταει συμπληρωση Apple ID

*Τα παραπανω αποτελουν βοηθημα κυριως για τους νεους χρηστες iOS συσκευης καθως κυκλοφορουν αρκετες αντιγραφες iPhone με τροποποιημενο android που με την πρωτη ματια δεν φαινεται η διαφορα

Με δεδομένο ότι θα ακολουθηθεί ο οδηγός, η αυθεντικότητα του κινητού είναι δεδομένη, καθώς θα γίνει το βήμα της διαγραφής και θα ζητηθεί κανονικά Apple ID.

 

Βασικότατη οδηγία που δεν περιλαμβάνεται και σίγουρα έχει εμφανιστεί στο 90% των αγοραπωλησιών...

 

-ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ προσεκτικά τις αγγελίες και τις λεπτομέρειες που θέτει ο πωλητής ή ο ζητών(περιοχές,αναφερόμενες ζημιές,τρόποι πληρωμής...)

 

Ξέρω,ξέρω...Μιλάμε για τα προφανή αλλά αυτή τη στιγμή εάν είχα ένα ευρώ για κάθε υποχήφιο αγοραστή που μένει στον τίτλο της αγγελίας,παρότι ο πωλητη΄ς έχει αφιερώσει ένα κατεβατό,θα είχα λύσει το βιοποριστικό...;-))))))))))))

 

Πολλές φορές δεν θα χρειαστεί να μπείτε στον κόπο να ακολουθήσετε τον κατά τ'άλλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ παραπάνω οδηγό...

Τα ευκόλως εννοούμενα... ;)

 

Απόδειξη Αγοράς: Ζητάμε ΠΑΝΤΑ την απόδειξη αγοράς του τηλεφώνου. Μόνο με την απόδειξη μπορούμε να διεκδικήσουμε τη διετή εγγύηση που βάση νόμου δικαιούμαστε.

 

ερωτηση γιατι μου ετυχαν διαφορα ηλεκτρονικα αντικειμενα οπως iphone, monitor pc και παντα μου ζητουσαν την αποδειξη αγορας.

ειναι απαραιτητη τελικα για τα 2 χρονια εγγυηση. βαση serial number δε γινεται?

αν στο εχουν κανει δωρο και δεν εχεις αποδειξη τι γινετε? αν την εχεις χασει? 

αυτα τα χαρτια δε πανε στον λογιστη συνηθως με τη φορολογικη δηλωση?

Απαραίτητη η απόδειξη αγοράς για τη διετία. Με το serial number μπορείς να έχεις κάλυψη μόνο για τον πρώτο χρόνο.

 

Καλησπερα επισης μπαινοντας στην σελιδα της apple γραφουμε στην αναζητηση google τις λεξεις self solve apple και βαζουμε το imei του κινητου που προκειτε να αγορασουμε πρεπει να βγαινει ως αποτελεσμα το μοντελο του κινητου να συμφωνει καθως και το υπολοιπο της εγγυησης να ειναι το ιδιο με την αποδειξη αγορας

Ορθότατο αλλά με μία σημείωση.

 

Κάποιες φορές η ημερομηνία αγοράς δεν συμπίπτει με την ημερομηνία πρώτης ενεργοποίησης που σηματοδοτεί και την έναρξη της εγγύησης. Αυτό δεν θα πρέπει να μας απασχολεί.

 

Η εγγύηση του τηλεφώνου είναι 2 έτη από την ημερομηνία αγοράς. Για αυτό μας ενδιαφέρει να έχουμε την απόδειξη αγοράς.



#13   karotaki

karotaki

    iPH Addict

  • 685 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 30/10/2014 - 15:39

Καλησπερα αλλα αυτο με τις αποδειξεις δεν ισχυει!

Εφοσον καποιος ξερει ολους τους κωδικους για το κινητο (passcode, find my iphone) η πιθανοτητα να μην ειναι ο νομιμος κατοχος ο πωλητης ειναι μηδαμινη!

Επιπλεον, δεν χρειαζεται πουθενα η αποδειξη σχετικα με την εγγυηση! Η εγγυηση σχετιζεται με την ημερομηνια ενεργοποιησης της συσκευης!

 

Τελος, επειδη εχω πουλησει ολα μου τα αιφον εδω σε φιλους του φορουμ αλλα και εχει τυχει να αγορασω απο εδω συσκευες για φιλους μου, αυτο που εχω διαπιστωσει πως ειναι το πιο σημαντικο ειναι να υπαρχει αμεση επαφη με τον αγοραστη και να αποφευγονται οι αγορες εξ αποστασεως! Επισης να ελεγχεται κατα ποσο ευσταθουν ολα αυτα που αναγραφονται στην αγγελια γιατι πολλες φορες αλλα διαβαζουμε και αλλα συνανταμε στην πραγματικοτητα! Επισης, ειναι καλο να ζητατε φωτογραφιες της καθε συσκευης προτου κανονισετε μια συναντηση για να γλιτωνετε χρονο και ταλαιπωρια! Βλεπετε το 'σε αριστη κατασταση' ειναι αντικειμενικο αναλογα πως το βλεπει ο καθενας....... 

 

Αυτα χονδρικως περα απο τα οσα ειπαν τα παιδια! Και φυσικα προσοχη με ατομα που μπαινουν εδω μεσα μονο και μονο για να πουλησουν μια συσκευη! Καλο ειναι να ριχνετε και μια ματια στο ιστορικο τους στο φορουμ!

Και προσπαθηστε να κανετε εξυπνες αγορες!! Να παιρνετε μια συσκευη οταν η τιμη της ειναι τετοια που ειναι προς οφελος σας! Και μην μενετε πανω απο δυο συσκευες πισω (πχ. τωρα οποιος εχει τη δυνατοτητα οικονομικα να κατεχει απο iphone 5 και μετα!)

 

Καλες αγοραπωλησιες!



#14   nsxbass

nsxbass

    iPH Guru

  • 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 30/10/2014 - 18:09

Καλησπερα αλλα αυτο με τις αποδειξεις δεν ισχυει!

Εφοσον καποιος ξερει ολους τους κωδικους για το κινητο (passcode, find my iphone) η πιθανοτητα να μην ειναι ο νομιμος κατοχος ο πωλητης ειναι μηδαμινη!

Επιπλεον, δεν χρειαζεται πουθενα η αποδειξη σχετικα με την εγγυηση! Η εγγυηση σχετιζεται με την ημερομηνια ενεργοποιησης της συσκευης!

 

Τελος, επειδη εχω πουλησει ολα μου τα αιφον εδω σε φιλους του φορουμ αλλα και εχει τυχει να αγορασω απο εδω συσκευες για φιλους μου, αυτο που εχω διαπιστωσει πως ειναι το πιο σημαντικο ειναι να υπαρχει αμεση επαφη με τον αγοραστη και να αποφευγονται οι αγορες εξ αποστασεως! Επισης να ελεγχεται κατα ποσο ευσταθουν ολα αυτα που αναγραφονται στην αγγελια γιατι πολλες φορες αλλα διαβαζουμε και αλλα συνανταμε στην πραγματικοτητα! Επισης, ειναι καλο να ζητατε φωτογραφιες της καθε συσκευης προτου κανονισετε μια συναντηση για να γλιτωνετε χρονο και ταλαιπωρια! Βλεπετε το 'σε αριστη κατασταση' ειναι αντικειμενικο αναλογα πως το βλεπει ο καθενας....... 

 

Αυτα χονδρικως περα απο τα οσα ειπαν τα παιδια! Και φυσικα προσοχη με ατομα που μπαινουν εδω μεσα μονο και μονο για να πουλησουν μια συσκευη! Καλο ειναι να ριχνετε και μια ματια στο ιστορικο τους στο φορουμ!

Και προσπαθηστε να κανετε εξυπνες αγορες!! Να παιρνετε μια συσκευη οταν η τιμη της ειναι τετοια που ειναι προς οφελος σας! Και μην μενετε πανω απο δυο συσκευες πισω (πχ. τωρα οποιος εχει τη δυνατοτητα οικονομικα να κατεχει απο iphone 5 και μετα!)

 

Καλες αγοραπωλησιες!

Μια χαρά ισχύει αυτό με τις αποδείξεις.

 

Έχεις δίκιο ότι αν κάποιος ξέρει τον κωδικό κλειδώματος και το Find my iPhone είναι μάλλον ο κάτοχος, αλλά ποιός μας λέει ότι δεν βρήκε κάποιος ένα τηλέφωνο χωρίς FindmyiPhone και Passcode?

Δύσκολο αλλά πιθανό.

 

Η απόδειξη επίσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για τη χρήση της διετούς εγγύησης.

Ο πρώτος χρόνος μετράει από την ημερομηνία ενεργοποίησης.

Ο δεύτερος χρόνος πάει βάση απόδειξης και ζητείται ΠΑΝΤΑ η απόδειξη αγοράς.

 

Το ότι το χέρι με χέρι είναι το καλύτερο είναι αυτονόητο και το έχουμε τονίσει πολλάκις.

Άλλωστε ο παρών οδηγός πραγματεύεται τους ελέγχους που θα γίνουν σε μία "χέρι με χέρι" συναλλαγή.



#15   keha

keha

    iPH User

  • 185 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:αχαειρευτος

Δημοσίευση 30/10/2014 - 23:28

Επίσης το να βγάλει ο αγοραστής φωτογραφίες με τν μπροστινή κ πίσω κάμερα θα ηταν καλό για να διαπιστώσει την καλή λειτουργία κ των 2...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες


    Bing (2)