Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Το επόμενο update στο 10.10 (Yosemite)... θα διορθωθούν τα σφάλματα;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   pitgrapher

pitgrapher

iPH newbie

• 22 μηνύματα
  • Twitter:@pitgrapher
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini 3 +4G

Δημοσίευση 11/11/2014 - 21:11

Έχουν ξεκινήσει να αποστέλλονται τα πρώτα πακέτα ενημέρωσης στους 1.000.000 τυχερούς χρήστες που είναι γραμμένοι στο πρόγραμμα Feedback Assistant.

Στην εικόνα που βλέπετε παρατίθενται τα δύο πρώτα που έχουν αποσταλεί στους χρήστες.

Συνημμένο αρχείο  Στιγμιότυπο 2014-11-11, 7.56.04 μ.μ..png   25,6KB   64 λήψεις

Και στα δύο πακέτα ενημερώσεων έχουν εστιαστεί στην πολύπαθη κεραία WiFi+Bluetooth, στο Κέντρο Γνωστοποιήσεων και στο Mail.

Σε σχετικές δοκιμές που πραγματοποίησα διαπίστωσα ότι το σοβαρότατο πρόβλημα της κεραίας WiFi είχε βελτιωθεί κατά 90% στην τελευταία ενημέρωση. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση, κατά την εκκίνηση, να χρειαστεί να περιμένουμε κατά 30" μέχρι να έχουμε ροή δεδομένων καθώς παρουσιάζετε μια καθυστέρηση, όχι όμως μεγαλύτερη καθυστέρηση ή συχνές διακοπές της ροής όπως στην αρχική διανομή του Yosemite.

Δυστυχώς για τα συστήματα iMac, MacBook Pro και Mac Mini εκδόσεων Later 2011 το Handoff, το Continuity και το AirDrop συνεχίζουν να μην υποστηρίζονται, παρόλες της αντιδράσεις που υπήρξαν σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι η επιλογή της αγοράς νεότερου συστήματος ή την ανεπίσημη αλλαγή του δέκτη WiFi+Bluetooth που υποστηρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth 4.0 LE είναι επιτακτικά προκειμένου να χαιρόμαστε της νέες αυτές λειτουργίες, με την επιλογή της αντικατάστασης να κερδίζει έδαφος.

Σε πολλά site και forum προσάπτουν σοβαρότατες κατηγορίες στην Apple για επιλογή αναβαθμίσεων του Mac OS X τύπου "Microsoft" όπου για κάθε νέα αναβάθμιση θα εξωθεί τους χρήστες σε δαπανηρές αγορές νέων συστημάτων προκειμένου να πουλήσει τα συστήματα της και να κερδίσει λεφτά.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   rromeodim

rromeodim

iPH Guru

• 9.871 μηνύματα

Δημοσίευση 11/11/2014 - 21:14

τα περναμε σιγα σιγα .....παντως σιγα μην αλλαξω μηχανημα η ακομα και δεκτη  για το bluetooth για να εχω καποιες ελαχιστες λειτουργιες παραπανω.Δεν σφαξανε...

#3   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.219 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 11/11/2014 - 21:27

τα περναμε σιγα σιγα .....παντως σιγα μην αλλαξω μηχανημα η ακομα και δεκτη  για το bluetooth για να εχω καποιες ελαχιστες λειτουργιες παραπανω.Δεν σφαξανε...

Μήτσο άσε που με αλλαγή bluetooth και wifi card τα μηχανήματα μας δεν θα στερούνται τίποτα. Είμαι στο ψάξιμο. Όταν το κάνω θα ενημερώσω.

Once You Go Mac You Never Go Back

#4   rromeodim

rromeodim

iPH Guru

• 9.871 μηνύματα

Δημοσίευση 11/11/2014 - 21:39

Μήτσο άσε που με αλλαγή bluetooth και wifi card τα μηχανήματα μας δεν θα στερούνται τίποτα. Είμαι στο ψάξιμο. Όταν το κάνω θα ενημερώσω.

υπαρχει μια κινητικοτητα και καποιοι οδηγοι αλλα...

#5   pitgrapher

pitgrapher

iPH newbie

• 22 μηνύματα

Δημοσίευση 11/11/2014 - 22:13

Σχετικά με τον δέκτη, επειδή το έχω ψάξει αρκετά έχω να πω τα έξεις:

1. Θα χρειαστεί να γίνει αγορά μιας κάρτας με κωδικό BCM94331PCIEBT4CAX (προσοχή στα τρία τελευταία γράμματα... πρέπει να είναι CAX όχι AX μονό). Μπορείς να δεις στο os-store.com.de ή στο ebay περίπου 75 δολάρια με τα μεταφορικά από Αμερική, μπορεί να υπάρχει και αλλού. Αν έχετε φίλο σε Αμερική ή Αγγλία μπορεί να το πάρει αυτός φθηνότερα και να σας το στείλει.

​2. Στο youtube υπάρχει βίντεο που δείχνει πώς αντικαταστούμε  την κάρτα... δες εδώ

3. Θα χρειαστεί να κάνεις μερικές μεταβολές στα ενδότερα του Mac OS X για να μπορεί το σύστημα να αποδεχτεί την νέα κάρτα. Πάτα εδώ για λεπτομέρειες. Αυτήν την μεταβολή πρέπει να την κάνεις κάθε φορά που γίνετε μια κύρια αναβάθμιση.

Αυτά και καλή επιτυχία...

​΄Οσο για 'σένα rromeodim είναι θέμα τι θέλεις να έχεις και τι όχι στο Mac σου. Σαφέστατα ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που θέλει στο μηχάνημα του ή τι απαιτήσεις έχει η δουλειά του για να κάνει χρήση ή όχι αυτών των λειτουργιών.  :rolleyes:

Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει δεν κάνεις κάτι άλλο... όπως και εγώ φυσικά θα συνεχίσω να έχω το δικό μου όπως είναι, ίσως κάνω αλλαγή της κεραίας γιατί το AirDrop θα με διευκόλυνε στην δουλειά μου αλλά και να μην το κάνω πάλι εντάξει θα είμαι... δεν βαριέσαι, καλή καρδία και τα λεφτά στην τσέπη...

Αυτά που έγραψα είναι προς ενημέρωση για όποιον τον ενδιαφέρετε και όχι ντε και καλά να τα κάνει.  :D

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!  :P

Τελευταία επεξεργασία από: pitgrapher, 11/11/2014 - 22:18

#6   rromeodim

rromeodim

iPH Guru

• 9.871 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 02:56

Σε πολλά site και forum προσάπτουν σοβαρότατες κατηγορίες στην Apple για επιλογή αναβαθμίσεων του Mac OS X τύπου "Microsoft" όπου για κάθε νέα αναβάθμιση θα εξωθεί τους χρήστες σε δαπανηρές αγορές νέων συστημάτων προκειμένου να πουλήσει τα συστήματα της και να κερδίσει λεφτά.

απλα σχολιασα με τον τροπο μου αυτο....και απλα πιστευω οτι κανεις δεν θα αλλαξει μηχανημα με μονο λογο το Bluetooth.Τα σχολια στα σαιτ επειδη κυριως ειναι απο τους ιδιους και τους ιδιους τα βρισκω λιγο υπερβολικα.Υπαρχει εν μερει ενα δικιο αλλα και λιγο οχλαγωγια επικρατει οσο ναναι.Αποψη μου φυσικα.... B)

Τωρα για τις πληροφοριες καλα εκανες και τις ποσταρες γιατι ειναι χρησιμες και βοηθουν στο να υπαρχει μια ενημερωση για τα μεχρι στιγμης δεδομενα. ;)

#7   pitgrapher

pitgrapher

iPH newbie

• 22 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 03:17

Rromeodim, συζήτηση κάνουμε δεν σκοτωνόμαστε  :)

Ότι διαβάζω είναι κυρίως από ξένα forum. Μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε τόσο "τρελαμένοι", και κατά την γνώμη μου καλά κάνουμε, αλλά σε άλλες χώρες όπως Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία κ.λ.π. είναι θέμα προς συζήτηση. Είναι και λίγο υπερκαταναλώτες οπότε καταλαβαίνεις...

Όπως και να έχει θεωρώ ότι και στην Apple δεν είναι και τόσο ζώα σαν την Microsoft, πιστεύω ότι θα δοκιμάσανε το Handoff και το Continuity και μάλλον διαπιστώσανε οτι δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν σε Bluetooth μικρότερα της 4.0, όσο για το AirDrop δεν ξέρω γιατί "το πείρε η μπάλα".

Πάντως το δικό μου ΜΒΡ δεν σκοπεύω να το αλλάξω...

#8   Dev

Dev

iPH Enthousiast

• 401 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air 2 +4G
  • GameCenter:deves000

Δημοσίευση 12/11/2014 - 15:32

Ρε παιδιά εγώ έχω ένα πρόβλημα σε imac 27" ενώ το WiFi βρίσκει τα δίκτυα, δεν συνδέεται με αποτέλεσμα να είναι γκρι. Υπάρχει πιθανότητα να μου λύσει το πρόβλημα το νεο seed

#9   pitgrapher

pitgrapher

iPH newbie

• 22 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 17:32

Dev,

Το πιθανότερο είναι πως στην επόμενη αναβάθμιση θα υπάρξει διόρθωση. Το θέμα είναι ότι δεν έχουν παρουσιάσει όλοι το ίδιο πρόβλημα. Σε εσένα δεν είχε καθόλου επικοινωνία με την WiFi+Bluetooth ενώ σε άλλους υπήρχε αδυναμία διατήρησης της σύνδεσης.

Εγώ είδα μεγάλη διόρθωση σε αυτό το θέμα, όχι πλήρης αλλά μεγάλη. Τώρα αν θα έχεις πλήρη αποκατάσταση δεν το ξέρω αλλά πιστεύω ότι θα το λύσουν...

Πάντως κάνε μια δοκιμή, μετά την έναρξη του Mac με την κεραία ανοιχτή, κλείσε την κεραία για περίπου 30"-60" και ενεργοποίησε την πάλι. Κάνε προσπάθεια να συνδεθείς. Αν δεν τα καταφέρεις κάνε την ίδια διαδικασία (χωρίς το reboot), και αύξησε τον χρόνο την απενεργοποίησης σε 60"-80". Αν δεν συνδεθεί μετά την 3-4 φορά μην το προσπαθήσεις άλλο, περίμενε τον νέο update ... 

Τελευταία επεξεργασία από: pitgrapher, 12/11/2014 - 17:35

#10   Dev

Dev

iPH Enthousiast

• 401 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 17:42

Ok Ευχαριστώ

#11   Dev

Dev

iPH Enthousiast

• 401 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 17:42

Με Bluetooth παρόλα αυτά έχω επικοινωνία κανονικά

#12   pitgrapher

pitgrapher

iPH newbie

• 22 μηνύματα

Δημοσίευση 12/11/2014 - 17:57

Αυτό είναι και το παράδοξο... υποτίθεται ότι λόγο του Continuity λογικά το πρόβλημα θα πρέπει να ήταν στο BT λόγο BT 4.0LE. Και όμως, όλοι με late 2011 έχουν πρόβλημα με το WiFi!!! Κουλό;

#13   gog7

gog7

iPH Member

• 228 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 12/11/2014 - 23:00

τελικα αξιζει να παμε σε yosemite?? ειμαι σε os X 10.9.5

#14   livistros

livistros

iPH Contributor

• 1.024 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8 Plus

Δημοσίευση 12/11/2014 - 23:09

τελικα αξιζει να παμε σε yosemite?? ειμαι σε os X 10.9.5

σίγουρα αξίζει αλλά μεινε εκεί μέχρι να εκδοθούν οι ενλόγω αναβαθμίσεις

#15   livistros

livistros

iPH Contributor

• 1.024 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8 Plus

Δημοσίευση 12/11/2014 - 23:12

Περιμένω επιτέλους την αναβάθμιση για να λυθεί το πρόβλημα με την μπαταρία. Το σύστημα μπερδεύεται και με πλήρως φορτισμένη μπαταρία 100 τοις 100, μου δίνει διάρκεια αναγραφόμενη περίπου 3 h. Μόλις περάσουν αρκετά λεπτά Ο δείκτης ανεβαίνει σταδιακά στις πέντε, έξι, Επτά, Οχτώ έως και 10 h.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες