Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Apple και Liquidmetal. Η μυστηριώδης σχέση τους ανανεώνεται μέχρι το 2016.


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 24/06/2015 - 14:23

liquidmetal.jpeg

 

Η Apple ανανέωσε το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του Liquidmetal, του άμορφου κράματος μετάλλου που είναι πολύ σκληρό αλλά και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ, έως το 2016.

Από το 2010, όταν και υπογράφηκε η πρώτη αποκλειστική συμφωνία μεταξύ Apple και της Liquidmetal Technologies, δεν έχουμε δει κάποιο προϊόν να κάνει εκτεταμένη χρήση του κράματος μετάλλου, εκτός από το εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM.

 

liquidmetal-sim-ejector.jpg

 

Προς το παρόν παραμένει αναπάντητο ερώτημα το αν η Apple θα χρησιμοποιήσει το Liquidmetal -εκτεταμένα- σε κάποιο από τα μελλοντικά προϊόντα της, όπως π.χ στις μπαταρίες των συσκευών (!);


Στην κατοχυρωμένη στην Apple πατέντα "Current collector plates of bulk-solidifying amorphous alloys" περιγράφεται η χρησιμοποίηση ενός άμορφου κράματος στις πλάκες συγκέντρωσης σε μπαταρίες κυψελών, μια ηλεκτροχημική μπαταρία που χρησιμοποιεί υδρογόνο για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Αν και η πατέντα δεν αναφέρει ονομαστικά την Liquidmetal είναι ξεκάθαρο ότι το υλικό που περιγράφεται ανήκει στην εταιρεία.

 

Η τεχνολογία αυτή στις μπαταρίες κυψελών υπόσχεται ότι θα είναι φθηνή, αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον προσφέροντας 30 μέρες χωρίς φόρτιση σε κινητά τηλέφωνα και 20 ή περισσότερες ώρες σε laptop. Μένει να δούμε αν θα υλοποιηθεί στην πράξη.

 

via Macuser

 


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες