Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 5 ψήφοι

Επιλογή SSD για MacBook Pro

• Please log in to reply
247 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#136   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 3 +4G

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:12

Το σύστημα 

Απ' ότι κατάλαβα, θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον SSD σαν δίσκο backup. Κατά την γνώμη μου είναι υπερβολή,

μιας και δεν χρειάζονται οι ταχύτητες του.

Άλλωστε το σύστημα σου έχει όγκο ~335GB, συνεπώς ο δίσκος  backup που συνιστάται να έχει χωρητικότητα

τρεις φορές τον όγκο του συστήματος θα πρέπει να είναι της τάξεως του 1ΤΒ. Πάρε λοιπόν έναν μηχανικό, τον

φορμάρεις με το Disk Utility σε OS X Extended (Journaled) και θα είσαι μια χαρά.

Όχι, δεν αντικατέστησα ακόμη τον HDD με τον SSD. 

Θα το έκανα σήμερα αλλά μιας που την Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο λογισμικό λέω να περιμένω αφού δεν θα περάσω το Time machine αλλά το OS με USB.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#137   giodis

giodis

iPH Hero

• 4,468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:20

Όχι, δεν αντικατέστησα ακόμη τον HDD με τον SSD. 

Θα το έκανα σήμερα αλλά μιας που την Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο λογισμικό λέω να περιμένω αφού δεν θα περάσω το Time machine αλλά το OS με USB.

Ωραία, όπως και να έχει αν θέλεις ακολούθησε την σύσταση μου  για τον δίσκο backup.

Δεν έχεις κανέναν ιδιαίτερο λόγο να περιμένεις κάποιο updfate του OS X που πιθανόν να κυκλοφορήσει, μπορείς να το κατεβάσεις μετέπειτα. 

Πάντως, προτού προχωρήσεις,  ενεργοποιείς το Time Machine backup. 

vires acquirit eundo

#138   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:29

Ωραία, όπως και να έχει αν θέλεις ακολούθησε την σύσταση μου  για τον δίσκο backup.

Δεν έχεις κανέναν ιδιαίτερο λόγο να περιμένεις κάποιο updfate του OS X που πιθανόν να κυκλοφορήσει, μπορείς να το κατεβάσεις μετέπειτα. 

Πάντως, προτού προχωρήσεις,  ενεργοποιείς το Time Machine backup. 

Εννοείς να πάρω back up πριν την εγκατάσταση του SSD?

Συγγνώμη σε έχασα.

#139   giodis

giodis

iPH Hero

• 4,468 μηνύματα

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:34

Εννοείς να πάρω back up πριν την εγκατάσταση του SSD?

Συγγνώμη σε έχασα.

Και βέβαια θα πάρεις προηγούμενα backup, για δύο λόγους·

• Restore των αρχείων σου, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

• Restore του συστήματος, αν παρ' ελπίδα κάτι δεν πάει καλά.

Αν μου επιτρέπεις, μην παραλείψεις να ενεργοποιήσεις το iCloud.

vires acquirit eundo

#140   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:39

Και βέβαια θα πάρεις προηγούμενα backup, για δύο λόγους·

• Restore των αρχείων σου, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

• Restore του συστήματος, αν παρ' ελπίδα κάτι δεν πάει καλά.

Αν μου επιτρέπεις, μην παραλείψεις να ενεργοποιήσεις το iCloud.

Πάντα έχω up to date back up οπόταν όλα καλά, προχωράω κανονικά.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αντικατάσταση δίσκου --> Εγκατάσταση OS μέσω USB -->  Time machine έτσι?

#141   giodis

giodis

iPH Hero

• 4,468 μηνύματα

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:46

Πάντα έχω up to date back up οπόταν όλα καλά, προχωράω κανονικά.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Αντικατάσταση δίσκου --> Εγκατάσταση OS μέσω USB -->  Time machine έτσι?

Κάπου σε έχω χάσει φίλε μου, η τελευταία μου ενημέρωση είναι ότι το NAS backup σου δεν δουλεύει.

Έχεις δηλαδή ενεργοποιήσει στο μεσοδιάστημα το ΤΜ backup σε USB εξωτερικό δίσκο ;. Οπότε όλα καλά.

Αυτό που θέλεις να κάνεις απέχει του clean install, αφού πρόκειται για restore του συστήματος από το backup.

Οπότε δεν χρειάζεται καν η εγκατάσταση OS μέσω USB, αφού το restore θα διαγράψει τα πάντα στον δίσκο

και θα επαναφέρει το σύστημα σου όπως ήταν στον δίσκο που άλλαξες.

vires acquirit eundo

#142   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 10/06/2016 - 11:52

Κάπου σε έχω χάσει φίλε μου, η τελευταία μου ενημέρωση είναι ότι το NAS backup σου δεν δουλεύει.

Έχεις δηλαδή ενεργοποιήσει στο μεσοδιάστημα το ΤΜ backup σε USB εξωτερικό δίσκο ;. Οπότε όλα καλά.

Αυτό που θέλεις να κάνεις απέχει του clean install, αφού πρόκειται για restore του συστήματος από το backup.

Οπότε δεν χρειάζεται καν η εγκατάσταση OS μέσω USB, αφού το restore θα διαγράψει τα πάντα στον δίσκο

και θα επαναφέρει το σύστημα σου όπως ήταν στον δίσκο που άλλαξες.

Εντάξει τώρα όλα καλά γιατί κάτι δεν μου έβγαζε νόημα.

Σε κάτι ώρες θα είναι έτοιμο  :)

#143   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 15/06/2016 - 12:47

Μία βασική ερώτηση, Όταν το Backup (280GB) είναι μεγαλύτερο από την χωρητικότητα του νέου δίσκου (250GB) τι γίνετε σε τέτοια περίπτωση?

#144   giodis

giodis

iPH Hero

• 4,468 μηνύματα

Δημοσίευση 15/06/2016 - 13:24

Μία βασική ερώτηση, Όταν το Backup (280GB) είναι μεγαλύτερο από την χωρητικότητα του νέου δίσκου (250GB) τι γίνετε σε τέτοια περίπτωση?

1. Click το εικονίδιο του Finder στο Dock ώστε να ανοίξει ένα παράθυρο του. 
2. Σύνδεσε τον δίσκο του ΤΜ και στο εικονίδιο του στη menu bar click Open Time Machine Preferences > Options, click το + κάτω αριστερά, επιλέγεις διαδοχικά τους τους ογκώδεις φακέλους που μάλλον είναι οι Documents και Pictures και click Exclude ώστε να αποκλειστούν από το restore.
3. Πιθανόν θα μπορέσεις πλέον να τρέξεις την ρουτίνα restore.

Σε επιτυχή έκβαση :

1. Πάλι στο εικονίδιο click Enter Time Machine.

2. Ανοίγεις διαδοχικά τους φακέλους, click μέσα τους, cmd-A για να επιλέξεις το περιεχόμενο, cmd-C για να το κοπιάρεις και κατόπιν cmd-V για να το αντιγράψεις σε έναν δεύτερο εξωτερικό δίσκο.

vires acquirit eundo

#145   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 15/06/2016 - 18:57

1. Click το εικονίδιο του Finder στο Dock ώστε να ανοίξει ένα παράθυρο του. 
2. Σύνδεσε τον δίσκο του ΤΜ και στο εικονίδιο του στη menu bar click Open Time Machine Preferences > Options, click το + κάτω αριστερά, επιλέγεις διαδοχικά τους τους ογκώδεις φακέλους που μάλλον είναι οι Documents και Pictures και click Exclude ώστε να αποκλειστούν από το restore.
3. Πιθανόν θα μπορέσεις πλέον να τρέξεις την ρουτίνα restore.

Σε επιτυχή έκβαση :

1. Πάλι στο εικονίδιο click Enter Time Machine.

2. Ανοίγεις διαδοχικά τους φακέλους, click μέσα τους, cmd-A για να επιλέξεις το περιεχόμενο, cmd-C για να το κοπιάρεις και κατόπιν cmd-V για να το αντιγράψεις σε έναν δεύτερο εξωτερικό δίσκο.

Done!

#146   technomonster

technomonster

iPH Elite Poster

• 1,938 μηνύματα

Δημοσίευση 16/06/2016 - 22:21

Τέλος! Ευχαριστώ Δημήτρη!! Πετάει το μηχάνημα!   :)

Attached Files

#147   W3rtY88

W3rtY88

iPH Elite Poster

• 2,979 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 16/06/2016 - 23:10

Ρε παιδιά όλοι λέτε για τον evo της samsung αλλά εγώ είδα ότι η ocz εχει έναν ssd 950 gb στα 200 ευρώ ... Στο Σκρουτζ αν γράψει κάποιος θα το δει γιατι δεν προτείνετε αυτόν ; Εχει κάποιο πρόβλημα ή μειωμενες επιδόσεις ;

ο γούγλης είναι φίλος μας και τα ξέρει όλα ... Οπότε, ρώτα πρώτα αυτόν και μετά όλους τους άλλους :P

#148   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9,340 μηνύματα

Δημοσίευση 16/06/2016 - 23:58

Ρε παιδιά όλοι λέτε για τον evo της samsung αλλά εγώ είδα ότι η ocz εχει έναν ssd 950 gb στα 200 ευρώ ... Στο Σκρουτζ αν γράψει κάποιος θα το δει γιατι δεν προτείνετε αυτόν ; Εχει κάποιο πρόβλημα ή μειωμενες επιδόσεις ;

Ίσως για αυτό http://ssd.userbench...GB/m84003vs3477 Προσωπικά κανείς δεν ξέρει να σου πει ποιόν να αγοράσεις. Είναι σαν το καρπούζι απέξω φανταστικό αλλά από μέσα μπορεί να σου βγει υπέροχο μπορεί να σου βγει και άγουρο. Θέλω να πω πως αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Απλώς κρίνοντας από τον επεξεργαστή που φοράει και την ταχύτητα επεξεργασίας και την εγγύηση που προσφέρει για αυτό και αναφέρεται αυτός. 

Ο πιο ιδανικός είναι ο 850 pro με μεγάλη διαφορά και ορίστε και το συγκριτικό http://ssd.userbench...TB/m84003vs3577 αλλά νομίζω οτι ξεφέγουμε πολύ από τα οικονομικά δεδομένα και κρίνοντας από την αναλογία τιμής θέλουμε και να ξοδέψουμε τα λιγότερα γιατί εάν είναι να δώσεις 316 για σκληρό δίσκο δίνεις άλλα 200 και παίρνεις και δεύτερο κομπίουτερ  :P

Τελευταία επεξεργασία από: billytilaver, 16/06/2016 - 23:58.

#149   W3rtY88

W3rtY88

iPH Elite Poster

• 2,979 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 17/06/2016 - 08:58

Ίσως για αυτό http://ssd.userbench...GB/m84003vs3477 Προσωπικά κανείς δεν ξέρει να σου πει ποιόν να αγοράσεις. Είναι σαν το καρπούζι απέξω φανταστικό αλλά από μέσα μπορεί να σου βγει υπέροχο μπορεί να σου βγει και άγουρο. Θέλω να πω πως αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Απλώς κρίνοντας από τον επεξεργαστή που φοράει και την ταχύτητα επεξεργασίας και την εγγύηση που προσφέρει για αυτό και αναφέρεται αυτός. 

Ο πιο ιδανικός είναι ο 850 pro με μεγάλη διαφορά και ορίστε και το συγκριτικό http://ssd.userbench...TB/m84003vs3577 αλλά νομίζω οτι ξεφέγουμε πολύ από τα οικονομικά δεδομένα και κρίνοντας από την αναλογία τιμής θέλουμε και να ξοδέψουμε τα λιγότερα γιατί εάν είναι να δώσεις 316 για σκληρό δίσκο δίνεις άλλα 200 και παίρνεις και δεύτερο κομπίουτερ  :P

βασικά λάθος μου ... επειδή είχα καιρό να δω τιμές ,και δεν με απασχολεί να έχει την τρομερή ταχύτητα λόγο του ότι το laptop μου είναι και 5ετίας οπότε δεν έχει τρομερές ταχύτητες, είδα ότι έχει ssd 1 tb με 200 ευρώ αλλά βλέπω ότι και ο 850 evo είναι κάπου στα 40-50 € + οπότε δεν κάνει διαφορά 

ο γούγλης είναι φίλος μας και τα ξέρει όλα ... Οπότε, ρώτα πρώτα αυτόν και μετά όλους τους άλλους :P

#150   xxxxxx

xxxxxx

iPH Guru

• 9,340 μηνύματα

Δημοσίευση 17/06/2016 - 09:13

βασικά λάθος μου ... επειδή είχα καιρό να δω τιμές ,και δεν με απασχολεί να έχει την τρομερή ταχύτητα λόγο του ότι το laptop μου είναι και 5ετίας οπότε δεν έχει τρομερές ταχύτητες, είδα ότι έχει ssd 1 tb με 200 ευρώ αλλά βλέπω ότι και ο 850 evo είναι κάπου στα 40-50 € + οπότε δεν κάνει διαφορά 

Δες και κανένα συγκριτικό αν μπορείς να βρεις κάπου. Και το βασικό κομμάτι είναι ο επεξεργαστής. Δεν είναι λίγες οι αναφορές ακόμα και σε kingston στο skroutz οτι μέσα σε 1-2 χρόνια οι ssd παρέδωσαν πνεύμα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες