Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Αγορα μεταχειρισμενου macbook!τι να προσεξω;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
77 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#61   fotis78

fotis78

iPH User

• 132 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:macbook pro 2019

Δημοσίευση 05/01/2016 - 11:52

μπηκα και στο μαιλ προσπαθω να κανω συνδεση λογαριασμου και μου λεει απετυχε ολη την ωρα!!!μετα ξαναβαζω το icloud να συγχρονισει και κολλαει...δεν συνδεετε ποτε...!!!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#62   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 05/01/2016 - 13:27

Φαίνεται κάτι να μην πηγαίνει καλά με ττs ρυθμίσεις. Για πήγαινε Mail > Preferences > Accounts > iCloud.

Τι αναφέρει στο Account Information / Incoming Mail Server (με αχνούς χαρακτήρες), στο Outgoing Mail

Server (SMTP) και στο TLS Certificate ;. 

Πήγαινε κατόπιν στο Advanced, τι αναφέρει στο Port και στο Authentication ;.

Κάνε το ίδιο και με το Outloook.

vires acquirit eundo

#63   fouskmech

fouskmech

iPH Member

• 265 μηνύματα

Δημοσίευση 05/01/2016 - 22:17

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Για πεί βρε συμφορουμίτες ιδέες για αξιόπιστη αγορά μεταχειρισμένου macbook.

Εκτός από: amazon.co.uk, eBay.co.uk, gumtree, τι άλλο να κοιτάξω?

Έχω κοιτάξει και κάτι δημοπρασίες στο ebay, αλλά όλες μούφες, πάνε μάλλον οι ίδιοι λίγο πριν το τέλος, και εκτοξεύουν την τιμή.

Για πείτε καμμιά ιδέα ρε παιδιά. Εντάξει, δε λέω να το πάρω τζάμπα, αλλά ως μεταχειρισμένο, περιμένω σε σχέση με ένα καινούριο: μείον το ΦΠΑ, μείον κάτι ακόμα που να καλύπτει το "ρίσκο" της αγοράς μεταχειρισμένου.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Όπου κοίταξα για refurbished, οι τιμές είναι εξίσου απογοητευτικές με τα καινούρια.... 

Και μια ερώτηση σα παρακαλώ ακόμα γιατί ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω: Ο electronic king, έχει στην ίδια τιμή τα μοντέλα ME294 (late 2013) 2039 ευρώ, MGXC2 (mid 2014) 2039 ευρώ και MJLT2 (mid 2015) 2039 ευρώ. Και έχει 5 τεμάχια και από το 2013 και από το 2014. Και έιναι όλα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Συγκρίνω μήλα με μήλα......

Έχει καμμία λογική αυτή η τιμολογιακή πολιτική? Λογικά δε θα έπρεπε να κάνει κάποιες εκπτώσεις-κίνητρο ώστε να ξεφορτωθεί τα παλιά μοντέλα? Ποιός θα λυπηθεί μια διαφορά των 10 ή 20  ευρώ για να πάει σε 2 γενιές πίσω :huh:??

Τελευταία επεξεργασία από: fouskmech, 05/01/2016 - 22:24

#64   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 20/02/2018 - 23:52

Λουκά, καλημέρα.

Αν θες μου λες, και αν γνωρίζεις φυσικά, το ebay? τι προμήθεια έχει? Ας πούμε ότι εσύ πουλάς κάτι με ebay 1000 ευρώ. Τι προμήθεια κρατάει?

Και ποιός λόγος να πουλήσει κάποιος ιδιώτης από ebay? Εντάξει, το βλέπει πολύς κόσμος, είναι όμως εύκολο?

Thx

τι ακριβως θελεις να πουλησεις στο ebay ξερω πολλα 

#65   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 20/02/2018 - 23:53

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Για πεί βρε συμφορουμίτες ιδέες για αξιόπιστη αγορά μεταχειρισμένου macbook.

Εκτός από: amazon.co.uk, eBay.co.uk, gumtree, τι άλλο να κοιτάξω?

Έχω κοιτάξει και κάτι δημοπρασίες στο ebay, αλλά όλες μούφες, πάνε μάλλον οι ίδιοι λίγο πριν το τέλος, και εκτοξεύουν την τιμή.

Για πείτε καμμιά ιδέα ρε παιδιά. Εντάξει, δε λέω να το πάρω τζάμπα, αλλά ως μεταχειρισμένο, περιμένω σε σχέση με ένα καινούριο: μείον το ΦΠΑ, μείον κάτι ακόμα που να καλύπτει το "ρίσκο" της αγοράς μεταχειρισμένου.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Όπου κοίταξα για refurbished, οι τιμές είναι εξίσου απογοητευτικές με τα καινούρια.... 

Και μια ερώτηση σα παρακαλώ ακόμα γιατί ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω: Ο electronic king, έχει στην ίδια τιμή τα μοντέλα ME294 (late 2013) 2039 ευρώ, MGXC2 (mid 2014) 2039 ευρώ και MJLT2 (mid 2015) 2039 ευρώ. Και έχει 5 τεμάχια και από το 2013 και από το 2014. Και έιναι όλα με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Συγκρίνω μήλα με μήλα......

Έχει καμμία λογική αυτή η τιμολογιακή πολιτική? Λογικά δε θα έπρεπε να κάνει κάποιες εκπτώσεις-κίνητρο ώστε να ξεφορτωθεί τα παλιά μοντέλα? Ποιός θα λυπηθεί μια διαφορά των 10 ή 20  ευρώ για να πάει σε 2 γενιές πίσω :huh:??

αυτο που λες σαφως δεν γινετε να   αυξησει την τιμη ο πωλητης αυτο δεν γινετε... ενας φιλος ομως του πωλητη γινετε 

#66   allureboy29

allureboy29

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 20/02/2018 - 23:58

Πραγματι οξύμωρο .. :rolleyes:

Ειδικα αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι από εμάς που δίνουμε συμβουλές σε αυτό το φόρουμ/τοπικ, όταν έρθει η ώρα να πουλήσουμε τον Μακ μας, θα τον πουλήσουμε σχεδόν σε τιμή καινούργιου!

Γιατι έχουμε την κούτα και το έχουμε σαν καινούργιο, άσχετο αν είναι μηχανάκι 4,5, και 6 χρόνων. 

Ειπαμε, το δικό μας είναι σαν καινούργιο! ;-)

ναι φιλε μου αλλα οτι  και να πεις ειναι μεταχειρισμενο το μεταχειρισμενο 

και σε  αψογη κατασταση πεφτει  - 50%  στην τιμη του κανονικου.  ειδικα οταν δεν εχει εγγυησει πεφτει ποιο πολυ. :) τωρα αν καποιος θελει να το πουλησει σχεδον στην τιμη καινουργιου απλα δεν θα πωληθει :)

υ.γ.

οι πιο ψηλές τιμές που έχω δει γενικά σε ξένα φόρουμ για πώληση ηλεκτρ. μηχανημάτων και ειδικά Μακ (Apple) είναι τα ελληνικά. Με τιμές στα ύψη για μεταχειρισμένα. Αλλα όταν εμείς θέλουμε μεταχειρισμένο, το θέλουμε στα 400€ αψεγάδιαστο, με κουτί εργοστασίου, παρεμφερή, απόδειξη, και εννοείται ακόμα σε εγγύηση!

ναι οταν μιλαμε για macbook πριν 4-5 χρονια λογικο ειναι να το θελουμε 400 ευρω αφου καινουργιο εχει 850 :) 

Τελευταία επεξεργασία από: allureboy29, 21/02/2018 - 00:03

#67   iLuxus

iLuxus

iPH Hero

• 5.344 μηνύματα
  • Twitter:@iLuxus
  • Κινητό: iPhone XS
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:apw_Ultra

Δημοσίευση 07/03/2018 - 01:56

Πραγματι οξύμωρο .. :rolleyes:

Ειδικα αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι από εμάς που δίνουμε συμβουλές σε αυτό το φόρουμ/τοπικ, όταν έρθει η ώρα να πουλήσουμε τον Μακ μας, θα τον πουλήσουμε σχεδόν σε τιμή καινούργιου!

Γιατι έχουμε την κούτα και το έχουμε σαν καινούργιο, άσχετο αν είναι μηχανάκι 4,5, και 6 χρόνων. 

Ειπαμε, το δικό μας είναι σαν καινούργιο! ;-)

ναι φιλε μου αλλα οτι  και να πεις ειναι μεταχειρισμενο το μεταχειρισμενο 

και σε  αψογη κατασταση πεφτει  - 50%  στην τιμη του κανονικου.  ειδικα οταν δεν εχει εγγυησει πεφτει ποιο πολυ.  τωρα αν καποιος θελει να το πουλησει σχεδον στην τιμη καινουργιου απλα δεν θα πωληθει

υ.γ.

οι πιο ψηλές τιμές που έχω δει γενικά σε ξένα φόρουμ για πώληση ηλεκτρ. μηχανημάτων και ειδικά Μακ (Apple) είναι τα ελληνικά. Με τιμές στα ύψη για μεταχειρισμένα. Αλλα όταν εμείς θέλουμε μεταχειρισμένο, το θέλουμε στα 400€ αψεγάδιαστο, με κουτί εργοστασίου, παρεμφερή, απόδειξη, και εννοείται ακόμα σε εγγύηση!

ναι οταν μιλαμε για macbook πριν 4-5 χρονια λογικο ειναι να το θελουμε 400 ευρω αφου καινουργιο εχει 850  

Δώσε βάση στα κόκκινα γράμματα από πάνω...  :rolleyes:

Το θέμα δεν είναι πόσο χρονών είναι το Μακ μας, εμείς θα το πουλήσουμε σαν καινούργιο.  ;)

∼ Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι ∼

#68   tsitadim

tsitadim

iPH Elite Poster

• 2.265 μηνύματα
  • Twitter:@tsitadim
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G

Δημοσίευση 07/03/2018 - 12:16

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο mbp για τον πατέρα μου ο οποίος κάνει χρήση απλά browser.
Βρήκα τον παρακάτω σε 600€ με ένα χρόνο εγγύηση, το μαγαζί μου λέει ότι το χρησιμοποιούσαν ως δήγμα. Θα δουλεύει το AirPrint και Airdrop? Αξίζει τον κόπο να προχωρήσω στη να αγορά; Απλά έχω αγανακτήσει με αυτόν των Windows που είχε μέχρι τώρα γιατί όλο κολάζει, update και τα λοιπά.
297aee870c12d958b89dc450a95036f2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#69   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 07/03/2018 - 16:40

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο mbp για τον πατέρα μου ο οποίος κάνει χρήση απλά browser.
Βρήκα τον παρακάτω σε 600€ με ένα χρόνο εγγύηση, το μαγαζί μου λέει ότι το χρησιμοποιούσαν ως δήγμα. Θα δουλεύει το AirPrint και Airdrop? Αξίζει τον κόπο να προχωρήσω στη να αγορά; Απλά έχω αγανακτήσει με αυτόν των Windows που είχε μέχρι τώρα γιατί όλο κολάζει, update και τα λοιπά.

Μια χαρά είναι το μηχανάκι, για τις ανάγκες του πατέρα σου. Υπ' όψη είναι στη διαβάθμιση Obsolete.

Έχει και AirDrop, ενώ μπορεί να πάει άνετα στο Sierra. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υποστηρίζει

και το High Sierra, όμως τότε θα χρειασθεί αναβάθμιση σε SSD και ίσως σε 8GB RAM. Αυτό πληροφοριακά.

Για την τιμή του δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, όμως δεν καταλαβαίνω τι σόι δείγμα μπορεί να είναι

ένα μηχάνημα επταετίας.

vires acquirit eundo

#70   tsitadim

tsitadim

iPH Elite Poster

• 2.265 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 21:13

Μια χαρά είναι το μηχανάκι, για τις ανάγκες του πατέρα σου. Υπ' όψη είναι στη διαβάθμιση Obsolete.
Έχει και AirDrop, ενώ μπορεί να πάει άνετα στο Sierra. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υποστηρίζει
και το High Sierra, όμως τότε θα χρειασθεί αναβάθμιση σε SSD και ίσως σε 8GB RAM. Αυτό πληροφοριακά.

Για την τιμή του δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, όμως δεν καταλαβαίνω τι σόι δείγμα μπορεί να είναι
ένα μηχάνημα επταετίας.

Τον πήρα, πραγματικά σαν καινούριος, εγώ έβγαλα το αυτοκόλλητο μπροστά, να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, με τι λειτουργικό δουλεύει καλύτερα; Yosemite ή Sierra? Να κάνω την αναβάθμιση από Yosemite που μου προτείνει;

#71   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 21:21

Τον πήρα, πραγματικά σαν καινούριος, εγώ έβγαλα το αυτοκόλλητο μπροστά, να ρωτήσω μήπως μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει, με τι λειτουργικό δουλεύει καλύτερα; Yosemite ή Sierra? Να κάνω την αναβάθμιση από Yosemite που μου προτείνει;

Προτίμησε το Yosemite, νομίζω ότι το Sierra δεν θα τα πάει και τόσο καλά με τον HDD. 

Με γεια btw.  :)

vires acquirit eundo

#72   tsitadim

tsitadim

iPH Elite Poster

• 2.265 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 21:28

Προτίμησε το Yosemite, νομίζω ότι το Sierra δεν θα τα πάει και τόσο καλά με τον HDD.

Με γεια btw. :)

Υπάρχει κανένας οδηγός για να κάνω clean install το Yosemite και να αποφύγω κανένα ανεπιθύμητο update?

#73   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 21:46

Υπάρχει κανένας οδηγός για να κάνω clean install το Yosemite και να αποφύγω κανένα ανεπιθύμητο update?

Όταν ανοίγεις το μηχάνημα προκύπτει η οθόνη ή το Desktop ;.

Συνημμένο αρχείο  welcome.jpg   79,49KB   8 λήψεις

vires acquirit eundo

#74   tsitadim

tsitadim

iPH Elite Poster

• 2.265 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 22:10

Όταν ανοίγεις το μηχάνημα προκύπτει η οθόνη ή το Desktop ;.

attachicon.gifwelcome.jpg

Desktop

#75   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2018 - 22:26

Desktop

Αυτό υποδεικνύει ότι έχει ήδη γίνει setup του συστήματος και θα πρέπει 

αναγκαστικά την ρουτίνα clean install αντί upgrade.

vires acquirit eundo

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1