Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

iPhone 7 Plus με dual lens camera και υποστήριξη 3D Depth Mapping


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1301 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#661   Reaver

Reaver

    iPH Elite Poster

  • 2.011 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:27

αν δεν βαριεσε διαβασε ενα ωραιο αρθρο που κανουν αναλυση πως βγαινει αυτο το νουμερο,αλλα ειναι στα αγγλικα 

 

http://www.clarkvisi...resolution.html

Το διαβασα και σου απαντησα παραπανω. Εκανα edit βασικα στο ποστ μου. :) Τα mp δεν εχουν σημασια στην οθονη. 



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#662   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:28

Το mp τι ειναι? Megapixel? 

 

Επειδη εκανες μια αναζητηση στο google "Ποσα megapixel βλεπει το ανθρωπινο ματι" δεν λεει κατι. Εχεις δει πολλες οθονες να μετρανε την ποιοτητα και την αναλυση σε mp? Οχι. Τα mp εχουν νοημα στο μεγαθος φωτογραφιας οχι την ποιοτητα της οθονης. Στις οθονες μετραει το density που εχουν τα pixel. Το ppi ειναι αυτο που μετραει λοιπον και οι ερευνες μιας και αναφερθηκες λενε οτι το ματι μπορει να δει μεχρι 300 αν δεν κανω λαθος. Αρα οτι απο κει και πανω σχετικα χωρι νοημα ειναι.  Μην αναφερεις κατι απλα και μονο για να το αναφερεις. 

για ποιες ερευνες μιλας? αυτες που λεει η apple?αν δεν μπορεις να δεχτεις την αληθεια ειναι δικαιωμα σου.



#663   PoluxGreece

PoluxGreece

    iPH Elite Poster

  • 3.100 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:29

Το διαβασα και σου απαντησα παραπανω. Εκανα edit βασικα στο ποστ μου. :) Τα mp δεν εχουν σημασια στην οθονη. 

ο τροπος που απαντας ειναι πολυ επιθετικος,καλο ειναι να ακους και τους αλλους και οχι οτι λεει η μαμα apple πρεπει να ειναι και το σωστο 



#664   Reaver

Reaver

    iPH Elite Poster

  • 2.011 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen

Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:40

ο τροπος που απαντας ειναι πολυ επιθετικος,καλο ειναι να ακους και τους αλλους και οχι οτι λεει η μαμα apple πρεπει να ειναι και το σωστο 

Δηλαδη η  Apple τα λεει στην τυχη.. Δεν ημουν καν σιγουρος για το νουμερο, ειναι κατι το οποιο υπηρχε στην μνημη μου και για αυτο ειπα "αν θυμαμαι καλα". Δεν νομιζω οτι απανταω επιθετικα και αν σε εκανα να νομιζεις κατι τετοιο ζητω συγγνωμη. Και δεν εχω να δεχτω καμια αληθεια.. Κολλημενος δεν θεωρω οτι ειμαι με καμια εταιρια και κανενα προιον. Ειναι εργαλεια για μενα για να κανω την δουλεια μου και τιποτα παραπανω. Και γιατι να κατηγορησω το S7 πχ απο την στιγμη που το εχω και αυτο? Δεν εχω λογο. Ισα ισα μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα. Αλλα δεν παυει να ειναι προσωπικη αποψη. Και η δικια σου και η δικια μου. Οπως δεν θα κρυψω οτι ζηλεψα πχ και καποια features της καμερας του G5. Η καμερα του iphone σε βραδυνες ειναι πισω και θα ηθελα να δω μια καλυτερη καμερα στο μελλον (αυτον τον Σεπτεμβρη κατα προτιμηση). Αλλα στο θεμα της οθονης δεν εχει σημασια πλεον η αναλυση. Η τεχνολογια εχει. Το μαυρο στο S7 απεικονιζεται καταπληκτικα. Απο οτι διαβαζω και εδω μεσα, ξοδευει και λιγοτερη ενεργεια. Αλλα απο την αλλη εχουν βαλει τα διπλασια pixel οποτε παλι πολυ ξοδευει. Οσο για την ακριβεια της οθονης που λες, εχεις προσεξει τι γινετε οταν η εικονα παει στις καμπυλες? Εκει μπορεις να διακρινεις τα pixel στις ευθειες γραμμες. Κατι το οποιο και αυτο αποτελει λεπτομερεια φυσικα. 


Τελευταία επεξεργασία από: Reaver, 02/07/2016 - 23:41


#665   iAthanasios

iAthanasios

    iPH Addict

  • 835 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 03/07/2016 - 09:22

Εγώ πάντως στον 4K προτζέκτορα διακρίνω pixels όταν προβαλλω την εικόνα στο βουνό. Θα τον πετάξω. Θέλω να αγοράσω 16K

Μετά τα 300 pixels per inch και στην εύλογη απόσταση των 30 εκατοστών μεταξύ οθόνης και ματιών, δεν διακρίνονται τα pixels με γυμνό οφθαλμό. Αυτό ονόμασε η Apple Retina. Είναι πολύ αυθαίρετος ορισμός. Στους iMac, η ανάλυση πέφτει πιο χαμηλά από το 300, αλλά αντίστοιχα αυξάνεται η απόσταση χρήσης από την οθόνη. Πάλι Retina την ονομάζει. Και πάλι δεν διακρίνεις pixel.

Από την άλλη τώρα, για να πιάσουν τόπο όλοι οι άλλοι κατασκευαστές, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα του ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο αριθμό και πάλι. Κανείς όμως δεν υπολόγισε σωστά την κατανάλωση της ενέργειας από την μεγαλύτερη και πιο πυκνή οθόνη. Έφτασαν επιτέλους σε σημείο να το κάνουν σωστά. Βλέπουμε 500άρες οθόνες με τις αντίστοιχες τεχνολογίες που να κάνουν βιώσιμο το προϊόν.

Αλλά παραμένει να είναι αχρείαστο για νορμαλ χρήση.

Εδώ όμως θα κάνω τον δικηγόρο από την άλλη πλευρά, όπου τα VR sets που προσαρμόζουν το κινητό μπροστά στα μάτια, χρειάζονται την ανάλυση στα 500 ppi, ώστε να μην διακρίνεται πιξέλιασμα. Βέβαια μετά από τέτοια χρήση, θα θερμαίνεται το κινητό, θα αδειάζει η μπαταρία, θα έχει lag, γιατί οι Devs θα ζητάνε overclocked specs. Και άντε πάλι από την αρχή στο όλο θέμα της εμπειρίας χρήσης.

Και εδώ έρχεται ο καθοριστικός παράγοντας. Ποια είναι η χρήση που θα κάνεις?

Εγώ στο κούτελό μου δεν θα βάλω κάτι παραπάνω από ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου. Και το PlayStation VR ΕΝΤΟΣ οικείας. Όποτε είναι άχρηστη η υπερανάλυση της οθόνης στο κινητό το οποίο χρησιμοποιώ στα 30 εκατοστά minimum.
Τα υπόλοιπα είναι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Αυτά από μένα για τα εντυπωσιακά μεγάλα specs που δεν αξιοποιούνται στο έπακρο


Sent from my iPad using Tapatalk

#666   krete

krete

    iPH Enthousiast

  • 598 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 03/07/2016 - 09:28

Να προσθέσω οτι οι περισσότεροι χρήστες δεν ξέρουν καν τι είναι τα ppi  ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζουν καν τα specs της συσκευης που αγοράζουν .



#667   PariS21

PariS21

    iPH Contributor

  • 1.032 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 04/07/2016 - 09:21

οπως αναφερθηκε και ποιο πανω...το ματι δεν αναγνωριζει πανω απο 300ppi. Η οθονη του s7 ειναι εξισου ωραια ... ΠΑΝΤΑ ομως ειναι θεμα προτιμησης και τι φαινεται στον αλλον ποιο ωραια στο ματι του...τα 300-400-500ppi δεν κανουν την διαφορα και ειναι ενα απο τα πολλα επικοινωνιακα trick των specs.



#668   agnostos13

agnostos13

    iPH Contributor

  • 1.823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:06

αν δεν βαριεσε διαβασε ενα ωραιο αρθρο που κανουν αναλυση πως βγαινει αυτο το νουμερο,αλλα ειναι στα αγγλικα

http://www.clarkvisi...resolution.html

Μαλλον δεν τα πας πολυ καλα με τα Αγγλικα...
Το παραπανω αρθρο σου εξηγει βασει καποιων πειραματων ποσα "megapixel" διακρινει το ματι συμπεριλαμβανοντας κεντρικη και περιφερειακη οραση. Η συγκεκριμενη αναλυση ειναι θεωρητικα οσο μπορει να διακρινει ο ανθρωπινος αμφιβληστροειδης. Ομως οι οθονες και ειδικα των smartphones εχουν σημαντικη αποσταση απο τον αμφιβληστροειδη ενω παραλληλα για την θεαση τους χρησιμοποιειται αποκλειστικα η κεντρικη οραση. Κατα συνεπεια τα mp αυτα μειωνονται γεωμετρικα. Αν θελαμε να φτιαξουμε μια οθονη με την μεγιστη αναλυση του ανθρωπινου ματιου θα επρεπε να βρισκεται σε αποσταση φακων επαφης ωστε να μπορει το ματι να διακρινει την πληρη αναλυση της (χωρις να γινεται σπαταλη σε pixels)...


#669   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:32

iPhone_7-space-black-Martin-Hajek-279021

 

Δημοσίευμα της The Wall Street Journal αναφέρει πως τα επερχόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα διατίθενται (επιτέλους!) σε χωρητικότητες που θα ξεκινούν, όχι από τα 16GB αλλά από τα 32GB!
 

The new iPhones are expected to have more storage for those photos. Instead of 16GB as a starting point for the entry-level iPhone, the new starting point will be 32GB, according to a person familiar with Apple’s iPhone plans.

 
Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει, τα 16GB δεν επαρκούν για τις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών. Οι φωτογραφίες/βίντεο υψηλής ανάλυσης φροντίζουν ώστε τα GB να καταναλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ και οι εφαρμογές/παιχνίδια χρόνο με το χρόνο χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα MB κατά την εγκατάσταση/χρήση τους.
 
Υπάρχει φυσικά η λύση του iCloud, όπως τονίζει και οPhil Schiller, ωστόσο η cloud υπηρεσία της Apple έχει τους δικούς περιορισμούς και δεν εξυπηρετεί όλους τους χρήστες. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Phil Schiller, πέρυσι τέτοια εποχή, σχετικά με την "εμμονή" της Apple στα 16GB χωρητικότητας:
 

phil_schiller-john_gruber16gb-devices-de


Ο Phil Schiller (Apple SVP of Worldwide Marketing) σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον John Gruber (βλ.Daring Fireball) απαντάει σε ερωτήματα που έχουν περάσει από το μυαλό όλων μας:
 

Γιατί κυκλοφορούν ακόμη iOS συσκευές με χωρητικότητα 16GB;
Γιατί δεν μπαίνει φρένο στην "συρρίκνωση" των συσκευών με σκοπό να υπάρξει αύξηση στη διάρκεια χρήσης μέσω μίας μεγαλύτερης μπαταρίας, έστω σε ένα παχύτερο σασί;

 
Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, γιατί δηλαδή σε μία εποχή που το περιεχόμενο που καταναλώνεται (rich media apps) και παράγεται (βλ. φωτογραφίες και HD video) η Apple συνεχίζει και προσφέρει την χωρητικότητα των 16GB, ο Phil Schiller δήλωσε πως η απάντηση είναι το iCloud:
 

"The belief is more and more as we use iCloud services for documents and our photos and videos and music that perhaps the most price-conscious customers are able to live in an environment where they don't need gobs of local storage because these services are lightening the load."

 
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Phil Schiller, η συνέχιση των μοντέλων με χωρητικότητα 16GB βοηθάει στη μείωση του συνολικού κόστους ανάπτυξης και αναβάθμισης της συσκευής με νέες τεχνολογίες:
 

"We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we've made great choices there."

 
Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, γιατί δηλαδή δεν δίνεται έμφαση στην μπαταρία των συσκευών αντί του υπερ-λεπτού design η απάντηση του Phil Schiller ήταν πως αυτό θα επηρέαζε όχι μόνο το πάχος της συσκευής αλλά και το βάρος της ενώ ταυτόχρονα θα αύξανε το κόστος τελικής διάθεσης. Παράλληλα θα χρειαζόταν ακόμη περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η φόρτιση της συσκευής:
 

"If you want a product that's thicker with a bigger battery it's also heavier, more costly, takes longer to charge."

 
Phil Schiller δήλωσε επίσης το αυτονόητο, η Apple δοκιμάζει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς μεγεθών, βάρους και πάχους ώστε να καταλήξει στην παραγωγή ενός μοντέλου:
 

"We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we've made great choices there."

 

Το βίντεο της συνέντευξης του Phil Schiller στον John Gruber, για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν:
 

 
Διαβάστε επίσης:


Behind the Scenes...

#670   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.557 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:56

M9fS1lK.jpg

 

BihGmFu.jpg

 

7c0LFe3.jpg

 

ZNWMEEA.jpg


| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#671   PanosK0

PanosK0

    iPH Member

  • 323 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:56

ασχημο :(



#672   panagiotis1932

panagiotis1932

    iPH Member

  • 216 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 06/07/2016 - 16:32

ασχημο :(

ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαπτισαμε



#673   rromeodim

rromeodim

    iPH Guru

  • 9.683 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:17

ασχημο :(

ομορφουτσικο θα ελεγα :P  και μαλιστα αν η τιμη εκκινησης ειναι τα 850 ευρω λογω 32 Gb  τοτε μιλαμε για γλυκα σκετη.



#674   AlG

AlG

    iPH Contributor

  • 1.292 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:52

Θα αρχίσει πάλι το marketing της adaptorολογίας , δεν μπορούσες να φορτίσεις και να συνδέσεις μια ακόμη συσκευή πχ δέκτη τηλεόρασης τώρα δεν θα μπορεις να ακούς μουσική χωρίς αντάπτορα και αν θες και φόρτιση άλλο αντάπτορα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε . Υπάρχει περίπτωση να βγει και iphone pro με smart connector?

#675   108

108

    iPH Contributor

  • 1.260 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:59

ο φίλος darkoulis και εγώ δεν θα ξαναπάρουμε iPhone και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα άτομα εδώ που ντρέπονται να το πουν. προσέξτε τι πάτο θα πιάσουν οι μετοχές φέτος.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες