Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

SAIP: Διαθέσιμη εφαρμογή προειδοποίησης για τρομοκρατικές επιθέσεις ενόψει Euro 2016


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1 μήνυμα σε αυτό το θέμα

#1   whoose

whoose

    iPH newbie

  • 31 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/06/2016 - 19:56

Συνημμένο αρχείο  smartphone-app-logo-saip-attack-alert_3480091_story.jpg   50,61KB   20 λήψεις

 

Οι Γαλλικές αρχές έκαναν διαθέσιμη μια εφαρμογή στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, που θα προειδοποιεί τους χρήστες για τρομοκρατικές επιθέσεις που τυχόν λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Το όνομα της εφαρμογής SAIP, τα αρχικά της οποίας σημαίνουν «Systems d’Alert et d’Information au Population» ή αλλιώς σύστημα πληροφοριών και προειδοποίησης του πληθυσμού. Το σύστημα θα προειδοποιεί τους χρήστες για ενδεχόμενη απειλή, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

 

Η ανάπτυξη της εφαρμογής τοποθετείται μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Προγραμματιζόταν να είναι έτοιμο πριν το Euro 2016, όπως και έγινε, διοργάνωση που ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή. Να αναφερθεί παράλληλα ότι είναι διαθέσιμη για χρήστες iOS και Android, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη έκδοση για Windows Phones.

 

Οι χρήστες θα πρέπει να αποδεχθούν ότι θα γίνει ο εντοπισμός της θέσης τους από το app και έπειτα θα λαμβάνουν προειδοποιήσεις για οχτώ διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες, επιπροσθέτως από τη θέση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Οι ειδοποιήσεις θα ενημερώνουν τους χρήστες για το τι έχει συμβεί, σε περίπτωση κάποιου συμβάντος και θα τους παρέχονται πληροφορίες για το πως να παραμείνουν ασφαλείς. Ωστόσο αυτό που τονίζεται είναι ότι δεν θα προκαλεί κανενός είδους θόρυβο, όπως δόνηση ή κάποιον άλλον ήχο.

 

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και τόνισε ότι μελλοντικές αναβαθμίσεις της εφαρμογής μετά το Euro 2016 θα περιλαμβάνουν ενημερώσεις για επικείμενες πλημμύρες και τυχόν ατυχήματα στη βιομηχανία. Το Βρετανικό Foreign Office προειδοποίησε ότι ίσως η μεγάλη αυτή ποδοσφαιρική οργάνωση αποτελέσει στόχο των τρομοκρατών.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   gismo301278

gismo301278

    iPH Hero

  • 5.413 μηνύματα
  • Twitter:@Fstavrou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:gismo301278

Δημοσίευση 08/06/2016 - 20:02

Αν γινει το μπαμ καμια εφαρμογη δεν θα μας σωσει!!!
Rafael Nadal




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες