Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* - - - - 1 ψήφοι

Steve Jobs..Ένας πεισματάρης οραματιστής και στο βάθος το Flash Player της Adobe..


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   thanasis

thanasis

    iPH Guru

  • 9.488 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 08/02/2017 - 21:13

Screenshot_4.jpg



Για τον Steve Jobs μπορεί να σκεφτεί ο καθένας από εμάς πολλά πράγματα,κάποια από αυτά είναι ίσως περισσότερο γνωστά στο ευρύ κοινό από κάποια άλλα όχι τόσο διαδεδομένα..Παρόλα αυτά ο Steve Jobs παραμένει μια αινιγματική φυσιογνωμία με αρκετά ιδιότροπο χαρακτήρα άλλα με χειροπιαστά αποτελέσματα για τις αποφάσεις του όσο ήταν εν ζωή. 

Όσοι έχουν διαβάσει μερικά πράγματα για την ιστορία της Apple και πόσο μάλλον του Steve Jobs που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρίας, θα γνωρίζουν ίσως το βασικότερο στοιχείο του χαρακτήρα του που συνέβαλε κατά πολύ στην επιτυχία του , ως ένας εκ των ρυθμιστών της σύγχρονης τεχνολογίας και αυτό δεν είναι άλλο από το να βλέπει και να προβλέπει το τεχνολογικό μέλλον,  άλλα και του ότι ήταν αρκετά πεισματάρης και κάθετος στις απόψεις του..

Ουσιαστικά μιλάμε για έναν άνθρωπο που άλλαξε εντελώς αντισυμβατικά τον τρόπο που προσεγγίζει πλέον ο κόσμος κάποια πράγματα και αυτό με αποδείξεις.. Αποδείξεις όμως που τον δικαίωσαν στο πέρασμα του χρόνου.
 

adobe_flash_vs_apple.jpg


Αν γυρίσουμε πίσω μόλις 10 χρόνια και κοιτάξουμε το πρώτο iPhone ( Και όχι μόνο) θα δούμε ότι η Adobe και το Flash Player για την Apple και τον Steve Jobs προσωπικά ήταν μια κόκκινη απροσπέλαστη γραμμή..Εκείνο τον καιρό το HTML5 έκλεινε δειλά δειλά το μάτι στους προγραμματιστές και το συναντούσε κανείς όλο και πιο συχνά μπροστά του.. Ο Jobs σε αυτό έβλεπε το μέλλον .. ένα μέλλον κατά πολύ "ελαφρύτερο" από το ήδη "βαρύ" falsh της Abode.

Η στάση της Apple σε αυτό το θέμα που απασχόλησε τόσο τους χρήστες της όσο και τα διάφορα τεχνολογικά μέσα ανά τον κόσμο που έχουν χαλάσει πολύ "ψηφιακό μελάνι " σε συζητήσεις επί συζητήσεων , είχε να κάνει με το ότι το Flash Player ήταν και παραμένει ανασφαλές προς χρήση και επίσης βαραίνει πολύ την απόδοση των μηχανημάτων που το χρησιμοποιούν.  

Η Adobe όπως ήταν αναμενόμενο κατηγόρησε την Apple άλλα και τον ίδιο τον Steve προσωπικά για μονοπωλιακή συμπεριφορά . 

Η ένταση μεταξύ των 2 εταιριών κορυφώθηκε όταν ο Steve Jobs έγραψε ένα μακροσκελές κείμενο με τίτλο Thoughts on Flash και εξηγούσε το γιατί ήταν κάθετος στην απόφαση του να μην θέλει συνεργασία με την Adobe.

Παρόλο που είχε δεχθεί σφοδρή κριτική με το να αφήσει εκτός τον Flash Player από τα iPhone/ iPad μη παρέχοντας ταυτόχρονα και καμία άλλη εναλλακτική ενώ ο ανταγωνισμός παρείχε πλήρη κάλυψη στους χρήστες του o Jobs δεν άλλαζε γνώμη .

Ο Bob Burrough ( Πρώην στέλεχος της Apple) αποκάλυψε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα πέρα από την εμμονή του Jobs για το πρόβλημα που δημιουργεί το Flash στις επιδόσεις κτλ ήταν ότι δεν εμπιστευόταν  σε καμία περίπτωση τους ανθρώπους της Adobe και αυτό όπως λέει ο Bod είχε να κάνει με το ότι ο Jobs είχε κάνει αρκετές προσπάθειες να μιλήσει με τον CEO της εταιρίας άλλα δεν κατέστη δυνατό πλέον και ο ίδιος τάσσετε ανοιχτά υπέρ των αποφάσεων του Jobs μιας και πλέον το Flash player περνά σιγά σιγά στο χρονοντούλαπο της τεχνολογίας άλλα και η ίδια η Adobe παραμένει αναξιόπιστος συνεργάτης..

 

Via


Τελευταία επεξεργασία από: thanasis, 09/02/2017 - 01:16

ezgif_com_crop_2.gif


Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες