Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Επιλεκτική αλαλία - θέλω να φύγω από την Ελλάδα...


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 09/02/2017 - 12:53

Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το forum.

 

Συγνώμη τόσο για το μεγάλο μήνυμα, όσο και για το ότι ανοίγω ξεχωριστό θέμα. 

Κάνω copy-paste το μήνυμα από ένα άλλο φόρουμ που απευθύνθηκα, αλλά δε βρήκα άκρη...

 

Αν βρείτε χρόνο, κοιτάξτε το μήνυμά μου.

 

Αν υπάρχει μία βοήθεια από εσάς ή γνωρίζετε ένα άλλο κατάλληλο site να μιλήσω, στείλτε μου σε προσωπικό μήνυμα (π.μ.) και όχι δημόσια, γιατί έχουν συμβεί πολλά, που δεν μπορώ να τα πω από εδώ για λόγους ασφαλείας.

 

Ξέρω ότι το forum έχει να κάνει με το iphone και άρα με εντελώς διαφορετικά πράγματα...

Δεν ξέρω πραγματικά πού αλλού να απευθυνθώ... Χρειάζομαι άμεσα λύση & βοήθεια να φύγω από την Ελλάδα... 

Αν βρεθεί λύση, θα σας ζητήσω αμέσως να διαγράψετε το θέμα που άνοιξα.

Είμαι 27 χρονών, ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ, μένω ακόμα στο πατρικό και αντιμετωπίζω σοβαρό προσωπικό πρόβλημα με το σπίτι μου με 2 κοντινά συγγενικά μου πρόσωπα, τα οποία έχω προς το παρόν περιορίσει με συστάσεις και μόνο, για να απαγορευτεί κάθε άμεση τουλάχιστον προσέγγιση από δω και πέρα με αυτούς. Δε θέλω να αναφέρω ακόμα πολλές λεπτομέρειες, μέχρι να σιγουρευτώ εντελώς. 

Το πράγμα δεν είναι τόσο απλό, όσο φαίνεται πίσω από ένα κείμενο.

Είμαι πρακτικά ανίκανος τόσο να δουλέψω όσο και να μιλήσω φυσιολογικά & πάσχω από ένα είδος ιδιότυπης διαταραχής που ονομάζεται επιλεκτική αλαλία, με στοιχεία κοινωνικής φοβίας. 

 

Δείτε εδώ:

http://papadopsixolo...og-post_28.html

Την πάθηση την ανακάλυψα πρώτα ψάχνοντας σε site του εξωτερικού και μετά είδα ότι τη μετέφρασαν και εδώ...

Μου το επιβεβαίωσε για του λόγου το αληθές κι ένας γιατρός που ζει στο εξωτερικό.

 

Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα τόσο γνωστή...

 

Επί τόσα χρόνια βασανιζόμουν, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι'αυτό και όταν επιχειρούσα να προσαρμοστώ στον έξω κόσμο και να μιλήσω κανονικά, γινόμουν ως συνήθως εκνευριστικός στους άλλους, τους ενοχλούσα & τους νευρίαζα αλλά δεν ήξερα τι συνέβαινε. 

Ψάξτε κι εσείς στο google για την ''επιλεκτική αλαλία''.

Τα συμπτώματα και τα προβλήματα που αντιμετώπισα με τον κόσμο για χρόνια, είναι ακριβώς ίδια με αυτά που περιγράφονται. 
Μόνο σε ήπιο και ήρεμο περιβάλλον και με λίγα λόγια μπορώ να μιλήσω & να κινηθώ αλλά τυπικά. 
Έχει μείνει μόνιμο πλέον. Προφορικά είμαι κακόηχος και πολύ λιγομίλητος... 

Γι'αυτό αν γίνεται θέλω να σας τα γράψω ελεύθερα και σταδιακά στο μήνυμα. Με κακομεταχειρίζονταν και είχα μπλεξίματα με ψευτονταηλίκια, για ασήμαντη αφορμή. Δεν μπορώ να αναφέρω ακόμα περισσότερα από εδώ, αλλά όσο είμαι εδώ μέσα, δε θα αντέξω άλλο... 

Να μην παρεξηγηθώ ότι σας τρολλάρω.

Και όσο αφορά την πάθηση, ούτε τραυλίζω, ούτε μιλάω δυνατά, ούτε έχω ψυχιατρικό πρόβλημα άλλου τύπου (π.χ. κατάθλιψη, νεύρα, σχιζοφρένεια, παράνοια, τάσεις αυτοκτονίας, μανία καταδίωξης κλπ). 

Τίποτα απ'όλα αυτά ειλικρινά γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να φανταστεί ο άλλος για μένα. Θέλω να φύγω από την Ελλάδα γιατί εδώ, όταν επιχείρησα να απευθυνθώ και να βρω το δίκιο μου, δε με βοήθησε ποτέ κανένας. 

Δεν μπορώ να μιλήσω κανονικά & ελεύθερα, κομπλάρω και ακούγομαι εκνευριστικός. Η σιωπή κατάλαβα ότι με σώζει και μάλλον εκεί θέλω να μείνω. 
Ό,τι δεν μπορώ να πω προφορικά, το λέω γραπτά. 

Εδώ ΔΕΝ μου δίνουν επίδομα αναπηρίας, επειδή ΔΕΝ αναγνωρίζουν την εν λόγω πάθηση ως ''αναπηρία'' και λόγω επίσης κατοχής στο όνομά μου ενός διαμερίσματος από κληρονομιά, από το οποίο (όταν δεν ήταν ξενοίκιαστο) έπαιρνα 150 ευρώ, λόγω παλαιότητας, και άρα υφίστανται (λένε) περιουσιακά κριτήρια. Θέλω να ζήσω αξιοπρεπώς σε ένα κατάλληλο για μένα μέρος σχεδόν αυτόνομο, για να σιτίζομαι και να μένω μόνιμα. Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ. 

Το μόνο που με έσωσε, είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο, από το όποιο έχω μάθει πολλά και έχω σωθεί πολλές φορές. 

Αν δεν το έψαχνα από εκεί, θα ήμουν ζωντανός νεκρός και δεν θα ήξερα μέχρι σήμερα τι μου συμβαίνει... ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΝΟΡΜΑΛ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ. 

Δεν έχω λεφτά για διαβατήριο & από αποσκευές, μόνο μία τσάντα χειρός και μία τσάντα για το λάπτοπ. 

Είδα για παράδειγμα ότι μερικές χώρες δίνουν σημαντική βοήθεια με το σύστημα υγείας τους και την παροχή social housing, αλλά αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πρώτα είναι το αν δικαιούμαι κοινωνικής βοήθειας ως νεοεισερχόμενος μετανάστης, που δεν έχει δουλέψει ποτέ. 

Παρότι χρειάζομαι διαβατήριο εκτός Ευρώπης, έχω αποκλείσει αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες γιατί παρά τη μεγάλη ανάγκη αφενός δεν θα μπορούσα να προσαρμοστώ και αφετέρου δεν θα άντεχα καθόλου το ρατσισμό. Αν γινόταν, θα πήγαινα εκτός Ευρώπης, (όχι όμως ΗΠΑ, Καναδά ή Αυστραλία)

Μέχρι και σε κάποια φιλήσυχη χώρα της Ασίας ή ακόμα και στη Λατινική Αμερική σκέφτηκα να πάω, αρκεί να ήξερα ότι θα μπορούσαν να με βοηθήσουν. 

Δεν κάνω καμία πλάκα.

Απλά για να σας δείξω ότι το μόνο που θέλω είναι το εξής:
Να νιώθω ασφαλής και ήσυχος, να ζω αξιοπρεπώς σε ένα οίκημα με τροφή, φως, νερό & ίντερνετ και να μπορέσω να προσαρμοστώ ομαλά και σταδιακά, όσο μπορέσω περισσότερο.

Και αν τύχει και συμβεί καμιά στραβή ή δεν τα καταφέρω να συνέλθω από την πάθηση, τουλάχιστον να νιώθω μία στοιχειώδη σιγουριά σε αυτό το μέρος που θα μείνω μόνιμα και ότι δεν θα πεταχτώ ξαφνικά στο δρόμο.

Αν και αυτό που έχω, είναι δύσκολο πια να ξεπεραστεί.
 

Φυσιογνωμικά, μπορεί να μη μου φαίνεται και πάρα πολύ.
Αλλά αυτό το πρόβλημα δε με βοηθάει να μιλάω κανονικά, να κινούμαι άνετα και να μπορώ να δουλέψω. 

Γι'αυτό ψάχνω κι εγώ βοήθεια αν μπορούν από καμία φιλανθρωπική οργάνωση ή ΜΚΟ να ταξιδέψω μαζί τους ή να τους συναντήσω στο αεροδρόμιο άφιξης για να μπορέσω να μείνω μόνιμα & σχεδόν αυτόνομα σε ένα μέρος να σιτίζομαι, με φως και νερό και πρόσβαση στο διαδίκτυο. 

Δεν θέλω καθόλου επιδόματα.

Θα ήθελα πρώτα να εμπιστευτώ χίλια τοις εκατό μερικούς ανθρώπους, είτε εδώ είτε από έξω, για να φύγω από το σπίτι μου. Τα αεροπορικά έξοδα θα μπορούσα να τα πληρώσω. 

Θα χρειαζόμουν ανθρώπους να με βοηθήσουν στο να συνεννοηθούν προφορικά ή να μιλήσουν εκ μέρους μου για το πρόβλημα είτε στις αρχές είτε στο σύστημα υγείας της εκάστοτε χώρας, μέχρι να μείνω σε ένα σίγουρο και κατάλληλο μέρος μόνος μου, μέσω social housing ή sheltered housing ή τέλος πάντως κάτι τέτοιο, ήρεμα και φυσιολογικά, χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Κακοποιούμαι λεκτικά, με αφόρητο ψυχολογικό πόλεμο. 

Αν γινόταν και είχα βρει κάτι σχετικά σίγουρο για την κατάστασή μου, θα έφευγα και μόνος μου, παρότι, ακόμα και να μπορούσα να μιλήσω, θα τα έχανα και θα πελαγώνα... 

 

Υπάρχουν όλο εμπόδια και μου 'ρχεται να τρελαθώ σε αυτό το ρημαδιό...

Δε θέλω να φύγω ξεκρέμαστος γιατί για μένα, υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να προσέχω. 

Πρέπει να μάθω αν το πρόγραμμα με την κοινωνική κατοικία μπορεί να επιτραπεί και για νεοεισερχόμενους μετανάστες που βρίσκονται σε μέγιστη ανάγκη ή αν πρέπει ένας να έχει ζήσει στη χώρα για ένα μεγάλο διάστημα. 

Δεν προτίθεμαι να μείνω σε κανενός το σπίτι ή να λάβω οικονομική βοήθεια από κανένα κράτος. Απλά σε ένα οίκημα κοινωνικής κατοικίας και θα σας το ξανατονίσω για να μην πάει αλλού το θέμα, ΟΧΙ ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΩΝ, χωρίς να κατηγορώ ή να μιλάω ρατσιστικά για κανέναν. 

Αν μείνω κι άλλο, τότε είναι που θα καταλήξω εκεί που δεν πρέπει. Πρέπει να βρεθεί λύση να φύγω. Αν δε φύγω, φοβάμαι για το τι θα επακολουθήσει. Δε θέλω καμία επαφή με κανέναν εδώ πέρα. Πάνε να με τελειώσουν. 

ΔΕΝ θέλω όπως προείπα να μου δώσουν επιδόματα στο ξένο κράτος. Μόνο ένα τυπικό διαμέρισμα να μένω και να ζω με αξιοπρέπεια, όσο και ένα μέρος να σιτίζομαι. Νομίζω το δικαιούμαι πια, μετά από όσα πέρασα εκεί μέσα επί χρόνια. Η κατάσταση μου είναι μη αναστρέψιμη γιατί έτσι έμαθα τόσα χρόνια και ήταν τεράστιο και εγκληματικό το λάθος μου που δε ζήτησα πολύ πριν βοήθεια. 

Οι πρεσβείες είναι ένα έκτρωμα. 

Θα μπορούσατε να μου πείτε αν γίνεται να φύγω με τη βοήθεια κάποιων και να κινηθούν μαζί τους οι διαδικασίες για social housing ή ενός καταφυγίου, μέσα από το εθνικό σύστημα υγείας της εκάστοτε χώρας?? 
Όλα θα γίνουν διακριτικά και να μπορέσω να φύγω από το σπίτι μου. 

Δεν αντέχω πλέον άλλο εδώ. 

Είμαι αυτός που είμαι πια και άμα το τραβήξω κι άλλο, νιώθω ότι θα χάσω εντελώς τη ήδη χαμένη μου ζωή εδώ πέρα... 

Αυτά προς το παρόν.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για την ενόχληση.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   W3rtY88

W3rtY88

    iPH Elite Poster

  • 2.979 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 4

Δημοσίευση 09/02/2017 - 13:05

Τι να σου πω τώρα φίλε μου ; από τα λίγα που διάβασα είναι μεγάλο ζόρι η αρρώστια ; πάθηση ; δεν γνωρίζω πως ακριβώς να το πω ... δυστυχώς εγώ μένω μόνιμα Βουλγαρία και δεν σου συνιστώ για κανέναν λόγο να έρθεις εδώ από αν Ελλάδα είναι 1 φορά χάλια εδώ δεν υπάρχει καν αριθμός για να καταλάβεις ποσό χάλια είναι ...
Κάτι ακόμα, δύσκολα να ξέρουν τα παιδιά εδώ πως να σε βοηθήσουν για Ασία συγκεκριμένα αφού υπάρχουν μέλη που μένουν ΗΠΑ, Καναδά και σε χώρες τις Ευρώπης αλλά για Ασία δεν ξέρω κάποιον ... μακάρι να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα σου.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ο γούγλης είναι φίλος μας και τα ξέρει όλα ... Οπότε, ρώτα πρώτα αυτόν και μετά όλους τους άλλους :P


#3   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 09/02/2017 - 14:19

Να είσαι καλά φίλε W3rtY88 κι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

 

Είχα σκεφτεί να πάω προσωρινά Βουλγαρία, όχι για να μείνω μόνιμα, αλλά για να μην έχουν δικαιοδοσία να έρθουν εκεί αυτοί οι τύποι, που με ταλαιπωρούν φρικτά, μέχρι να καταφέρω να φύγω για μία άλλη χώρα.

 

Είναι εντελώς άσχετο το θέμα με τη θεματολογία του forum γι'αυτό και έγραψα πως αν βρεθεί κάτι, θα ζητήσω από εδώ να διαγραφεί.

 

Το ξέρω ότι το σύνηθες είναι να μένουν οι περισσότεροι ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη...

Αλλά δε θα μπορούσα να πάω εκεί...

 

Μακάρι να βρεθεί λύση, αν και δεν το νομίζω...



#4   jimmakos

jimmakos

    iPH Community Leader

  • 10.183 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 09/02/2017 - 19:48

Γενικά ξερω ότι από άποψη παροχής υπηρεσιεων σε θέματα υγείας η Γερμανία είναι ότι καλύτερο.

Αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω αν θα πρέπει όπως έγραψες να έχεις κάποια χρόνια εργασίας εκεί ώστε να σου προσφέρουν τις εκάστοτε υπηρεσίες τους.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Once You Go Mac You Never Go Back

#5   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 09/02/2017 - 20:11

Γεια σου φίλε jimmakos.
 
Ναι το ξέρω πολύ καλά ότι η Γερμανία είναι πολύ καλή επιλογή.
 
Απλά να διευκρινίσω πως ακούω κανονικά, αλλά δυστυχώς η ομιλία μου είναι αρκετά προβληματική.

 

Παρότι οι χώρες αυτές είναι υπόδειγμα για κοινωνική πρόνοια, φροντίδα, παροχές κλπ, διστάζω να πάω εκεί, γιατί φοβάμαι όσο να 'ναι τον ρατσισμό.

Έχω μία ιδέα όμως.

Θα στείλω ένα π.μ, γιατί δεν μπορώ να το πω δημόσια και γίνει κάτι.

 

Προς το παρόν, χρειάζομαι ΜΟΝΟ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καθολική και ριζική αλλαγή περιβάλλοντος σε άλλη χώρα και μία σίγουρη & για αρκετό χρονικό διάστημα παραμονή σε ένα διαμέρισμα μέσω κοινωνικής πρόνοιας, μέχρις ότου προσαρμοστώ και ηρεμήσω απόλυτα από αυτό το ψυχοφθόρο, ανθυγιεινό και όχι μόνο περιβάλλον.

Δεν έχω πρόβλημα να μάθω τη γλώσσα της όποιας χώρας που θα πάω, έχω σοβαρό πρόβλημα (τουλάχιστον προς το παρόν και για χρόνια) στο να εκφραστώ νορμάλ και να λειτουργήσω κανονικά.

 

Και δεν είναι εννοείται τεμπελιά ή κάτι τέτοιο.

Παρά το ότι η πάθηση λέγεται επιλεκτική αλαλία, είναι κάπως ιδιαίτερη και στη δική μου περίπτωση, δεν έχει να κάνει τόσο με λογοθεραπεία αυτό το πρόβλημα, όσο με τα τραγικά βιώματα που πέρασα από το σπίτι μου.

Ψάχνω να δω ακόμα τι θα κάνω επιτέλους.

Μακάρι να βρεθεί πολύ σύντομα κάτι επιτέλους, γιατί δυστυχώς, προς το παρόν και μέχρι τώρα, υπάρχουν όλο κωλύματα και εμπόδια.

Όλο λέω ότι θέλω να φύγω εδώ και χρόνια, αλλά λύση δεν έχει βρεθεί...

Αν βρισκόταν ένα μέρος να μείνω μαζί με όσα άλλα είπα, φεύγω σήμερα κιόλας.
Είναι όμως πολύ δύσκολο και ακόμα βασανίζομαι.

Φοβάμαι αν πάω μόνος μου έξω, μην καταλήξω σε καμία φυλακή ή στο δρόμο, γιατί δεν θα έχω κάποιο λόγο νόμιμης παραμονής όπως π.χ. αναζήτηση εργασίας, σπουδές κοκ

Να θέλω εδώ και χρόνια σαν παλαβός να φύγω από αυτό το μαυσωλείο και να μην μπορώ για όσα είπα πιο πριν, είναι μεγάλη αδικία και δε μου αξίζει...

Αλλά δυστυχώς, δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό μέχρι σήμερα...

Ίδωμεν...



#6   nikosgnr

nikosgnr

    iPH Legendarious

  • 113.560 μηνύματα
  • Twitter:@nikosgnr
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:nikosgnr

Δημοσίευση 09/02/2017 - 22:01

Να κάνω μια αδιάκριτη ερώτηση? Κάποιον δικό σου, κοντινό άνθρωπο να μιλήσεις για όλα αυτά δεν έχεις?

 

Ένα συγγενή έστω να σε βοηθήσει και να σε καταλάβει?

 

Δε ξέρω εδώ Ελλάδα αν υπάρχει κάποιος φορέας για το πρόβλημα σου, όσο και γι αυτά που ζητάς.


Τελευταία επεξεργασία από: nikosgnr, 09/02/2017 - 22:02

| JailBreak Means System Customization |

LG8ISzO.gif

#7   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 09/02/2017 - 23:23

Οχι φιλε μου εδω δεν υπαρχει απολυτως τιποτα...

Το εχω ψαξει το θεμα...

 

Ηθελα να φυγω απο παλια και δεν υπαρχουν αλλοι συγγενεις...



#8   Bill4gr

Bill4gr

    iPH Enthousiast

  • 432 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:bill4gr

Δημοσίευση 10/02/2017 - 00:01

Φίλε μου, διάβασα όλο το άρθρο σου και πραγματικά είναι συγκινητικό.
Δεν μπορω να καταλάβω, γιατί δεν επικοινωνείς με την αστυνομία? Λες οτι κακοποιείσαι λεκτικά .. Θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από αυτό το περιβάλλον..
Εστω με το Χαμόγελο του παιδιού.. Δεν λες ηλικία , αλλά γνωρίζω οτι οι άνθρωποι εκει θα κάνουν οτι περνάει απο το χερι τους ακόμα και αν είσαι ενήλικας..

Στάλθηκε από το A500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

#9   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 10/02/2017 - 00:27

Φιλε Bill4gr, το ειχα κανει ηδη αυτο που λες...

 

Για αυτο τον λογο ανεφερα στην αρχη να μην προωθηθει το μηνυμα αλλου, γιατι ΗΔΗ ειχα κανει κινηση...

Δε θελω να προκαλεσω φορτιση σε κανεναν, γιατι δε θελω να μπλεξω κι αλλο...

 

Μονο να μπορουσα να ξερω οτι θα με δεχοντουσαν εξω και τοτε θα εφευγα...

Και μετα θα σας ζητησω να διαγραψετε το θεμα...

 

Ειχα απευθυνθει πριν 4 μηνες στις αρχες αλλα μεχρι σημερα εγιναν πραγματα που δε με βοηθησαν καθολου... Αντθετως, με διελυσαν... Δεν μπορω να τα αναφερω ομως εδω δημοσια... Το θεμα ειναι οτι τωρα πια πρεπει να φυγω απο το σπιτι ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ...

 

Και ο,τι γινει, γινει...

 

Εγραψα ενα κειμενο στα αγγλικα με το προβλημα που αντιμετωπιζα τοσο στο σπιτι μου οσο και στη ζωη μου και οταν φτασω, θα το δειξω στο αεροδρομιο να καλεσουν τις αρχες, να τους εξηγησουν το θεμα για την επιλεκτικη αλαλια, αφου δεν δυναμαι να μιλησω απο μονος μου...

Για να μπορεσουν μετα οι ανθρωποι να με καθοδηγησουν, να με πανε εκει που πρεπει και να μην πελαγωσω...

 

Αν οχι σε κοινωνικη κατοικια, κατι σαν ξενωνα, καταφυγιο ή χωρο φιλοξενιας...

Δε θα αναφερω εδω δημοσια τη χωρα...

 

Απο ο,τι ειδα, μπορω να μεινω και να κινουμαι ελευθερα στο εδαφος για 3 μηνες με την ταυτοτητα, αλλα μετα μαλλον θα πρεπει να πω εναν λογο για να παραμεινω... 

 

Ειχα διευκρινησει απο την αρχη, οτι δε θελω να φιλοξενηθω σε κανενος το σπιτι, οτι δεν θελω ουτε λεφτα, ουτε επιδοματα, ουτε οικονομικη βοηθεια απο κανενα κρατος...

 

Μονο ενα μερος να ζω, να σιτιζομαι και να μπορω να εχω προσβαση αν γινεται στο διαδικτυο, οπου καταφερα και ανακαλυψα πολλες απαντησεις για το προβλημα και για πολλα αλλα, μεχρι να καταφερω να συνελθω και να βρω μια αξιοπρεπη δουλεια...

 

Αλλα αν δεν τα καταφερω, απλα να ξερω οτι δε θα με πεταξουν στο δρομο...

 

Θα πρεπει μονο να παρω 100% την αποφαση και να βρω το θαρρος να φυγω, χωρις να συμβει κατι και με πεταξουν εξω απο τη χωρα ή με κλεισουν πουθενα αλλου ως παρεισακτο... 


Τελευταία επεξεργασία από: dempap, 10/02/2017 - 00:29


#10   degothia

degothia

    iPH Enthousiast

  • 405 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS

Δημοσίευση 10/02/2017 - 16:04

έχεις σκεφτεί να μετακομίσεις μόνος σου ή να ψάξεις κάποιο οργανισμό εκτός των πόλεων, δηλαδή π.χ. να πας να μείνεις σε ένα χωριό ή μικρή πολή π.χ. Λαύριο ή εκτός αθηνών. Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που μπορεί να βρεις Ηρεμία και απομόνωση . Θα μπορούσες να πας σε ένα ορεινό χωριό βέβαια πρώτα θα έπρεπε να βρεις μια στέγη αλλά δεν θεωρώ απαραίτητο το ταξίδι στο εξωτερικό.



#11   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 10/02/2017 - 16:17

Δεν ειναι απλα τα πραγματα φιλε degothia.

 

Εδω δεν με βοηθησε κανενας...

Πρεπει να φυγω γιατι εχω μπλεξει ασχημα με υπανθρωπους...

 

Εδω δεν ειμαι ασφαλης για τιποτα...

Ακομα και να περιοριζοντουσαν εντελως, ηθελα να φυγω...

 

Δε μου ταιριαζει τιποτα εδω & ηθελα να το κανω πριν χρονια...

 

Οκ επομενως θα κανω το βημα και θα παρω το ρισκο...


Τελευταία επεξεργασία από: dempap, 10/02/2017 - 16:20


#12   petros29

petros29

    iPH Hero

  • 4.323 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 11/02/2017 - 18:40

Να πω και εγώ ότι δεν καταλαβαίνω τι ζητάς από ένα τεχνολογικό σάιτ λέγοντας το πρόβλημα σου εδώ? Γιατί οκ σεβαστό το πρόβλημα σου αν και σαν κοινός θνητός δεν μπορώ να το καταλάβω πλήρως , αλλά δέχομαι ότι για να μπαίνεις στο κόπο να ποστάρεις τότε κάποιο θέμα όντως θα έχεις, από εμάς όμως τι ζητάς? Να σου πούμε φύγε? Να σου δώσουμε κάποια βοήθεια? Δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλεις?


Sent from my iPad using Tapatalk

#13   vanni

vanni

    iPH Contributor

  • 1.599 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/02/2017 - 19:39

Πληροφορίες αν ξέρει κάποιος που δεν ζει Ελλάδα σχετικά με την κοινωνική πρόνοια και την αντιμετώπιση μεταναστών

Στάλθηκε από το Redmi 3S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Please Before You Ask A Question Use Google You'll See It Will Be Your Best Friend


#14   dempap

dempap

    iPH newbie

  • 0 μηνύματα
  • Twitter:@dimitsos12
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 11/02/2017 - 23:13

Καλησπερα Petros29

 

Ακριβως αυτο που ειπε ο φιλος vanni πιο κατω...

 

Ξερω οτι τα εγραψα οντως λιγο μπερδεμενα... Αλλα εχω ζοριστει και πιεζομαι...

Προφανως και αναρωτιεσαι σωστα, ποσο μαλλον αν εισαι εξω απο αυτη την κατασταση και λογικο ειναι να τα βλεπεις στη ζωη σου ολα ηρεμα και να λες εκει απλα ενα για μενα οτι ''εχω θεμα και αυτο οντως φαινεται''...

 

Εχω ναι οντως, αλλα εχω και μεγαλη νομιζω αυτοκριτικη για να παραδεχτω τα πολλα μου ελαττωματα, που αλλοι δεν θα το κανανε... 

 

Ευχαριστω παντως ολους για το ενδιαφερον... 

 

Ειπα πολλες φορες οτι το ποστ μου δεν ταιριαζει εδω μεσα και θα το διαγραψω, αν βρω μια βοηθεια...

 

Εχω απευθυνθει και σε αλλα site και στο fb...

 

 

Αν δεν βρεθει κατι, θα παω μονος μου και θα δω που...

Ισως φταιω εγω που το αφησα λιγο φλου...

 

Αν και ενδιαφερομουν να φυγω εκτος Ευρωπης, αναγκαστικα θα περιοριστω εκει, γιατι δεν εχω τη ασφαλεια να παω για διαβατηριο...

 

Εχετε ακουσει εσεις π.χ. κατι για το uk με παροχη φροντιδας για νεους μεταναστες ή εχουν αλλαξει τα πραγματα? 


Τελευταία επεξεργασία από: dempap, 11/02/2017 - 23:14


#15   Christos84

Christos84

    iPH User

  • 141 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 12/02/2017 - 12:46

Κοιτά αυτό που θες είναι εξαιρετικά δύσκολο, σκέψου το έτσι... με το που σκας μύτη σε άλλη χώρα τους λες πάρτε με και δώστε μου τροφή στέγη Ίντερνετ δωρεάν μέχρι να συνέλθω....
Δεν το λέω από κακιά προς θεού απλώς για να δεις πως ακούγεται ...
Δεν νομίζω ότι κάποια χώρα το κάνει αυτό , ή το κάνει αλλά με κριτήρια αλλιώς θα πήγαιναν όλοι εκεί....
Για μένα αν τελικά δεν βρεις κάποια χώρα που σου προσφέρει αυτό που ζητάς πάρε το καράβι και πήγαινε σε ένα από τα πολλά νησιά που έχει η Ελλάδα, εγώ θα διάλεγα ένα μικρό με λιγοστούς κατοίκους και θα προσπαθούσα να ζήσω εκεί.



Sent from my iPhone using Tapatalk

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες