Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στην Ε.Ε. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
30 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 09/04/2017 - 11:08

europe_ends_roaming.jpg

 

Με εισήγηση της Miapetra Kumpula-Natri (Σοσιαλιστές, Φινλανδία) καταργούνται οι λιανικές χρεώσεις περιαγωγής, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ΕΕ να στέλνουν μηνύματα, να καλούν και να μεταφέρουν δεδομένα σε οποιαδήποτε χώρα της Ένωσης κι αν βρίσκονται, με τους όρους που ισχύουν και στη χώρα τους και χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

 

Η πρόταση συζητήθηκε την Τετάρτη και υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, χθες Πέμπτη. Έτσι, από τις 15 Ιουνίου 2017 και μετά, θα υπάρξει και το οριστικό τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής.

 

Την απόφαση καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά Andrus Ansip.
 

"Επειτα από σχεδόν δέκα χρόνια, η Ε.Ε. βάζει οριστικά τέλος στο άγχος των χρεώσεων περιαγωγής που μαστίζουν την Ευρώπη από τις απαρχές της κινητής τηλεφωνίας. Οι υπερβολικές χρεώσεις περιαγωγής ήταν μια ανωμαλία σε μια ήπειρο όπου οι άνθρωποι κινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών"

 

Η εισηγήτρια Miapetra Kumpula-Natri της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών ανέφερε στην Ολομέλεια, στην οποία βρέθηκε και το NEWS 247:

 

"Το ψήφισμα αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Από τις 15 Ιουνίου και μετά δεν θα υπάρχουν πλέον τα τέλη περιαγωγής, και αυτό μπορούμε πια να το γιορτάσουμε. Οι χρήστες που ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν να ελέγχουν τα email τους, να χρησιμοποιούν χάρτες, να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να καλούν και να στέλνουν μηνύματα χωρίς επιπλέον κόστος".

 

Ο ευρωπαϊκός κανονισμός για τα ανώτατα όρια των τιμών χονδρικής περιαγωγής εγκρίθηκε με 549 ψήφους υπέρ, 27 κατά και 50 αποχές.

 

Αναλυτικότερα, η συμφωνία για τα χαμηλότερα ανώτατα όρια στη μεταφορά δεδομένων θα επιτρέψει στους Ευρωπαίους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα, όπως είναι το οπτικοακουστικό υλικό, όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Όπως αναφέρει ο κανονισμός, θα "επιτρέψει, επίσης, το άνοιγμα των αγορών στις μικρές εταιρείες τηλεπικοινωνιών".

 

Πλέον, αποτελεί υποχρέωση των εταιρειών τηλεπικοινωνίας και όχι πρόσθετη παροχή από αυτές, όπως αναφέρουν σε ορισμένες διαφημίσεις τους η κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου 2017.
 

Συνοπτικά στοιχεία για τα νέα ανώτατα όρια για τις χρεώσεις χονδρικής

  • Φωνητικές κλήσεις: €0,032
  • Μεταφορές δεδομένων: €7,7/gigabyte (από τις 15.06.2017), €6/ gigabyte (από τις 01.01.2018), €4,5/ gigabyte (από τις 01.01.2019), €3,5/ gigabyte (από τις 01.01.2020), €3/ gigabyte (από τις 01.01.2021), €2,5/ gigabyte (από τις 01.01.2022)
  • Μηνύματα κειμένου: €0,01

Τα ανώτατα "όρια ασφαλείας" που δεν πρέπει να υπερβαίνονται

 

Όπως αναφέρεται σχετικά:
 

"Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος σε επίπεδο χονδρικής, την οποία ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου επίσκεψης δύναται να επιβάλλει στον πάροχο περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενης κλήσης περιαγωγής με προέλευση από αυτό το δίκτυο επίσκεψης, συμπεριλαμβανομένου, μεταξύ άλλων, του κόστους προέλευσης, διαβίβασης και τερματισμού, δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 0,032 EUR ανά λεπτό. Το εν λόγω μέγιστο τέλος χονδρικής παραμένει, με την επιφύλαξη του άρθρου 19, στα 0,032 EUR έως τις 30 Ιουνίου 2022.

 

Η μέση χρέωση χονδρικής που αναφέρεται στην παράγραφο 1 εφαρμόζεται μεταξύ οποιωνδήποτε δύο φορέων εκμετάλλευσης και υπολογίζεται βάσει δωδεκαμήνου, ή οποιουδήποτε βραχύτερου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι το τέλος της περιόδου εφαρμογής του μέγιστου μέσου τέλους χονδρικής, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 1 ή πριν τις 30 Ιουνίου 2022.

 

Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος χονδρικής που μπορεί να επιβάλλει ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου επίσκεψης στον πάροχο περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενου μηνύματος SMS περιαγωγής που προέρχεται από το εν λόγω δίκτυο επίσκεψης, δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 0,01 EUR ανά μήνυμα SMS και, με την επιφύλαξη του άρθρου 19, παραμένει στα 0,01 EUR έως τις 30 Ιουνίου 2022.

 

Από τις 15 Ιουνίου 2017, το μέσο τέλος χονδρικής, το οποίο ο φορέας εκμετάλλευσης δικτύου επίσκεψης μπορεί να επιβάλλει στον πάροχο της χώρας προέλευσης του πελάτη περιαγωγής για την παροχή ρυθμιζόμενων υπηρεσιών περιαγωγής δεδομένων μέσω του εν λόγω δικτύου επίσκεψης δεν υπερβαίνει το όριο ασφαλείας των 7,70 EUR ανά gigabyte μεταδιδόμενων δεδομένων. Το εν λόγω μέγιστο τέλος χονδρικής μειώνεται σε 6,00 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2018, σε 4,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2019, σε 3,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2020, σε 3,00 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2021 και σε 2,50 EUR ανά gigabyte την 1η Ιανουαρίου 2022. Με την επιφύλαξη του άρθρου 19, παραμένει στα 2,50 EUR ανά gigabyte μεταδιδόμενων δεδομένων έως τις 30 Ιουνίου 2022".

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά προειδοποιεί για αυξήσεις στις εγχώριες χρεώσεις

 

Η εγχώρια αγορά φοβάται πως λόγω του τέλους φορολογίας που είναι στο 12%, μπορεί να υπάρξει κάποιος που θα ξεκινήσει να πουλά κάρτες καρτοκινητής στην Ελλάδα, μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας από άλλη χώρα της ΕΕ.

 

Η Κομισιόν διαβεβαιώνει πάντως πως μαζί με το αρμόδιο όργανο ρύθμισης της αγοράς (BEREC) έχουν εξουσιοδοτήσει κατάλληλα τις τοπικές αρχές, όπως η ΕΕΤΤ, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν ανάλογα και να εξασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός.

 

Επίσης, μιλώντας εκ μέρους της GUE/NGL, ο Νεοκλής Συλικιώτης εξέφρασε την υποστήριξη στην κατάργηση των τελών περιαγωγής, μόνο εφόσον κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανακουφίσει οικονομικά τους καταναλωτές.
 

"Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως οι τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο αποτελούν δημόσια κοινωνικά αγαθά, στα οποία πρέπει όλοι να έχουμε ισότιμη πρόσβαση. Ωστόσο, η πρόταση που έχουμε ενώπιον μας περικλείει πολλούς κινδύνους. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως εν τέλει δεν θα πληρώσουν το κόστος οι ντόπιοι. Είναι βέβαιο πως προκειμένου να επιβιώσουν οι εγχώριοι πάροχοι, θα μετακυλήσουν το κόστους στους καταναλωτές αυξάνοντας τις εγχώριες χρεώσεις"

 

Μιλώντας ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της GUE/NGL, ο κ. Συλικιώτης υπογράμμισε πως η πρόταση δεν περιλαμβάνει καμία πρόνοια για αποκατάσταση της ανισορροπίας που θα δημιουργηθεί λόγω του διαφορετικού αριθμού τουριστών που δέχεται η κάθε χώρα. Έτσι, εξήγησε, οι χώρες του Νότου που δέχονται τα μεγαλύτερα κύματα τουριστών θα επιφορτιστούν ένα τεράστιο κόστος, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι εγχώριοι πάροχοι.

 

Η εισηγήτρια της έκθεσης, κα. Miapetra Kumpula-Natri, ζήτησε να παρέμβει στην συζήτηση για να ρωτήσει τον κ. Συλικιώτη τι θα μπορούσε να προτείνει ως λύση ώστε να καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής (roaming) χωρίς να επιφορτιστούν οι ντόπιοι το κόστος. Ο κ. Συλικιώτης εξήγησε πως θα έπρεπε να δημιουργηθεί από την ΕΕ ένα Ταμείο στήριξης των μικρών κρατών ώστε να διασφαλιστεί μια ισορροπία μέσω της πρόνοιας για οικονομική στήριξη των κρατών αυτών. Όπως εξήγησε, με αυτή την πρόνοια, οι εγχώριοι πάροχοι δεν θα καταρρεύσουν αλλά ούτε και θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στους ντόπιους αυξάνοντας τις εγχώριες χρεώσεις.


[via NEWS247.gr]


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   typeDan

typeDan

    iPH User

  • 142 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6

Δημοσίευση 09/04/2017 - 15:54

Επιτελους!

#3   gismo301278

gismo301278

    iPH Hero

  • 5.413 μηνύματα
  • Twitter:@Fstavrou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:gismo301278

Δημοσίευση 09/04/2017 - 15:57

Άντε μπας και φτιάξουν λίγο τα πράγματα


Rafael Nadal
Rafael Nadal

#4   Donsotiriou

Donsotiriou

    iPH Contributor

  • 965 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 09/04/2017 - 22:44

Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι τα πακέτα με δωρεάν χρονο μηνύματα ή gb θα ισχύουν για όλη την Ευρώπη αλλα μόνο στην χώρα που είμαστε


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#5   alej

alej

    iPH Elite Poster

  • 3.327 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 10/04/2017 - 10:24

Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι τα πακέτα με δωρεάν χρονο μηνύματα ή gb θα ισχύουν για όλη την Ευρώπη αλλα μόνο στην χώρα που είμαστε


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Από που το συμπέρανες αυτό;



#6   manosvitacar

manosvitacar

    iPH Community Leader

  • 12.832 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 10/04/2017 - 10:36

Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι τα πακέτα με δωρεάν χρονο μηνύματα ή gb θα ισχύουν για όλη την Ευρώπη αλλα μόνο στην χώρα που είμαστε


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

"Το ψήφισμα αυτό αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τους Ευρωπαίους καταναλωτές. Από τις 15 Ιουνίου και μετά δεν θα υπάρχουν πλέον τα τέλη περιαγωγής, και αυτό μπορούμε πια να το γιορτάσουμε. Οι χρήστες που ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν να ελέγχουν τα email τους, να χρησιμοποιούν χάρτες, να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να καλούν και να στέλνουν μηνύματα χωρίς επιπλέον κόστος".

 

και αυτό τι είναι ? 



#7   ChefAlexander

ChefAlexander

    iPH Contributor

  • 1.332 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 10/04/2017 - 11:26

Οι εταιρίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα το γνώριζαν από καιρό και το έβλεπαν να έρχεται. Μόνο τυχαία δεν είναι η αύξηση των τιμολογίων που θα γίνει στα τέλη αυτού του μήνα. Από κάπου έπρεπε να βγάλουν τα σπασμένα. Υγειής ανάπτυξη σου λέει μετά......



#8   starstar2301

starstar2301

    iPH Member

  • 311 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini 4 +4G
  • GameCenter:starstar2301

Δημοσίευση 10/04/2017 - 13:21

Οι πάροχοι θα πληρώσουν το τέλος χονδρικής που σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι εγχώριες χρεώσεις που σημαίνει πως εμείς θα πλερώσουμε τη λυπητερή.

Και τι γίνεται αν κάποιος αγοράσει μία κάρτα π.χ. από Αγγλία με απεριόριστα Data και έρθει να τα φάει στην Ελλάδα; Ορισμένες εταιρίες δίνουν επίσης και αρκετές ώρες δωρεάν χρόνο ομιλίας για χώρες ευρωπαϊκής ένωσης. Από τα παραπάνω φαίνεται να μπορεί να γίνει αυτό, εκτός και αν οι πάροχοι εφαρμόσουν κάνα πλαφόν.



#9   JohnIQ

JohnIQ

    iPH newbie

  • 19 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/04/2017 - 16:12

ΑΓΓΛΙΑ ΤΕΛΟΣ=BREXIT
Τώρα θα ψάχνω για μια κάρτα από ΕΕ με απεριόριστο ίντερνετ....

Τελευταία επεξεργασία από: JohnIQ, 11/04/2017 - 16:16


#10   TasosK

TasosK

    iPH newbie

  • 21 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 12/04/2017 - 10:40

Εδώ στη Σουηδία πάντως ήδη από χτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα/χρόνο ομιλίας σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, χωρίς καμία αύξηση τιμολογίων (ούτε έχει γίνει καμία αύξηση τον τελευταίο χρόνο που είμαι τουλάχιστον). 



#11   astalavista

astalavista

    iPH Enthousiast

  • 357 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 13/04/2017 - 12:05

Εδώ στη Σουηδία πάντως ήδη από χτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα/χρόνο ομιλίας σε όλες τις ευρωπαικές χώρες, χωρίς καμία αύξηση τιμολογίων (ούτε έχει γίνει καμία αύξηση τον τελευταίο χρόνο που είμαι τουλάχιστον). 

Εκεί στη Σουηδία δεν πολλαπλασιάζετε ο πληθυσμός το καλοκαίρι, αλλά ούτε και το χειμώνα. 



#12   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 14/06/2017 - 23:51

europe-roaming-2017.jpg

 

Η ΕΕΤΤ ενημερώνει τους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας ότι από σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, καταργούνται οριστικά οι χρεώσεις περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή και λήψη μηνυμάτων (sms), καθώς και χρήση δεδομένων εντός των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στο Λιχτενστάιν, στην Ισλανδία και στη Νορβηγία.

 

Η ρύθμιση αφορά τους κατόχους συμβολαίου και καρτοκινητής. Πλέον οι χρεώσεις για υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας στην ΕΕ θα είναι αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στην Ελλάδα ανάλογα με το οικονομικό πρόγραμμα του συνδρομητή ωστόσο οι εταιρίες έχουν το δικαίωμα να εφαρμόσουν ειδικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση πολιτικής ορθής χρήσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ.

 

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για κλήσεις ή/και αποστολές sms από Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Σε αυτή την περίπτωση, οι χρεώσεις θα επιβάλλονται ανάλογα με τον ισχύοντα τιμοκατάλογο ή το οικονομικό πακέτο του συνδρομητή.

 

Η υποχρέωση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με την ονομασία «Roaming Like At Home – RLAH», επιβάλλεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού Kανονισμού για πλήρη κατάργηση των χρεώσεων διεθνούς περιαγωγής εντός της ΕΕ.

 

Η ΕΕΤΤ ελέγχει τη συμμόρφωση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας όσον αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά διεθνούς περιαγωγής σε συνεργασία με το Σώμα Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Διαβάστε επίσης:


Behind the Scenes...

#13   PanosMouz

PanosMouz

    iPH Master

  • 7.098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 14/06/2017 - 23:57

Επιτέλους! Αντιο Roaming Charges
| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#14   aliask

aliask

    iPH Addict

  • 705 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 15/06/2017 - 10:24

Αν καταλαβα καλα, αν καλεσω ομως ενα νουμερο κινητο για παραδειγμα το οποιο ειναι στο εξωτερικο θα η χρεωση θα ειναι αναλογη των χρεωσεων που ισχυαν παλια? Δηλαδη θα χρεωνομαστε και οι δυο?



#15   gismo301278

gismo301278

    iPH Hero

  • 5.413 μηνύματα
  • Twitter:@Fstavrou
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:gismo301278

Δημοσίευση 15/06/2017 - 10:29

Ευχαριστω νέο για ολους μας


Sent from my iPhone using Tapatalk
Rafael Nadal

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες