Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Πως με επηρεάζει η πειρατεία σου στο navigon


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
91 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 08:37

Λοιπόν έχω λόγω αρχής είμαι κατά των cracked apps αλλά εδώ θα σας δώσω ένα απτό παράδειγμα του πως επηρεάζει και εμάς τους "νομοταγείς" χρήστες.

Έχουμε λοιπόν 100.000 iphone στην Ελλάδα. Από αυτούς έστω έχουμε αγοράσει το Navigon νόμιμα 1000. Η Navigon λοιπόν βλέπει 1000 χρήστες από την Ελλάδα.
Όμως αυτό που δεν βλέπει είναι τουλάχιστον άλλοι 20.000 που το έχουν κατεβάσει cracked. Τι σημαίνει αυτό.
Σημαίνει πως αφού η Navigon βλέπει μια πολύ μικρή χρήση στην Ελλάδα του Navigon app της δεν δίνει μεγάλη βάση ούτε στο συχνό update των χαρτών, ούτε στην υποστήριξη, ούτε στα διάφορα νέα features που ζητάνε οι Έλληνες πελάτες. Αν όμως αντί για 1.000 χρήστες βλέπει 10.000 τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι αποχτά άλλη βαρύτητα η υποστήριξη της ελληνικής έκδοσης της εφαρμογής.

Άρα εσύ που βάζεις cracked την app στερείς και από εσένα αλλά και από μένα καλύτερη υποστήριξη στο προϊόν (μέσες άκρες)!!!!!!
Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνιδάκια που κατεβάζεις παράνομα. Αλλά εδώ με επηρεάζεις και εμένα αρνητικά. Που θα πάει αυτό το πράγμα.!!!!

Δεν σε καταλαβαίνω όμως, πληρώνεις 600€ για το κινητό. Τσιγκουνεύεσαι κάποια λεφτά ακόμα για να έχεις καλύτερο προϊόν.

Αυτά δεν τα γράφω για να γίνει κάτι, ούτε για να σε πικάρω, απλώς για να καταλάβεις ότι το τσάμπα μερικές φορές κοστίζει περισσότερο από το κανονικό προϊόν.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:18

1. Οι χαρτες δεν ειναι των εταιριων που φτιαχνουν ενα προγραμμα πχ Navigon, TomTom, αλλα αλλων εταιριων που ασχολουνται αποκλειστικα και μονο με τη χαρτογραφηση χωρων κτλ. Το αν θα υπαρχει αναβαθμιση για τους χαρτες δεν εξαρταται απο τη Navigon, αλλα απο το αν η τριτη εταιρια που παρεχει τους χαρτες εχει κανει καποια νεα χαρτογραφηση.

2. Ειμαι σιγουρος οτι οσον αφορα την ελληνικη εκδοση της εφαρμογης ειτε η εταιρια ειχε βαση 1,000 ειτε 10,000 χρηστων, η αντιμετωπιση θα ηταν η ιδια. Πιθανα νεα features για να προστεθουν, απαιτουν resources (human resources, effort estimation, budget κτλ) και πολυ πιθανο η Navigon να μην βλεπει καποιο οφελος να αναπτυξει κατι νεο, για μια ετσι κι αλλιως μικρη βαση χρηστων (ακομα και αν ολοι το ειχαν αγορασμενο).

3. Το ποσο σημαντικη θεωρουν την ελληνικη αγορα γενικα, φαινεται και απο το γεγονος οτι η ελληνικη εφαρμογη του TomTom κυκλοφορει σχεδον παντου, εκτος απο το ελληνικο AppStore.

4. Εγω παλι δεν καταλαβαινω την πιπιλα με τα 600€. Ποτε θα γινει κατανοητο οτι το iPhone δεν το εχουν αγορασει ΟΛΟΙ 600€!!! Και τι λογικη ειναι αυτη, οτι αφου εστω εδωσες 600€ για να το παρεις, πρεπει να αγοραζεις και τις ακριβοτερες εφαρμογες του AppStore? Εγω δηλαδη που εδωσα 58,000€ για αυτοκινητο, πρεπει να βαζω υποχρεωτικα VPower Racing που πλησιαζει τα 2 ευρω το λιτρο? Επειδη ετσι πρεπει να γινεται? Θεωρεις δηλαδη οτι τα 70€ που εδωσες για το Navigon επιασαν τοπο? Καλυτερα να αγοραζες ενα κανονικο GPS (PNA).

#3   Mondler

Mondler

    iPH newbie

  • 5 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:18

ΦΙλε μου με την ιδια λογικη που χρησιμοποιεις θα επρεπε ολες οι εταιριες να σκεφτουν οτι ισως ηρθε ο καιρος για πιο προσιτες τιμες..
μην ξεχνας οτι την συσκευη πολλα ατομα εδω την πηραμε δωρεαν λογω επιδοτησης κλπ.
αμα αυριο βγει μια εταιρια και βγαλει ενα αξιοπρεπες προγραμμα στα 30ευρο για παραδειγμα θα δεις τι θα γινει..σχεδον ολοι θα το παρουμε.. :rolleyes:

#4   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:26

Woody, ποια είναι η τιμή του Navigon, και πως συγκρίνεται με τις τιμες των "κανονικων" navigators που βρίσκουμε στα μαγαζιά? €69,99 το navigon στο appstore €99,90 το Navigon 1400PNA στο you.gr. Δλδ, η συσκευή στοιχίζει 29,91 ευρώ? Γιατί να πάρει κάποιος το πρόγραμμα και βέβαια ποιος ο λόγος να το έχεις ακόμα και σπασμένο? Είμαστε τόσο μ****** που έχουμε την ανάγκη να δείχνουμε πως το iphone έχει και GPS, κατά πάσα πιθανότητα θα φάαει την μισή μπαταρία να βρεί σήμα οπότε τι μούρη να πουλήσουμε? Πόσο συχνά είναι ΑΠΑΡAΙΤΗΤΟ το navigon στο iphone? Και αν είναι τόσο απαραίτητο γιατί δεν αγοράζετε το PNA (έχει κάι καλύτερη μπαταρία και φορτιστή αυτοκινήτου)? Τι παραπάνω κάνει σε σχέση με το google maps? Μην πει κανενας turn by turn γιατί θα πάθω κανα εγκεφαλικό!! Η απόκρισή του είναι τόσο χάλια που αν είναι να βγείς Αγ. Στέφανο, το πιο πιθανό είναι το Navigon να ξυπνήσει στο Σχηματάρι!!


Να ξεκαθαρίσω πως δεν λεω "αφου είναι πολύ ακριβό κατέβασέ το σπασμένο". Προσωπικά το κατέβασα σπασμένο, και το έσβησα, ήταν τόσο σπαστικό στο να βρίσκει σήμα και η απόκρισή του αρκετά άσχημη που μου ήταν άχρηστο ακόμα και σπασμένο! Αν είμαι πεζος έχω το 3G με το google maps και είμαι υπερκαλυμένος, και στο αυτοκίνητο έχω gps πολύ καιρο (και δεν το πολυχρησημοποιώ κιόλας).

My point. Δεν επιρεάζουν τα σπασμένα την ανάπτυξη του Ελληνικού navigon. Οι χάρτες και τα POI υπάρχουν από τα PNA και στην τελική δεν φτιάχονται καν από την navigon αλλά από διάφορες άλλες εταιρείες. To ελληνικό interface υπάρχει πάλι από τα PNA, οπότε δεν κοστίζει η ανάπτυξή του όσο νομίζετε. Τα 69,99 πως δικαιολογούνται θα ήθελα να ξέρω.

#5   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:30

Η ελληνική αγορά σε μέγεθος είναι συγκρίσιμη με άλλες αγορές της Ευρώπης όπως του Βελγίου.

Η νοοτροπία όμως σε θέματα πειρατείας την μικραίνει πολύ λιγότερο και την κάνει πολύ λιγότερο ελκυστική από τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Επειδή είμαι στην ελληνική αγορά πληροφορικής πολλά χρόνια σε πληροφορώ ότι η πειρατεία έχει συμβάλει πάρα πολύ στην ανυπαρξία του λεγόμενου καταναλωτικού Software (Business to Cusromer). Αυτό που γίνεται στην περίπτωση των GPS apps είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Παιδιά για να πέσουν οι τιμές βασικό αξίωμα είναι να δουλέψει ο ανταγωνισμός. Αν υπήρχε μεγάλο pool χρηστών είμαι σίγουρος ότι οι εταιρίες θα προσπαθούσαν με διάφορες προσφορές να τον δελεάσουν άρα και το 30€ για GPS app θα ήταν πολύ πιο εφικτό από τώρα με την στρέβλωση της πειρατείας.

#6   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:30

Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου. Αυτή η νοοτροπία του "τζαμπέ - το έχω απλά για να λεω ότι το έχω" μου την σπάει.. Πιστεύω ότι μερικά προγράμματα αξίζουν τα λεφτά τους και την υποστήριξή μας.. αλλά μερικές νοοτροπίες δεν αλλάζουν ποτέ.. ας μην ανοίγουμε συζήτηση, γιατί πάλι θα γίνει χαμός..

#7   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:34

Ο κύριος λόγος για εμένα (βέβαια δεν έχω ιδέα για το development εφαρμογών) είναι περισσότερο η γλώσσα. Το βέλγιο πληθυσμιακά είναι συγκρίσημο αλλά οι άνθρωποι είναι Γαλόφωνοι. Το μόνο που έχει η navigon να κάνει είναι να αγοράσει τον βελγικό χάρτη και να τον πετάξει πάνω στο Γαλλικό interface και voila Βελγικό navigon!

#8   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:34

Εγώ πάντως συμφωνώ μαζί σου. Αυτή η νοοτροπία του "τζαμπέ - το έχω απλά για να λεω ότι το έχω" μου την σπάει.. Πιστεύω ότι μερικά προγράμματα αξίζουν τα λεφτά τους και την υποστήριξή μας.. αλλά μερικές νοοτροπίες δεν αλλάζουν ποτέ.. ας μην ανοίγουμε συζήτηση, γιατί πάλι θα γίνει χαμός..


Οι συγκεκριμενες νοοτροπιες δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο, ουτε ελληνικη ανακαλυψη...

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 02/02/2010 - 10:35


#9   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:37

Woody, ποια είναι η τιμή του Navigon, και πως συγκρίνεται με τις τιμες των "κανονικων" navigators που βρίσκουμε στα μαγαζιά? €69,99 το navigon στο appstore €99,90 το Navigon 1400PNA στο you.gr. Δλδ, η συσκευή στοιχίζει 29,91 ευρώ? Γιατί να πάρει κάποιος το πρόγραμμα και βέβαια ποιος ο λόγος να το έχεις ακόμα και σπασμένο? Είμαστε τόσο μ****** που έχουμε την ανάγκη να δείχνουμε πως το iphone έχει και GPS, κατά πάσα πιθανότητα θα φάαει την μισή μπαταρία να βρεί σήμα οπότε τι μούρη να πουλήσουμε? Πόσο συχνά είναι ΑΠΑΡAΙΤΗΤΟ το navigon στο iphone? Και αν είναι τόσο απαραίτητο γιατί δεν αγοράζετε το PNA (έχει κάι καλύτερη μπαταρία και φορτιστή αυτοκινήτου)? Τι παραπάνω κάνει σε σχέση με το google maps? Μην πει κανενας turn by turn γιατί θα πάθω κανα εγκεφαλικό!! Η απόκρισή του είναι τόσο χάλια που αν είναι να βγείς Αγ. Στέφανο, το πιο πιθανό είναι το Navigon να ξυπνήσει στο Σχηματάρι!!...


Για μια μεγάλη μερίδα χρηστών το GPS είναι απαραίτητο. Επίσης πολλοί σαν και εμένα είχαν πολύ θετική εμπειρία χρήσης από το Navigon (βέβαια μόνο για το 3gs και όχι για το 3G) Και εγώ το αγόρασα από τα σχόλια των χρηστών εδώ μέσα που οι περισσότεροι το θεωρούν το πληρέστερο της αγοράς και είμαι ευχαριστημένος.
Πάντως αυτό δεν είναι το θέμα μας εδώ αλλά το πόσο ζημιά κάνει η νοοτροπία του cracked app σε όλους μας νόμιμους και μη.

#10   WoodyAllen

WoodyAllen

    iPH Contributor

  • 1.116 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:41

Οι συγκεκριμενες νοοτροπιες δεν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο, ουτε ελληνικη ανακαλυψη...


Όντως αλλά αν δεις τις στατιστικές τα ποσοστά πειρατείας στην Ελλάδα απέχουν πολύ από αυτά στις ανεπτυγμένες αγορές. Δυστυχώς πολλές εταιρίες που προσπάθησαν να βγάλουν παιχνίδια με ταλαντούχους προγραμματιστές και σχεδιαστικές καταποντίστηκαν από αυτή την εκνευριστική συνήθεια των χρηστών εδώ.

Επίσης στο θέμα του GPS app θεωρώ ότι θίγονται και τα δικά μου συμφέροντα σαν καταναλωτής για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και όχι μόνο αυτά των δημιουργών.

#11   MixalisXxx

MixalisXxx

    iPH Elite Poster

  • 2.047 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:45

Εγώ θα σταθώ λίγο στην τελευταία φράση του ktzaf!

Δεν έχει σημασία το πόσο σου χρεώνουν κάτι... Σημασία έχει αν σου χρειάζεται τελικά η όχι! Επειδή πολλές φορές έχουμε πληρώσει για κάτι που τελικά δεν είναι τόσο καλό όσο λέει το description στο AppStore, προτιμώ να το κατεβασω σπασμένο να το δω πρώτα!

Όντως η πιπιλα με τα 600€ είναι αν μη τι άλλο χαζομαρα! Δεν ξέρουμε πως απόκτησε ο καθένας το iphone του! Μπορεί να έκανε μεγάλες οικονομίες για να αποκτήσει ένα μαραφετι τέτοιο. Μπορεί να στερηθηκε κι ολας. Και έρχεται λοιπόν η navigon να του πουλήσει ένα προγραμμα που όπως λέει ο φίλος παραπάνω, ξυπνάει μετά από 100αδες μέτρα. Το description ομως είναι πολύ καλό! Τον πρώτο μήνα που είχα το iPhone στα χέρια μου χαλασα 300€ σε εφαρμογές που μου φαινόταν καλες! Σήμερα δεν χρησιμοποιώ καμοια από αυτές! Θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν τα cracked apps, κατεβαζεις, δοκιμαζεις και αν σου κάνει αγοράζεις, αλλιώς σβηνεις!

#12   mikexs

mikexs

    iPH Master

  • 5.698 μηνύματα
  • Twitter:@mikexst
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 3

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:52

Όντως αλλά αν δεις τις στατιστικές τα ποσοστά πειρατείας στην Ελλάδα απέχουν πολύ από αυτά στις ανεπτυγμένες αγορές. Δυστυχώς πολλές εταιρίες που προσπάθησαν να βγάλουν παιχνίδια με ταλαντούχους προγραμματιστές και σχεδιαστικές καταποντίστηκαν από αυτή την εκνευριστική συνήθεια των χρηστών εδώ.


Δυστυχως ισχυει, ειμαστε απο τις χωρες με τα υψηλοτερα ποσοστα πειρατειας. Δυσκολα θα αλλαξει αυτο, γιατι σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο επηρεαζεται και απο την οικονομικη δυσπραγια.

Επίσης στο θέμα του GPS app θεωρώ ότι θίγονται και τα δικά μου συμφέροντα σαν καταναλωτής για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και όχι μόνο αυτά των δημιουργών.


Σου απαντησα πιο πανω για το θεμα των εταιριων με GPS, οσον αφορα την αναβαθμιση των χαρτων και των δυνατοτητων. Καθως επισης πολυ ευστοχα σου απαντησε και ο ktzaf.

Τελευταία επεξεργασία από: mikexs, 02/02/2010 - 10:53


#13   DSOdysseas

DSOdysseas

    iPH Enthousiast

  • 470 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:53

το κακό είναι ότι από την στιγμή που αποκτήσαμε πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα και μπορούμε να τα πάρουμε σπασμένα, κατεβάζουμε αλόγιαστα χωρίς πραγματικά να τα έχουμε ανάγκη. Εκτός από τα προγράμματα πλοήγησης, που ζήτημα αν το 10% τα έχουν πραγματικά ανάγκη (λες και πριν δεν έβρισκα τον δρόμο για το σπίτι της γκόμενας, η πλοήγηση μου έλειπε) είναι και όλα τα άλλα που τελικά βλάπτουν τους επαγγελματίες. Θα αναφερθώ λίγο στον χώρο μου, είμαι γραφίστας και αγόρασα την σουίτα της Adobe, γιατί ο άλλος μου παίρνει την δουλειά με σπασμένο το πρόγραμμα? Εγώ πως θα κάνω απόσβεση αν ο καθένας κατεβάζει το Photoshop και φτιάχνει (ή αντιγράφει) κάρτες, σχέδια, αφίσες κλπ. εις βάρος κάποιον επαγγελματιών και χαλώντας την γενική αισθητική εικόνα της γραφιστικής στην χώρα μας.. Πόσες απαράδεκτες δουλειές κυκλοφορούν ρίχνοντας το επίπεδο του επαγγέλματός μου? Τέλος πάντων, ξέφυγα. Πάντως ανήκω στην μερίδα του νόμιμου και, μπορεί να ακούγομαι ρομαντικός, πιστεύω ότι αν υποστηρίζεις κάποιον στην δουλειά του, θα σε υποστηρίξει και αυτός. Είναι εύκολο να μιλάς εκ του ασφαλούς "σιγά, κατέβασα μια σπασμένη εφαρμογή - πρόγραμμα" ναι.. αλλά αν ήταν ο πατέρας σου ή εσύ που την σχεδίαζες με κόπο, τι θα έλεγες?

Αποτέλεσμα, να μας έχουν γραμμένους πολλές εταιρίες και πολλοί από μας, να μην μπαίνουν στον κόπο να σχεδιάσουν ή να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο, γιατί ξέρουν ότι θα κλαπεί..

#14   ktzaf

ktzaf

    iPH Honored Elite member

  • 1.283 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 02/02/2010 - 10:57

Δεν αντιλέγω πως μπορεί να είναι χρήσιμο, το θέμα είναι και να είναι κάτι αποδωτικό. Για αυτό λέω πως προσωπικά προτιμώ τον συνδιασμό google maps over 3G και PNA στο αυτοκίνητο.

Όσο για το development γενικότερα, αν η navigon έχανε λεφτά δεν θα το έβγαζε στα Ελληνικά. Προσωπικά δεν βλέπω διαφορά αν η Navigon έβλεπε 1000 ή 100000 χιλιάδες χρήστες (αγοραστές έτσι όχι σπασμένα). Ο έλληνας καταναλωτής είναι πρόβατο. Τι 1000 τι 100000 χρήστες, αν όλα όλα η navigon και η κάθε navigon βλέπει 5-10 comments από Ελλάδα το μόνο που βλέπει είναι 100000 πρόβατα. Σίγα μην κάτσει να ασχοληθεί. Πόσα comments να έχουν γίνει για τους greeklish χάρτες του iGo? (αν ειναι ακόμα greeklish δεν ασχολούμε έτσιήξερα πως είναι). Δεν χρειάζεσαι 100000 αγοραστές χρειάζεσαι πίεση. Αν στους 1000 οι 300 είχαν παράπονα και έστελναν comments η navigon θα προχωρούσε στο development.

Ελπίζω να βγάζω νόημα, με έχουν κόψει 40 φορές όσο γράφω!!

Και ακόμα ένα παράδειγμα. Πόσους έλληνες χρήστες έχει το Appstore? Πόσοι έκαναν παράπωνα για το Macedonia? Αν έκανε το 80% του Ελληνικού appsore παράπωνα και με μία οργανωμένη ενέργεια άλλαζαν όλοι τους λογαριασμούς τους σε no credit card τι λέτε θα υπήρχε το Macedonia?

Αλλά, δεν βαριέσαι.

#15   MixalisXxx

MixalisXxx

    iPH Elite Poster

  • 2.047 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 02/02/2010 - 11:03

Ελάτε ρε παιδιά.... Ποιος σας είπε ότι οι εταιρίες δεν βγάζουν κάτι αξιόλογο επειδή όλοι θα το κατεβάσουν σπασμένο;

@DSOdysseas μιλησες για το Photoshop, που η adobe κάθε χρόνο βγάζει ένα νέο version! Αν ήταν έτσι θα είχαμε μείνει στο Photoshop 7! Η Microsoft κάθε δυο χρόνια βγάζει λειτουργικό και office. Αν ήταν έτσι θα είχαμε μείνει στα windows 98 και στο office 97!

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες