Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Φορτιση:Μεσω θυρας USB ή μεσω πριζας?

• Please log in to reply
27 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   ForBittenFruit

ForBittenFruit

iPH newbie

• 9 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:18

Φορτιση:Μεσω θυρας USB ή μεσω πριζας?

Ειχα διαβασει μια ερευνα που εξηγουσε οτι,οταν υπαρχει η δυνατοτητα,ειναι καλυτερα να φορτιζει μεσω θυρας USB. τι ειναι προτιμοτερο απο τα 2 για τη μακροβιοτητα της μπαταριας?

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   xilaren

xilaren

iPH Member

• 337 μηνύματα

Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:27

Προτιμότερη είναι η USB θύρα... Δε λένε: "Το καλό πράγμα αργεί να γίνει;"... :)
Τη πρίζα να τη χρησιμοποιείς μόνο σε ώρα ανάκης -αν δεν έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή, ή άμα βιάζεσαι, φερ' ειπείν.

xilaren

#3   kdelios

kdelios

iPH Elite Poster

• 3,248 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:45

Το USB μπορεί να δώσει max 500ma ρεύμα φόρτισης στην μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πιο αργή φόρτιση, άρα κερδίζεις σε μακροβιότητα της μπαταρίας, αλλά χάνεις λιγάκι σε διάρκεια (αυτονομία).
Εγώ προτιμώ το PC όταν μπορώ να το αφήσω αρκετό χρόνο.

#4   ForBittenFruit

ForBittenFruit

iPH newbie

• 9 μηνύματα

Δημοσίευση 05/02/2010 - 17:35

Το USB μπορεί να δώσει max 500ma ρεύμα φόρτισης στην μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πιο αργή φόρτιση, άρα κερδίζεις σε μακροβιότητα της μπαταρίας, αλλά χάνεις λιγάκι σε διάρκεια (αυτονομία).
Εγώ προτιμώ το PC όταν μπορώ να το αφήσω αρκετό χρόνο.

οταν λες χανεις λιγακι σε διαρκεια(αυτονομια) τι εννοεις?Με φορτιση μεσω usb δεν πληρωνεται ολη η μπαταρια?Δλδ φορτιζει μονο μεχρι καποιο ποσοστο?

#5   SolidSnake

SolidSnake

iPH Contributor

• 1,586 μηνύματα

Δημοσίευση 14/08/2010 - 17:45

Τελικά τι αξλιζει περισσότερο pc or usb ?

#6   fteo

fteo

iPH Enthousiast

• 558 μηνύματα
  • GameCenter:fteo

Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:02

Πρίζα.

#7   dirtrider_gr

dirtrider_gr

iPH User

• 106 μηνύματα
  • GameCenter:dirtrider_gr

Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:06

Εγώ πάντως εχω παρατηρήσει αισθητή διαφορά στην αυτονομία της μπαταρίας...
Υπέρ της (μ)πρίζας πάντα... :unsure:

#8   moviemaker

moviemaker

-

• 1,078 μηνύματα

Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:07

Πανάρχαιο ερώτημα.. από usb αργή απο μπριζα γρήγορη.Αποφάσισε. εγω σε αναλογία 3-1 περίπου το φορτίζω.

#9   idomeneas

idomeneas

iPH Addict

• 612 μηνύματα

Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:07

Ο φορτιστής παρέχει ρεύμα 1000mA ενώ η θύρα usb 500mA με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την φόρτιση (λογικά διπλάσιο).
Για τις μπαταρίες λένε ότι όσο πιο γρήγορα τις φορτίζεις (με περισσότερο ρεύμα) αυτό επιδρά αρνητικά στην ζωή της μπαταρίας αυτής.

Από προσωπική άποψη, όποιον τρόπο φόρτισης κι αν ακολουθήσεις, δεν θα σου εμφανίσει κάποιο θέμα η μπαταρία σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά αρκετά αργότερα!
Θα σου πρότεινα λοιπόν να ακολουθήσεις όποιον τρόπο σε βολεύει κάθε φόρα!!! 8)

#10   John7

John7

iPH newbie

• 2 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5

Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:22

Σίγουρα είναι καλύτερη η φορτιση από usb και για την υγεία της μπαταρίας και για την αυτονομία της γιατί όταν λέμε υγεία αυτό εννοούμε καλύτερη αυτονομία στην διαρκεια του χρόνου.Πάντα η αργή φόρτιση είναι καλύτερη.Όταν μπορούμε και δεν βιαζόμαστε φόρτιση USB

#11   lefteristz

lefteristz

iPH Elite Poster

• 2,132 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3GS
  • Tablet:iPad 4

Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:24

Σίγουρα είναι καλύτερη η φορτιση από usb και για την υγεία της μπαταρίας και για την αυτονομία της γιατί όταν λέμε υγεία αυτό εννοούμε καλύτερη αυτονομία στην διαρκεια του χρόνου.Πάντα η αργή φόρτιση είναι καλύτερη.Όταν μπορούμε και δεν βιαζόμαστε φόρτιση USB

σωστα :)

#12   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6,834 μηνύματα

Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:45

Συνολικός χρόνος φόρτισης μπαταρίας (h) = εναπομείνουσα χωρητικότητα μπαταρίας (mA) / ένταση παροχής ρεύματος ανά ώρα (mA/h) 

Άτυπη υγιής φόρτιση = ένταση παροχής ρεύματος ανά ώρα (mA/h) είναι >20% & ταυτόχρονα <60% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας  

Big things have small beginnings

#13   dion75

dion75

iPH Enthousiast

• 442 μηνύματα

Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:03

Απο την δικη μου εμπειρία, αυτό που κάνω πάντα δλδ. φορτίζω ολες τις συσκευές μου όταν φτάσουν κάτω απο 10% μεχρι 100%. Οι μπαταρίες μετά απο 2-3 χρόνια ειναι σαν καινούργιες. Σε ένα  ipad που εχω εδώ και 4 χρόνια κρατάει όσο κράταγε καινούργιο. Δεν εχω αλλάξει μπαταρία ποτέ σε καμία κινητή συσκευή μου 

#14   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1,332 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:18

Οι  μπαταρίες έχουν εξελιχθεί πολύ από την εποχή που πρωτοβγήκαν τα κινητά.Διαθέτουν έξυπνα συστήματα διαχείρησης και φόρτισης αλλά και πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην εκρήγνυνται(οι γνήσιες).Επίσης να μην ξεχνάμε πως η μπαταρία είναι ένα αναλώσιμο ανταλλακτικό.Ο μέσος όρος ζωής μιας μπαταρίας,είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο είτε για ταμπλέτα,είτε για λάπτοπ,είναι περίπου 2-3 χρόνια.Με την τεχνολογία να προχωρά ταχύτατα και τις εταιρίες να βγάζουν νέα μοντέλα ανα 6 μήνες είναι ανούσιο να ασχολούμαστε για τη διάρκεια ζωής τη στιγμή που μέχρι να χάσει σημαντικό ποσοστό η να χαλάσει εντελώς,θα έχουμε αλλάξει ήδη συσκευή.

#15   dion75

dion75

iPH Enthousiast

• 442 μηνύματα

Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:26

Οι  μπαταρίες έχουν εξελιχθεί πολύ από την εποχή που πρωτοβγήκαν τα κινητά.Διαθέτουν έξυπνα συστήματα διαχείρησης και φόρτισης αλλά και πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην εκρήγνυνται(οι γνήσιες).Επίσης να μην ξεχνάμε πως η μπαταρία είναι ένα αναλώσιμο ανταλλακτικό.Ο μέσος όρος ζωής μιας μπαταρίας,είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο είτε για ταμπλέτα,είτε για λάπτοπ,είναι περίπου 2-3 χρόνια.Με την τεχνολογία να προχωρά ταχύτατα και τις εταιρίες να βγάζουν νέα μοντέλα ανα 6 μήνες είναι ανούσιο να ασχολούμαστε για τη διάρκεια ζωής τη στιγμή που μέχρι να χάσει σημαντικό ποσοστό η να χαλάσει εντελώς,θα έχουμε αλλάξει ήδη συσκευή.

ξέρω πολλούς να έχουν μείνει απο μπαταρία μετά ή και πριν από ένα χρόνο χρίσης. Πιστεύω αν την προσέχεις ελάχιστα (χωρίς φανατισμό και κόπο) θα κρατήσει περισσότερο 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες