Φορτιση:Μεσω θυρας USB ή μεσω πριζας?
Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:18
Ειχα διαβασει μια ερευνα που εξηγουσε οτι,οταν υπαρχει η δυνατοτητα,ειναι καλυτερα να φορτιζει μεσω θυρας USB. τι ειναι προτιμοτερο απο τα 2 για τη μακροβιοτητα της μπαταριας?
Ad
Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:27
Τη πρίζα να τη χρησιμοποιείς μόνο σε ώρα ανάκης -αν δεν έχεις πρόσβαση σε υπολογιστή, ή άμα βιάζεσαι, φερ' ειπείν.
xilaren
Δημοσίευση 05/02/2010 - 16:45
Εγώ προτιμώ το PC όταν μπορώ να το αφήσω αρκετό χρόνο.
Δημοσίευση 05/02/2010 - 17:35
Το USB μπορεί να δώσει max 500ma ρεύμα φόρτισης στην μπαταρία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις πιο αργή φόρτιση, άρα κερδίζεις σε μακροβιότητα της μπαταρίας, αλλά χάνεις λιγάκι σε διάρκεια (αυτονομία).
Εγώ προτιμώ το PC όταν μπορώ να το αφήσω αρκετό χρόνο.
οταν λες χανεις λιγακι σε διαρκεια(αυτονομια) τι εννοεις?Με φορτιση μεσω usb δεν πληρωνεται ολη η μπαταρια?Δλδ φορτιζει μονο μεχρι καποιο ποσοστο?
Δημοσίευση 14/08/2010 - 17:45
Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:02
Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:06
Υπέρ της (μ)πρίζας πάντα...
Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:07
Δημοσίευση 14/08/2010 - 18:07
Για τις μπαταρίες λένε ότι όσο πιο γρήγορα τις φορτίζεις (με περισσότερο ρεύμα) αυτό επιδρά αρνητικά στην ζωή της μπαταρίας αυτής.
Από προσωπική άποψη, όποιον τρόπο φόρτισης κι αν ακολουθήσεις, δεν θα σου εμφανίσει κάποιο θέμα η μπαταρία σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά αρκετά αργότερα!
Θα σου πρότεινα λοιπόν να ακολουθήσεις όποιον τρόπο σε βολεύει κάθε φόρα!!!
Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:22
Σίγουρα είναι καλύτερη η φορτιση από usb και για την υγεία της μπαταρίας και για την αυτονομία της γιατί όταν λέμε υγεία αυτό εννοούμε καλύτερη αυτονομία στην διαρκεια του χρόνου.Πάντα η αργή φόρτιση είναι καλύτερη.Όταν μπορούμε και δεν βιαζόμαστε φόρτιση USB
Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:24
Σίγουρα είναι καλύτερη η φορτιση από usb και για την υγεία της μπαταρίας και για την αυτονομία της γιατί όταν λέμε υγεία αυτό εννοούμε καλύτερη αυτονομία στην διαρκεια του χρόνου.Πάντα η αργή φόρτιση είναι καλύτερη.Όταν μπορούμε και δεν βιαζόμαστε φόρτιση USB
σωστα ![]()
Δημοσίευση 06/02/2015 - 14:45
Συνολικός χρόνος φόρτισης μπαταρίας (h) = εναπομείνουσα χωρητικότητα μπαταρίας (mA) / ένταση παροχής ρεύματος ανά ώρα (mA/h)
Άτυπη υγιής φόρτιση = ένταση παροχής ρεύματος ανά ώρα (mA/h) είναι >20% & ταυτόχρονα <60% της συνολικής χωρητικότητας της μπαταρίας
Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:03
Απο την δικη μου εμπειρία, αυτό που κάνω πάντα δλδ. φορτίζω ολες τις συσκευές μου όταν φτάσουν κάτω απο 10% μεχρι 100%. Οι μπαταρίες μετά απο 2-3 χρόνια ειναι σαν καινούργιες. Σε ένα ipad που εχω εδώ και 4 χρόνια κρατάει όσο κράταγε καινούργιο. Δεν εχω αλλάξει μπαταρία ποτέ σε καμία κινητή συσκευή μου
Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:18
Οι μπαταρίες έχουν εξελιχθεί πολύ από την εποχή που πρωτοβγήκαν τα κινητά.Διαθέτουν έξυπνα συστήματα διαχείρησης και φόρτισης αλλά και πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην εκρήγνυνται(οι γνήσιες).Επίσης να μην ξεχνάμε πως η μπαταρία είναι ένα αναλώσιμο ανταλλακτικό.Ο μέσος όρος ζωής μιας μπαταρίας,είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο είτε για ταμπλέτα,είτε για λάπτοπ,είναι περίπου 2-3 χρόνια.Με την τεχνολογία να προχωρά ταχύτατα και τις εταιρίες να βγάζουν νέα μοντέλα ανα 6 μήνες είναι ανούσιο να ασχολούμαστε για τη διάρκεια ζωής τη στιγμή που μέχρι να χάσει σημαντικό ποσοστό η να χαλάσει εντελώς,θα έχουμε αλλάξει ήδη συσκευή.
Δημοσίευση 06/02/2015 - 15:26
Οι μπαταρίες έχουν εξελιχθεί πολύ από την εποχή που πρωτοβγήκαν τα κινητά.Διαθέτουν έξυπνα συστήματα διαχείρησης και φόρτισης αλλά και πολλές δικλείδες ασφαλείας για να μην εκρήγνυνται(οι γνήσιες).Επίσης να μην ξεχνάμε πως η μπαταρία είναι ένα αναλώσιμο ανταλλακτικό.Ο μέσος όρος ζωής μιας μπαταρίας,είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο είτε για ταμπλέτα,είτε για λάπτοπ,είναι περίπου 2-3 χρόνια.Με την τεχνολογία να προχωρά ταχύτατα και τις εταιρίες να βγάζουν νέα μοντέλα ανα 6 μήνες είναι ανούσιο να ασχολούμαστε για τη διάρκεια ζωής τη στιγμή που μέχρι να χάσει σημαντικό ποσοστό η να χαλάσει εντελώς,θα έχουμε αλλάξει ήδη συσκευή.
ξέρω πολλούς να έχουν μείνει απο μπαταρία μετά ή και πριν από ένα χρόνο χρίσης. Πιστεύω αν την προσέχεις ελάχιστα (χωρίς φανατισμό και κόπο) θα κρατήσει περισσότερο
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0
0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες