Καλησπέρα θελω τη βοηθεια σας
Προσπαθω να παρω backup τις συνομιλίες από το viber και το whatsapp (και απο καποια παιχνιδια που το υποστηριζουν) για να τα μεταφερω στο νεο κινητο.
Ειδα απο αντιστοιχους οδηγους στο ιντερνετ οτι τοσο το viber οσο και το whatsapp επιτρεπουν αυτη τη δυνατοτητα μεσω icloud.
Icloud ενω εχω λογαριασμο (το username & password δλδ του Appstore) δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε γιατι δεν με βολευει και τα backups τα επαιρνα παντα μεσω του pc-itunes.
Ενεργοποιησα το icloud και μετεφερα απο το ενα κινητο στο αλλο τις επαφες και τις σημειωσεις (εδω ολα καλα).
Οταν ομως παω να παρω backup απο viber ή whatsapp μου ζητανε πρωτιστως ενεργο το iCloud drive.
Το ενεργοποιω στο ρυμθισεις -> Apple ID-> iCloud -> iCloud Drive, απενεργοποιω οσα apps απο εκει δεν θελω να παρει backup και κραταω το viber και το whatsapp για αρχη.
Πηγαινω στο viber του λεω να κανει backup ξεκιναει και κολλαει στο 70%.
Ειμαι σε wifi και ρευμα και ανεξαρτητως αν το αφησω μιση ωρα ή 4 ωρες το viber μενει κολλημενο στο 70%. Αν ομως μεταπηδησω στις ρυθμισεις μεσω του multitasking διαπιστωνω οτι υστερα απο καποια ωρα (δεν ξερω ποση ομως ακριβως) το iCloude drive εχει απενεργοποιηθει αυτοματα μονο του.
Το ξαναενεργοποιω, επιλεγω παλι viber και whatsapp και υστερα απο λιγη ωρα παλι απενεργοποιειται μονο του.
Στο whatsapp μενει κολλημενο στο μηδεν με το κυκλακι απο πανω να γυριζει στο διηνεκες ανεξαρτητως ωρας που θα το αφησω.
Το ios ειναι στην εκδοση 11.2.5, το viber και το whatsapp ειναι στις πιο καινουριες εκδοσεις τους και στα δυο κινητα.
Καθε φορα που παω να ενεργοποιησω το iCloud drive ομως μου λεει οτι "πρεπει να κανω αναβαμιση στο iCloud Drive ωστε να επιτρεπεται σε εφαρμογες να αποθηκευουν δεδομενα. Επιλεγω καθε φορα "Αναβαθμιση" αλλα δεν γινεται κατι και το iCloud Drive ξαναπενεργοποιειται υστερα απο λιγο και ζητα ξανα ενεργοποιηση και αναβαθμιση σε ενα ατερμονο κυκλο.
Τι κανω λαθος??