Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

Η Bose ετοιμάζει τα δικά της AR γυαλιά


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 12/03/2018 - 15:31

Η Bose είναι πασίγνωστη στον κόσμο ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες για προϊόντα που αφορούν τον ήχο, όπως ακουστικά, soundbars και subwoofers, επομένως, η παρέκκλιση της προς την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας δεν θα μπορούσε να μην αφορά τον τομέα της εξειδίκευσης της.

 

Η εταιρεία ετοιμάζει τα δικά της AR γυαλιά με μια διαφορετική προσέγγιση στην τεχνολογία Augmented Reality. Όλα τα αντίστοιχα γυαλιά άλλων εταιρειών εμπλουτίζουν τον κόσμο που βλέπει ο χρήστης με έξτρα περιεχόμενο, ωστόσο, η Bose κρατά την εικόνα όπως είναι και αντ’ αυτού προσθέτει έξτρα ηχητικό περιεχόμενο. Η αναπαραγωγή των ηχητικών μηνυμάτων δεν γίνεται από κάποιο ακουστικό ή ηχείο, αλλά από ένα ενσωματωμένο σύστημα στον σκελετό των γυαλιών.

 

Πιθανές εφαρμογές των AR γυαλιών της Bose είναι να μεταφράζουν αυτά που γράφει μια ταμπέλα ή ένα μενού σε ξένη γλώσσα, η αφήγηση της ιστορίας ενός έργου τέχνης, η ενεργοποίηση των ψηφιακών βοηθών (διαθέτουν μικρόφωνο και Bluetooth για σύνδεση με smartphone), η εκφώνηση οδηγιών πλοήγησης κλπ.

 

bose-ar-glasses-1.jpg

 

bose-ar-glasses-2.jpg

 

bose-ar-glasses-3.jpg

 

Όπως σημειώνει η Bose, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τα MIT Media Lab και NYU Future Reality Lab, έτσι ώστε τα ηχητικά μηνύματα να ακούγονται μόνο από αυτόν που φορά τα γυαλιά και ήδη συνεργάζονται με αρκετούς developers όπως οι ASICS Studio, Strava, TripAdvisor και Yelp.

 

Για την ώρα είναι σε στάδιο πρωτότυπου, αλλά αναμένεται ότι θα προχωρήσει αρκετά γρήγορα η ανάπτυξη του σε πραγματικό προϊόν.

via techgear

 


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες