Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Η σωστή επιλογή για αγορά από κατάστημα

• Please log in to reply
15 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 05/05/2018 - 10:11

Καλησπέρα σ' όλη την κοινότητα.

Νέος στο forum αλλά και στον "κόσμο" του Mac. Θέλω λοιπόν να αγοράσω Apple iMac 27" (Retina 5Κ), κάνοντας μία αναζήτηση, τόσο το skroutz όσο και το BestPrice διαπίστωσα πως υπάρχει ένα διευρυμένο εύρος τιμών που ξεκινά από 1.899 - 2.100. Οι κριτικές των καταστημάτων είναι καλές, όμως πραγματικά δεν γνωρίζω τα τελικά κριτήρια για να αγοράσω από ένα συγκεκριμένο κατάστημα.

Σε αυτο το σημείο θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας.. Εσεις σας χρήστες και σαν "υποψήφιοι αγοραστές" δίνεται βαρύτητα στα reviews των χρηστών; Επιλέγετε να αγοράζετε από ένα επίσημο store της Apple; Πριν την αγορά σας, συμβουλεύεστε από χρήστες forum και φίλους; Ποια είναι τα δικά σας κριτήρια;

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων.

Mike.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 05/05/2018 - 10:21

Ξέχνα τους επίσημους μεταπωλητές, είναι τεράστια η διαφορά με τα σκρουτζομάγαζα. Κατά καιρούς έχω αγοράσει 3 mbp, iPad, iPhone από σκρουτζομάγαζα. Βρίσκεις αυτό που θέλεις και από τη στιγμή που οι κριτικές είναι καλές, προχωράς άφοβα στην αγορά.
Αν έχεις επαγγελματικό αφμ θα σου πρότεινα το https://e-mac.eu όπου μπορείς να αγοράσεις χωρίς ΦΠΑ

Sent from my iPad using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 05/05/2018 - 10:22.

#3   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 10:32

@georgeol σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το συγκεκριμένο κατάστημα το είχα στα υπόψιν μου, αλλά δείχνει να είναι "κλειστό" μιας και δεν αφήνει να κάνω αγορά.

Εν αντιθέση , υπάρχουν καταστήματα που δίνουν εγγύηση 1 χρόνο και άλλα στα 2 χρόνια.. Το ζήτημα αυτό με μπερδεύει λιγάκι.

By the way, βρήκα και το www.woostore.gr που το δίνει στα 1.899. :rolleyes: και το http://t-support.gr στα 1.970

Τελευταία επεξεργασία από: mikem07, 05/05/2018 - 10:34.

#4   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 10:44

Η εγγύηση που δίνει η apple είναι 1 χρόνος αλλά με βάσει κοινοτική οδηγία για συσκευές που έχουν αγοραστεί στην eu είναι 2 χρόνια, έχει συζητηθεί εκτενώς το θέμα Εγγύηση Apple στην Ελλάδα. Τι ισχύει τελικά ;
https://r.tapatalk.c...-;&share_type=t
Εν κατακλείδι από όπου και να αγοράσεις έχεις την ίδια εγγύηση

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τελευταία επεξεργασία από: georgeol, 05/05/2018 - 10:45.

#5   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 12:09

georgeol κατανοητό το θέμα των εγγυήσεων και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αναλογικά με τον βαθμό που πρέπει να εστιάσω, έχω ενστάνσεις για το store προτίμησης.. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο;

Τελευταία επεξεργασία από: mikem07, 05/05/2018 - 12:16.

#6   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1,823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 05/05/2018 - 13:54

Βρες κάποιο μαγαζί με καλές κριτικές (κατά προτίμηση στην πόλη σου) και τσίμπα το!

Πάντως πρέπει να ζυγίσεις και το ενδεχόμενο οτί αν είναι skroutzομάγαζο και κλείσει άντε να βρεις άκρη με την εγγύηση...

Εγώ θα το σκεφτόμουν 2 φορές που θα δώσω τα 2000.

Δεν σου λέω οτί θα έχεις οπωσδήποτε θέμα αλλά είναι μια πιθανότητα.

#7   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 14:00

Δεν μένω σε μεγάλη πόλη, συνεπώς η επιλογή του είναι μονόδρομος.  Διαβάζω τόσο τις κριτικές όσο και τον τρόπο πληρωμής (άλλο βάσανο και αυτό)

Η εγγυηση δεν είναι worldwide για ενα χρονο; Τα προϊόντα της Apple δεν καλυπτονται παγκοσμιως; Μπορεί ναι είναι και απορίες ενός νέου..

#8   georgeol

georgeol

iPH Hero

• 3,874 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 14:14

Δεν μένω σε μεγάλη πόλη, συνεπώς η επιλογή του είναι μονόδρομος.  Διαβάζω τόσο τις κριτικές όσο και τον τρόπο πληρωμής (άλλο βάσανο και αυτό)

Η εγγυηση δεν είναι worldwide για ενα χρονο; Τα προϊόντα της Apple δεν καλυπτονται παγκοσμιως; Μπορεί ναι είναι και απορίες ενός νέου..

Δεν έχεις θέμα με την εγγύηση, με την απόδειξη αγοράς απευθύνεσαι σε έναν εξουσιοδοτημένο (document, infoquest κ.λπ) και τέλος.

Ούτως ή άλλως οι συσκευές που πωλούνται στα σκρουτζομάγαζα, στην πλειοψηφία τους, προορίζονται για άλλες χώρες. Σκέψου δλδ  να αγόραζες μια συσκευή από το Βέλγιο π.χ. και να προέκυπτε μια βλάβη μέσα στην εγγύηση, θα έπρεπε να αναζητήσεις τον μεταπωλητή στο Βέλγιο?

Εγώ έχω αγοράσει το Apple TV από Αμερική και αντιμετώπισα πρόβλημα, το έστειλα στην document και μου τα αντικατέστησαν χωρίς δεύτερη κουβέντα! 

#9   agnostos13

agnostos13

iPH Contributor

• 1,823 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 05/05/2018 - 17:37

Ο ένας χρόνος είναι καλυμμένος από την Apple. Με το δεύτερο είναι το θέμα...

#10   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 20:59

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επέκταση της εγγύησης αγοράζοντας την για 3 χρόνια..

#11   ChrisDs

ChrisDs

iPH Contributor

• 941 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 05/05/2018 - 22:04

Τα πράγματα είναι απλά αγοράζεις στην χαμηλότερη τιμή, αγοράζεις και Apple Care για 3 χρονια και τελειωνει το θεμα. Σε αντιθεση με τα κινητα και το μπάχαλο δεν μπορουν να αρνηθούν κάλυψη με αυτόν τον τρόπο.

#12   remal

remal

iPH Enthousiast

• 371 μηνύματα

Δημοσίευση 05/05/2018 - 22:10

Τα πράγματα είναι απλά αγοράζεις στην χαμηλότερη τιμή, αγοράζεις και Apple Care για 3 χρονια και τελειωνει το θεμα. Σε αντιθεση με τα κινητα και το μπάχαλο δεν μπορουν να αρνηθούν κάλυψη με αυτόν τον τρόπο.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επέκταση της εγγύησης αγοράζοντας την για 3 χρόνια..

Έτσι. Κι εγώ πηρα από amazon macbook pro late 2016 και από ebay 3ετη εγγύηση applecare με 160€. Ολα κομπλέ για μια 3ετία και σε καλύτερη τιμή απ'οτι θα έπερνα σκέτο το mac. Την εγγύηση την χρησιμοποίησα κι ολας και δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα.

#13   paparainbow

paparainbow

iPH Contributor

• 1,875 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 06/05/2018 - 00:18

πως εχεις σκοπο να πληρωσεις;

legit

#14   mikem07

mikem07

iPH newbie

• 15 μηνύματα

Δημοσίευση 06/05/2018 - 01:20

πως εχεις σκοπο να πληρωσεις;

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Βολεύουν πολλοί τρόποι. Κατάθεση, αντικαταβολή, paypal. Αν και συγκλίνω στις 2 τελευταίες επιλογές (είναι χρονοβότο να περιμένω στην Τράπεζα)

Τελευταία επεξεργασία από: mikem07, 06/05/2018 - 01:20.

#15   johnythedirector

johnythedirector

iPH Addict

• 653 μηνύματα

Δημοσίευση 06/05/2018 - 09:43

Καλημέρα, έχω αγοράσει τo macbook μου από το e-mac.eu.

Άψογη εξυπηρέτηση, τέλεια τιμή, και για σένα βγαίνει ο 27αρης 5K στα 1763 ευρώ με τιμολόγιο εννοείται.

Εγώ δεν θα κοίταζα αλλού.

https://e-mac.eu/epo...l?mfp=28-oth-ni[27%22_Retina_5K]=

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;