Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * - - 2 ψήφοι

myAthensPass: Ευκολότερο παρκάρισμα στην Αθήνα με τη νέα εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 25/06/2018 - 15:54

Την ολοκαίνουρια εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης μέσω κινητού παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για την εφαρμογή myAthensPass, που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παρκάρισμα στην πόλη.

 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

 

“Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, όπως ακριβώς ανακοινώσαμε με την παρουσίαση του οδικού χάρτη”

 

Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.

 

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Τα βήματα είναι απλά

  • Εγκατάσταση: Αναζήτησε το myAthensPass στο App Store της Apple για συσκευές iOS ή στο κατάστημα Google Play για συσκευές Android και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.
  • Εγγραφή & Είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας.
  • Προσθήκη κάρτας αγορών: Επιλέξτε ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.
  • Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από €0,5 έως €20.
  • Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας.

Ο οδηγός ενημερώνεται με push notification, 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί!

 

Ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Βαρελάς, σημείωσε:

 

“Με την αναβάθμιση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευση, βελτιώνουμε την προσβασιμότητα στην πόλη, όχι μόνο για τα οχήματα, αλλά και για τους πεζούς. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι σημαίνουν σεβασμό στους συνανθρώπους μας, ώστε να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε την πόλη”

 

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε, κ. Σταύρος Ασθενίδης, τόνισε:

 

“Το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση”

 

 

myAthensPass – Τιμή: Δωρεάν
btn_download.jpg

via techgear

 


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   petervgr

petervgr

    iPH Elite Poster

  • 2.594 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 25/06/2018 - 16:04

Το έβαλα , ο χάρτης δεν επιλέγει Θέση παρκαρίσματος εκτός από κει που είσαι με το κινητό εκείνη την ώρα. Θέλει δουλειά η εφαρμογή ακόμα.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

#3   ikaros13

ikaros13

    iPH Contributor

  • 1.407 μηνύματα

Δημοσίευση 26/06/2018 - 21:07

Καλύτερα να δώσεις σε πάρκινγκ αν βιάζεσαι και θέλεις να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο η να ψάξεις να βρεις τριγύρω παρά της εφαρμογής που βγάζει ότι ναναι.. uninstall


Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες