Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * * * * 1 ψήφοι

10 Χρόνια App store


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
Θέμα χωρίς απαντήσεις

#1   iPhoneHellas

iPhoneHellas

    iPH Admin

  • 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 11/07/2018 - 12:26

10-years-app-store.jpg

 

Το App Store πρωτοεμφανίστηκε πριν από 10 χρόνια, παράλληλα με την κυκλοφορία του iPhone 3GS, και άλλαξε τελείως τον τρόπο που οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μπορούσαν να αποκτηθούν και να εγκατασταθούν στα smartphone. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το App Store αποτέλεσε το βασικό συστατικό της επιτυχίας του iPhone και ένα από τα στοιχεία που διαμόρφωσαν την εποχή των smartphones όπως τα απολαμβάνουμε σήμερα.

10 Ιουλίου 2008 - Εγκαίνια του App Store

 

Εν αναμονή του λανσαρίσματος του iPhone 3GS, η Apple ανοίγει τις ψηφιακές πόρτες του iOS App Store, με 500 διαθέσιμες εφαρμογές προς λήψη. Μόλις τρεις ημέρες αργότερα, ο αριθμός των εφαρμογών που προσφέρονται από το App store έχει ανέβει στις 800 και ο συνολικός αριθμός των εφαρμογών που έχουν εγκατασταθεί έχει ήδη φτάσει τα 10 εκατομμύρια!

 

Ιούνιος 2009 - Αγορές μέσα στις εφαρμογές (in-app purchases)

 

Η Apple κυκλοφορεί το iPhone OS 3.0 και παράλληλα το App Store αποκτά μια νέα λειτουργία: τη δυνατότητα αγοράς επιπλέον περιεχομένου μέσα από τις εφαρμογές (IAPs).

 

Απρίλιος 2010 - Η γενιά των tablet

 

Το iPad ανακοινώνεται και μαζί του, η Apple επεκτείνει το App Store για να συμπεριλάβει εφαρμογές για τα tablet της αλλά και "Universal apps" που είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν σωστά τόσο σε iPhone όσο και σε iPad. Οι χρήστες iPad μπορούν αρχικά να επιλέξουν από μια σειρά 3.000 εφαρμογών που είναι βελτιστοποιημένες για την 9.7'' ιντσών οθόνη της συσκευής τους. Ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών για το iPad τριπλασιάζεται μέσα σε διάστημα τριών μηνών.
 

Οκτώβριος 2015 - Το App Store σε Apple Watch και Apple TV

 

Μετά την επιτυχημένη πορεία του App store σε iPhone, iPad και Mac (όχι και τόσο...), το App Store υποστηρίζεται και στο Apple Watch και στο Apple TV.

 

Ιούλιος 2018 - Μια δεκαετία αργότερα

 

O αριθμός των εφαρμογών που προσφέρονται στο ψηφιακό κατάστημα της Apple έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια με τις 130 δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις σε συσκευές χρηστών. Τα συνολικά κέρδη των developers από το ποσοστό πωλήσεων του App store υπολογίζονται στα $100 δισ.


Behind the Scenes...

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;



Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες