Καταλαβα. Κρίμα και ήθελα ανά πάσα ώρα και στιγμή να βλέπω τα υπόλοιπα και τι χρωστάω.
Πχ έβαλα την τηλεόραση σε 24 άτοκες. Άρα αυτό δεν μπορεί να φαίνεται κάπως.
Δε το γλιτώνουμε το excel
Μέχρι 12 δοσεις το κάνει αυτόματα η εφαρμογή.
Έχω βάλει πχ διακανονισμό ΔΕΗ 52 δοσεις χειροκίνητα , 12 , 12 δοσεις και λειτουργεί μια χαρά.
Επαναλαμβάνω σαν έξοδο στη κάρτα , γιατί σαν πληρωμή της κάρτας αποφασίζεις εσυ τι θα δώσεις μια και δεν παίρνεις μόνο ένα πράγμα από την κάρτα αλλά πολλά. Δεν είναι έγκυρο δηλαδή να υπολογίζεις έτσι τις δοσεις της κάρτας. Ακόμα και άτοκες δοσεις να είναι πάντα βάζουν κάποια έξοδα λογαριασμού. Όποτε το πόσο που πληρώνεις πότε δεν είναι σταθερό. Εκτός και αν δίνεις πάντα κάτι παραπάνω από επιλογή. Εγώ πχ δίνω στάνταρ 100€ /μήνα στη κάρτα μέχρι να μηδενίσει ανεξαρτήτως του υπόλοιπου που πέφτει κάθε μήνα.
Επίσης το πρόβλημα με τις πιστωτικές είναι πιο σύνθετο.
Πχ για να κάνεις μια αγορά με 12 , 24 δοσεις κάποιες κάρτες δεσμεύουν όλο το ποσό και το παίρνουν σε δοσεις. Πράγμα που στην εφαρμογή πρέπει να σκεφτείς πολύ πως θα το κάνεις διότι αν βάλεις δέσμευση μόνο της δόσης θα νομίζεις ότι έχεις περιθωρια στη κάρτα ενώ δεν θα έχεις.
Τέλος πάντων οι εφαρμογες αυτές είναι απλά για να έχεις μια εικόνα τι γίνεται στα οικονομικά σου (πολύ χρήσιμο πραγματι) , δεν είναι ομως επαγγελματικές εφαρμογες οικονομικής διαχείρισης για να κάνουν τα πάντα και ιδιαίτερα με τα ελληνικά δεδομένα (που και αυτές έχουν ατέλειες όπως όλα τα πράγματα).
Εγώ πάντως σαν επιχειρηματίας έχω εφαρμογή στη επιχείρηση που την πληρώνω αδρά για να έχω έλεγχο.
Στα προσωπικά μου έσοδα έξοδα δεν είχα φανταστεί πόσο χρήμα περναγε από τα χέρια μου για την οικογένεια. Με αυτό το απλό προγράμματακι κατάλαβα τι διαχειριζόμουν , έβαλα μια τάξη και πλέον εδώ και 1,5 χρόνο δεν το αποχωρίζομαι , είναι προσωπικό εργαλείο για εμένα. Μου ρυθμίζει σχεδόν όλα τα οικονομικά και δεν χρειάζεται πλέον να θυμάμαι τίποτα. Με τις ειδοποιήσεις είμαι μια χαρά.
Τώρα με τα χρόνια αν βγει κάτι καλύτερο σαν εφαρμογή που να αξίζει σε δυνατότητες και ευχρηστία «τίποτα δεν είναι μόνιμο» θα πάρω κάτι πιο φρέσκο θα το παραμετροποίησω πως θέλω και οκ.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Τελευταία επεξεργασία από: petervgr, 06/09/2018 - 12:45.