Μια απορία:
Είχα το mi band 2 για 1.5 χρόνο καθημερινή χρήση , γυμναστικη και απλή χρήση .. σε καθημερινό ρυθμό μου έβγαζε μάξιμουμ 8000βηματα .. και όταν έκανα και γυμναστική πριν τη δουλειά έπιανε 11-12-13χιλιαδες βήματα ... ενώ τώρα με το νέο aw4 της ίδιες ενέργειες της ημέρας μ καταγράφει κάτι βήματα 15-16-17χιλιαδες βήματα (πολλές φορές χωρίς να έχω κάνει την γυμναστικη μου) ... δηλαδή ξέρω περίπου ανάλογο με την ημέρα πόσα βήματα μ έβγαζε το mi band2.. και τώρα με aw4 παρατηρώ μια άνοδο την βημάτων χωρίς να έχει αλλάξει κάτι το ιδιαίτερο στην καθημερινότητα μου ... τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση .;; Ποσά βήματα πιάνετε εσείς με γυμναστικη και χωρίς .;;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ειναι απλα θεμα calibration του καθε smartwatch.
Η Garmin πχ θεωρει οτι καθε βημα ειναι ας πουμε 85 εκατοστα. Η Apple μπορει να το εχει προρυθμισμενο στα 90 εκατοστα. Μια αλλη εταιρια καπου αλλου, αναλογα με το μεσο βηματισμο του δειγματος των ανθρωπων που χρησιμοποιησε για να βγαλει τον αλγοριθμο.
Να ξερεις ωστοσο οτι τα "καλα" ρολογια επιτρεπουν αναπροσαρμογη του μηκους βηματος οσο περισσοτερο χρησιμοποιειται η λειτουργια. Με λιγα λογια "μαθαινουν" το διασκελισμο του χρηστη και προσαρμοζονται αναλογα σε βαθος μερικων εβδομαδων για υψηλοτερη ακριβεια. Καποια ρολογια μαλιστα επιτρεπουν να ορισεις εσυ μια τιμη βηματος και ξεκινανε υπολογισμους με βαση αυτην.
Τελευταία επεξεργασία από: Dkoukou, 16/10/2018 - 13:57