Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Πρoβλημα macbook pro 2017

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
10 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   slokie

slokie

iPH newbie

• 23 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 21/12/2018 - 13:19

Το macbook pro 13" (2017 no touchbar) μου εβγαλε προβληα στην οθόνη με καθετες και οριζοντιες γραμμές σαν να φταει η gpu.  To πηγα για ελεγχο σε apple store ολλανδιας οπου και βρισκόμουν και μετα απο τεστ κι συνδεση σε εξωτερικη οθονη (οπου δουλευε κανονικα) αποφανθηκαν πως θελει αλλαγη η οθονη.

Το laptop ειναι 14 μηνων αγορασμενο σε αριστη κατασταση και το προσεχα  full. Tο κοστος μου ειπαν κοντα στα 600 ευρω. Μου επεσαν τα μαλια... Δεν γουσταρω να τους τα δωσω ειναι σχεδον το μισο κοστος αγορας του laptop.  Εχει καποιος παρομοια εμπειρία και μηπως καποιον τεχνικο εδω ελλαδα που μπορει να κανει την αλλαγη οθονης πιο φτηνα?  

αλλιως το βλεπω να πηγαινει για ανταλλακτικα και δεν προκειτai να ξαναγορασω ουτε καλωδιο απο την apple... 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 21/12/2018 - 13:23

Αγορασμένο από που?

#3   slokie

slokie

iPH newbie

• 23 μηνύματα

Δημοσίευση 21/12/2018 - 13:28

Απο apple store νεας υορκης το εχω παρει.

#4   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 21/12/2018 - 14:00

Πιο φθηνά δεν νομίζω ότι παίζει, με την έννοια ότι αντικαθίσταται το topcase. 

Όπου η όλη ιστορία -με σταθερή χρέωση του topcase από την Apple-  στο ελλαδιστάν

επιβαρύνεται με 24% ΦΠΑ, ενώ στη Ολανδία  ο συντελεστής είναι σίγουρα χαμηλότερος.

Είχα παρόμοια εμπειρία, αλλά το μηχάνημα ήταν στην εγγύηση και άλλαξαν το topcase

χωρίς δεύτερη κουβέντα.

vires acquirit eundo

#5   slokie

slokie

iPH newbie

• 23 μηνύματα

Δημοσίευση 21/12/2018 - 14:17

το φανταζομαι απλα θα ηθελα μηπως μπορεσει καποιος να δει,  αν και μηπως φταει κανενας κονεκτορας/καλωδιο και δεν κανει καλη επαφη με την οθονη η motherboard. Δεν μπορει να χαλαει κατι και αμεσως το πορισμα να ειναι αλλαγη ολο το part. Δηλαδη εκανε fail η οθονη στα καλα καθουμενα απο τη μια μερα στην αλλη και χωρις να πεις οτι εφαγε καμια πτωση το laptop.

Eπισης το αλλο που δεν μου αρεσε ειναι πως δινει μονο 90 μερες εγγυηση για το part. Απο που κ ως που?  

Αλλα εκει που εκνευρηστικα περισσοτερο ηταν η απαντηση του υπαλληλου πως θα επρεπε να ειχα παρει το additional apple care.... Eγω φταιω δηλαδη... 

Πρωτο μου mac και τελευταιο ,  σου πουλανε φρου φρου gestures animation design και απο πισω 0 υποστηριξη σε περιπτωση fail. Δεν με πειραζει το οτι μου ετυχε ενα ελλατωματικο κομματι, αυτο μπορει να συμβει απο ατυχια αλλα το customer service τους και ο σεβασμος στον πελατη και τα χρηματα του.

Τελευταία επεξεργασία από: slokie, 21/12/2018 - 14:20

#6   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1.332 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 21/12/2018 - 21:37

Το macbook pro 13" (2017 no touchbar) μου εβγαλε προβληα στην οθόνη με καθετες και οριζοντιες γραμμές σαν να φταει η gpu.  To πηγα για ελεγχο σε apple store ολλανδιας οπου και βρισκόμουν και μετα απο τεστ κι συνδεση σε εξωτερικη οθονη (οπου δουλευε κανονικα) αποφανθηκαν πως θελει αλλαγη η οθονη.

Το laptop ειναι 14 μηνων αγορασμενο σε αριστη κατασταση και το προσεχα  full. Tο κοστος μου ειπαν κοντα στα 600 ευρω. Μου επεσαν τα μαλια... Δεν γουσταρω να τους τα δωσω ειναι σχεδον το μισο κοστος αγορας του laptop.  Εχει καποιος παρομοια εμπειρία και μηπως καποιον τεχνικο εδω ελλαδα που μπορει να κανει την αλλαγη οθονης πιο φτηνα?  

αλλιως το βλεπω να πηγαινει για ανταλλακτικα και δεν προκειτai να ξαναγορασω ουτε καλωδιο απο την apple... 

Ερώτηση: Λες ότι έχεις το μηχάνημα στην κατοχή σου 14 μήνες. Η εγγύηση 24 μηνών δε σε καλύπτει?? 

#7   hal

hal

iPH Member

• 277 μηνύματα

Δημοσίευση 21/12/2018 - 22:57

Έπρεπε να πάρεις το apple care. Random βλάβη και σου βγήκε ο κούκος αηδόνι. Πλήρωσε το repair να τελειώνεις η γνώμη μου.

#8   papas68

papas68

iPH Enthousiast

• 543 μηνύματα
  • Twitter:@papas68
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G
  • GameCenter:papas68

Δημοσίευση 22/12/2018 - 01:11

Ερώτηση: Λες ότι έχεις το μηχάνημα στην κατοχή σου 14 μήνες. Η εγγύηση 24 μηνών δε σε καλύπτει?? 

είναι από Αμερική οπότε 12 μήνες εγγύηση 

#9   sevarton

sevarton

iPH Enthousiast

• 574 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση 22/12/2018 - 11:27

Γενικά νομίζω η καλύτερη χώρα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών είναι το ΗΒ. Με συγκεκριμένα παραθυράκια κλπ μπορεί να φτάσει τα 5 χρόνια. Τώρα το θέμα δε είναι όμως που και πως είναι να κανείς την δουλειά σου χωρίς να δώσεις ένα νεφρό. Μήπως να ψαχνοσουν αρχικά με την εξυπηρέτηση πελατών τηλεφωνικά μπας κ σου κάνουν καμία έκπτωση λόγω του ότι είναι μόλις 14 μηνών; Αλλιώς μήπως να βρεις κανένα επισκευαστικό κέντρο που θα είναι σαφώς φθηνότερο από την Apple ;

#10   slokie

slokie

iPH newbie

• 23 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2018 - 11:38

Γενικά νομίζω η καλύτερη χώρα για αγορά ηλεκτρικών συσκευών είναι το ΗΒ. Με συγκεκριμένα παραθυράκια κλπ μπορεί να φτάσει τα 5 χρόνια. Τώρα το θέμα δε είναι όμως που και πως είναι να κανείς την δουλειά σου χωρίς να δώσεις ένα νεφρό. Μήπως να ψαχνοσουν αρχικά με την εξυπηρέτηση πελατών τηλεφωνικά μπας κ σου κάνουν καμία έκπτωση λόγω του ότι είναι μόλις 14 μηνών; Αλλιώς μήπως να βρεις κανένα επισκευαστικό κέντρο που θα είναι σαφώς φθηνότερο από την Apple ;

Μα αυτό ρωταω μηπως εχει καποιος στα υποψιν κανενα καλο επισκευαστικο κεντρο να παρω με δευτερη γνωμη τουλαχιστον. Γιατι μπορει και να σου πουν σου αλλαζουμε οθονη με 250 ευρω αλλα δεν ειναι original η κατι τετοιο....

Ναι το laptop εχει 12 μηνες εγγυηση...απο αμερικη, Εξαλου ουτε αποδειξη κρατησα μιας και λεω ολα πλεον δουλευουν με το serial number , ετσι μου ειπαν στο apple store εκει. Ουτε το κουτι γιατι σκεφτηκα οταν γυρνουσα απο αεροδρομιο Ελλαδα μηπως μου κανουν κανενα ελεγχο τελωνιο... Αλλα απο οτι φαινεται και να τα κρατουσα δεν θα αλλαζε κατι. 

#11   ChefAlexander

ChefAlexander

iPH Contributor

• 1.332 μηνύματα

Δημοσίευση 22/12/2018 - 22:14

Βρήκα αυτό ψάχνοντας στο Youtube. Νομίζω ότι αξίζει να το δει ο κάθε ένας μας που είναι χρήστης συσκευών Apple. Τώρα για το φίλο που το αγόρασε από Αμερική, αν έχει τη δυνατότητα να το στείλει σε αυτόν τον τύπο, σίγουρα θα γλυτώσει πολλά χρήματα χωρίς να κλαίει το μηχάνημα του. 

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες