Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

iPhone XS vs XR


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
6 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   Gianniskaz

Gianniskaz

    iPH Enthousiast

  • 575 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:Gianniskaz

Δημοσίευση 26/03/2019 - 22:04

Καλησπέρα, όπως λέει και ο τίτλος, έφτασε ο καιρός και είμαι πλέον ανάμεσα στα δυο.

 

Αυτήν την στιγμή έχω στην κατοχή μου ένα iPhone 6s και ένα iPhone SE το οποίο το χρησιμοποιώ κυρίως ως επαγγελματικό τηλέφωνο.

 

Μετά από 3 χρόνια με το 6s πιστεύω πως χρειάζομαι μία αλλαγή. Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε αυτά τα 2.

 

Θα πήγαινα στο XR μιας και πιστεύω ότι έχει ότι ακριβώς χρειάζομαι και θα με καλύψει πλήρως, δεν έχω δηλαδή θέμα με την οθόνη την μία κάμερα ή το build αλουμινίου, αλλά το βρίσκω αρκετά μεγάλο και γενικά 'περίεργο' στο κράτημα και στην χρήση με το ένα χέρι.

 

Για αυτό σκεφτόμουν να πάω σε XS(το οποίο το βρίσκω το πιο ωραίο στο κράτημα και στην χρήση μεταξύ των XS XS MAX και XR) παρά την σχεδόν 200 ευρώ διαφορά στην τιμή. Αλλά το μόνο που με κρατάει πίσω είναι οι ιστορίες τρόμου που έχω ακούσει από φίλο για το battery life του.

 

Επειδή την έχω πατήσει ήδη μία φορά με το iPhone 6s που έχω και το θεωρώ κινητάρα, μετά από τόσο καιρό δεν έχει δείξει καθόλου τα χρόνια του κατά την άποψη μου. Η μπαταρία του μετά το πρώτο 3μηνο ήταν ένα πολύ μεγάλο αρνητικό, και ακόμα και έπειτα από αλλαγή εξακολουθεί να είναι σχεδόν τραγική.

 

Έχετε να προτείνετε κάτι γιατί είμαι πραγματικά σε δίλημμα.

 

Να προσθέσω εδώ ότι με την μπαταρία του SE δεν έχω κανένα απολύτως θέμα και πολλές φορές μου βγάζει οριακά και 2 μέρες χρήσης, οπότε καταλαβαίνετε ότι ψάχνω κάτι το οποίο να μην με βασανίσει με αυτό το θέμα. Να μην δώσω δηλαδή ένα χιλιάρικο σχεδόν και κυκλοφορώ στις διακοπές με power bank.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε με για το μακροσκελές ποστ.



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   panos111

panos111

    iPH newbie

  • 65 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 4 +4G

Δημοσίευση 01/04/2019 - 09:20

Απ οτι διαβαζω ,αφου βαζεις το θεμα μπαταρια και το θεμα των χρηματων μεσα,  XR με κλειστα τα ματια .

Περιλαμβανει ολα οσα ζητας και ειναι iphone !! Το εχω κρατησει και ειναι μια χαρα στο χερι .

Επεξεργαστης  face id και λειτουργιες σφαιρα!!!!

Οι τιμες του πολυ λογικες  αυτη τη στιγμη .

Θα σου "βγαλει"  2-3 χρονια ανετα !!!!


Τελευταία επεξεργασία από: panos111, 01/04/2019 - 09:28


#3   skous

skous

    iPH Member

  • 216 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • GameCenter:skous

Δημοσίευση 01/04/2019 - 12:20

Μια χαρά είναι η μπαταρί του CS

Το 6 απίστευτο στο χέρι, το XS γκουμούτσα (και σε βάρος...) οπότε φαντάσου τι είναι το XR..

Γιαυτό και εγω, ενω σκεφτόμουν το XR κατεληξα στο XS και δεν το μετάνειωσα

Παίρνεις και ένα wireless charging pad κάποια στιγμή και το αφήνεις πάνω και αναπληρώνεις μπαταρί χωρίς να το σκέφτεσαι.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#4   PetrosMac

PetrosMac

    iPH Contributor

  • 1.013 μηνύματα

Δημοσίευση 23/04/2019 - 20:05

Επειδή είναι ήδη ανοιχτό το θέμα και θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικό γράφω εδώ...η κοπέλα μου έχει ένα 6S day one και ήρθε η ώρα να το αλλάξει καθώς το βασικό πρόβλημα είναι ο χώρος, είχε πάρει το μοντέλο με τα 16Gb,  στην αρχή ήταν έτοιμη να πάρει το Xr αλλά επειδή ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν λίγο μεγάλο για εκείνη και ότι η οθόνη είναι ίδια σαν τεχνολογία με αυτό που ήδη έχει, κατάφερα να την πάω στο Apple Store για να τα δει απο κοντά, ως συνήθως είχα δίκιο και της άρεσε το Xs. Αλλά δεν θέλει να δώσει τόσα πολλά λεφτά για ένα κινητό, και λογικό μου φαίνεται εδώ που τα λέμε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, οπότε κοίταξα σε διαφρα μαγαζιά online αλλά και Amazon για προσφορές. Ανοίγω παρένθεση απλά για να ενημερώσω ότι δεν μένω Ελλάδα αλλά Ιταλία οπότε οι τιμές ειναι λίγο διαφορετικές. Σκεφτόμουν ότι για εκείνη μεταξύ του Χ και του Xs δεν πρόκειται να δει τόση μεγάλη διαφορά οπότε κοίταξα και για σφραγισμένα X. Αυτή την στιγμή βρήκα στο ιταλικό ebay από αξιόπιστο πωλητή με 100% feedback και 85000 reviews το X 64Gb στα 699€ σφραγισμένο, προχθές ήταν στα 780€ οπότε η τιμή έπεσε σήμερα. Συνεχίζω με μια άλλη προσφορα για το Xs αυτή την φορά από μαγαζί online όπου στο παρελθόν είχα ήδη αγορασει συσκευές, Xs 64Gb 850€ πάντα σφραγισμένο. Η διαφορά για την πλειοψηφεία εδώ μέσα ίσως να μην είναι μεγάλη αλλά μιλάμε πάντα για 150€ διαφορά. Οπότε η ερώτησή μου είναι η εξής, αξίζει να δώσει τα παραπάνω λεφτά γιατί όντως θα δεί τις διαφορές ή κατά την γνώμη σας αξίζει ακόμα η αγορά του Χ? Εν τω μεταξύ εγώ έχω το Xs αλλά θέλω την γνώμη σας γιατι εγώ πέρασα απο το 7αρι στο Χs χωρίς να πάω στο Χ.

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!



#5   soki7

soki7

    iPH Contributor

  • 1.539 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:sokhetfield

Δημοσίευση 23/04/2019 - 22:01

Μιας και έχω κάνει πρόσφατα την αλλαγή από XS σε XR θα σου τη γνώμη μου. Ο μόνος λόγος που έκανα την αλλαγή από XS σε XR ήταν το χρωμα, έχω τρέλα με το RED και πέρσι επέλεξα να μην πάω σε iPhone 8 RED αλλά να κάνω την μετάβαση σε X, μιας και είχε νέες λειτουργίες. Φέτος πήρα το XS με την προϋπόθεση εάν βγει σε RED να το αλλάξω, τελικά είπα να μην περιμένω άλλο και πήρα το XR. Για μένα το ιδανικό μέγεθος κινητού είναι το μέγεθος που έχει το X και XS. Θα ξεκινήσω από την οθόνη, σίγουρα υπάρχει διαφορά μεταξύ LCD και OLED χωρίς να είμαι κανένας ειδικός , μόλις είδα την οθόνη του XR κατάλαβα αμέσως την διαφορά , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το XR δεν έχει καλή οθόνη, δεν είναι OLED αλλά είναι μια παρά πολύ καλή οθόνη , φωτεινή και με ωραία χρώματα. Το XR είναι λίγο μεγαλύτερο και λίγο πιο χοντρό απ το XS, όταν το κράτησα στην αρχή , όχι τόσο για το μέγεθος αλλά περισσότερο για το λίγο μεγαλύτερο πάχος του, μου φάνηκε κάπως περίεργο , ότι ίσως να με δυσκολέψει στον χειρισμό όμως για να πω την αλήθεια στην δεύτερη μέρα το συνήθισα πληρως, πράγμα που δεν έκανα ποτέ με το max(γιατί ήμουν και κάτοχος MAX) , το max το είχα έναν μήνα και δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να το συνηθίσω με αποτέλεσμα να το πουλήσω και να γυρίσω σε XS. Στην κάμερα πέρα του πορτρέτου , δεν έχω δει καμία διαφορά , και τα τρία φετινά μοντέλα εχουν την ίδια κάμερα, απλά το XS και το MAX έχουν την δεύτερη κάμερα που βοηθάει στα πορτρέτα και στο ζουμ, με το XR μπορείς να βγάλεις πορτρέτα αλλά μόνο πρόσωπα , όχι αντικείμενα. Παρόλο που το XR περιμετρικά αποτελείτε από αλουμίνιο και όχι από ατσάλι, όπως τα αλλά δυο, παραμένει μια premium συσκευή που σε καμία περίπτωση δεν σου δίνει την αίσθηση του "φθηνότερου" σε σχέση με τα αλλά δυο μοντέλα. Για μένα το αδύναμο σημείο του XS είναι η μπαταρία , με την χρήση που κάνω , ποτέ δεν μου έβγαλε μια ολόκληρη μέρα , μερικές φορές μάλιστα χρειαζόταν να το φορτίσω και δεύτερη φορά μέσα στην μέρα για να με βγάλει ως το βράδυ που θα επιστρέψω στο σπίτι, το XR πραγματικά έχει πολύ καλή μπαταρία, το έχω μια εβδομάδα , κάνω ακριβώς την ίδια χρήση που έκανα και στο XS και μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να φορτίσω δεύτερη φορά , επιστρέφω στο σπίτι το βράδυ και έχω 30 με 40% μπαταρία. Το 3D Touch προσωπικά δεν μου έχει λείψει γιατί το χρησιμοποιούσα μόνο για να μπαίνω στις ρυθμίσεις του Bluetooth και του WiFi.


Σε γενικές γραμμές είναι ένα παρά πολύ καλό τηλέφωνο, το μέγεθος του συνολικά δεν είναι κάτι τραγικό, εάν έχεις συνηθίσει να δουλεύεις σε μικρότερα τηλέφωνα σίγουρα στην αρχή θα σου φανεί κάπως περίεργο αλλά θα το συνηθίσεις εύκολα , σε καμία περίπτωση δεν είναι γκουμουτσα όπως το MAX. Οθόνη πολύ καλή , θα σε καλύψει και δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα, από ταχύτητα δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι, δεν έχω βρει καμία διαφορά σε σχέση με το XS, μπαταρία παρά πολύ καλή. Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες διαφορες είναι στο μυαλό μας επειδή της ξέρουμε, συνολικά το τηλέφωνο είναι παρά πολύ καλό και θα έχεις γλιτώσει και ένα ποσό κάπου στα 200 με 300 ευρώ.
Αυτά από εμένα , ελπίζω να μην σε κούρασα.


ΥΓ: Ποτέ ξανά άλλο χρώμα πέρα από RED!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

#6   PetrosMac

PetrosMac

    iPH Contributor

  • 1.013 μηνύματα

Δημοσίευση 23/04/2019 - 22:51

Διαβάστε λίγο καλύτερα το ποστ μου :)
Το θέμα μου δεν είναι iPhone XS vs iPhone XR αλλά iPhone X vs iPhone XR

P.S—> πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :)


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

#7   petervgr

petervgr

    iPH Elite Poster

  • 2.594 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 24/04/2019 - 06:53

Διαβάστε λίγο καλύτερα το ποστ μου :)
Το θέμα μου δεν είναι iPhone XS vs iPhone XR αλλά iPhone X vs iPhone XR

P.S—> πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση σου :)


Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk

Εγώ πάλι από το κείμενο σου κατάλαβα ότι οι ερωτήσεις σου αφορούν σύγκριση μεταξύ Χ και Χs .
Ή όχι ;

Αν είναι αυτή η σύγκριση , τότε σου απαντώ.

Τα είδα και τα δυο στη αντιπροσωπεία , τα μελέτησα καλά και κατέληξα στο Χ με 180€ περισσότερα στη τσέπη.
Δεν είχε κάτι υπερβολικά καλύτερο που να αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα για το XS.

ΧR δεν το πήρα λόγο μεγέθους και LCD οθόνης.

Από το 6s που ήμουν ήθελα πια να πάω σε oled οθόνη όποτε έπαιζα μόνο μεταξύ X , Χs και Χs max.
Τελικά προτίμησα το X και είμαι σε αναμονή να δω τι θα βγάλει το Σεπτέμβριο η  για να δω αν θα αξίζει η αλλαγή.
Αν πάλι βγάλει απλά λίγο καλύτερα specifications χωρίς ουσιαστικά κάτι πραγματικά διαφορετικό θα μείνω εδώ που είμαι.

Ελπίζω να βοήθησα.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Τελευταία επεξεργασία από: petervgr, 24/04/2019 - 06:54





Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 0

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες