Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
- - - - -

Μισθωτήριο - Εσείς θα υπογράφατε?


  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
9 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   sjonjon

sjonjon

    iPH User

  • 143 μηνύματα
  • Twitter:@sjonjon
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 17/07/2020 - 13:50

Χαιρετώ τα πλήθη!

 

Επιστρέφω μετα απο πολύ καιρό στο φόρουμ με σκοπό να διαβάσω απόψεις πάνω σε ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ τις τελευταίες ημέρες.

 

Long story short, είμαι σε αναζήτηση κατοικίας και προσφάτως είδα ένα διαμέρισμα που συνδύαζε μερικά απο τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορώ να σκεφτώ για τις δικές μου ανάγκες, και γενικώς μου άρεσε πάρα πολύ και φαντάστηκα σχεδόν ακαριαία τον εαυτό μου να ζεί εκεί για πολλά χρόνια και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

 

Η επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια ήταν απο την πρώτη στιγμή εξαιρετική και φάνηκε να υπάρχει σύμπνοια και κατανόηση και μια γενικότερη σύγκλιση στον τρόπο σκέψης.

Κάναμε τις διαπραγματεύσεις μας, τα βρήκαμε κάπου στη μέση και γενικώς με συνοπτικές διαδικασίες καταλήξαμε ότι θα μου στείλει το μισθωτήριο για να κανονίσουμε ραντεβού ώστε να υπογράψουμε. Γενικώς όλα έμοιαζαν too good to be true.

 

Έλαβα το μισθωτήριο και αφού το μελέτησα προσεκτικά διαπίστωσα προς μεγάλη μου έκπληξη οτι το κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης που φαινόταν να έχει αναπτυχθεί, δεν αποτυπονώταν ούτε στο ελάχιστο στο εν λόγω συμφωνητικό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι επρόκειτο για ένα απαράδεκτο μισθωτήριο το οποίο απαλλάσσει τον σπιτονοικοκύρη απο κάθε υποχρέωση που απορρέει απο τον Αστικό Κώδικα και αντιστοίχως καλεί τον ενοικιαστή να παραιτηθεί απο κάθε δικαίωμα που απορέει απο τον Αστικό Κώδικα. Δικηγόρος δεν είμαι αλλά κάτι τέτοιο δεν θα υπέγραφα ποτέ.

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας παραθέσω κάποια αποσπάσματα για να καταλάβετε περι τίνος πρόκειται:

 

 

3.2. Η εκμισθώτρια δεν φέρει καμιά  ευθύνη αν για οποιονδήποτε λόγο οι μισθωτές δεν δυνηθούν να χρησιμοποιήσουν το μίσθιο για τον σκοπό που το μισθώνουν, έστω και αν η αδυναμία προέρχεται από αυτό.

Επιεικώς απαράδεκτο...

 

4.1. Οι μισθωτές δηλώνουν ότι, αφού προηγουμένως επισκέφθηκαν κατ΄επανάληψη το μίσθιο, εξέτασαν τούτο καθώς και όλες τις εντός και εκτός αυτού ευρισκόμενες πάσης φύσεως κοινόχρηστες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σωληνώσεις, αποχετεύσεις κλπ επισταμένως και λεπτομερώς, το βρήκαν της πλήρους και τελείας αρεσκείας τους και απολύτως κατάλληλο για τη συμφωνούμενη χρήση, σε πολύ καλή κατάσταση και άνευ ελλείψεων ή ελαττωμάτων, και ότι παρέλαβαν ανεπιφυλάκτως αυτό (μίσθιο) σήμερα στην κατοχή τους όπως είναι και ευρίσκεται σήμερα από απόψεως παλαιότητος και φθορών. Επομένως δηλώνουν ότι παραιτούνται ρητά και ανεπιφύλακτα από κάθε τυχόν αξίωσή τους για επισκευές και συντηρήσεις του μισθίου, για αποκατάσταση ελαττωμάτων, βλαβών και ελλείψεων αυτού, έστω και εάν είναι αναγκαίες, για καταβολή οποιασδήποτε αποζημιώσεώς τους ή για μείωση του μισθώματος για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.

 

Δεν το ήξερα ότι πρέπει να κάνω και due diligence πριν μπώ μέσα...Μήπως να βάλω και κάμερα στις σωληνώσεις?

 

οι μισθωτές δηλώνουν ότι παραιτούνται από τώρα από τα δικαιώματα που του παρέχουν τα άρθρα 576 επ. Α.Κ

Παράκαμψη του Αστικού Κώδικα...

 

 

Οι μισθωτές υποχρεούνται να διατηρούν το Μίσθιο και όλες τις εγκαταστάσεις αυτού σε καλή κατάσταση και προσηκόντως συντηρημένο, ώστε να παραμένει ασφαλές, λειτουργικό και κατάλληλο για τη συμφωνούμενη χρήση

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα αυτή είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη...

 

 

Οι μισθωτές υποχρεούνται να επιτρέπουν στην εκμισθώτρια να επισκέπτεται το μίσθιο, οποτεδήποτε και χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση, προκειμένου να ελέγχει την κατάστασή του

Μήπως να της δώσουμε και κλειδί?

 

 

 

7. ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΚΜΙΣΘΩΤΡΙΑΣ.

7.1. Όπως προαναφέρθηκε, η εκμισθώτρια παρέδωσε το μίσθιο στους μισθωτές όπως είναι και ευρίσκεται σήμερα και δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να το διατηρεί κατάλληλο για τη συμφωνημένη χρήση σε όλη τη διάρκεια της μίσθωσης. Έτσι, ενδεικτικά η εκμισθώτρια δεν έχει καμία απολύτως υποχρέωση να επισκευάζει, να συντηρεί, να ανακαινίζει, να επιδιορθώνει το μίσθιο, τις πάσης φύσεως εγκαταστάσεις του (όπως ενδεικτικά : υδραυλικές, ηλεκτρολογικές, αποχετευτικές, κλιματιστικά κλπ) και τα αναλογούντα στο μίσθιο κοινόχρηστα και κοινόκτητα μέρη, πράγματα, χώρους και εγκαταστάσεις, ούτε να συμπληρώνει ή να αποκαθιστά οποιαδήποτε, υφιστάμενη ή μελλοντική να εμφανισθεί ζημία, από συνήθη χρήση ή από λόγους ανωτέρας βίας προερχόμενη, βλάβη, φθορά, ελάττωμα, έλλειψη κ.λ.π. του μισθίου και των πάσης φύσεως εγκαταστάσεων αυτού και των αναλογούντων σ’αυτό κοινοχρήστων και κοινοκτήτων χώρων μερών πραγμάτων και εγκαταστάσεων, είτε αυτά παρεμποδίζουν την συμφωνούμενη χρήση του μισθίου είτε όχι. Ακόμη δεν φέρει καμιά απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν ζημία υποστούν οι μισθωτές από οποιαδήποτε αιτία, έστω και εάν προέρχεται από το μίσθιο, και ενδεικτικά από τη μη (σωστή ή ελαττωματική) λειτουργία των πάσης φύσεως εγκαταστάσεων, κοινοχρήστων ή μη, που υπάρχουν στο μίσθιο ή διέρχονται από αυτό και ιδία από υδραυλικές, ηλεκτρικές ή αποχετευτικές εγκαταστάσεις κ.λ.π. καθώς και των κοινόχρηστων και κοινόκτητων εγκαταστάσεων της πολυκατοικίας σε οποιονδήποτε λόγο και αν οφείλεται η ζημία.

7.2. Κατά συνέπεια αποκλείεται η από μέρους των μισθωτών οποιαδήποτε αξίωση για αποκατάσταση ελαττωμάτων, βλαβών και ελλείψεων ή για καταβολή οποιασδήποτε αποζημιώσεώς τους ή για μείωση ή για μη καταβολή του μισθώματος για οποιονδήποτε λόγο και αιτία και για τις περιπτώσεις ανωτέρας βίας. Ενδεικτικά οι μισθωτές δηλώνουν ότι δεν έχουν δικαίωμα μείωσης ή μη καταβολής του μισθώματος αν σήμερα, που παραδίδεται το μίσθιο σε αυτούς, αυτό έχει ελάττωμα που εμποδίζει μερικά ή ολικά τη συμφωνημένη χρήση (πραγματικό ελάττωμα) ή αν κατά τη διάρκεια της μίσθωσης εμφανιστεί τέτοιο ελάττωμα ή αν λείπει από το μίσθιο μία συμφωνημένη ιδιότητα ή αν λείψει μία τέτοια ιδιότητα όσο διαρκεί η μίσθωση. Επίσης οι μισθωτές δεν έχουν δικαίωμα, αντί για τη μείωση ή τη μη καταβολή του μισθώματος, να απαιτήσουν αποζημίωση για τη μη εκτέλεση της σύμβασης αν σήμερα λείπει μια συμφωνημένη ιδιότητα του μισθίου ή αν η εκμισθώτρια γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει τυχόν πραγματικό ελάττωμα του μισθίου που υπάρχει σήμερα ή αν από υπαιτιότητα της εκμισθώτριας λείψει μια συμφωνημένη ιδιότητα ή εμφανισθεί το ελάττωμα του μισθίου μετά τη συνομολόγηση της σύμβασης.

Και μόνο ο τίτλος αρκεί...Ακόμα και σε πρεριπτώσεις ανωτέρας βίας λέει...Είμαστε με τα καλά μας?? Να νοικιάσω θέλω, αν ήταν έτσι να το αγόραζα καλύτερα. Παράνοια.

 

 

7.3. Εάν το μίσθιο υποστεί ζημίες από λόγους που δεν ανάγονται σε υπαιτιότητα των μισθωτών, και συνεπεία τούτου δεν είναι δυνατή η χρήση του από τους μισθωτές, τότε οι μισθωτές, εφόσον δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το μίσθιο ή δεν επιθυμούν να προβούν στη διόρθωσή του δαπάναις τους, δικαιούνται να καταγγείλουν, αζημίως όμως για την εκμισθώτρια

Η ξηλώνεσαι ή άστεγος με λίγα λόγια...

 

 

18.1. Οι μισθωτές δηλώνουν ότι γνωρίζουν και διαπίστωσαν ότι το μίσθιο έχει βαφτεί ολόκληρο, δηλαδή βάφτηκαν οι τοίχοι και τα ταβάνια του, και έτσι πρέπει να παραδοθεί στην ίδια κατάσταση (βαμμένο) στην εκμισθώτρια κατά τη λήξη ή λύση με οποιονδήποτε τρόπο της μίσθωσης.

Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, φθορές που έχουν επέλθει απο τη συμφωνημένη χρήση, βαρύνουν τον ιδιοκτήτη. Άμα κάνω γκράφιτι σοτυς τοίχους, ναι, να το βάψω, αλλά όχι και έτσι...
 

Όπως καταλαβαίνετε της εξήγησα τη διαφωνία μου και της είπα ότι για να υπογράψω θα πρέπει να αναθεωρηθεί το συμφωνητικό. Αρνήθηκε λέγοντας ότι έχει συνταχθεί με βάση τη νομοθεσία (...). Και κάπως έτσι χωρίσανε οι δρόμοι μας.

 

Καταφεύγω λοιπόν εδώ, στο καφενείο, για να κάνω λίγο και την ψυχοθεραπεία μου, γιατί είχα επενδύσει συναισθηματικά σε όλο αυτό και με έχει πειράξει πολύ.

 

Πείτε μου λοιπόν, είμαι υπερβολικός? Εσείς θα υπογράφατε κάτι τέτοιο?

 



Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   sakis72

sakis72

    iPH User

  • 126 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 17/07/2020 - 14:55

Φίλε μου, γύρισε το πίσω με πέντε δάχτυλα ανοιχτά για υπογραφή και είσαι ενταξει.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#3   alej

alej

    iPH Elite Poster

  • 3.327 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 17/07/2020 - 15:10

Αν ήταν το μοναδικό ακίνητο στη γη, χωρίς δεύτερη σκέψη... θα πήγαινα να μείνω σε σκηνή!



#4   sjonjon

sjonjon

    iPH User

  • 143 μηνύματα
  • Twitter:@sjonjon
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 3GS

Δημοσίευση 17/07/2020 - 15:19

Αναρωτιέμαι δηλαδή, έτσι είναι ένα τυπικό μισθωτήριο συμβόλαιο συνήθως? Δεν μπορεί...

Γενικά εως τώρα έχω υπάρξει αρκετά τυχερός ώστε να μπορώ να διαμένω σε ιδιόκτητο χώρο, οπότε δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία με το θέμα, γιαυτό ρωτάω.



#5   vasileiosm

vasileiosm

    iPH Addict

  • 722 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad mini 4 +4G
  • GameCenter:miralas1977

Δημοσίευση 17/07/2020 - 16:30

Εγώ μένω στο ενοίκιο, ταυτόχρονα όμως νοικιάζω ένα μικρό δικό μου. Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο συμφωνητικό. Αν φτύσει ο θερμοσίφωνας δηλ θα τον πληρώσεις εσυ; Γιατί πετούσες πέτρες..ή αντί για νερό έβαζες κόκα κόλα μέσα; Απίστευτα πράγματα

#6   Lumia920

Lumia920

    iPH newbie

  • 39 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/07/2020 - 19:26

Αδελφουλη θέλεις το μυστικό εφόσον γουστάρεις το ακίνητο;

Βαλτην να υπογράψει ΠΡΩΤΗ στο συμφωνητικό ώστε να την "κρατάς στο χέρι" και μετά υπέγραψε κι εσύ ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ "με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου"....
Και μετά αστην να κλαίει..... (Πληροφορίες σε πμ)

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

#7   johnythedirector

johnythedirector

    iPH Addict

  • 640 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 18/07/2020 - 07:25

Καλό είναι πάντως να μην μπλέκεις με τέτοιους πραγματικά παράξενους και ανισόρρουπους τύπους.
Πήγαινε καπου άλλου να έχεις την ησυχία σου.


Sent from my iPhone using Tapatalk

#8   tzigis

tzigis

    iPH Addict

  • 663 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 19/07/2020 - 09:15

Καλημέρα .
Θα μιλήσω σαν ιδιοκτήτης ενός ακινήτου που ενοικιάζω
Είναι υπερβολικό το μισθωτήριο όντως και περνάει τα όρια του λογικού .
Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές ισχύουν τα παρακάτω :
Ο αστικός κώδικας ορίζει να παραδόσεις το σπιτι βαμμένο εφόσον το παραλαβές όντως άρτια βαμμένο .(για αυτό και βάζουν αυτόν τον όρο που ίσως και να έχει λογική ,γιατί εσυ αν δεν καθάριζες ποτέ και δεν αέριζες το σπιτι πιθανών όταν φύγεις να παραδόσεις έναν χώρο μέσα στην μούχλα και στον μύκητα με ένα κόστος υψηλό για να επισκευαστεί σωστά σε σχέση με ένα απλό φρεσκάρισμα τοιχοποιίας
Επίσης οι υποχρεώσεις του ιδιοκτήτη στις φθορές είναι εφάπαξ όσο αφορά τα δομικά και σταθερά στοιχεία τύπου υδραυλικές σωλήνωσεις ,σώματα καλοριφέρ ,ζημιές στα στατικά του σπιτιού από τυχόν σεισμούς κλπ ,γενικά ότι έχει να κάνει με τα δομικά του σπιτιού.
Επίσης για τα δυο πρώτα χρόνια του μισθίου υποχρεούται να συντήρει και να επισκευάζει ότι έχει να κάνει με τα παρελκόμενα τύπου μπαταρίες βρύσης ,καζανάκια ,πόρτες,Αλουμινια ,τέντες ,θερμοσίφωνες κλπ.
Μετά το πέρας των δυο χρόνων η συντήρηση και η επισκευή των παρελκομένων περνάει σε εσένα ,με το σκεπτικό ότι είναι φθορά χρήσης από εσένα (εφόσον αυτά που παραλαβές ήταν όντως άρτια και λειτουργικά )
Ένα Παράδειγμα μετά τα δυο χρόνια μπορεί εσυ να σταμάτησες να συμπληρώνεις υγρά στον ηλιακό θερμοσίφωνα (που στα δυο πρώτα χρόνια είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη ) με αποτέλεσμα ο θερμοσίφωνας να στεγνωσει και να βγάλει βλάβη .
(Αυτό είναι και ο όρος που κανονικά πρέπει να μπαινει στην κατηγορία υποχρέωσεις συντήρηση του μισθίου )
Από εκεί και πέρα λόγο των ελλείψεων σε ακίνητα προς ενοικίαση έχουν ξεφύγει μερικοί και το παρακάνουν ζητώντας παπάδες )
Επίσης δεν είναι στην υποχρέωση του ιδιοκτήτη στην τοποθέτηση έξτρα υλικών παροχών πέρα από αυτών που παραλαβές όταν υπέγραψες το μίσθιο .
Πχ δεν υποχρεούται να σου βάλει τέντες επειδή αργότερα κατάλαβες ότι σε τρώει ο ήλιος .
Παρότι που ο σωστός ιδιοκτήτη εφόσον έχει και έναν σωστό νοικάρη λογικά σκεπτόμενος θα τις τοποθετούσε .
Γενικά τα πράγματα είναι φλου ,οι νόμοι δεν είναι ξεκάθαροι και το πιο βασικό η υπογράφη απαράδεκτων όρων ενοσ Μισθωτηρίου εφόσον συμφωνηθούν και υπογράφουν από εσένα δυστυχώς στα δικαστήρια δικαιώνουν τον ιδιοκτήτη .
Για αυτό προσοχή στο τι υπογράφετε.

Επίσης βάση του αστικού κώδικα κανονικά η εγγύηση (ένα η δυο ενοίκια μπροστά ) που διδεται σε ένα σπιτι ,έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό ,εγγύηση καλής χρήσης που επιστρέφεται όταν το μίσθιο παραδοθεί άρτιο στην συμφωνηθησα κατάσταση

Θα φέρω ένα παράδειγμα μιας και νοικιάζω το σπιτι μου στην Αθήνα λόγο μετακομίσης στην επάρκεια .
Όταν παρέλαβα το σπιτι μετά την αποχώρηση του προηγούμενου ενοικιαστή που είχα μέσα ,μέσα στα ντουλάπια της κουζίνα κάτω από τον νεροχύτη είχαν φυτρώσει κανονικά δυο πατάτες μέσα στην μελαμίνη με αποτέλεσμα να σαπίσει και να φουσκωσει ,η δε υπόλοιπη κουζίνα μέσα στα ερμάρια ήταν μέσα στην μούχλα με αποτέλεσμα να πρέπει να ξηλώσω κυριολεκτικά την μισή κουζίνα για να την επισκευάσω.

Αυτό δεν θεωρείται φθορά χρήσης αλλά κακή και ελλιπή χρήση από τον νοικάρη .
Για φαντάσου και εμενα που θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου λογικό και συγκαταβατικό άνθρωπο όταν είδα τους κόπους μισής ζωής να σαπίζουν γιατί η κυρία και ο κύριος που ζούσαν μέσα βαριόταν να μαζέψουν την πατάτα από τα ντουλάπια .
Δεν επέστρεψα την εγγύηση επισκεύασα την ζημιά και επέστρεψα την διαφορά μέτα από δικαίωση στο δικαστήριο .

Σορυ για το σεντόνι αλλά το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση και ανάλυση και από τις δυο πλευρές . Η λύση είναι η κοινή αντικειμενική λογική των πραγμάτων .
Η προσέγγισης τύπου αυτό είναι άμα σου αρέσει από πλευράς ιδιοκτήτη και η λογική στα πα@@ρια μου για την περιουσία σου δεν με νοιάζει αν σαπίσουν όλα από πλέυρας νοικάρη ,οδηγούν σε ευτράπελα , τσαμπουκάδες και μετά στα δικαστήρια .
Όλα τα αλλά είναι απλά εξυπνάδες εκατερωθεν.

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 19/07/2020 - 16:25


#9   skiace

skiace

    iPH Elite Poster

  • 2.552 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 20/07/2020 - 07:56

Σε ενα συμβολαιο θεωρητικά μπορει να βαλει κανεις οτι όρους θελει.
Αν φτάσουν τα πραγματα σε δικαστήριο οι παράλογοι και μη σύνομοι οροι κρίνονται ως καταχρηστικοί και δεν εφαρμόζονται.
Γενικά μιλώντας η πραγματικότητα και η νομοθεσία ειναι υπέρ του ενοικιαστή περισσοτερο παρα του ιδιοκτήτη.
Αν υπογράψεις ενα συμβολαιο για ενα χρονο και φύγεις στους 6 μήνες δύσκολα θα παει ο ιδιοκτήτης την υπόθεση δικαστικά και ακομη δυσκολότερα θα υποχρεώσει το δικαστήριο τον ενοικιαστή να πλήρωσει τα υπολειπόμενα ενοίκια του συμβολαίου.
Ο ιδιοκτήτης ομως δεν μπορει να σε βγάλει στους 6 μήνες ενω εχεις συμβολαιο για 1 χρονο γιατι βρέθηκε πχ καποιος που του δινει περισσοτερο ενοίκιο.


Sent from my iPad using Tapatalk

#10   tzigis

tzigis

    iPH Addict

  • 663 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 21/07/2020 - 07:36

Τα δικαστήρια είναι υποχρεωμένα να προασπίσουν τα δίκαια και τα νομοθετημένα .
Ναι σε πολλές περιπτώσεις που υπάρχουν παράλογοι όροι σίγουρα η δικαστική αρχή θα πράξει αυτά που πρέπει .
Θα διαφωνήσω ελαφρός με τον skiace στο αν τα δικαστήρια γέρνουν υπέρ του ενοικιαστή περισσότερο μιας και έτσι καταλύονται τα πάντα .
Στην δίκια μου δικαστική διαμάχη δικαιώθηκα και από τον εισαγγελέα αλλά και από τον πρόεδρο χωρίς πολλά πολλά (ήταν βέβαια προφανής η ζημιά που είχε γίνει στο σπιτι μου ) .
Αν και η αγωγή ήταν για καταστροφή περιουσιας μισθίου παρόλα αυτά το συμβόλαιο διαβάστηκε κανονικά στο δικαστήριο βρέθηκε ότι δεν εμπεριέχει καταχρηστικούς όρους και τοποθετήθηκε στην άκρη ως μη αναγκαίο για την υπόθεση
Οι ερωτήσεις δε από τον εισαγγελέα προς τον ενοικιαστή ήταν καυστικότατες ,τύπου δεν μπορεί να θεωρείται την καλλιέργεια πατάτας στην μελαμίνη φυσιολογική και την φθορά αυτής λογική !!!(άνθρωποι είναι και αυτοί και έχουν όρια στην ασυδοσία από όπου και αν προέρχεται .

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των χρόνιων καταστάσεων και ευτράπελων της ελληνικής κοινωνίας πάντως οδηγεί σε αυτές τις πικρόχολες (και για τις δυο πλευρές διαδικασίες) για την ενοικιάση ενός σπίτιου .
Είναι και για τους δυο μια δυσάρεστη διαδικασία .
Και δίνει και το δικαίωμα σε αυτόυς που εκμεταλευονται καταστάσεις να ζητούν ότι θέλουν ..

Μου έκανε εντύπωση αργότερα όταν έβαλα αγγελία το σπιτι ,πως παρά πολλοι είχαν αποδέχτει ένα καινούργιο φαινόμενο όπου ο εκμισθωτής ζητάει όλα τα ενοίκια του χρόνου μπροστά για να νιώθει ασφαλής .
Δεν το γνώριζα αυτό μέχρι που η ανάγκη για σπιτι οδήγησε κάποιους από τους υποψήφιους να μου το προτείνουν από μόνοι τους (έλεος )




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2

0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες